Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(31)
Raspunsuri - Pagina 13
anda77 spune:
am gasit pe net cauzele opririi din evolutie a fatului peste 20 saptamani. Nu vreau sa ne deprimam, vreau sa ne pazim, in masura in care depinde de noi. M-am gandit ca sunt folositoare informatiile. Iata:
Cauze:
-Pre-eclampsia si eclampsia. (disfunctii ale sarcinii mari, caracterizate prin hipertensiune arteriala, retentie de apa si proteine in urina)
-diabetul mamei
-Hemoragia
-Anormalitati ale fatului cauzate de boli infectioase, incluzand sifilis, toxoplasmoza, rubella si "influenza"(un soi de virus de tip gripa).
-Defecte grave, incluzand spina bifida (20% din opririle din evolutie a sarcinilor).
- Postmaturity (cand sarcina dureaza mai mult de 41 saptamani)
- Cauze necunoscute (33% din opririle din evolutie a sarcinilor)
Simptome:
In majoritatea cazurilor singurul simptom este lipsa miscarilor fatului, miscari resimtite de mama. In unele cazuri primul semnal este travaliul prematur. Travaliul prematur se caracterizeaza prin scurgeri de fluid din vagin (ruperi de membrane din uter) si contractii si dureri abdominale
Factori care cresc riscul de oprire din evolutie: varsta peste 35; subnutrire; sarcina ingrijita necorespunzator; tutun, alcool, alte droguri
http://community.webshots.com/user/anda1977
paula2003 spune:
Avem pereche, vine si baiatul..... Azi am aflat si sotul e terminat....de fericire.
Paula
18+Alexandra 
tania-z spune:
PAULA felicitari 

- sa fie sanatos! 
JOY, Doamne, ce m-am saturat si eu de povestea asta cu retetele in fiecare luna! Oricum, eu luna asta va trebui sa cumpar medicamentele cu banii jos, ca - probabil ati vazut la stiri - banii de compensate s-au terminat in 2 ore!!!
MARIA - mama ce colectie misto!!!

De ce nu avem si noi asa ceva? Abia astept sa te duci luni la 3D, vreau si eu amanunte, de la pret pana la toata desfasurarea, please!
CORALIA - eu sunt consemnata la repaos pana la sfarsitul sarcinii
, dar abia astept data de 15 cand ma voi duce la control - sa vad ce-mi spune despre col. Intre timp, cu toata medicatia si repaosul, mai am contractii (azi chiar foarte multe!) si, in unele zile, acele dureri de stomac+spate.
Intre timp am constatat ca mi se usuca tare pielea pe burtica dedesupt, pe partile laterale, chiar daca ma tot dau cu ulei Johnson. Ati patit si voi?
Si apropo de soti ... al meu continua isteria porumbei-aer conditionat-toxoplasmoza, pentru care am deschis si un topic.
. Maria, tu ti-ai facut pana la urma analizele la toxo?
Tania
& Punctuletz 21+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
pischi2003 spune:
Burtici, o intrebare: voi stiti exact din ce misca bb? Ca eu il simt si sub buric, ori mai la stanga, ori mai la dreapta, dar n-as putea spune cu exactitate din ce-a dat.
Nu stiu ce m-a apucat, dar mi-ar placea sa-l stiu c-a dat din picioare sau un pumnisor.... ![]()
Va pup
MIhaela 23 fix
Buluci spune:
Salutare tuturor gravidutelor!
Ma numesc Cristina Buluci, am 27 ani, actualmente locuiesc in Azerbaijan, si sunt si eu o viitoare mamica!
Imi faceti si mie loc in listuta voastra?
Data UM 14 martie, DPN 26 Dec!
Azi am aflat ca voi avea un baietel!Sotul meu e extrem de fericit , eu vroiam fetita
.
Am avut ceva probleme la inceput , cu FAIMOASA toxoplasmoza, acum cred ca totul e normal.
Intrebare pentru mamicile veterane:
"Ce stiti de consecintele salmonelei asupra fatului!Din pacate am avut si asta luna trecuta si inca sunt sub soc!
Eu aici comunic greu cu medicii caci domniile lor nu vorbesc engleza , iar rusa mea nu e satisfacatoare!
Va pup !
cris
Ina869 spune:
Felicitari Cris, sa va traiasca si bine ati venit printre noi! O sa te obisnuiesti cu gindul de-a avea fetitza, ai sa vezi, mai multe am trecut prin asta..![]()

Ina si fluturasa 22+
dordia2000 spune:
Sunt suparata ca nu mi-a raspuns nimeni la intrebare. Chiar nimeni nu are astfel de probleme? Sau sunteti suparate si nu vreti sa vorbiti cu mine? Daca asa e atunci nu mai scriu si nu mai deranjez.
Joy la ce farmacie ai avut neplacerea?
Diana 25+
Ina869 spune:
quote:
Originally posted by dordia2000
Fetelor help me please!!!!!!!!!
Stiu ca nu am mai scris de mult dar de la serv. nu imi merge site-ul; adica intru dar este blocat pe data de 18-20.07.2005 Stie cineva care ar putea fi cauza? Diana
Iubito, de ce nu ii intrebi pe cei de la reteaua de sistem ? poate ca ei v-au blocat caile de acces la internet cind au vazut ca stati pe chaturi personale...
Ina
http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
tania-z spune:
INA
ce bine ca mai intri tu seara, ca e mare liniste pe aici!!!
La noi toate canalele de stiri dau interviuri cu romani care se aflau in acel avion care a ars. Cred ca a fost un cosmar!
DORDIA
cum poti ca crezi ca ne putem supara pe tine pentru o intrebare???? Doar de aceea suntem aici, sa ne spunem toate temerile nu? Si eu sunt de parere cu Ina, cred ca se datoreaza unei masuri a administratorului de retea.
Tania
& Punctuletz 21+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz