Mamici de iulie-august (78)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
anis spune:
Cand ziceam ca fac pauza cu completarea listei...pac..andreea vine cu o completare...mai aveti???
AniS *** si bebelina mea dulce Ingrid *** 38+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Simonaci79 spune:
Sa incep ca de obicei: Felicitari noilor mamici! (cerd ca numai Delia a mai nascut de cand am scris ultima oara) Sa aveti bebei sanatosi si frumosi dar mai ales papaciosi!
Am si eu un pic de ragaz acum, ca doarme gandacelul meu si am intrat sa va pov cum a fost operatia.
Spuneau fetele pe aici ca la neo-nato asistentele sunt scarboase la Giulesti. Daca dai banutul, se poarta f frumos, su tine si cu bebe, cel putin cand esti acolo! De mancat tot le da acolo cu seringa si cu biberonul, asa au facut si la mine desi eu neavand lapte la inceput dr neonatolog a cerut sa fiu chemata cand plange bebe! Imi spuneau ca nu a plans, si de fapt ele le dadeau sa pape! Ce e celma nasol ca bebe a luat candida de la spital! Faci cezariana si zici ca scapi de toate secretiile si alea care se pot transmite la nastere normala lui bebe si mi l-au imbolnavit ele cu biberonul! Pt ca le dau la toti bebeii la rand sa pape cu acelasi biberon, fara sa-l spele macar! Il scoate din gurita unuia si il baga la altul! Dar tie iti vb frumos si-ti zambesc de mama-mama ce fete bune sunt!
Sa incep: Am ajus fuga la spital, cu contractii la 4 minute. M-au dus initial la sala de nasteri sa asculte bebeul si sa-mi faca fisa, si acolo chiar erau toti scarbosi si pe mine m-a ingrozit atmosfera! M-au dus apoi la terapie intensiva, a venit anestezistul si a vb cu mine, m-a asigurat ca va fi totul bine si bebe sanatos dar sa-i promit ca-i fac un fratior sau o surioara peste 2 ani! F amabil si dragut si chiar se ocupa de paciente, a tot venit sa ne viziteze, sa ne intrebe cum ne simtim de mai multe ori dupa operatie. Plus ca el cerea un regim alimentar special si mult mai ok pt pacientele lui. La jum de ora dupa ce mi-am revenit bine din anestezie beam apa, si am baut 2 l si ceva in zoiua aia! Apoi mi-a pus o asistenta f draguta perfuzia, si a venit si dr meu, de care sunt f incantata, un medic de nota 2000! A vb putin cu mine si a ramas sa ne vedem in sala de op (eu nu l-am mai vazut pt ca dormeam deja!) In sala am scapat de frica mea mare fiarele alea de care spune Ioana. M-a culcat pur si simplu pe o masa (cam scurta pt mine ca-mi ramanea juma' de cap pe afara) mi-a bagat o tanti sonda si a inceput sa ma lege. Intre timp anestezistul mi-a zis: o sa simti un gust metalic in gura. Am zis : da simt si dupa adorm nu? El a zis "mai vedem noi ce va fi dupa" si de aici mi s-a taiat filmul! Ca prin vis am auzit ca l-au chemat pe sotul meu sa-i ajute sa ma mute si tin minte ca am tipat de durere cand m-au mutat, iar apou am inceput sa-mi descos sotul despre cum arata bebe, daca e bine si tot asa. Am inceput sa vb la tel, am sunat-o pe Irina cand nici nu eram trezita bine, imi amintesc ca prin vis ce am vb, nici nu il vazusem pe bebe! Dupa o jum de ora mi l-au adus pe bebe, i-am facut poze (tati) si ne-am privit in ochi: ce sentiment! Imi veana sa-l starng in brate si sa-l pup! Oricum il tot pupam pe capsor intruna! Dupa o ora si ceva am inceput sa ma rasucesc pe o parte si pe alta, ca stiam eu de la voi (nu mai stiu cine zicea) ca e bine asa, mi-am ridicat patul sa stau aproape in fund si am fost f activa acolo pe locul meu. A venit dr sa ma vada si s-a mirat si el ca dupa 2 ore de la op eram pe o parte si ma uitam la pozele cu bebe! A doua zi la ora 6 m-am ridicat singura in fund si am rugat o asistenta sa ma ajute sa ma ridic in picioare si sa ma plimb, si pe la ora 11 am urcat un etaj pe scari sa ma duc la bebe. L-am luat in brate si l-am pupat , ce frumos a fost! Si in ziua aia am coborat de vreo 3-4 ori in curtea spitalului (2 etaje pe scari), duminica la fel, iar luni (operata vineri) alergam pe holuri sa mai rezolv ce era de facut pt externare de parca nici nu am fost operata! Toata lumea s-a mirat de mine ce repede mi-am revenit!
Azi facem o sapt si parca nici nu mai tin minte cum era inainte si am uitat apoape total durerea! (e adev ca si bebe ajuta f mult, iti da ambitie si tarie) Asa ca daca va miscati mult si repede, e f bine! Maine merg sa-mi scoata si firele, sper sa nu fi facut eu ceva pe acolo ca bebe a avut colici si ma culcam pe spate cu el brate pe burta sa-i treaca (numai asa tacea) si ma ridicam cu el fara sa ma tin de nimic, ca si cum as fi facut abdomene, iar el ma cam loveste in burta cu piciorusele si imi cam da in opertaie. Sper sa nu fie nimic! Toata lumea la pansat imi admira taietura, care este ca un fir de ata! Super meserias dr, si artist! Va doresc la toate fetele care nasteti prin cezariana sa va fie la fel de usor ca mie, si sa va reveniti la fel de repede!
Despre buric, ca am vazut ca ati intrebat, mi-a spus ca il pot spala si cu buric cu tot ca este relativ uscat, dar exista posib sa se infecteze si sa ma sperii eu asa ca mai bine sa astept. Locul s-a uscat aproape de tot si a inceput sa intre in interior, asa ca e pe vindecate bine. Oricum la fundulet ne spalam de fiecare data dupa caca!
Haideti ca va las si eu ca am scris romane pe aici! Sper sa nu ma injurati! o sa mai intram si noi mai des sper, va pup dulce pe toate! Si gravidutele care mai sunteti, oricat de greu va e, bucurati-va de mom astea, cat sunteti in centrul atentiei, ca dupa, va va fi si mai greu si nici nu veti mai fi protejate, bebe va fi in prim plan!(cum e si normal) Si te mai si trezesti din trei in trei ore max sa dai sa pape, sa schimbi scutecul...etc.
Va pup pe burticute! Si pe mamici si bebici!
PS - noi am fost opariti rau si cu bubite cand am venit acasa ca din cele 8 scutece care le cer cred ca fol trei pe zi! Si am fol b-panthen. Este super!!!! Nu am mai dat nici cu pudra nici cu nimic! Si i-a trecut de tot!
Simona si Mario 22.07.2005
mamini spune:
Kulta, nu ma deranjezi absolut deloc.poti sa suni, macar sa stiu sa iti spun.la cumparat nou, ma pricep ca am facut-o de doua ori, de vindut noi vindem tot la cunostinte, deci dau mai ieftin fiindca nu mai platesc intermediarul ( vinzatorul plateste!!!), dar fac actele la opkk- costa 250 euro si apartamentul fiind vechi de numai 2 ani e in garantie la firma, deci nu e nevoie de kuntotarkastus. dar cu ce mai stiu de la altii care au cumparat veche...suna cind ai nevoie.
M
blackpanterro spune:
Zina, multumesc, o sa ii spun sotului :)
Oana, poate o sa-l iau si eu,pare fain.
Eu mi-am luat un dvd Pilates pentru perioada postpartum de pe babycenter.com
Abia astept sa il primesc.
Ema, ii super Oana in poza de pass.Aidan arata tare aiurea in pass, zici ca nu ii el.Ii tot rosu de caldura si somnoros ca a trebuit sa il trezim :)
Adriana si bebe Aidan(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
mika1 spune:
si eu am nascut pe 15 iulie un baietel de 3.150 kg si 50 cm dupa un travaliu infiorator de 16 ore. noroc cu dr. Tutunaru, ca altfel muream pe acolo...acum suntem bine ....poate o sa scriu alta data mai pe larg nasterea in municipal cu dr T, care , desi ma repet e un SUPER OM!!!!!!!!
anis spune:
Mika1, sa va traiasca baietelul si sa ai laptic din plin!!!
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
KULTA spune:
Mamini, multumesc mult ca mi-ai dat "mina libera" sa te deranjez la telefon cind am nevoie de alte informatii(sa dea Dumnezeu sa am nevoie sa te sun).
Pupic
K36+
Kulta graviduta si printesa Daniela (15,04,2004)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
blackpanterro spune:
Mada si Mika1, felicitari, sa va traiasca puiutii, sa fie cuminti si papaciosi!!!!!
Adriana si bebe Aidan(27.06.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
anis spune:
Si cand ziceam ca am scapat...iar ma tresc ca, completez lista...ma munciti azi nu gluma...
Adriana...mor dupa tine...cum scrii tu ardeleneste...
Simona..daca tu dupa 2 ore de la op erai pe o parte si te uitai la poze...pai sa tot nasti asa..sa va traiasca Mario!!