Fiul meu de 6 ani vrea sa fie alaptat

Fiul meu de 6 ani vrea sa fie alaptat | Autor: Carmenbur

Link direct la acest mesaj

De 3 luni (de cnd s- nscut fiul nostru cel mic), fiul mi mre vre s guste lptele meu. dr nu dintr-o cn ci direct de l sn. Nu stiu ce s fc. A pus odt problem st, renuntt o vreme ir de curnd rwevenit cu solicitte.
M simt jent s-l pun l sn. Nici nu pot s concep.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danna2002 spune:

quote:
Initial creeata de Carmenbur

De 3 luni (de cand s-a nascut fiul nostru cel mic), fiul mai mare vrea sa guste laptele meu. dar nu dintr-o cana ci direct de la san. Nu stiu ce sa fac. A pus odata problema asta, a renuntat o vreme iar de curand a rwevenit cu solicitatea.
Ma simt jenata sa-l pun la san. Nici nu pot sa concep.

ii spui clar si concis ca:
DOAR bb mic are voie, ca el e mare si ca daca mami ii da si LUI papa, BB MIC se supara si nu mai mananca si nu mai creste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Sa iti traiasca copchii si sa te bucuri de ei .

Si Andrei avrut cand l-am nascut pe Matei insa cand am incercat sa ii dau (el avea 4,4 ani) - nu i-as fi dat insa m-am prefacut, i s-a facut sila si a renuntat singur.

Succes !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

La mine a functionat regula cu dintzi

Cind l-am nascut pe Alex si Nick a avut interes in alaptat am scos din "burta" regula ca doar copiii fara dintzi au voie la sin....ai dintzi poti minca pizza, inghetata, mere, pere, samd....Bebe nu are dintzi deci trebuie papa speciala pentru bebe.

La mine a tinut figura...succes....

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Pozele Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

E super ideea cu dintii!
EU insa nu gasesc chiar de neconceput. Cred chiar ca i-as da sa incerce,nu cred ca paote sa scoata ceva :)

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Cartile de specialitate spun sa-i dai ca nu-i va placea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu cred ca e un pic si vb de gelozie ptr ca bb petrece mai multe ore in bratele tale decat el (cred ca pana acum el a fost regele casei...)Si Sebi a avut o tentativa de a bea din biberonul lui bb ...dar i-am explicat ca asa ceva nu se poate ca este rusie si ca ditamai omul ca el un adevarat nu poate sa faca asa ceva ....ca e barbat nu bebelus...si incerca sa il angrenezi si pe el in ingrijirea lui bb atunci isi va face probleme si va uita de ce si-a dorit...sebi a ajuns la stadiul in care chiar sa citeaste ce se comenteaza pe bebelusi de martie-aprilie 2005....Soacra mea mare!!!!!

Va pupam dulce pe toate si pe toti m va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Am o prietena care are un baietel de 9 ani si o fetita de cateva luni. Si la ei a fost aceeasi poveste, iar prietena mea l-a lasat pe baiat sa incerce lapticul de la san. N-a stiut cum sa suga si cand a simtit gustul de lapte nu i-a placut deloc. Si asa s-au terminat cererile lui de alaptat.

Parerea mea e sa-l lasi sa incerce si o sa renunte. O face doar din gelozie, trebuie si el inteles. Cand s-a nascut al doilea nostru baiat, aveam mai multa grija de cel mare de teama sa nu fie prea gelos, din dorinta de a-si iubi fratiorul, etc, etc... E greu si pentru cei mari sa se adapteze unei astfel de situatii noi, un bebe mic si zgomotos, adorat de toata lumea, etc, etc.

Multa sanatate va dorim!

Nora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Eu cind aveam 10 ani mama era insarcinata... Si tot timpul sarcinii am facut-o sa-mi promita ca-mi va da si mie sa gust din laptele ei, dar era din pura curiozitate sa vad ce gust are!
Din pacate ea a pierdut copilul dupa nastere si eu a trebuit sa-mi pun pofta-n cui (eram plecata in tabara in perioada aia).
Chiar si cind am nascut eu mai eram curioasa, asa ca de-abia atunci am putut sa vad ce gust are laptele de mama :).
Eu zic sa-i dai sa guste ca oricum n-o sa-i placa!!!
Chiar si sotul meu era curios, a gustat putin, s-a strimbat si-a zis ca n-are deloc gust de vin! De atunci n-ar mai fi vrut nici obligat!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbur spune:

V multumesc pt rspunsurile vostre. Vld (6 ni) e f intelegtor, ir eu i-m explict c lptele din sn e lui bebe mic (Cristi).
Noi l-m pregtit pentru veire frtiorului inc din prim lun de srcin si intrdevr rectiont bine l venire frtiorului.
Cred c e dor curios.
Cnd m venit din mternitte stte si ne prive in timp ce lptez, si isi pipi sfrcurile lui. Mi vene uneori l mine si imi spune s m duc s-i du s sug lui Cristi c vre s vd. Discutii pe tem st u mi fost, ins ser venit l mine s-mi spun c vre si el un pic. Zis si fcut, m lut pe deget un strop de l sn si i l-m pus pe limb. Recti lui: "mmm e bun, mi vreu un pic dr nu de din cnit - de l sn"
Eu i-m spus c nu pot, c nu-i junge lui Cristi.

Probbil ii voi d s guste o dt si v voi spune cum rectont.

Crmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Desi nu sunt si nu pot sa fiu in ipostaza ta fiind tatic personal consider ca este vorba de gelozie. Nu este ceva anormal, gelozia iar solicitarea este defpat dupa mine o forma de manifestare a dorintei de afectiune fata de tine ca si mama. Alaptatul la san dincolo de aspectul "culinar" poarta in sine acea legatura unica dintre mama si copil. Atinsul sanului, caldura, alaptatul in sine toate sunt un conglomerat unic de senzatii si sentimente. Pentru el ca si frate mai mare suficient de mare ca si constienta si in caelasi timp suficinet de mic ca si inocenta are o reactie se pare des intalnita.
Personal consider ca indeplinirea acestei dorinte este realizabila dar nu este necesara pentru ca nu acesta este raspunsul. El nu asta vrea, aceasta este doar imaginea. Defapt el tanjeste dupa afectiune. Sunt aproape convins ca acordarea unei atentii sporite (mult sporite) bogata in atasament direct, in afectiune directa in dragalasenie combinata cu solicitarea responsabilitatii lui (implicare directa) acordarea de credit personal va remedia in timp extrem de scurt si eficient aceste neajunsuri pentru ca la urma urmei sunt doar efecte regresive.

Parere personala

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput