Mamici de septembrie-octombrie 2005 (56)
Raspunsuri - Pagina 9

cge spune:
Neata fetele!
Aseara am fost iar la "La Mama", a trebuit sa il duc pe Victor, ca era suparat ca el nu a venit joi.
Si am vrut sa fie si maica-mea, ca la cate face ptr noi si prin cate a trecut in ultimul timp, merita
Si erau gravide la greu, ma tot intreba sotul daca sunt ramase de joi.
Pun pariu ca si ele tot asa gandeau, decat sa stea sa gateasca pe caldura asta, mai bine la terasa.
Azi finalizez bagajul de mare si maine o intindem spre Mamaia.
Nu imi iau nici laptopul nici zapp-ul cu mine in concediu, asa ca nu o sa scriu pe forum 6 zile.
O sa imi fie tare dor de voi,
Cristina, 31+

Alexa04 spune:
Buna fetele
Nu am mai scris demult dar sa stiti ca va citesc mereu.
Va rog sa imi adaugati si mie un carucior roz - este o fetita.
La nume inca nu ne-am hotarat definitiv.
La eco au aparut niste informatii care nu m-i se par prea bune.
Daca aveti timp sa imi spune-ti si mie parearea vostra ar fi super (chiar daca nu am fost asa activa pe forum).
Deci la eco 27 saptamani :
placenta fundica si posterioara grupa II, grad de maturare 2/3, grosime 33 mmm, foarte fine calcificari spre placa bazala
Flux in artera ombilicala cu directie normala RI 0.73!
Artera uterina dreapta RI = 0.76 crescut, spectru cu noch inconstant diastolic
Artera uterina stanga RI = 0.64 normal
Sper ca nu o sa ocoliti mesajul meu
PS Medicul este in CO.
Va pup

codruta_grg spune:
Buna dimineata!
Draga Alexa, din pacate eu nu te pot lamuri, ca nu inteleg aproape nimic din termenii care ti i-a scris medicul. Oricum, daca era ceva rau ti-ar fi zis doctorul, sau iti dadea tratament. Felicitari pt fetita!!
M-as duce si eu pe o terasa..........mai ales seara, cand ma sufoc de caldura, dar.....trebuie sa respect ce a zis doctorul. Mult a fost, putin a ramas. Mai am 2 zile si intram in 36 saptamani, dupa care, din saptamana 37 putem face ce vrem!!!!
Codruta & 35 saptamani
poze

karmenutza spune:
Alexa, nu stiu ce sa-ti zic de ecografia ta, dar faza cu "spectru cu noch inconstant diastolic" am inteles ca este destul de nashpa si ar trebui sa mergi la medicul tau sa-ti dea un tratament, ceva. Am auzit ca se dau un fel de vitamine naturale, chestii de genul asta si multa odihna. Despre placenta gr. II de maturare, asta o au mai multe gravide, printre care si eu. Nu e chiar asa de nasol, merge si cu asta. La mine a gasit doctorita chisturi pe placenta, tot din cauza gradului de maturare dar a zis ca restul placenntei functioneaza si isi face treaba bine, sa stau linistita. Oricum, acum nu mai e mult si nastem. Nu mai are mult de tras placenta.
Daca medicul tau e in CO, scrie si tu intrabarea ta pe reclama poate iti da raspunsul pana vine al tau din CO.

simodina spune:
Salutare grasutzelor,
Dragutza a mai fost intalnirea si "gustoasa". Dupa un pepene cu inghetzate si papanasi n-am putut dormi toata noaptea ca burtoiul meu statea sa plezneasca. Iar cu sotzul m-am sarbatorit a doua zi, ca nu mai eram in stare sa pun nimic in stomac! Oricum suntem toate niste dragutze, cu burticile noastre ca niste mingi de baschet. Irina, burtica ta cel putzin e delicioasa - chiar ca potzi sa o folosesti pe post de masutza. Abia astept sa ajungem si noi la 35 sapt sa putem manca in pat
.
Noi am revenit ieri la serviciu si ne-a fost cam rau. Am senzatia ca asa cum mie imi face ft rau caldura,bb nu prea mai suporta statul cu orele pe scaun. Am avut niste contractzii ft puternice care au cedat abia la al 2-lea No spa, adica dupa vreo 2 ore. Si bb a fost ft agitat, nu i-a placut deloc. Spre seara insa ne-am linistit si acum suntem bine. In schimb mi se pare ca a inceput sa miste iar ft mult jos - cred ca iar si-a schimbat pozitzia.
Astazi avem program de cumparaturi. Il asteptam pe tati sa vina pe la tenis si apoi mergem pe la magazine. Mi-am propus sa termin bagajul pt spital we asta si sa ne hotaram macar pt patutz, caditza, perdelutze si lustra in camera lui bb. Sper sa reusim sa le facem pe toate...
Alexa, pot sa-ti spun ca placenta mea avea aceeasi dim la 20 sapt si grad II. In mod normal grosimea tre' sa fie egala cu nr de sapt, dar conteaza foarte mult cum e bb dezvoltat.Mie mi se pare OK pt 27 sapt. Dar despre bb ce ti-au spus - cum sunt masuratorile? In ceea ce priveste IR-urile, acestea par cam mari si notch-ul acela nu este prea fericit. Si eu le-am avut dar am facut tratament si mi-au scazut. Dar acelasi lucru, conteaza ft mult cum se adapteaza bb la conditiile respective, daca el este OK dezvoltat pt varsta sarcinii. Si vad ca nu ne-ai zis nimic de bb, deci presupun ca masuratorile sunt in grafic. Daca vrei insa o parere avizata, scrie pe infertilitate.ro - spune-i care sunt si masuratorile lui bb si probabil pana luni-marti o sa primesti un raspuns.
Pupici pe burtici,
Nadina, 32 sapt

b_irina_c spune:
Simodina m-am amuzat bine cu sotul de ce ai scris tu. Chestia e ca din tot ce mananc pun si pe burta ca e prea mare si ii dau si lui bb sa guste direct din ce papa mami .
Voi cum suportati caldura? Ca eu de mult nu am avut o noapte asa de proasta... Nu stiu cum voi rezista pana pe miercuri cand zic ei ca se mai racoreste.... M-am gandit sa-mi iau un pat pliant sa ma mut la servici ca acolo este AC.
WE racoros va doresc...
Irina 35 si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

gabiarama spune:
V-am admirat pozele de la marea intrunire de . Nu degeaba se spune ca femeile insarcinate sint frumoase !
Cristina , concediu placut si sper sa prinzi vreme buna !
Eu am fost ieri la dr ginecolog si mi-a spus ca bebe nu s-a intors inca , e tot cu fundul in jos si capul in partea mea dreapta . In rest totul e bine si ma bucur enorm de mult ca nu am avut probleme la sarcina asta . Asa se explica si faptul ca ieri a fost doar a treia vizita la ginecolog .Si dr. imi spunea ca experienta isi spune cuvintul de data asta . Ca la prima sarcina cred ca se saturase si ea de mine . Doar de vreo trei ori am stat internata
Acum doar tensiunea mi-e putin mica , dar cred ca e din cauza caldurii . Fac sauna zilnic far sa vreau .Abia astept sa vina zilele putin mai racoroase .
Gabi , 30 sapt si 3 zile
http://community.webshots.com/user/gabiarama

irina81 spune:
Buna,burtici!
Chiar ca sunt foarte frumoase pozele si mai ales gravidele,se observa clar evolutia burticilor de la cealalta intalnire pana acum!
Si eu suport greu caldura cu tot AC.
Azi sunt foarte bucuroasa,am fost in oras pana acum si am reusit sa ne luam si noi dormitorul mult visat!Mai urmeaza zugraveala cam pe 10 august.
Bagajul de spital e aproape gata,toate sunt puse in geanta.Mai am de luat 2 pachete de vata,o camasa de noapte si unguentele.Sper sa nu ma ating de bajaj in urmatoarele 3 saptamani.In rest pentru bb am strictul necesar si mai am de primit niste hainute de la nepotica mea.
O sa le spal cred peste 2 saptamani.
Voi ce ziceti?Chiar trebuie sa folosim vata?M-a invatat o prietena sa infasuram vata in tifon si sa facem ca un fel de tampon,dar chiar si asa...
Va doresc weekend placut si racoare cat mai multa!
Irina 32+ 4 zile

mysweetest spune:
Irina am inteles ca trebuie sa folosim vata si nu tampoane pentru a lasa pielea sa respire si a evita orice infectie iminenta.
Mai rezistati de atata caldura fetelor? Eu ma lichefiez ...
Marlena & Alexandra Maria ..35 saptamani
poze.