Am o problema de comunicare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danis spune:

atributiile fiecaruia ar trebui sa fie inscrise in fisa postului. daca toate maruntisurile alea nu sunt in fisa postului tau, spune-le asta celor care te solicita... daca seful se suprara si ti le adauga in fisa, cere angajarea unei noi persoane, care sa te ajute si sa faca asta, pentru ca tu te-ai angajat pe atributii mai putine si "nu poti duce asa multe"; sau accepta noile atributii in mod oficial, numai odata cu marirea corespunzatoare a salariului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Mai liliacule, am cautat dar nu mai gasesc un mail care circula prin retea cu "o zi din viata unui IT-ist" Eu nu-s decat un utilizator, dar am ras cu lacrimi. Promit solemn, ca ti-l trimit pe e-mail daca dau de el.
Asta va e soarta ! Ii vad si pe baietii de la noi - disperati si satui. Cea mai tare faza pe care mi-a povestit-o unul din ei a fost cu : nu va suparati mi s-a stricat suportul pentru cana de la calculator // Poftim, ce vi s-a stricat ? // suportul pentru cana de cafea de la calculator ..... era vorba despre suportul CD-ului .....(este absolut autentica, cunosc si persoana care a "emis" faza)
Am auzit multe goange de-astea. La noi la IT sunt baieti tineri, iar noi eram un birou de gagici, unde era amplasat rak-ul(asa se scrie ?)asa ca veneau mai mereu si ne povesteau.
Se pare ca e fara leac.
Noi, in munca noastra, lucram cu un sistem special, iar replica cea mai des intalnita e : nu-mi da sistemul .... peste ochi probabil.
Io's jurista, da ma stradui sa folosesc pisiu la maxima lui capacitate
Relax, go shopping ! Nu-i faci tu bine.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramba spune:

quote:
Originally posted by noltic

Buna Liliac1! Subscriu la parerea generala ca nu ai o problema de comunicare ci una de intelegere a sistemului(ma bazez pe propria experienta in cazul asta). Sunt 2 aspecte principale pe care trebuie sa ti le insusesti temeinic: 1. Cum si cine te plateste in firma ta si 2. Pentru ce esti platita sa faci, ce faci si ce ar trebui sa faci sa-ti meriti banii. Vrei sa detaliem putin? O fac cu placere ca si mie mi-au luat niste ani buni sa inteleg de ce eu care faceam o treaba buna, completa, nu eram apreciat si evident nici platit.
1. De platit te plateste seful tau pentru IMPRESIA pe care o faci, nicidecum pentru munca ta(mai ales ca el este cam paralel cu IT-ul). Si impresia o creezi tu personal si este alimentata, intretinuta de colegii tai pe care ii serviceuesti si invinuesti de ignoranta. 2. Aici e mai complicat un pic si trebuie sa te implici mai mult, dar sa nu uiti ca si aici esentiala este Impresia pe care o faci lor: fii intelegatoare cu ei, zambeste, glumeste si rezolva exact ce cer ei, daca este posibil; sensibilizeaza-i la ideea ca timpul tau este foarte pretios si Seful te-a mai trimis inca in n locuri dar tu ai ales special sa vii la ei(sa -i rezolvi evident) pentru ca ai un respect deosebit pentru persoanele lor, samd. Ce te depaseste ca atributii(utilizare programe) paseaza-i pentru mai tarziu cand vei avea timp dar tot cu zambetul pe buze si cu regrete enorme ca nu-ti permite timpul pretios!!!!) Unde sunt..
Sorry dar tre sa fug la o sesizare si daca vrei mai vorbim.

Subscriu. Cu amabilitatea si cu zambetul pe buze obtii mult mai mult.
Daca ii ajuti cu placere, colegii te vor aprecia, vor vorbi frumos de tine si sefii vor afla intr-un fel sau altul. Fapt ce e posibil sa iti aduca si beneficii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

noltic ceea ce spui tu este perfect adevarat, numai ca imi intareste convingerea ca intr-adevar am o pb de comunicare. Ceea ce nu pot face este sa raspund la o solicitare absurda si la sfarsit sa zambesc. Cum naiba sa zambesc cand eu ma gandesc la o procedura, sau am cine stie ce alta pb si sunt chemata sa apas pe un buton?? . Iar despre punctul 1 din postarea ta: am scris ca lucrez intr-o institutie de stat asa ca oricat de frumos as zambi remunerarea se face de la companie, intr-o grila de salarizare bine batuta in cuie, nici un leu in plus!! Oricum, tinem legatura...
danis Fisa postului exista dar e atat de "frumos" conceputa incat "intretinerea statiilor de lucru" inseamna inclusiv (in mintea necunoscatorilor) stergerea prafului de pe monitor..
axia Mi-ai oferit un zambet, si mi-am amintit ca o data, acum cativa ani in urma ma amuzau teribil muuulte din "goangele" auzite si chiar le notam pentru posteritate, dar cred ca am obosit intre timp...si din poante au devenit pentru mine "bombe".

Unde se gaseste rabdarea si intelegerea?? Poate mi-oi fi pierdut si simtul umorului, intre timp...

Liliana& Andra-Maria

poze Andra Ghiberdica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Va rog frumos!
Orice buton apasat nu-l egaleaza pe INSERT!!!
Ca cu CAPS mai scrii, desi poate nu vrei majuscule! Da' sa te trezesti ca iti inghite un nevazut literele!!!!
Cat despre tine Liliac - solutia e sa schimbi jobul. La voi sistemul nu se va schimba curand - de subliniat ca este o institutie inca de stat!
Pupici

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Sa imi justific parerea cum ca ar terbui sa iti schimbi job-ul.
Parerea mea e ca unii oameni sunt facuti sa se implice, iar altii sa primeasca de fiecare data indicatii.
Partea nasoala este ca intr-o institutie de stat functioneaza perfect vorba "Pana la Dumnezeu te mananca sfintii". Inca se lucreaza (in majotitatea institutiilor de stat), cu REGISTRUL! Registrul este un fel de rege.
Mana lui dreapta este CEREREA SPRE APROBARE

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Buna Liliana si eu eram pe cale de a deschide un subiect cu acesta tema. Am citit toate postarile si sunt foarte de acord cu sfaturile date, mai greu e pentru noi sa le punem in aplicare, stiu ca nu e usor dar imi spun ca daca vom daca vom reusi ne va fi mult mai bine.

De multe ori imi spun ca poate ar trebui sa ne intoarcem in trecut (in copilarie sau adolescenta) si sa repormin pe baze noi. Scuze ca vorbesc la persoana I plural dar sfatul pe care ti-l dau tie incerc sa mi-l dau si mie.

MULT NOROC SI CURAJ
MARIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Ileanacz In multe privinte sete o diferenta mare de tot intre salariatii la stat si cei de la privat, dar nu in privinta utilizarii PC-ului si terorizarii persoanei de la IT.
Oricum Liliac esti originala, de regula in bransa asta eu am intalnit barbati, iar cand scriu imi tot vine sa zic baietii de la IT.
Uite hai sa recunosc o faza pe care am facut-o eu personal, care nu ma consider chiar . Intr-o sambata am sunat la IT pentru ca nu-mi mergea mailul si sistemul de comunacatii special....chiar nu mergea ! A incercat el prin telefon sa ma ghidoneze ce si cum sa resetez si nimik. Buuuun, se urca omul in masina, vine de acasa si ce crezi ca a facut ? A scos hub-ul din priza, l-a bagat la loc si gata . Fusese pana de curent peste noapte, iar hub-ul meu ramasese undeva agatat. N-a zis saracul nimic, dar cred ca ce m-a injurat in mintea lui.....

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Draga Liliana! Revin cu precizarea ca nu este vorba de comunicare, ci de intelegere si adaptare. Cat despre schimbarea jobului sa stii ca nu este o solutie pana nu intelegi rolul si semnificatia muncii tale; in alta parte va fi cam la fel sa stii; eu lucrez in sectorul privat si diferenta intre utilizatori nu este asa de mare; numai ca eu m-am asigurat ca sefii, patronii inteleg cum vine treaba cu it-ul, nimic nu este stabil, sistemul este perfect interactiv si cum te porti cu el asa si raspunde. Cat despre chestiile absurde fa-ti o lista de prioritati la care sa subscrie si seful tau(e vorba de cresterea eficientei si reducerea deplasarilor, economie, stii tu) si in acelasi spirit de intelegere invata reclamagii sa te sune si sa iti dea simptomele telefonic(poate rezolvi la fel). Tu constientizezi ca in domeniul asta de activitate nu exista perfectiune si finalitate? Si ca satisfactiile trebuie sa ti le evidentiezi singura? Nu te mai implica total in rezolvarea sesizarilor pentru ca nu renteaza; da-le exact ce vor si nu uita, zambind. Tu trebuie sa faci mai mult decat sa supravietuiesti acolo, incearca sa schimbi putin cate putin din metodologia lor si mai mult din atitudinea ta pentru responsabilitatea IT. Pentru ca altfel vei imbatrani inainte de termen sigura printre calculatoare; si nu se merita deloc. Apeleaza la cineva apropiat sa te ajute sa-ti definesti o lista de prioritati in viata, incearca sa intelegi ca nimeni nu este perfect si cu atat mai mult in meseria asta unde domina relativismul atroce al compatibilitatilor hard, soft si umane!
Sa ai o zi cat mai buna.
Nick.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fata mosului eu sint programator, am terminat automatica. Nu mi-e clar daca tu esti programator sau nu si ce ai terminat. De ce iti irosesti tu viata si nervii incercind plina de optimism sa schimbi lumea? La ce iti serveste? SInt numai doua solutii: ori iti gasesti job serios intr-o firma de software privata (nu institutie de stat) ori emigrezi. Ce spui tu mi se pare un motiv suficient pt. emigrare.Cu ce te confrunti tu este ca si cum ai lua o masa de pensionari sa-i inveti ce e aia calculatorul si ce vrea el.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput