Mamici de septembrie-octombrie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 6
ancadm spune:
Oana felicitari pentru aniversare si multi ani buni in continuare!
Eu am citit ca in ultimul trimestru de sarcina nu e recomnadat sa ne aranjam cu ceara jos. Pot apare contractii. Eu oricum nu mai vad nimic mai jos de buric asa ca trebuie sa chem ajutoare
.
Sotul meu a realizat ieri ca mai avem cam 2 saptamani pina la termenul la care s-a nascut Andreea si a inceput sa se panicheze. Acum ma trimite una doua sa stau in pat si tot imi spune ca el spera ca eu n-am de gind sa nasc in urmatoarele doua saptamani
. Drept sa va spun si eu sper acelasi lucru.
Anca 31+
simodina spune:
Multzumesc fetelor ca va inghesuitzi si pentru noi
. Ca vad ca si KID s-a trezit in ajun, ca si mine. Simona, dar vii pana la urma nu?
De abia astept sa ne vedem, ca eu am absentat de la prima intalneala.Si maine e si aniversarea casatoriei noastre - implinim 4 ani! O sa ne serbam probabil dupa hi, hi. Tati va avea o surpriza ca nu stie ca maine ma intalnesc cu voi!
E cineva care ajunge mai devreme? Ca eu fiind in CO cred ca pot pe la 17h15. Dar nu vreau sa ajung prima sa se uite aia ca la balene la mine
Ca am + 10 kg, din care 1,5 luate de sambata pana martzi, la mare
Burtica n-am mai masurat-o, dar e tzuguiata binisor. Si din cauza caldurii, in afara de maini si picioare, mi se umfla si fatza cu nas cu tot - zici ca e gogosar
! Va spun de acu' ca sa nu radetzi maine prea tare daca o sa fie asa...
NADINA
alinam spune:
ANCA, adika data trecuta ai nascut la 33-34 de saptamani??
DEEA SI JADI, ma mai scris odata cum e cu concediul si eu am avut aceeasi probleme cu nenea doktorul de familie, drept care m-am dus frumos cu legile la el.teoretic iti poti lua concediu cu 84 de zile inainte de dpn, dar toti doktorii isi iau o marja de doua saptamani ...pt cazul in care nasteti la 42 de saptamani ...
ca sa va lamuriti unde scrie ce am zis si legile intrati pe topicul asta
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52813
mie mi-a folosit si am scos legile cu care i-am dat de cap lu nenea doktor.....asa ca de la 30 de saptamani sunt in prenatal.
Azi uitandu-ma la tv am vazut iar emisiunea "ne priveste" pe b1tv, iar s-a discutat despre indemnizatii, dar am aflat un lucru nou pt mine : cele 126 de zile sunt obligatorii orikum .... indiferent cand le iei, inainte, dupa, le imparti cum vrei dar totusi trebuie sa iei toate cele 126 de zile. legea spune obligatoriu 42 dupa ce nasti, dar daca nu ai avut 84 inainte de a naste , le iei in continuare.
ancadm spune:
Da alinam, pe Andreea am nascut-o la 34 de saptamani, dupa o sarcina oerfecta, lipsita de orice probleme. Pur si simplu s-a rupt apa si gata.
Anca 31+
ancadm spune:
Simodina eu am citit ca e ok sa ti se umfle picioarele, dar ca ar trebui sa consulti medicul daca ti se umfla fata si miinile...
Anca 31+
kristinutza spune:
m-am intors de la mare.
se pare ca tocmai la timp pt intalneala! vine si io!
cristina 30+
Bic spune:
Salutare fetelor, iar ma bag si eu la forumul vostru.
Carmi, tocmai ma conversam cu mama pe tema cartii dr. Spock. Eu am fost crescuta dupa aia (ca si carte secundara; de baza a fost "Mama si copilul" a lui Cpararu) si tocmai i-am reprosat maica-mii ca m-a lasat sa urlu de una singura cit am fost bebelus, ca de-aia n-am incredere in mine, si alte prostii. Acum pina si mama zice ca poate ca a fost o prostie, dar daca asa zicea la cartea americana.... ce sa-i faci? 
Acum teoria zice ca in nici un caz sa nu-l lasi pe bebelus sa plinga, ca in loc sa-i creezei reflexul de independenta, ii dezvolti teama ca e parasit.
Asta doar ca sa-ti dau un exemplu minor despre cum se bat cap in cap diferite teorii la timpuri diferite.
Copiii oricum le reproseaza parintilor o groaza de chestii, asa ca alegerea unei carti de educatie depinde doar de preferintele tale perosnale si de valorile pe care le ai si vrei sa i le insufli si copiilor lor.
Numai bine.
DPN 31.10.05 
ancadm spune:
Apropo de teorii, pe aici umbla teoria ca e bine sa culci bebelusii si copii mici pe la ora 6-7 seara ca atunci e ora lor optima de somn si asa o sa doarma toata casa fericita pina dimineatza. Problema e ca mindra mea daca o culcam la 6-7 seara se trezea pe la 9 si era ca floricica inca nu stiu cite ore. Asa ca eu zic sa folosim cartile doar ca ghid si sa ne ascultam copilul si instinctele. Fiecare copil e diferit si nu se pot aplica la toti aceleasi reguli, nu?
Anca 31+
mary ilie spune:
Jadi, la fel a fost si la noi cand a venit cumnata din spital, eu una nu m-as fi dus din prima zi, dar am fost invitati de ei....toata familia, bunicii, nasii cu copii cu tot, si ce era acolo.....eu m-am ingrozit si am avut grija sa le strecor cumnatelor( am trei) ca eu as prefera vizitele mai rare si in nici un caz din prima zi....Oricum de parinti si nasi sigur nu scapam.....
Si eu imi vreau sotul langa mine la nastere, daca nu se poate in sala de nasteri, macar in timpul travaliului sa ma tina de mana, pana ajung la dilatare optima... iar la cezariana si mai bine, sotul poate sta la geamul de la sala de operatii, poate filma, etc. nu e chiar asa rau, se uita ca la televizor.
mary 31 +
mary ilie spune:
fetelor, unde este exact "la mama". ca magazinul eva stiu unde e ( cel de la romana, da?), si inteleg ca restaurantul este in spatele magazinului....
Credeti ca am sanse sa ma ratacesc?
astept raspuns....
mary 31 +