Mamici de septembrie-octombrie 2005 (55)
Raspunsuri - Pagina 2
irina81 spune:
Buna!
Eu am o burtica de 101 cm si +12 kg. Dr mi-a zis dupa ce vazut cat de mare e bb la echo ca unele femei au burta asa de mare pt ca au mult lichid,dar la mine in burtoi e chiar bb. La mine lumea se mira ca e burta mare.
Ieri pt mine a fost o zi infernala din cauza caldurii,cu tot AC din casa!Sper sa nu se repete si azi,dar pana acum e acceptabil!
Flavia,tie cum ti-a calculat DPN dupa varsta gestationala sau dupa sapt in care e bb la echo?Daca la mine e mai mare cu 2-3 sapt inseamna ca voi naste mai devreme cu 2-3 sapt?M-a apucat frica,mai ales de cezariana..
Scuze,am scris si dincolo!
Irina,incep sapt 33 azi
jadi spune:
Eu mi-am adus aminte ca aveam o nemultumire de dimineata... saraca mea cumnata e doborita de mame, soacre , etc care mai de care sa ajute.
Soacra-mea (si ai ei de fapt si de drept) cica o ajuta de la nastere , dar asa de mult vorbeste ca ma oboseste. Ieri la baita , stateau doamnele linga cadita si tot isi dadeau cu parerea si saraca cumnata se chinuia sa spele copilul ... una nu ajuta cu nimic doar spuneau ca nu face bine , ca trebuie nu stiu ce scutec ca trebuia ridicata cadita , ca sa nu ii bage apa in urechi de mai aveam un pic si le plesneam ei si le dadeam afara din camera... basca intr-o camera de 12 mp 4 persoane, mobila si un bb deja era ca in gara... nici prosopul de baie nu il adusesera dar comentau intruna.
Astazi soacra paraseste capitala , dar nu a intrebat si ea, mama draga , te vad cam voluminoasa , sa iti fac ceva de mincare? ca poate te ajut cu ceva... i-am si zis sotului, putea macar o friptura sa ne faca, asa o sa mincam merte ferte coaie prajite ca nu gatesc pe caldurile astea nici sa ma omori.
I-am zis si sorei mamei mele ( cea de-a doua mama a mea si cea mai cumpatata din toate mamele) ca nu vreau pe nimeni sa ma ajute cind oi naste... decit asa ajutor sa stea acasa si sa vina in vizita cite o ora pe luna... in doua camere , 3 persoane deja este aglomerat.
Jadi
29+
iaca_poze
irina81 spune:
Ioana,si eu ascultam muzica clasica-Vivaldi,am auzit ca le place bb-eilor si ca au capacitatea sa recunoasca o melodie dupa nastere,ii relaxeaza si adorm daca sunt obisnuiti cu ea.
Eu vreau sa va intreb daca s-a gandit vreuna sa isi ia sotul in sala cand vor naste?
Eu as vrea,dar mi-e teama ca daca vede sange,lesina si dr ii vor acorda lui mai multa atentie (glumesc)
. Daca fac cezariana pana la urma,nici nu mai are rost.
cge spune:
Jadi, asta ziceam si eu.
Cu asha ajutoare dupa ce nasti, sa nu te apuce depresia ?!!
Eu le fac programare: maica-mea prima si apoi socrela, care cica a zis ca o sa stea o luna.
La Victor soacra-mea racise, si de el nu se mai apropia.
Musafirii care veneau erau evident prietenii mei, asha ca mi-a zis ca eu sa fac ordine, ca daca la mine vin in vizita.
Acuma sper sa fiu imuna la aberatiile ei, oricum pun pariu ca o sa se plictiseasca repede nu o sa stea o luna la noi.
Cristina, 31+
valen spune:
Jadi si a mea soacra e la fel ca a ta. Eu m-am tot vaitat ca nu mai pot gati din cauza oboselii permanente si ca ce bine ne-ar prinde o mancare gatita in timpul saptamanii, ca de, in we ne face mama. Eu am zis eu am auzit. In schimb ma sfatuieste sa mananc foarte, foarte mult usturoi (cica face bine bebelusei), sa-mi cumpar pompa de san si sa incep sa ma mulg de pe acum si inainte de nastere sa beau multa, multa bere(ca sa am lapte dupa); aaa si sa beau dupa fiecare masa un pahar de vin rosu(foarte sanatos, de asemenea. De asemenea ne-a spus ca va veni sa-i faca baita (ca noi nu stim, deh). fuuuu, pai am repezit-o de nu s-a vazut si i-am spus politicos ca daca vom avea nevoie de ajutor nu vom ezita sa-l cerem.
Flavia_Hurducas spune:
Irina prima data mi-a calculat DPN in functie de UM si a iesit 28 sept. Apoi, la urmatoarele ecografii, dimensiunile lui bebe indicau perioada nasterii intre 25-29 septembrie, deci valori destul de aprpiate. Acum insa este cu o saptamana si ceva mai mare si are toate sansele sa vina prin 20. Eu sper sa nu vina mai repede de 19 septembrie, pentru ca in 17 este ziua sotului, face 30 de ani si vrem sa facem chef mare.
Flavia 31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos
Ioana75 spune:
valen, soacra-ta vrea sa te transformi intr-o mica alcoolica

?
Eu n-am vorbit cu sotul, dar sper sa nu vina soacra decit intr-un weekend in vizita dupa nastere (eventual la botez, pe care vreau sa-l fac imediat, la 1-2 saptamini). O astept pe mama in schimb cu 7 oki, de pe 15 august, sa-mi faca haleala si curatenie (ea s-a oferit, eu doar am acceptat ajutorul
).
Ioana
cge spune:
Acuma ca sa fiu chiar rea, cred ca soacrele dau cu vin, dau cu bere si dup-aia se apuca sa vorbeasca.
Asa se explica sfaturile si faptele lor!!![]()
![]()
Cristina, 31+
Flavia_Hurducas spune:
Valen ai grija sa nu va imbatati amandoi cu atatea aolcoale
!!
Si mie mi-a prescris soacra cate un pahar de vin rosu la inceputul sarcinii, din cauza tensiunii foarte mici. Am spus ca prefer sa ma atratez cu o cafeluta si ca este bine ca am tensiunea asa, pentru ca ea oricum va creste spre sfarsitul sarcinii si sa nu dau apoi in extrema cealalta. Si am avut dreptate am evoluat de la 90/40 la 110/60.
Flavia 31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos