Vopsitul parului in timpul sarcinii
Raspunsuri - Pagina 2
Camelia spune:
Si eu m-am vopsit in timpul sarcinii chiar cu vopsea cu amoniac, ca aia fara nu prea prinde la mine.Doctorita mea a zis ca e in regula.Doar sa fie bine aerisita incaperea unde te vopsesti.
Bettina spune:
Eu de bia astept sa ma vopsesc. Mi-am luat o vopsea fara amoniac si sper sa imi prinda bine)))))
Succes la vopsit gravidoaselor))))
-------------------
Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.
dodo spune:
Poti folosi linistita henna, care e 100% naturala,numai ca nu stiu daca in RO exista si alte culori in afara de rosu si negru. Eu folosesc henna castaniu.
Gabriella spune:
Si eu m-am vopsit de 2 ori in timpul sarcinii si mi-a prins super;si din contra parul nu cade in perioada de sarcina(mie cel putin nu mi-a cazut un fir)dar dupa eram fericita sa il vad cum cade ca aveam o claie.....Deci...aranjeaza-te fara probleme;nu vrei ca bebelul tau cand se naste sa vada o mamica frumoasa??:))))Sa fim sanatosi!!Bebe Jill si mami!!
Danza spune:
Ca sa impaci si capra si varza, ia vopsea fara amoniac. Astfel vei si frumoasa si vei sta linistita ca nu ai daunat nicicum bebelushului. In plus, mirosul puternic de amoniac ar putea sa-ti faca rau.
Eu am folosit vopsea pe baza de extracte de plante, fara amoniac sau sampon nuantator Wella la fel fara amoniac.
Succes!
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
crysa spune:
mie toata lumea mi-a spus sa nu ma vopsesc. ori din superstitie, ori ca ar afecta in vreun fel copilul, nu stiu sigur. oricum nu m-am vopsit si nu am murit.
voi decideti, viitoare mamici
cryssa
Podeanu spune:
Da,s-a mai postat pe acest subiect.Parca Luizax zice "da ce inghiti vopseaua?" Eu ma vopsesc de la 18 ani ,cam la o luna jumatate,ptr ca am f multe fire de par alb.M-am vopsit si in cursul sarcinii si uitati-va la copiii mei...
Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu
Veve spune:
Eu sunt una dintre cele care se impotrivesc vopsitului! Asa mi-a spus dr.cind eram insarcinata,am citit ca pot exista riscuri si-am zis "pas".Nu am nimic impotriva vopselelor semipermanente si a celor din plante (henna si nu cele pe care scrie ca n-au amoniac si cind le aplici pe par iti cade nasu').Si asta am descoperit pe un site pt.gravidute
http://www.birth.com.au/class.asp?class=6710&page=6
"Multe femei sunt ingrijorate in legatura cu efectele vopsirii parului in timpul sarcinii.Chimicalele folosite in vopselele de par sunt multe si variate,aceasta facindu-le sa reactioneze asupra parului (spre deosebire de sampon sau balsam).Exista putine evidente concrete ca sa putem estima rscurile reale implicate.Ceea ce stim este ca chimicalele din vopseaua de par pot fi absorbite prin scalp (si chiar pielea miinilor daca nu se folosesc manusi). Chimicalele din vopseaua de par pot fi detectate in urina timp de citeva ore dupa aplicarea ei si s-au facut cercetari care fac legatura intre vopsitul parului in primele 12 saptamini de sarcina si posibile defecte de nastere.In orice caz,in general se crede ca cantitatea de chimicale folosita in vopselele de par,corelata cu frecventa folosirii lor nu sunt suficiente ca sa ne ingrijoreze.
In timp ce nu exista suficiente exemple impotriva vopsitului (si fara indoiala multe femei care si-au vopsit parul in primul trimestru de sarcina au conceput un bebelus sanatos),sunt citeva masuri de precautie care pot minimaliza posibilele riscuri.Acestea ar fi:
-Incercati sa evitati vopsirea parului in primul trimestru de sarcina(12 saptamini),atita timp cit perioada este cruciala in dezvoltarea bebelusului
-Daca incercati sa ramineti insarcinata,ar fi preferabil sa va vopsiti parul in primele 2 saptamini dupa menstruatie si sa evitati procesul in urmatoarele 2 saptamini dupa ovulatie,in asteptarea rezultatelor unei posibile sarcini(sau pina la urmatoarea menstruatie)
-Mariti intervalul de timp dintre vopsiri cit mai mult posibil in timpul sarcinii si al alaptatului.
-Cereti cofezei sa va vopseasca parul scotind parul prin gaurile unei casti de protectie,in acest fel impiedicind vpseaua sa ia contact direct cu scalpul;tot in aceasta idee puteti folosi folie de aluminiu.
-Daca va vopsiti acasa,urmati instructiunile producatorului si folositi manusi.
Daca va decideti in favoarea vopsirii,s-ar putea sa descoperiti ca rezultatele procesului vor fi diferite in timpul sarcinii.Culoarea poate iesi altfel,neasteptat de deschisa sau o nuanta diferita decit cea dorita."
Irina & Veve cea cumintzica foc!
Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)
cspeana spune:
Stii ce zic eu chiar daca nu are nici un efect asteapta pana dupa ce nasti pentru ca dupa nastere treci printr-o perioada cam nasoala si o sa ai nevoie sa mergi sa te aranjezi eu zic asteapta pana atunci si apoi du-te si fa-ti parul manichiura masaje tot ce vrei si o sa te simti bine ca acum oricum cine crezi ca vede ca tu ai niste firicele albe ca toata atentia o atrage burtica nu pe cand dupa ce ai nascut o sa spuna lumea uite ce bine arata ! asa ca...
sa fim fericite