Mamici de noiembrie-decembrie 2005
Raspunsuri - Pagina 13
tania-z spune:
Fetelor dragelor! 
In sfarsit sunt acasa!!! M-am externat ieri, desi nu ma simteam prea bine, aveam in continuare dureri de stomac si de spate. Dar, cel putin, nu mai am contractii! Am facut si echo, nu se compara la spital cu cel facut la cabinet: la spital in doua minute esti gata, iti ia cateva dimensiuni DBP si DTT si o lungime de femur, iti spune cum e amplasata placenta si ... asta-i tot! Mi s-a spus ca bb e bine, sper ca e asa.
Interesanta problema cu colul, mie nu mi l-a masurat niciodata echografic, sau cel putin nu a dictat in fisa vreo astfel de masuratoare. In orice caz, la internare, mi s-a facut doar tuseu si diagnosticul a fost col scurtat cu 50% (dar habar nu am de la cat la cat????). Intre timp, la al doilea control mi s-a spus ca e intredeschis exact cum spunea si Anda in "V". Lordra, habar n-am sa explic ce inseamna asta! Oricum, undeva pe net am citit ca limita de la care colul se considera scurt este de 3,3cm.
Fetelor care aveti contractii eu zic ca nu e cazul sa va stresati cu deschiderea colului, aveti grija doar la efort, la miscari bruste, la pozitia "asezat" (sa fie cat mai comoda) si sa beti multe lichide. Pe langa NoSpa, si Magneziul calmeaza contractiile.
Lavi imi pare tare rau ca nu te simti bine, chiar nu-mi doream sa dau NIMANUI stafeta de intrat in spital. Sa te faci bine cat mai repede!
Joy si eu am patit faza cu "fitze de gravida", practic medicii la care am fost inainte de a ma interna, cand auzeau de dureri de abdomen si stomac aveau aceiasi placa "e de la sarcina draga, de-astea o sa tot ai!"...si-am avut de-am ajuns unde am ajuns, conteaza sa ne luam noi pe noi in serios.
Ina, Lavi02, Dienutza bine ati revenit din concediu! 
Coralia dr. la care ei fost la echo ti-a masurat si colul?
Maria_Alexia mi-ai facut o pofta de Vama.....
Eu nu am voie sa plec nicaieri ... decat pe balcon
, dar ma "alimentez" din concediile voastre.
va 
Tania
& Punctuletz 20+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
lordra spune:
No, din raspunsurile voastre vad ca al meu col e in limitele bune. A dat paranoia peste mine din cauza contractiilor astea nesimtzite. Oricum, Tutunaru mi-a spus ca atata timp cat nu-s dureroase, sa stau calma si sa iau No-Spa. O sa incerc sa fiu relaxata pana luna viitoare cand tre' sa ma duc sa-mi fac dopler la Iosup, ocazie cu care mai trag si o ecografie, sa fiu sigura ca e totul ok.
Tot timpul imi vine cate-o idee prapastioasa-n capshor...nu va spun cat astept sa treaca timpul, sa nasc odata si sa-mi reiau si eu cursul normal al vietzii. M-am cam saturat de restrictzii si de griji.
Odiseea asta de 40 de saptamani mi-a mancat o gramada de neuroni. In afara de momentele in care Dara-si face simtita prezentza, momente pe care le ador, in rest n-am parte decat de stres.
Gata, m-am lamentat destul...ca doar nu-s doar eu gravida pe lumea asta, nu?
Lordra
bb_alinus spune:
Lavi2, bine ai revenit din vacanta! Asteptam poze si cateva impresii! Mie nu mi se pare mult 6kg la 24 sapt, daca citesti eu am luat 10kg tot la 24 sapt iar doctorul mi-a zis ca ar fi trebuit sa fiu la 7-7.5 kg, deci 6 zic eu ca e ok insa nicidecum mult!
Ca bine zici Cristina, mai bine mai mari decat sa ii ramana mici imediat!
Ioana FELICITARI pt junior! Si frumos nume ai ales!
Si aici e cald de numa, ca am ajuns sa pun aerul conditionat in casa la 22 grade iar in masina - ce de obicei- la 18
Dar cand ies afara parca nu pot nici sa respir...si nici extremele nu sunt bune, stiu!
Va pup,
Alina 24+ Bebitza Amalia
http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
tania-z spune:
Lordra parca mi-ai citit gandurile! Nici eu nu mai am dram de rabdare; ma uitam prin spital la fetele cu burtoaie mari si voiam si eu sa fiu in momentul ala... ca eu eram cea mai mica burtica de sectie si fetele ma si intrebau daca sunt gravida
!
Si in plus, ca sa fie toate relele aliniate, am pierdut si singurul meu kg obtinut in timpul sarcinii, asa ca sunt din nou la 50
. Nu stiu da unde am pus pe burta...probabil din creier, care s-a golit de la asteptare.
Tania
& Punctuletz 20+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
lavi02 spune:
Lavi la multi ani si tie! Ai grija de sanatatea ta si a lui bebe Teodor!
Fetele, sorry, nu cred ca am rabdare sa citesc nspe capitole din urma, sunt muuuulteeee....
Cu fluorul e asa: ori iei incontinuu, ori deloc. Daca iei o perioada si apoi faci o pauiza, cand faci pauza te umpli de carii. Eu am luat cate o perioada in copilarie din prostia dentistilor si am gura prastie. Nu mai iau si nici Silviei nu-i dau. Cat este in apa e suficient.
Alinus, pe mine ma streseaza saltul meu in greutate, 3 kg in ultima luna, nu vreau sa o tin tot asa.
Ce mai stiti de Corap?
lordra spune:
Ca tot va ganditzi cate kile ati luat si daca sunt ok sau nu, iata un site unde va puteti calcula greutatea in functie de inaltime si kilele avute inante de sarcina. Mi s-a parut foarte util.
http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/Weight/CalcWeight.htm
Lavi02, crezi tu ca scurtarea colului poate fi influentzata doar de un mers pe jos? Eu obisnuiesc sa urc scarile din dorintza de a face miscare cat mai multa...sa fie oare proasta decizia asta? Ca daca ash sti ca asta-mi scurteaza colul, ash renuntza rapid la ea.
Tania, bine ca ai scapat de spital. Sanatate maxima in continuare
. Daca ai citit ca lungimea cea buna a colului este cea peste 3,3 cm, inseamna ca-s in limite. In privintza magneziului care calmeaza contractiile, nush ce sa spun. Eu iau de cand am ramas gravida cate 4 MagneB6 pe zi si iata, contractii tot am. Cred ca depinde foarte mult de tonicitatea uterului. De aceea sunt unele persoane care au contractii abia in luna a 9-a si altele care au din luna a 5-a, vezi-ma pe mine.
Abia astept sa vina 15 august, sa iau concediu si sa termin cu serviciul si cu statul in fund timp de 8 ore. Vreau sa stau in pat 20 de ore pe zi daca asha am chef. Probabil ca dupa o saptamana voi fi satula, insa prefer sa fiu satula acasa decat nesatula la servici.
coralia76 spune:
Tania nici mie la ultimul eco nu mi-a masurat colul,doar ca controlul pe masa mi-a spus ca este lung si inchis dar nu mi-a specificat cati mm are.Ce bine ca esti acasa...numai atmosfera din spital te deprima...si cand mergi la cineva dar sa fii internata...brrrr.Stai cumintica si va fi totul ok!
Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]
maria_alexia spune:
Tania, bine ai revenit acasa !!!
Bine ca ai trecut cu bine peste moment, ai grija de tine si de bb mic !
Incerc sa ma abtin sa nu te bombardez cu intrebari, te las sa-ti revii linistita ! 
Lavi02, bun gasit si tie din concediu! Credeam ca eu sunt cea mai "sportiva" burtica pe-aici, dar vad ca ma cam iei
si asta-mi mai linisteste si mie constiinta ![]()
Ioana, felicitari pentru baietel !
In rest ce ti-a mai spus la echo, toate bune, nu?

joy04 spune:
BUNA FETELOR...
Dordia, si mie mi-a dat dr de familie Materna pe reteta, dar la farmacie mi-a zis ca este scoasa de pe lista de gratuitati.
Si o intrebare...Unde este farmacia Soimul? Mai da si acum pe gratuit? Ca suntem deja in 27...spre sf lunii sau au plafon pe august, DEJA?
JOY
+
21+
cristinamh spune:
mie nu mi-a mai dat reteta gratuita pt Fe... a zis ca nu stiu ce hot... gravidele nu mai beneficiazade gratuit...
asta e...
si cum deocamdata nu am pe lista decat PRENATAL, FERRETAB (2/ZI), BIOMARIN SI MAGNE B6....nici nu vreau sa calculez cat costa... bine ca nu se termina toate in acelsi timp!!!
Cristina
21+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro