internetul...bata-l vina
Raspunsuri - Pagina 4
niccostea spune:
Situatie: el - student in alt oras decat ea. Pleaca in fiecare week-end in orasul unde e ea si unde locuiesc impreuna de 4 ani (sunt impreuna de 8 ani...). In orasul in care e stundent, insa, e complet liber: sta in apartament cu o alta, care insa isi are prietenul ei, mai are alte prietene cu care iese in oras (in 2!!!), se duce la ele acasa sau ele vin la el acasa, lucreaza impreuna pt un proiect pt facultate, sau merg impreuna la petreceri, la mare, etc.
Si totusi, un astfel de barbat nu-si inseala iubita!!!
Intamplator sunt una dintre prietenele cu care isi petrece timpul cand vine la facultate si e adevarat ca avem un tip de familiaritate care ar fi greu de acceptat de partenerii nostri de viata (prietenul meu e in tara), imi lipseste cand ramane mai mult timp la iubita (insa asa cum iti lipseste un frate...) si ne leaga foarte multe lucruri facute impreuna. Iar peste 2 sapt plecam impreuna la niste cursuri de vara, in vreme ce partenerii nostri de viata raman acasa. Insa nu isi inseala iubita, nici cu mine si nici cu alta!
Pentru mine prietenia asta a fost o lectie de incredere in omul de langa mine. Poate ca sunt naiva, dar nu cred ca orice femeie cu care iubitul meu isi petrece timpul ar putea sa mi-l "fure". (ar fi imposibil sa cred asta: de 1 an imi vad iubitul o data la 3 luni, asa ca ar fi trebuit sa ne fi despartit de mult!!!). E adevarat ca in Ro relatiile intre 2 persoane de sex opus sunt de obicei mai distante si mai impersonale decat aici. Insa cred ca putem fi familiari nu doar cu cei din familie.
Dati cu pietre, si eu as fi dat acum 1 an, dar... cand 2 oameni de sex opus, care au parteneri stabili, cu care nu au probleme, isi petrec timpul impreuna (indiferent daca pe chat sau in realitate)... nu se cheama flirt! si nici aventura! Chiar daca se intreaba cum or sa se vada ei cand vor fi in concediu cu partenerii de viata! Dorul de cineva nu e legat de iubire...
E adevarat ca exista conditia ca relatile, casniciile sau ce or fi sa mearga bine! Cand apar probleme... mai ales daca apar in amandoua partile concomitent... e riscant! Dar daca cei 2 sunt oameni maturi, isi vor plange unul pe umarul celuilalt, dar apoi isi vor da sfaturi cum sa rezolve problemele cu partenerii de viata!
Lunna, incearca sa corespondezi si tu cu cineva, ofera-ti libertatea asta... Dincolo de faptul ca o sa te ajute sa-l intelegi pe sotul tau, o sa-ti dea si tie un nou suflu pe care sa-l aduci cu tine in casnicie. Ai dreptul sa schimbi idei, ganduri, chiar si sentimente si cu altcineva decat cu sotul tau. Fii libera si ramai loiala!
Optimistul e mai aproape de Adevar.
lunna27 spune:
draga niccostea,si eu vorbesc cu diversi pe messenger dar totul se rezuma doar la prietenie(nu la flirt).Daca as face si eu la fel ce s-ar alege de casnicia noastra?Nu cred ca asta e o solutie buna...si inca ceva....nu sunt de acord cu schimbatul sentimentelor.Candva era sa fac si eu acest pas,sa cad ispitei (era un tip din sua nu din tara)dar m-am trezit la timp ,oricum era ceva imposibil.Dar el vorbeste cu cineva chiar din tara si chestia m-a enervat...Dupa cum am mai spus am ales calea de a discuta si de a fi un pic mai atenta cu el.Si doar dupa cateva zile am aflat cateva lucruri despre tipa respectiva chiar de la el.Eu sper sa nu mai continue ,acum imi va fi foarte greu sa-l mai urmaresc caci cred ca va fi foarte atent.... dar poate spre bucuria mea a revenit cu picioarele pe pamant si a renuntat.
lunna
niccostea spune:
... defineste flirtul...
Recunosc ca nu imi e deloc clara granita dintre flirt si prietenie, dar daca acasa ai tot ce-ti doresti... flirtul nu poate decat cel mult sa-ti arate o data in plus ca ai omul cel mai potrivit tie acasa si ca nu mai trebuie sa-l cauti in alta parte...
Nu stiu... acum imi e usor sa vorbesc asa, pt ca nu sunt langa iubitul meu si nu stiu daca si cu cate flirteaza el (adevarul e ca nici nu vreau sa stiu)... Probabil ca atunci cand o sa ma intorc o sa-mi fie la fel de greu ca si tie...
Oricum, daca s-a casatorit cu tine, daca aveti 2 copii impreuna... te-a ales pt ca esti buna si pentru ca viata lui se aseaza in modul cel mai frumos langa a ta, probabil... Iar daca acum flirteaza cu alta, nu cred ca flirteaza cautand o noua partenera de viata! Si chiar daca ar cauta: e doar o ocazie in plus sa-si dea seama ca a ales exact omul potrivit lui!
Nu-l obliga sa renunte. Eu as incerca sa gasesc in mine puterea de a-i da libertatea sa flirteze cat de mult vrea el (e asa de usor sa spun asta!!! dar personal mi-ar fi cat se poate de greu, recunosc). Iar daca din flirt se va indragosti... atunci inseamna ca ai ales omul nepotrivit si - mai devreme sau mai tarziu - trebuia sa se intample asta...
Optimistul e mai aproape de Adevar.
danis spune:
flirtul este tot ceea ce-i comunica (cuvinte, gesturi, pozitie, tonul vocii, limbajul, distanta fata de celalalt, privire etc.) celuilalt ca te intereseaza o eventuala relatie sexuala; in functie de cat de agresiv si insistent este, poate fi luat in gluma sa poate fi foarte placut sau poate fi luat ceva mai in serios...
este ceea ce la animale se numeste ritual prenunptial si precede imperecherea... nu este deloc greu de definit si nici de recunoscut in comportamentul propriu si al altora...
lunna27 spune:
Una e sa vorbesti cu cineva doar ca amici(sa intrebi ce-i fac copii,cum se simte sau ce mai e nou...etc) si alta e sa-i spui ...hai ca vreau sa te vad pe web cam ,ma inebunesc ochii tai sau sunt atent si la aerul pe care il respiri...etc.Eu vad o mare diferenta intre astfel de discutii...intre flirt si simpla prietenie.Nu stiu daca flirteaza pt. a-si gasi o alta partenera de viata ...poate e o simpla distractie si m-am ambalat eu prea tare ....oricum aceasta intamplare mi-a deschis oarecum ochii pt ca intradevar noi ne cam indepartasem unul de altul(din cauze diferite ,probleme)...poate e mai bine ca s-a intamplat asa ....caci nu stiu unde ajungeam....
luna
lily spune:
Cred ca f multe persoane incearca in era internetului din diverse motive sa lege prietenii, relatii, sa discute cu alte persoane aflate la anumite distante. E mult mai usor si comod ,mai ieftin ca prin telefon. Apoi una e sa vorbesti cu cineva cunoscut-rude, prieteni, iubiti, soti,colegi de munca etc si alta cu cineva pe care nu il vezi/nu il auzi, un necunoscut care poate sa iti spuna vrute si nevrute, sa fie tandru, afectuos, amabil,curtenitor insa mai mult pt a-si dovedi lui insusi ca (mai) place, ca atrage :-)
Poate ca e riscant si te indepartezi de realitate fara sa vrei, investind in celalalt timp, energie, vise si el sa te dezamageasca:-( Insa e o etapa prin care pina nu treci nu o poti intelege. Iar daca ai un dram de intutie si o farima de experienta incepi sa realizezi ce fel de om e celalalt 'ascuns' in spatele monitorului.
Insa daca se intimpla ca in casnicie sotul sa ajunga sa vorbeasca pe net cu femei si sa le faca declaratii, nu mai e asa simplu.
Am vorbit si eu cu barbati casatoriti in incercarea de a-mi gasi un partener, un prieten. La inceput nici nu concepeam sa discut cu ei, nici divortati nu imi inspirau incredere -ca nu cumva inca sint casatoriti si ma pacalesc...insa nu i-am incurajat in nici-un fel. Daca ar fi inceput sa imi declare nu stiu ce , nici nu as mai fi stat la discutii. Dar asa am fost educata, mai rigid, mai strict, sa fiu prudenta .
Sa te casatoresti, sa iti iubesti partenerul, sa nu il inseli reprezinta un lucru atit de frumos, insa am observat ca e tot mai greu de realizat in ziua de azi. Ar trebui lamurit de la bun inceput ce asteapta unul de la celalalt, iar cind unul incalca 'intelegerea' sa discute imediat, deschis ce se intimpla, vorba ceea:"boala lunga, moarte sigura" -a relatiei , a casniciei .
Sa de-a Domnul da fie simple discutii online , un fel de 'supape' prin care barbatul sa realizeze ca tot sotia si familia lui sint cele mai importante !
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)
impreuna spune:
Chestia cu relatiile (de orice fel) pe internet e foarte delicata. Am vazut asemenea afirmatii mai sus si le dau mare dreptate. E un teren alunecos si trebuie avut mare grija la cat de mult ne avantam sau nu.
Parerea mea este ca trebuie sa fi o persoana foarte echilibrata si sa sti care sunt limitele si de unde incepe pericolul. Vorbesc si in cazul barbatilor cat si a femeilor, pentru ca nu sunt exceptzii.
Sunt de acord ca trebuie acordata partenerilor in cuplu o anumita libertate, fiecare trebuie sa simta ca are intimitate. Insa acest lucru nu trebuie inteles gresit. Atata timp cat doi oameni aleg sa formeze un cuplu, este raspunzator atat pentru binele lui, cat si a celuilalt partener si nimic din actiunile/vorbele tale sa nu il lezeze pe celalalt. Acuma am vorbit la modul general.
Nu sunt nici pro nici contra "relatiilor" prin internet, sau mai bine zis a chat-urilor, care nu trebuie neaparat sa se transforme intr-o relatie.
Va spun din experientza personala atat a mea cat si a sotului meu: amandoi intram pe chat (acum prea putin) insa niciodata nu am ascuns nimic unul de celalalt si acest lucru ne-a marit increderea. Plus de asta, atunci cand intri intr-o discutie cu un necunoscut, daca relatia ta de familie merge bine, ii spui din start acest lucru, ca nu ai de gand sa flirtrezi sau sa ajungi sa iti inseli partenerul, iar dc omu nu pricepe..."ii dai cu flit" pt ca inseamna ca nu iti respecta integritatea si ca atare n-ai ce te lungi la vorba...
lunna27 poate ca in cazul relatiei voastre exista o problema pe care numai voi sunteti in masura sa o rezolvati si asta cat mai repede, pentru ca lucrurile sa nu degenereze, mai ales ca sunt copii la mijloc. Succes!
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara