internetul...bata-l vina

internetul...bata-l vina | Autor: lunna27

Link direct la acest mesaj

Aseara mi-am surprins sotul vorbind cu o tipa pe internet.Mi-am dat seama ,caci a inchis repede ecranul sa nu vad ce vorbeste.Chestia este ca in aceeasi zi, adica tot ieri ,i-am verificat mesajele din arhiva si am dat de femeia misterioasa(am citit cateva conversatii de-ale lor) si am ramas socata caci vorbeste cu ea de ceva timp(cateva luni...acusi un an).Specific ca avem 2 copii si nu prea pot sa-mi imaginez din ce cauza a facut acest lucru mai ales ca si ea este maritata.In ultima vreme am cam avut unele certuri dar chestia dureaza de ceva timp...si nu-mi explic.Nu stiu prea multe despre tipa , nu stiu daca este din acelasi oras cu noi(el spune ca nu e) si nu stiu daca au avut altfel de relatie cert este ca se cam plac.El spune ca nu e nimic dar....inainte de asta puteam sa bag mana in foc pt el dar acum am in suflet indoiala.Cum ar trebui sa procedez?Sunt nervoasa si deja am o noapte nedormita din cauza gandurilor.

luna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns melisanda spune:

He-he... taman aceeasi problema am avut-o si eu... Numai ca al meu partener de viata nu ascundea... Ba chiar, daca ar fi fost dupa el, mi-ar fi povestit cu lux de amanunte ce e cu femeile cu care vorbeste el... De aici trag concluzia ca, daca sotul tau a inchis discutia... probabil ca o avea ceva de ascuns pe acolo... E un subiect postat de mine pe aproximativ aceeasi tema tot aici, pe mine chiar m-au ajutat sfaturile si intrebarile pe care le-am primit acolo...
Si m-a mai ajutat ceva: la un moment dat ma departasem de el foarte, foarte mult din cauza discutiilor pe chat. Aproape ca imi venea sa inchei orice socoteala cu el (noroc ca nu avem copii)...
Si am un prieten foarte bun, si el la randul lui casatorit, cu care discut vrute si nevrute. Ciudat e ca are foarte multe din sotul meu, seamana incredibil de mult. Si la un moment dat am transformat respectiva prietenie intr-un fel de flirt... cumva incarcat de sentimentul de vinovatie fata de partenerii de viata, dar totusi flirt care putea deveni aventura.
Si am incercat sa depasim granita flirtului... N-a mers! Dar stii din cauza cui? Din cauza lui, a prietenului, care e pur si simplu genul de om care e foarte liber cu femeile, ai senzatia ca flirteaza cu toate, probabil ca si sotia lui are aceeasi impresie, insa nu ar insela-o pentru nimic in lume!!!
Nu stiu daca e si cazul sotului tau, dar pe mine asta m-a vindecat de orice gelozie fata de sotul meu: e pur si simplu liber... poate ca are nevoie sa fie admirat de femei pe chat, poate ca are nevoie sa vorbeasca cu alte femei pe chat... Insa am inteles ca de la discutii pana la aventuri e cale lunga... chiar si pe internet!
Oricum, la mine n-a prea mers nici cu interziceri, nici cu crize de gelozie... Pot, eventual, sa rezolve situatia pt scurt timp, insa pe termen lung nu merge.
As incerca sa vorbesc cu tipa respectiva, sa vorbim in 3 pe chat... Oricum, ea trebuie sa fie constienta ca tu existi in viata lui!!! Insa incearca sa nu fii nervoasa, pentru ca nu vei reusi decat sa-l indepartezi de tine... Incearca sa vezi cine e, ce e cu ea... poate deveniti "prietene" (la tine e mai simplu, sotul tau corespondeaza doar cu una...)
Mi s-a intamplat sa flirtez (nu pe internet) cu oameni despre care stiam ca au o relatie stabila si sa incetez in momentul in care le-am cunscut partenera de viata.
Succes si... fii linistita: o casatorie nu se termina asa de usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Inteleg ca relatia voastra are ceva probleme de-o vreme. Poate ca aceste discutii nu sunt decat consecinta lipsei de comunicare dintre voi.
Despre ce vorbesc? Poate asa iti poti da seama daca este sau nu o chestie nevinovata sau periculoasa pentru casnicia voastra.
Daca e doar atat,conversatia pe chat, si in rest este sotul si tatal perfect, nu cred ca interdictiile sau crizele de gelozie rezolva ceva. Mai repede as merge la motivatie, poate gasesti cauza si inlaturi efectul.
Am vazut ca ai mai deschis un subiect care ia in discutie eventualitatea divortului vostru. Acesta ar fi singurul motiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Nu pot sa-mi dau seama cat de serioasa este treaba,el tot trage ca ...s-a distrat si el si ca nu a vorbit cu ea in mod constant si intr-adevar conversatiile erau destul de dese(dar poate sa aibe alta adresa).Iar el chiar i-a trimis poze cred cu el si chiar cu unul dintre copii nostri.(atat am gasit eu in email la el,probabil ca a uitat sa le stearga).Intradevar luna am mai postat un subiect despre divort,pt ca acum un timp ma batea gandul sa fac asa ceva din cauza ca este ffff mamos si una doua alearga la ma-sa(este singur la parinti) si acum a mai aparut si chestia asta.M-a pus rau pe ganduri pt ca nu mai am incredere in el deloc.I-am cerut sa inceteze dar de unde stiu ca asa va face?Nu vorbeste acasa dar poate sa vorbeasca de la serviciu cu ea....Noi pe 6 plecam la mare si i-a spus data cand suntem acolo si ea se intreba cum o sa se intalneasca ei acolo(nu pot sa-mi dau seama daca in gluma sau in serios)iar al meu sot i-a spus ca o sa elaboreze el un mesaj secret...poate vorbesc si la telefon(el poate suna oricand de la serviciu)...Nu stiu cat de mult afecteaza acest lucru casnicia noastra ,intr-adevar nu prea comunicam,poate si asta ar fi un motiv si stiu ca o casnicie nu se poate termina asa usor mai ales cand sunt 2 copii la mijloc si aceasta este cauza pentru care am dat inapoi de la divort....Prieteni nu prea avem pt ca el refuza sa iasa ,prefera sa mearga la ma-sa iar cu 2 copii mici e cam greu .
Multumesc pt sfaturi si multa sanatate

luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

vezi mai multe www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51960" target="_blank">Aici
se pare ca nu esti singura care se confrunta cu problema asta

MirelaV
pupicei pe burticei

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46967&whichpage=6" target="_blank">Racusori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Draga Lunna, ai vazut ca sunt mai multe subiecte deschise pe aceasta tema. Citeste-le si vei vedea foarte multe pareri.
Eu raman insa la a mea: NU!
NU mi se pare normal ca un barbat sa poarte corespondente pe furis! Cu nimeni! nici macar cu barbati! NU PE FURIS! Mai ales, NU cand sunteti o familie, MAI ALES NU cand sunt si copii la mijloc!Intrebarea ramane CARE ESTE SOLUTIA?
Scuze de-astea - ca barbatii cauta diversitate, ca in lipsa comunicarii barbatii fac si dreg... Raman la parerea mea... de ce barbatii DA si femeile NU??
E adevarat ca nu e indicat sa faci crize, nici sa il suspectezi la fiecare pas.. dar de clarificat trebuie sa clarificati. Parerea mea, am spus-o de multe ori si o voi mai spune - nu are nimeni dreptul sa isi bata joc de viata ta, de sentimentele tale, de familia, de copiii tai! Si n-aveti decat sa dati cu rosii!
Nu stiu in ce situatie te alfii tu - daca depinzi de el financiar, daca ai ajutor, cat de mici sunt copiii.....
Eu iti spun sincer - daca as fi in situatia ta si flirtul respectiv s-ar concretiza, l-as lasa in strada! Cel putin l-as amentinta, si daca m-ar iubi si daca isi iubeste cpilul suficient, ar trebui sa ia o hotarare.
Daca flirtul nu este serios, va renunta, pentru a va pastra pe voi.
Daca flirtul e serios, orice ai face tu, mai devreme sau mai tarziu, se va concretiza.
Daca reusesti sa vorbesti cu el limpede, iti vei da seama daca te minte sau nu!
Iti doresc multa putere, incearca sa te odihnesti pentru ca cei doi copilasi ai vostri au nevoie de tine. Si vei gasi si o solutie, iti tin pumnii!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna Luna! Si eu vorbesc/flirtez pe chat si nu intentionez sa-mi insel nevasta; si ma mai si ascund de consoarta pentru ca nu vreau sa tulbur apele. Stii de ce o fac? Pentru ca asa simt ca mai am un pic de libertate si de ce nu, poate poate retraiesc fiorul tineretzii-libertatii. Implinirea unei persoane se face profesional sau familial, nu si, pentru ca ziua are tot 24 de ore si orgoliul nostru(si mai ales al vostru/feminin) este nemarginit si teribil de agresiv. Stii ce se intampla cand nevasta este prea curioasa/suspicioasa? ce este mai rau si asa am convenit sa am doza mea de libertate necontrolabila; in fond sa nu uiti ca barbatii sunt niste baieti mai mari. Parerea mea este ca nu netul ar trebui sa te ingrijoreze in comportamentul sotului tau ci dependenta de mama lui; aici ai de lucru cu el dar sa fii constructiva, nu represiva ca majoritatea femeilor. Apropo stii cata sensibilitate avem si noi barbatii in relatia de cuplu? Chiar daca suntem exponentul speciei tari si capete de familii samd. Si sa nu uitam ca o casnicie se bazeaza in primul rand pe incredere si afectiune(capitalul afectiv pe care il investim noi in relatie este superior cantitativ celui cu care participati voi). Deci analizeaza un piculet starea de spirit a cuplului vostru, mergi pe fir pana unde s-a rupt si incearca sa-l innozi fara a-l rupe in alta parte. Eu sunt convins ca poti sa o faci cu discernamant si intelegere.
Cu respect,
Nick.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cu respect, dar voi fi agresiva!
NU ACCEPT! E o tampenie! De ce tre' sa iti gasesti libertatea in FLIRT, in loc sa o gasesti intr-o carte???
Nenicule, vroiai libertate, tre's a stai neinsurat!
Este umilitor pentru o femeie sa isi surprinda sotul flirtand! Nu am in intentie sa intram in psihologia femeii....
DAR, ideea nu este ca o femeie isi poate suspecta barbatul! Ideea este ca el sa fie SIGUR ca vrea o familie si o relatie COMPLET SINCERA in momentul inc are o ia de nevasta! SI mai ales in momentul in care apar si copii!
Vrei libertati, stai burlac!
Dati cu rosii, dar eu nu accept! Eu daca vreau libertate nu ma apuc sa flirtez!! repet, treaba asta cu hai sa le gasim scuze ca ce baieti mai amri sunt ei.. hai hai! Tie ti-ar place sa iti surprinzi nevasta flirtand???
Ceea ce spun eu aici, nu se refera la situatia particulara a Lunnei, ci a tuturor sotiilor si mamelor!
Ca barbatul sta in fusta mamei lui nu e cu nimic mai ingrijorator decat un flirt, sau bautura, sau bataia, sau minciuna. Toate sunt la fel. Si scuza cu baietii mai mari e o porcarie!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

capitalul afectiv pe care il investim noi in relatie este superior cantitativ celui cu care participati voi

cum?? asta nu am mai auzit-o!! cu atat mai putin nu am vazut-o!!! daca esti tu exceptia de la regula, ia zi-ne si noua cum functioneaza chestia asta, ca mor de curiozitate!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noltic spune:

Buna fetelor! Incerc sa va raspund cat mai concis fara sa am intentia de a va provoca sau jigni, dar asta este adevarul: casnicia se bazeaza pe incredere si afectiune care genereaza un set de reguli, specifice cuplului, umane, intelegatoare, conciliante si constructive. Spiritul cazon descris mai sus nu are ce cauta intr-o casnicie moderna: atat repectul cat si sentimentul se castiga, se consolideaza treptat cu aportul celor 2, nu se cumpara si se administreaza la comanda; nu este nimic mai umilitor sa ceri si sa pretinzi ceva in virtutea simplului fapt ca tu ai deja eea ce vrei(sau crezi ca ai!!!!) Ma rog, se pare ca nu m-am inselat in aprecierea orgoliului feminin: daca nu-i ca mine...... Luna, te-am rugat sa faci dovada acelei intelepciuni afectuoase si materne pe care numai o femeie implinita o poate avea; ignora ultimatumurile, fii concilianta si intreprinzatoare. Cat despre capitalul afectiv este normal sa fie asa(cel putin ca regula): ganditi-va ce idealuri are o fata la 18 ani si un baiat la aceeasi varsta???? Noi nu ne-am nascut sa procream ci sa cucerim!!!!! si ambii tineri la momentul DA-ului decisiv renunta la niste idealuri. Luna a cerut un sfat pentru ca are o dilema: nu cred ca o ajutam daca ii dam nisste retete de disciplina, alegerea trebuie sa o faca ambii parteneri nu unul singur pentru amandoi. Daca unul din ei stie mai mult decat celalalt ce vrea pentru interesul colectiv nimic nu-l opreste sa actioneze in folosul familiei, mai ales cand la mijloc sunt si copii. Si mai este o vorba veche care spune ca copilul ca si barbatul este asa cum ti-l cresti/obisnuiesti/educi; nimeni nu este perfect, toti trebuie sa evoluam invatand impreuna. Ce parere aveti?
Cu respect,
Nick.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Pe cat de impaciuitor suna mesajul anterior, pe atat de mult m-a starnit! Daca vrei sa compari 2 tineri de 18 ani, atunci nu face comparatie intre o fata si un baiat, poti face comparatie intre 2 baieti si vei gasi diferente de idealuri, de cultura, de orice vrei tu... si 2 fete de 18 ani pot avea idealuri diferite, ce te face sa crezi ca o adolescenta are drept singur scop sa se marite si sa aiba imediat 3 copii? Lumea asta e pt a fi cucerita nu numai daca esti barbat!
Vorbim de incredere... atunci nu trebuie sa ne ascundem faptele dupa sintagme gen 'libertate', etc... Daca ti se acorda incredere, atunci nu profita si mai ales gandeste-te, ti-ar place ca si ea sa-si ia doza de libertate in acelasi fel? Daca da, atunci jos palaria, suntem egali!
Si inca ceva, cand am spus 'da' n-am renuntat la nimic, dimpotriva am castigat.

Mergi la inceput