Cat ma costa sa renovez un apartament de 3 camere?

Cat ma costa sa renovez un apartament de 3 camere? | Autor: IrinaG

Link direct la acest mesaj

Daca este cineva care si-a renovat de curand apartamentul si mai stie (cu aproximatie, desigur) cam cat a costat, ne-ar ajuta foarte mult sa ne spuna si noua.
Sotul meu si cu mine avem un apartament de 3 camere intr-un bloc construit in '80. Apartamentul nu are nici un fel de dotari, totul trebuie luat de la zero. La primavara vrem sa incepem lucrarile acolo, dar trebuie sa ne asiguram ca avem suficienti bani ca sa le si terminam. Noi avem doar 25 de ani, asa ca nu ne permitem deocamdata ceva luxos - vrem doar sa ii dam un aer tineresc si de bun gust.
Una dintre camere va fi pentru viitorul bebe, pe care am vrea sa il "concepem" peste un an sau doi. Daca aveti sfaturi pentru amenajarea unei camere de bebe (culoarea peretilor, izolatii, mobila etc), ne-ar prinde bine.
Si nu in ultimul rand, daca ne puteti recomanda muncitori care sa nu ne jupoaie de bani, care nu se imbata si nu stau sa fumeze toata ziua, AR FI EXTRAORDINAR! La fel, daca stiti firme serioase care fac mobila de comanda la preturi cat de cat decente, sau daca stiti oriunde in tara producatori de mobilier din fier forjat...
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

imbunatatiri medii: zugravit total (+ gled total), mutat pereti (adica daramat si construit altii din caramida+ autorizatie de constructie), schimbat usi total (usa metalica intrare, usi lemn fag), parchet lemn masiv (pus pe dusumea), gresie + faianta (Cesarom), schimbat instalatia sanitara total (2bai+ bucatarie - Franke, Mondial, conducte noi...), instalatie electrica schimbata, montat centrala termica Ariston uno (pexal, pastrat caloriferele de fonta)=aprox 5000E (dar nu mai mult). Durata: 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

IRINA..parca am scris eu mesajul..si noi tot un apt de 3 camere o sa renovam, cel mai devreme vara viitoare si tot peste 1-2 ani vrem bebe...blocu e tot din '80...vara asta am facut doar in camera noastra cate ceva: am schimbat tevile la calorifer, am pus termiopan si am adus aeru conditionat din garsoniera mea...mie 5000euro mi se pare prea putin pt toata casa...noi speram sa ne descurcam cu 10.000!!!pai numai un termopan ca-lumea a fost 11 milioane...de zugravit o camera tot vreo 10 milioane am auzit ca face...
daca mai aflati preturi, sunt si eu interesata..daca aflu cifre, anunt..

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;121/st/20050820/e/my+wedding%21%21%21%21/dt/8/k/5c62/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

nu am termopan pt. ca am mostenit trei randuri de geamuri si o tamplarie buna. la 5000E asa cum am mai spus sunt imbunatatiri medii (nu am gresie Italia, spoturi, rigips, caramizi de sticla).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Eu am o propunere fff putin costisitoare pt zugravit: renuntati la zugravi si faceti treaba asta singuri. Va trebuie vopsea de calitate buna, ustensile de zugravit (se gasesc seturi de tavite cu role+suport de diverse marimi). Ei bine, fie luati var cu structura in el, adica din acela ce nu e foarte fin si rezultatul e ff fain pe pereti, gata colorat asa cum vreti voi, fie luati coloranti si var alb (asa iesiti cred si mai ieftin). Nu vreau sa ma laud, dar si eu credeam ca e tare mare grozavie sa-ti zugravesti casa, dar acum 2 ani m-am apucat de sportul asta pt prima data si mi-am zugravit singura livingul, holurile, tavanurile peste tot (7 incaperi), bucataria (tavanul+o parte din perete unde am bar si nu am pus faianta) si sunt convinsa ca asa voi face si de acum incolo. Se zugravesc peretii de 2 ori (cand se usca prima tura, se mai da o data). Rolele de care vorbeam eu mai sus sunt acoperite cu un fel de material plusat/moale si exista si cozi lungi pt a ajunge cu ele la tavan (eu sunt pitic de felul meu si tot am ajuns).Eu am considerat renovarea casei o munca creativa si placuta si am pus osul cam peste tot unde s-a putut, ca in rest l-au pus sotul si socrul. Poate o sa dati cu rosii, dar eu zic ca daca nu e vorba de daramat pereti sau schimbat tevi si sistem electric(sotul a facut chiar si toate astea singur ca se pricepe la tot ce e tehnic, bazandu-se si pe sfaturile specialistilor, of course), puteti sa contribuiti si voi pe ici pe colo si o sa vedeti ce frumos scapati de anumite cheltuieli (pe care eu le vad inutile).
Numai bine si pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Daniela ,chiar doream sa deschid un topic de genul "imi zugravesc singur casa",caci si eu intentionez sa ma apuc de renovari in octombrie.Si cum n-am bani de mesteri m-am hotarat sa-mi iau inima-n dinti si sa fac singura(unde e mai greu,ma ajuta si sotul).Tu ce fel de var ai folosit(de la ce firma)?Ai dat si tavanele cu var cu structura in el?Si in ce directie ai dat prima mana si apoi a doua?Daca vrei,te rog mai da-mi niste amanunte.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ideea e buna(asta cu zugravitul cu mainile noastre)...da daca nu iese bine pierd si timp si bani...si cu scoala/serviciul cum sa facem? ca daca lucram doar serile cred ca o sa terminam intr-o suta de ani:( noi ne gandeam sa stam la socri in timp ce renovam...aaaa!!plus ca la noi trebe si de tencuit peretii...si de cumparat mobila pentru toata casa si asta chiar ca e scumpa..nu am pretentii sa fie "de firma", vreau simplu si practic....in afara de mobexpert unde as mai putea gasi mobila la un pret rezonabil?

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;121/st/20050820/e/my+wedding%21%21%21%21/dt/8/k/5c62/event.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

aoleu, 3 luni dureaza?? pai eu mai am doar o luna jumate pana nasc si vreau centrala, baia fakuta de la zero adika instalatie, gresie faianta schimbat cada, tamplarie ........ plus gresie faianta hol, darmat un perete .......si bucatarie daca mai am timp, ma speriati, eu am zis ca o luna imi anjuge
orikum o sa va anunt cat ma costa tot ... 3 camere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraM spune:

Noi am renovat apartamentul anul trecut in Noiembrie si a durat aproape o luna pentru ca la 1 Decembrie eram deja mutati.
Am pus plasa la majoritatea peretilor pentru ca la noi sunt din BCA, am varuit in alb (vopsea lavabila), am pus gresie si faianta in baie si in bucatarie, am pus parchet in hol si in camere, am schimbat toata instalatia sanitara (baie si bucatarie).Usile le-am reconditionat (le-am lacuit si arata ca noi). Caloriferele si tamplaria le-am vopsit si le-am pastrat pe cele initiale.
In mare, ne-a ajuns cam 1000 E manopera pentru zugravit si montat gresie si faianta, 150 E montat parchet, 100 E montat instalatii sanitare. Pe langa asta au mai fost materialele cam 1000 E (cele pentru zugravit, pe care le-au cumparat ei), cada, chiuvete, robineti, gresie, faianta si parchet care le-am luat noi, dar care nu mai stiu exact cat au fost.
Ne-a mai costat cam 150 E sa schimbam tabloul electric si sa adaugam o priza separata pentru masina de spalat, lucru care nu l-am facut de la inceput si a trebuit sa tragem firul pe la suprafata.
La toate astea or sa se mai adauge pe parcurs mobila, aparatura electrocasnica, jaluzelele, lustrele, etc ... dar astea se pot face si dupa.
In legatura cu mobila, noi am fost pe la Tamila (in Ghencea). Tot acolo, pe partea opusa mai e un depozit de mobila. De la Tamila noi ne-am luat dormitorul. Bucataria am gasit-o pe Valea Cascadelor. In hol am facut-o de comanda. In restul camerelor mai asteptam .
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Alinam, daca mai ai o luna jumate pana nasti, eu zic sa te apuci chiar azi, daca ai o speranta cat de mica sa termini lucrarea. Eu am avut de renovat doar sufrageria si baia anul trecut, m-am apucat pe 27 mai si am terminat pe 5 iulie.
Baia a luat trei saptamani, adica scos faianta si gresia vechi, refacut un perete, refacut tevile in totalitate, pus faianta si gresie si instalat obiectele sanitare si calorifer.
Am avut o firma angajata, au lucrat de dimineata de la 8 pana la 5-6 dupa-amiaza si totusi a durat (estimarea initiala a fost de 3 saptamani...).
Eram cu burta mare de 9 luni si ma rugam de ei sa termine mai repede ca nasc si nu am unde sa-mi aduc copilul.
Ca si costuri, lucrarea de anul trecut (sufra + baie, ca restul erau facute cu un an in urma) m-a costat cam 3000 euro, dar nu am facut un calcul foarte exact, spun in mare. Din astia, 950 euro au fost dati la firma, in care a intrat manopera si o parte din materialele folosite in sufragerie (vopsea, rigips, glet etc). Restul au fost faianta, gresia, sanitarele, tevile, chestiile electrice, calorifere de aluminiu, spoturi, pervaz, robineti, oglinda baie, parchet sufragerie etc.
Nu aveam cum sa facem noi, ca aveam niste pereti oribili, cu calciu din ala cum se purta acum 100 de ani si a trebit dat jos totul si facut glet si tot restul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Si eu sint in constructie. Am luat de la 0, fac totul cu cap ca sa nu ma mai apuc an de an sa mai repar ceva. Pina cum am facut instalatia electrica(schimbat tablou, prize, cablurile, facut prize noi in perete, tras cablu tv, internet, telefon prin perete-nu se va vedea nici un cablu). La asta stiu doar manopera -aprox 4-5 mil.Cat au costat cablurile si restu' nu stiu.
Instalatia la centrala, tevile, calorifere noi etc- aprox 32 mil , manopera la 3 camere ne ia 16 mil(noi avem deja centrala dar vrem sa inlocuim caloriferele si sa tragem tevile in asa fel incat sa le bagam sub gresie/parchet/perete).
Am mai luat usa de intrare Portadoors, -vreo 16-17 mil. Nu am instalat-o inca. Acum spargem un perete si dureaza mult.Dupa punem instalatia pt centrala si dupa termopanul.(nu stiu cat e termopanul , nu ne-am interesat inca- noi nu vrem alb).

Numai ca eu fac in limita banilor , in sensul ca ma pot lungi pina la anu'. Si azi am bani fac una, peste o saptamana fac iar , dar numai lucruri de calitate. Dau un ban dar sa merite(a nu se intelege ca arunc cu banii).


_

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput