Mamici de septembrie-octombrie 2005 (53)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Codruta,

ai carte de munca la 2 firme? ca nu inteleg

Jadi

iaca_poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Contract de munca am la 2 firme, cartea de munca e la firma veche (in Bucuresti). Amandoua contractele sunt pentru 8 ore. Am intrebat la pensii si se poate face la ambele contracte cate 8 ore, nu numai cumul de 12 ore/zi.

Codruta & 34 saptamani

poze

Mergi la inceput

La concediile medicale cele normale, chiar daca erai angajat cu timp partial ( o norma de 8 ore adica cu carte de munca + 2-3 norme partiale in alta parte ) puteai sa iti iei concediu medical la toate firmele la care erai angajata... certificatul medical fiind unul singur, pentru locul cu 8 ore duceai originalul la celelalte locuri de munca partiale duceai copii legalizate.
Mi se pare normal sa poti beneficia de cm daca ai cotizat in mai multe locuri... acum nu stiu ce zic astia de la casa de pensii cu privire la pre/postnatal si CIC,

Jadi
28++

iaca_poze

Mergi la inceput

Codruta ,

intreaba la casa de pensii de acolo daca merge varianta mea ... cea cu CM platit de ambele firme,

Jadi

iaca_poze

Mergi la inceput

Merci Jadi!
Oricum am probleme cu firma veche, ca am cerut de la Bucuresti stagiul meu de cotizare si din 2002 pana in prezent sunt facute doare pentru 7 luni declaratiile. Deci....pana nu depun firma din Bucuresti declaratiile in urma cu minim 10 luni...... stau....
Tot ma amana, dar o sa il dau in judecata ca m-am saturat.

Codruta & 34 saptamani

poze

Mergi la inceput

Daca nu iti dau cei de la Bucuresti stagiul de cotizare e naspa.
Eventual vorbeste la pensii sa iti platesti stagiul de cotizare pe minimul de 6 luni la salariul minim pe economie sa poti beneficia de CIC si alte alea... acum ceva timp se putea.
Numai tantele de la pensii te pot ajuta,

Jadi

iaca_poze

Mergi la inceput

Anya,

sa vorbesti de gimnastica... vrea si Cristina, aia cu 30+, hehe.

Jadi
28++

iaca_poze

Mergi la inceput

Problema e ca nu pot sa imi platesc eu, ci numai firma imi poate plati. Ca nu e mult, e cam 300.000 lei CAS-ul pentru mine (eram cu salariul minim/ec). Dar daca nu vor, asta e. Si nici nu-i neaparat sa imi plateasca, ci sa depuna declaratiile privind evidenta asiguratilor lunare pentru mine.
Dar nici asta nu vrea sa faca seful meu (texte: ca are probleme cu mama lui, cu ....o gramada de alte chestii, numai eu nu am, probleme)

Codruta & 34 saptamani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

'neatza,
Atita ati scris ca nu mai stiu ce si cum vroiam sa spun .Cred ca Oana isi face o lista cu fiecare pe masura ce citeste mesajele si de aia nu sare pe nimeni!

Cristina imi pare rau ca nu te simti bine...Mai este un pic si scapi . Intrebai cum asteapta Andreea venirea noului membru de familie. Acum e destul de incintata, ma mingiie pe burta si zice ca ii da pupic lui baby. Povesteste la toata lumea cum mami a ei are un baby in burtica si cum ca i-a crescut burta lui mami si nu se mai poate apleca . In functie de dispozitia cu care se trezeste dimineatza zice ca va avea fie o surioara fie un fratior . Astept si eu cu interes sa vad cum va fi dupa ce il va vedea pe baby acasa pentru ca imi spunea o cunostinta ca nepotica ei de 5 ani era la fel de incintata de venirea pe lume a surioarei ei pina cind s-a nascut surioara. Dupa aia s-au intors lucrurile cu totul pe dos. A fost foarte geloasa si nu se mai putea intelege nimeni cu ea...Noi ne gindeam sa ii luam si ei un baby jucarie (sunt pe aici unele foarte faine, marime naturala si zic ei ca si senzatii=greutate reale) si sa zica si ea ca e mamica si ca are grija de baby a ei.Papusile astea vin cu sticlute de lapte, biberoane, carucioare, etc.

Despre scaunul de masina, cum spunea si Oana, aici nu poti sa iei copilul acasa de la spital daca nu aduci scaunul la spital sa il vada si sa il testeze ei. Cind am luat-o pe Andreea acasa chiar i-au facut un test de rezistenta in scaun, sa vada daca e ok si respira bine daca sta o ora in scaunul acela. Nu stiu daca testul acela e facut la toti copii sau doar la cei prematuri. Din punctul meu de vedere sunt foarte utile - copilul sta comod si in siguranta in scaun, plus ca parintii au miinile libere sa faca alte lucruri si nu trebuie sa isi tina copii in brate cind merg cu masina. Scaunelele care sunt aici pentru noi nascuti sunt inclinate cam la 45 de grade asa ca nu e nici un pericol pentru coloana bebelusului. Copii trebuie sa stea in scaunul de masina (modelele se schimba in functie de virsta) pina la 4 ani sau 40 lb si dupa aia trebuie sa foloseasca un "booster seat"= un fel de perna care ii ridica ca sa stea centura de masina peste umar si sa nu ajunga la git - pina pe la 10 ani.

Anca 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Buna fetelor
Noi suntem bine, nu-l mai simt pe bebelus asa de jos, sper sa fi revenit totul la normal, abia astept sa mergem la control la d-ra mea pe 3 august. Am dormit azi noapte iar foarte bine, cu mici pauze de necesitati fiziologice: wc, apa si o clatita taiata in doua, lasata in caz de nevoie. Apoi cum ajungeam in pat adormeam instantaneu, Slava Domnului.
Miflore, deseara vine sotul, abia astept. I-am pregatit bunatati de mancare, s-a saturat in fiecare dimineata de omleta, sa nu mai vada oua in fata o luna de zile.
Ioana, pe faza de la ultimul control, d-ra ar putea fi data in judecata, dar nu vreau sa ii fac rau. Noi sa fim sanatosi si data viitoare ma feresc de ea, nu voi accepta alt control decat cu d-ra mea. Bouncerul meu-adica al lui bebe se poate si legana ca un balansoar, in caz ca se plictiseste de vibratii il iau la zgaltait. Si pot face asta foarte bine stand pe DC sau la TV. Vreau si eu reteta de pui cu smantana te rog. Suna foarte bine.
Tonnia, sa ungi sanii e ok, important este sa nu insisti in a-i masa. Eu ii spal usor cu buretele de plasa la dus si ii dau cu crema si nu am avut pana acum nici o contractie din cauza asta. Contractiile mele sunt provocate de efort fizic, cateodata chiar f mic cum ar fi o plimbare sau o activitate casnica de rutina.
Irina, mai cu curaj.
Cristina si mie imi e greata cateodata dar nu am mai imbratisat wc-ul demult.
Flavia, am inteles ca e un mit legatura dintre hiperaciditate-arsurile la stomac si bebelusii cu par mult. Defapt bebelusul ridica f mult stomacul, il micsoreaza, de aceea si efectul acesta neplacut.
Kid si noi ne gandim la un swinger, dar pe mai tarziu un pic, zic sa nu-i iau totul chiar acum.
Norina, cand am zis ca mamicile alearga, ele chiar alearga, uite aici: http://www.indygreenways.org/conference/photos/baby-jogger_450.jpg sau aici: http://www.freestride.com/history.htm . Am vazut foarte multe mamici pe pista special amenajata pentru biciclete, sau oameni care fac jogging sau se dau cu rolele... pista asta ..si cred ca nu este singura.. strabate orasul intr-un parc superb, foarte aproape de lacul Michigan. Acele mamici isi scot si puiutii la plimbare si fac si ele miscare pentru a-si recapata formele dorite sau pentru intretinere. Aici sunt considerate sport. Acum eu stiu.. luati daca va place si daca voi credeti ca vi se potriveste voua si bebeluslui vostru.
Karmenutza, hotarat copil aveti. M-am amuzat foarte mult. Cred ca este o dulceata de copil.
Mihaela_e, si eu era sa fac cu nervii cand am vazut paturica la 50$ si pulovaras la 60$, dar barem aici altele sunt veniturile. Dar n-as da atata... este totusi f scump.
Marlena si pe mine ma bantuie visele erotice. Probabil tot din lipsa. Si sa vezi lipsa dupa nastere timp de 5-6 sapt. Daca acum mai scapam intr-o partida, dupa...nu prea .
Anca, nu-mi fac lista, dar am 2 ferestre de internet explorer deschise si in timp ce urmaresc raspunsurirle fetelor de pe una, de pe cealalta raspund. Este o dulcica fetita ta Andreea.
De azi am intrat in saptamana 34. Sper sa stea bebelusul la caldurica cel putin inca 3-4 saptamani, varsta dupa care nu mai este considerat prematur.

Oana D - saptamana 34

Foto

Mergi la inceput