Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(28)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Paula iti tinem pumnii strinsi sa ne aduci vesti bune!!!

Ina

http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Paula iti tin pumnii, sper sa fie totul OK. O colega de-a mea si-a facut si amnio pana la urma si i-a iesit totul in regula.

Ina, am ajuns la concluzia ca trebuie s-o iau mai incet cu toate ca nu mai am ritmul de altadata.Eu nu am dureri de burtica, dar cred ca am inceput sa am contractiile acelea nedureroase, pur si simplu mi se strange, mi se incordeaza burta si mi-e greu sa ma mai tin dreapta.Tine doar cateva secunde dar de multe ori ma apuca si pe strada si e destul de neplacut.. Si cand ma gandesc cat ne vaietam....stii povestile cu femeile de la tara care lucreaza toata sarcina si fac o pauza pe camp, nasc, isi lasa copilu' la umbra si trec inapoi la lucru'

Mandy, 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

dragi fete dragi,

celor care aveti problemute cu contractii si dureri, eu cred ca medicamentul ala minune 'nospa' e cel mai indicat. in rest, nu este graviduta care sa n-aiba ceva durere ba ici, ba colo. 9 luni is lungi si late:). eu la sfirsitul fiecarei zile, multumesc lui Dumnezeu si o astept pe urmatoarea.

ina si joy, eu cind am nascut-o pe lia nu le-am dat voie vizitatorilor sa se apropie de fata prea tare si oricum i-am pus sa se spele pe miini si pe fata in baia din camera, chiar sub ochii mei. doar mama si sotul au luat-o pe lia in brate. asta a fost, s-au suparat sau nu:). pentru ca, imi spuneam, ii las sa-si faca damblaua si sa ia pruncu-n brate, si daca se-ntimpla ceva dupa ce ei pleaca, tot io ramin cu copilul sa ma agit daca e bine sau nu sau ce.. n-am facut bine? asa am de gind de scorpie sa fiu si cu bebe2. prioritate 1 e bebe si nu sentimentele rudelor si prietenilor. sorry:).
in rest, acasa, sigur ca saream la fiecare rasflet mai diferit, stranutat sau intors, dar toate sperieturile astea de proaspata mamica se domolesc cu trecerea timpului si realizarea ca bebelusii sint foarte rezistenti si nici intr-un caz din sticla:).

coralia, o sa vezi ce fericita o sa fii dupa ce-l vezi pe bebe! ce fain:):):)

noi plecam miine dimineata pe 5 zile la atlantic, noi trei (plus burtica:)) si nasii liei cu fetita lor de 17 luni. cu masina. sper sa fie fain.

va pup si va doresc numai zile bune!!!

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (25+)

www.seansimon.com/june2005.htm" target="_blank">IUNIE 2005
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

quote:
nici macar de cainele care statea linga ea si-i mai tragea cite o limba pe fetisoara mica ( eu am simtit ca mor in acel moment).
Am crezut ca fac infarct cind am vazut copiii mincind nisip, rime, furnici, mincare de pe jos, dar mamicile lor mi-au ras in fata si mi-au spus “lasa-i draga, sa-si creeze sistemul imunitar, copilul nu trebuie sa fie prea dadacit “

Ina, nu mi-o lua in nume de rau, dar asta vine tare mult pe sufletul meu. Tocmai ma plingeam la alt subiect de pe forum ca aici copiii astia parca nu au copilarie, ca nu-si baga nisip pe git, nu se julesc si sint crescuti ca in tub. Ce spui tu imi da mari sperante.
Si apropos de ce intrebi tu, este bine sa fii asa cum simti tu ca trebuie sa fii in raport cu copilul tau. Daca tu esti stresata de microbi si boli, doar nu o sa lupti importiva filosofiei tale numai asa, ca altii o fac...
Eu una o sa o las sa manince pateuri care au cazut pe jos, sa fie linsa de ciini, sa se juleasca, de exemplu, dar o sa ma crizez rau daca pune cineva mina pe ea cind e bebelus, fara sa se fi spalat pe miini. Ei, mai intelege ceva daca mai poti... Fiecare cu pasarica lui.

Cu imbracatul: copilul nu are nevoie sa fie infofolit. Ii trebuie doar un singur strat in plus fata de ce purtam noi.

quote:
Obosesc atat de repede, parca si burtica mi s-a incordat, mai ales ca m-am tot aplecat si voi patiti la fel?

Cred ca depinde de cum te apleci. Daca te apleci ca lenesul, fara sa-ti flexezi genunchi si de la talie in jos, e normal sa te doara. Incearca sa te apleci flexind genunchii si tinind spatele drept, intr-o miscare verticala, nu orizontala, de stat pe vine. Mai ales cind ridici greutati e foarte imporant pentru spate si burta. Si apropos, exercitiile de stat pe vine sint foarte bune si pentru nastere.

Vacanta placuta, monet

Paula, asteptam vesti bune. Iti tinem pumnii.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

ah, iar am uitat ceva.
Daca vreti puteti sa-mi adaugati si mie virsta, 30.
Mie mi-e aproape indiferent cum arata lista. Cu o singura exceptie. Cind incepem sa nastem, sa lasam si DPN, pe linga data reala a nasterii. Eu ma uitam la subiecte de mamici ca sa vad cam cind au nascut ele fata de DPN si era foarte complicat, ca trebuia sa caut nick-ul, apoi sa ma duc pe niste subiecte mai vechi si apoi sa ma uit din nou pe lista finala, cu data nasterii.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Mandy, ai dreptate, cind soacra-mea mi-a spus ca a nascut acasa si i-a taiat cordonul ombilical nu stiu ce moasa a satului m-am uitat la ea cu admiratie si imi spuneam in gind ca nu m-as simiti in siguranta nici cu 100 de moase in jurul meu..da, ne plingem fiindca am dat de greu si nu sintem obisnuite...da' e bine ca sintem mai multe si ne sustinem una pe cealalta.
Monet de acord,prioritatea nr.1 ar trebui sa fie sanatatea copilului si nu placerile musafirilor,dar nu stiu daca voi putea sa fiu restrictiva si sa le cer asta; toti prietenii nostri au copiii si ar trebui sa stie care sint regulile de vizita ale unui nou -nascut,prietenii romani stiu cu siguranta, dar noi avem si foarte multi prieteni canadieni care nu-si dadacesc copiii, si nu as vrea sa se simta jigniti, nu stiu...
Calatorie placuta, sa aveti un timp bun si sa ne aduci poze! Cite ore trebuie sa mergeti cu masina?

Pupicei!

Ina

Virsta puisorului meu:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

xandra-am raspuns intai la e-mail, si apoi am vazut mesajul care spune ca nu ai nimic la rinichi- ma bucur...infectia s-ar putea sa fie mai capoasa sa trebuie un tratament de vreo doua saptamani...dar trece

ina, monet, bic-am si eu flutrasii mei cu igiena...nu imi place sa manance ce a cazut pe jos-casa mea nu-i chiar asa curata,aspir locul in care se joaca Lia in fiecare zi si cam atat-rest curatenie la o saptamana, mai am un fluturas cand ii vad ca le dau copiilor sa manance dupa adulti, din aceeasi farfurie sau bucata de paine...
..nu am nimic cu luatul bebelusului in brate cat timp se spala pe maini sau nu au vreo raceala in acel moment...cat despre nisip si gargarite- eh, cine poate sa aiba 5 ochi sa previna, bine...eu cu alex n-am reusit, prea mari sperante nu-mi fac nici cu Lia...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-20
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Bic te invit in Canada sa-i vezi pe prietenii nostrii cum isi cresc copiii, si toti sint sanatosi,voinici si normali de nu-ti vine a crede. Cind le-am vazut cum isi iau pruncii nou-nascuti intr-o paturica pe - 35c si mergeau cu ei la cumparaturi am spus ca s-a intors lumea cu fundu-n sus.
Sincer, nu as vrea sa-mi cocolesc copilul cum am fost eu crescuta, cu rochite apretate ,pampoane, fundite si moate si trebuia tot atit de apretata sa vin in casa, nu ca porcul, caci " o d-ra trebuie sa aiba maniere, sa fie curata si ingrijita " ..copilul meu trebuie sa fie liber, nu incorsetat, sa-si murdareasca hainutele ca de-aia e copil si detergent si masina de spalat si uscat avem la indemina...asa simt din tot sufletul si sper ca asa o sa fac, daca nu, o sa ma fortez. Sotul meu este nonconformist si un tip foarte flexibil, eu inca mai am idei preconcepute si comuniste de care incerc sa ma debarasez,vechi conceptii.. important este ca sint constienta de asta si fac eforturi sa ma dezvat de ele si l-am rugat sa ma traga de maneca daca voi fi prea rigida cu copiii nostri.
Apropo de incorsetat, pe "vremea mea" bebelusii se tineau infasurati in scutece strins legate cu o bentita ca sa aiba picioarele drepte ( si soacra-mea mi-a spus ca-i musai sa fac asa ca altfel copilul va fi cracanat...eu i-am spus ca lumea s-a mai modernizat si gindim altfel, dar o tine pe-a ei, ca nu si nu, etc.). Aici se pun pampersi de cind se nasc si nici vorba de infasurat...voi ce spuneti?

Ina

Virsta puisorului meu:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

ina-si aici se mai infasoara- in primele luni...nu pentru picioare drepte ci pentru ca in burtica n-au loc prea mult si scutecul "mimeaza" mediul respectiv...am vazut si-am auzit ca da rezultat un tip de paturica care arata ca un scutec si se prinde bine in jurul bebe-ului.., dar nu sa-l stranga tare, doar cat sa-i limiteze spatiul...eu am infasat-o si pe Lia in paturici sau am culcat-o in sac de dormit...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-20
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Anamari am auzit de saci de dormit, imi inchipui cum trebuie sa arate dar inca nu am vazut...de infasat, poate o sa-l infas in paturica dar in nici un caz cum se proceda acum 30 de ani pe vreme mea,nu o sa tin copilul strins. Ideal ar fi de pus intr-un body si cu sacul de dormit....

Ina

Virsta puisorului meu:

Mergi la inceput