Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(28)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Pentru infectie urinara se poate folosi ca adjuvant si ceaiul de codite de cirese, cam trei cani de ceai pe zi , inaintea meselor principale. Eu nu am avut pana acum probleme de acest gen dar stiu de la sora mea ca e bun ceaiul asta.

Fetelor nu stiu ce sa va zic de Materna, dar eu am senzatia ca da pofta de mancare, am mai citit pe forum si destul de multa lume afirma asta, eu am pus pe mine deja 7 kg la 25 de saptamani(maine facem 25).Si in ultima vreme iau f rar Materna. Nu stiu ce sa cred, oare o fi de la Materna sau de la metabolismul meu pacatos. Am senzatia ca pun pe mine si aerul pe care il respir

Mandy, 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Iau si eu Materna,am inceput in 16 iunie..in ultima vreme nu mai luam in fiecare zi ca la inceput,dar nu am observat nici o modificare de la ea..nici ca ma ingras,nici ca-mi face rau sau alte chestii din astea...acum iau biomarin si magne b6 si mi se pare ok,ma simt bine.

Varsta bebelica[url=http://lilypie.com/days/051129/3/25/1/+2"]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

fetelor aveti carev avreo poza de la 16 +...as vrea sa vad cam cum se vede ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Alina si mie dr. mi-a spus ca pot sa beau o cafea pe zi dar am renuntat la idee fiindca vreau ca totul sa fie bine,am inteles ca nu se mai absoarbe calciul daca bei cafea, ca ar iesti copilul irascibil, dar depimde de la caz la caz, de la concentratia cafelei, etc. Atita timp cit tie ti-este bine si nu depasesti doua pe zi, cred ca este in regula.Ba chiar unii dr. o recomanda ptr. cele cu tensiunea scazuta (intru si eu in aceasta categorie). Mi-a fost greu in primele zile, eram tare ametita, nu puteam sa ma concentrez, dar dupa aceea am intrat in normal si chiar ma bucur ca dupa atitia ani de baut zilnic cafea (de pe la vreo 17 ani) organismul meu mai ia si el o pauza saracul, ca l-am otravit destul ( am fost si fumatoare acum multi ani si recunosc cinstit, si in ziua de astazi mi-este dor de diminetile acelea incepute cu cafea si tigari..ehe, ce zile! ). Am auzit si despre gravi care fumeaza, nu am vrut sa comentez la acest subiect deschis cu ceva timp in urma,fiecare face cum considera si nu pot sa judec, dar sint cu vehementa impotriva fumatului in timpul sarcinii, este ca si cind ai lua un sugar si i-ai pune o tigare in gura. Probabil nu se cunosc consecintele in urma fumatului; sapt. trecuta am urmarit un reportaj care prezenta efectele clare ale acestui atit de savurat viciu; copiii sint de cele mai multe ori subdezvoltati, capacitatea de concentrare si judecata sint reduse, sint irascibil, uneori chiar violenti. Au facut experimente cu mamicile fumatoare si nefumatoare si au urmarit dezvoltarea copiilor in timp, asa au ajuns la aceste concluzii. Am o prietena de-o varsta cu mine si pina in prezent numai prin spitale a stat cu tot felul de boli mai mult sau mai putin descoperite; si sora-sa are aceleasi probleme. Mi-a spus ca mama lor a fumat pe toata durata sarcinii…Nu trebuie sa fii doctor savant ca sa stii ca fumatul este daunator ( boli de plamani, inima, circulatie, etc.) si daca are efectul acesta asupra unui adult, ce sa mai vorbim despre un bebe in burtica???
Aseara am fost iar la inot si m-am bucurat sa vad inca o gravi la cursul de aquafit, mai mare ca mine in sarcina, prin luna a8a care se “tinea” mult mai bine decit mine (dpdv fizic tipa arata beton, se vedea ca a exersat, nu tu vinisoare pe picioare, nu tu sunculite, totul perfect si chiar am admirat-o).
Hai ca m-am lungit ca o placinta.

Pupici tuturor!

Ina

Ina

http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

BUMBITA, pana la urma iti spun ca eu imi voi lua concediu pe la inceputul lui septembrie (cel mai tarziu pe la 15 septembie, SPER) si Dienutza care are acelasi DPN ca mine o sa-si ia la inceputul lui septembrie.
Poza am de la 14s si 4 zile, dar nu ajung sa le pun si eu, mai ales ca nu am apratul acasa si nu mi-am descarcat pozele in calc...
Coralia, despre Materna pot spune acelasi lucru, totusi nu am pofta mare de mancare de la ea, parca din contra. Si Magne cu B6 tu ai luat la recomandarea medicului? cate pe zi? Din alea romanesti? Si in acelasi timp cu Materna? CA as lua si eu, mai ales ca citisem ca la inceputul sarcinii Mg si cu acidul folic sunt recomandate...Bine am trecut de faza de inceput, dar numai suport nici carceii, nici falfaielile de inima, mi se zbat muschii asa de rau ca incep sa ma doara.

JOY+ 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

CRISTINAMH listuta imi place ....

JOY + 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Cristina referitor la vizitele de la spital sint de acord cu tine, eu una as reduce nr. vizitatorilor la sot si parinti. Am fost la spital la prietenele mele dupa ce au nascut si pe mine m-a luat groaza, efectiv…era program de vizita si se profita de el la maximum; veneau rudele, prieteni, vecini,colege de scoala, facultate, etc. mamele erau lipsite de vlaga, dar nu intr-atit incit sa nu zimbeasca larg in pozele pe care vizitatorii insistau sa le faca cu mama si copilul…plus mormanul de flori si aranjamente care-si imprastiau parfumul in salonul si asa micut…pai mamica are nevoie de odihna si liniste nu de tam-tam. In cazul meu m-am si gindit deja cum voi proceda, cind ma voi interna in spital nu voi anunta, voi merge doar eu si sotul meu si cind voi iesi le voi spune; dar parca vad ca suna telefoanele si celularele si daca nu returnezi mesajul stiu ei spitalul si vin si neinvitati…nu ai ce face…imi place sa impart bucuria noastra cu cei dragi, dar exista limite ptr. anumite situatii.
In ceea ce priveste faptul “ la ce expun copilul atat de mic, nici macar vaccinat?!” nu stiu ce sa zic…imi aduc aminte de vremurile cind eram mica si mama nu lasa sa intre nimeni la frate-meu in camera fara masca la gura, trebuia sa fii sterilizat, dezinfectat..totul la noi in casa arata ca intr-un spital…au trecut acele vremuri; ma uit cum isi cresc canadienii copiii si zau daca nu-i admir; isi scot copiii la plimbare imediat cum ies din spital, nu-i imbraca cu saptezeci de cojoace, nu se streseaza la fiecare partz, sint mult mai degajati. Am fost anul trecut la o petrecere mare (fata vecinilor unde unde am locuit castigase “cash for life” o loterie care i-a adus $ 4000 pe luna pe care ii va primi pina la sfarsitul vietii, si fata a invitat toata strada+prieteni, rude, etc.) unde a venit si o tanara care nascuse cu doua zile inainte. Fetitza ei era atit de micuta si fragila incit ti-era teama sa o atingi…a pus-o intr-un pat intre doua paturele si fetitza a dormit acolo, nestingherita de zecile de voci care comentau, de mirosul de tutun,mincare si bautura, de muzica data la maxim, nici macar de cainele care statea linga ea si-i mai tragea cite o limba pe fetisoara mica ( eu am simtit ca mor in acel moment).
Am crezut ca fac infarct cind am vazut copiii mincind nisip, rime, furnici, mincare de pe jos, dar mamicile lor mi-au ras in fata si mi-au spus “lasa-i draga, sa-si creeze sistemul imunitar, copilul nu trebuie sa fie prea dadacit “ Nu vreau sa fiu prea protectoare cu copilul meu, dar asa am vazut in familia mea si probabil ca asa voi face si eu, voi sari in sus la fiecare zgomot, sughitzat, etc. Noroc cu sotul meu care ma mai tempereaza.
Cum este bine sa fii, stie cineva?

Ina si fluturasa 20+

Ina

http://community.webshots.com/user/ina869
Virsta puisorului meu:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png

Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Cristina, si mie imi place listuta

Sa stiti ca si eu obisnuiam sa beau cate o cafea pe zi, dar de cand sunt cu bebita in burtica parca nu m-a mai atras... Oricum aveam de gand sa intrerup cafelele pe timpul sarcinii ca sa ma asigur eu ca fac tot ce-mi sta in putinta sa "cresc" un bebe sanatos, dar uite ca pana la urma nu mi-au mai trebuit cafele, cel putin nu in primele luni. Acum mai beau cate una, mai si-un Pepsi, mai un ceai, dar am grija sa nu bag prea multa cofeina in mine. Oricum, nu cred ca este chiar asa daunatoare, ba la unele e chiar recomandata cum a zis si Ina.

Eu ma duc din nou la eco peste aprox. 10 zile si abia astept sa-mi spuna ca fetita mea e ok.

Pupici la toata lumea si un weekend cat mai placut!

Meems 19s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns canuta-om-sucit spune:

Eu am tensiunea 90 cu 60 si tot nu beau cafea sau alte chestii, si vreau sa va spun ca ma simt foarte bine.

aura

Mergi la inceput