South Beach - o dieta interesanta (5)
Raspunsuri - Pagina 17
bits spune:
neata!m-am trezit si am baut o cafeluta asa pe stomacul gol(nu prea imi sta in fire).am sa pap un iaurtel facut aseara din lapte degresat si niste rulorui de sunca cu ardei.
mi s-a facut pofta de carne de vita la gratar cu legume mexicane asa ca astazi mergem la aprovizionare.
astazi am in program sauna si piscina.nu stiu sa inot dar merg prin apa(de fapt sunt niste exercitii)caci face bine la coloana.
va urez o zi buna!
yashy spune:
Ce faceti fetele??
(cu-n pahar de suc de legume
)
Slaba miscarea! Toata lumea la raport!!![]()
Eu azi nu am prea mancat... dar nici nu mi-a fost foame
. Cina am papat-o cum trebe! Mi-am facut supa minestrone si tare-a mai fost buna!!
Si chiar a fost satioasa.
Nu e nimeni care sa aiba cartea de la dieta asta? Sor-mea o are... dar e in Ro
. Sunt multe retete bune in cartea aia... O rog sa vina sa ne scrie niste retete simple aici!! Lori, pleaseeeeee!! Stiu ca ma verifici in fiecare zi...![]()
![]()
Fa un lucru bun si mai scrie ceva pe aici... ca mi-e lene sa caut in celelalte capitole...


Adina
& Luka
obraznicatura lu' mami
andreea25 spune:
yashy esti belea
.io nu am cartea dar poate te " verifica" surioara si ne da si noua idei
.
am fost la babyexpo si nu am apucat nici sa intru la raport dar nici sa mananc.
aseara am cam exagerat,am papat 2 pulpitze pui la gratar( dar am papat si pielita 
) su cu salata.
azi am baut putin suc de portocale( si NU TREBUIA!!!
) si acum o sa pap niste oua cu rosii.
yashy multa sanatate.si sotul si fiimea sunt raciti si dc iau si eu deja e jale mare.
bits super ca te duci la piscina si sauna.si mie mi ar place dar stau ff prost cu timpu'
va pupik ,si o zi buna si voua
mami si cu Ari(4 august 2006)
norti76 spune:
Servus fetelor,
Ma prezint si eu la raport.
Ieri dimineata am papat niste cascaval cu sunca de curcan si 1 rosie. La pranz am mancat niste gratar si seara o salata cu gratar. Insa, am trisat seara cu 1 bomboana de ciocolata.
Am fost si la piscina 1 ora cu copii la balaceala.
Eu beau cam 1.5-2 litri de apa pe zi. Cu cafeaua stau mai rau, ca beau cam 2-3 capucino, care cred ca contin si zahar. Dar asta este ! nu ne putem priva chiar de toate lucrurile bune !
Cred ca ar fi foarte bine daca am avea si retele din carte.
Eu, probabil ca ma duc sambata sa o imprumut de la biblioteca, asa ca o sa incerc sa traduc niste retete saptamana viitoare.
Pupici la toata gasca si spor la slabit.
Mami de David(3.5 ani) & Edward(14 luni)
loredanap spune:
Broccoli cu ton si branza
Intr-un vas termorezistent uns cu un pic de ulei se pune un strat de broccoli oparit tocat, un strat de ton scurs de ulei, un strat de branza si se repeta operatiunea pana ce se obtine grosimea dorita, ultimul strat avand grija sa fie de branza. Se da la cuptor pana ce se rumeneste un pic branza. Se scoate, se lasa sa se raceasca un pic, se portioneaza (din cauza la broccoli e un pic cam sfaramicios) si pofta buna
Fritta cu legume
Ingrediente:
500 g cartofi cu coaja
1 lingura margarina
1 ceapa taiata marunt
5 bucati de sparanghel subtiri, curatate la capete si taiate felii
1/2 cana boabe de porumb (proaspete, conservate sau decongelate)
1/2 cana boabe de mazare (proaspete, conservate sau decongelate)
4 oua
3 linguri apa
Mod de preparare:
1. Se fierb cartofii pana cand devin moi si apoi se taie in cuburi. Se pune margarina intr-o tigaie, se da la foc mic si se adauga ceapa, lasand-o pana se rumeneste.
2. Se adauga cartofii, se mareste focul si se lasa pana cand cartofii capata o culoare aurie, dupa care se adauga sparanghelul, boabele de porumb si mazarea. Se mai lasa 2 minute.
3. Se amesteca ouale cu apa si se toarna peste compozitia din tigaie. Se da focul mai mic si se lasa sa se rumeneasca pe o parte.
4. Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu o farfurie mare si se intoarce tigaia in farfurie, dupa care, compozitia fiind acum cu partea rumenita deasupra, se pune din nou in tigaie. Se da din nou la foc pentru a se rumeni si pe partea cealalta.
Se poate pregati la inceput pe aragaz, apoi se pune tigaia la cuptor pentru a nu o mai intoarce.
5. Se scoate pe o farfurie incalzita, se taie felii si se serveste.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 105 calorii; 6 g proteine; 16,6 carbohidrati; 2,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 80 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Mincare in stil oriental cu piept de pui si mango (sau ananas)
Ingrediente: 1 piept de pui
1 mango sau citeva bucatele de ananas
6-7 ciuperci
1 morcov mic
1 ardei rosu
1 ceapa
1 lingura sos de soia
usturoi, mirodenii
1 lingurita ulei de masline virgin
1 lingura vin alb
Mod de preparare: timp de preparare maxim: 30
Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la macerat pentru 1-2 ore intr-o marinata preparata cu putin vin, sos de soia, usturoi, foi de dafin, cimbru, boabe de piper.
Se inabusa toate ingredientele citeva minute pe tigaia de teflon, adaugindu-le pe rind in urmatoarea ordine: ceapa taiata solzi, morcovul ras, pieptul de pui, ardeiul taiat fisii lungi, ciupercile taiate felii, cubuletele de mango (ananas) cu citeva picaturi de ulei de masline virgin.
Se condimenteaza cu mirodenii: busuioc, ghimbir, oregano, piper negru sau rosu. Cind sunt aproape gata se adauga putin sos de soia si 1 lingura vin alb. Daca iti plac mincarurile mai picante adauga: chilli, boia iute, piper verde.
ROSII LA GRATAR
2 rosii mari,bine coapte,taiate in doua pe orizontala
1 vf de cutit sare(optional)
1 vf cutit piper negru proapat macinat(optional)
Asezati rosiile pe gratar,cu partea taiata in sus.Presarati-le cu sare si piper,daca doriti.Coaceti-le timp de 7-10 min,pana cand sunt rumenite bine (2 portii si contine 38calorii)
ROSII LA GRATAR CU SOS PESTO
3 ROSII PROASPETE
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat maruntit
2 linguri ulei extravargin
1/4cana parmezan ras
2 linguri seminte pin(pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Taiati rosiile in doua.Amestecati cu mixerul usturoiul,uleiul,busuiocul,parmezanul si semintele de pin,pana obtineti o pasta uniforma .
repartizati pasta pe jumatatile de rosii .Puneti rosiile pe gratar si coceti-le la o distanta de 7 cm fata de sursa de caldura,pana se rumenesc,cca 3-5 min
reteta este pt 6 portii si contine 90 calorii
PIURE SURPRIZA SOUTH BEACH
4 CANI BUCHETELE DE CONOPIDA
60 G MARGARINA
1 VF CUTIT SARE
1 VF CUTIT PIPER NEGRU PROASPAT MACINAT
Fierbeti conopida la abur pana se inmoaie.Faceti-o piure si adaugati marga.Folositi sare si piper dupa gust.
reteta este pt 4 portii si contine 81 calorii.
SOTE DE ROSII SI CEAPA
1/2 CANA ARDEI GRAS VERDE TOCAT
1/4 cana telina taiata felii subtiri
1 ceapa mica tocata
1 catel usturoi
3 cani rosii curatate de coaja taiate marunt
1 lingura otet de vin rosu
1/8 lingurita piper negru
puneti pe foc potrivit o cratita mare,unsa cu putin ulei.cand s-a incins uleiul,adaugati telina,ardeii,ceapa si usturoiul.caliti-le timp de 5 min sau pana se fragezesc.adaugati rosiile ,otetul si piperul.aduceti la fierbere.acoperiti,micsorati flacara si lasati sa fiarba 15 min,amestecand din cand in cand
6 portii-29 cALORII
Iti ajung retetele Adinutzooo?Ia sa-mi zici cate ai incercat si daca au fost bune?Cand am timp o sa mai scriu.Aaaa,vezi ca nu te "verific"
numai la ce scrii,abia astept sa verific si cum stai la cantar 
(luni astept concluzia dupa 7 zile de SB
)

SPOR LA SLABIT!!!PUPICI LA TOATE !!!


andreea25 spune:
multumim loredanap.multi 


.so te mai asteptam
.si tu ai incercat SB ? detalii plzzz
.aaaa si te rugam sa specifici ptr ce faza sunt retetele,ptr k , uite cartofi si fructe nu avem voie acum
.
norti76 eu cand am pofta de dulce imi iau bomboane solano,din alea cika fara zahar.nu sunt sanatoase dar la nevoie..bune si astea
.sa sti ca nici cu cascavalul nu trebuie exagerat ptr ca e f gras( daia e si bun,dar nu in dieta
).
pupici la fete ambitioase 
mami si cu Ari(4 august 2006)
olive spune:
retete luate de pe net:http://www.topsanatate.ro/articol/retete-pentru-faza-intai-19278.html
Buseuri cu legume (6 portii)
1 pachet (300g) spanac congelat maruntit
3 oua
¾ cana branza telemea slaba, rasa
¼ cana ardei gras verde taiat cubulete
¼ cana ceapa maruntita
½ lingurita sos de ardei iute (optional)
Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa. Imbracati cu folie de aluminiu interiorul a 12 forme de briose si apoi ungeti-le cu putin ulei. Amestecati bine intr-un bol ouale, branza, ardeii, ceapa si spanacul. Repartizati amestecul in mod egal in cele 12 forme. Introduceti la cuptor pentru circa 20 de minute, pana cand un cutit introdus in mijlocul compozitiei ramane curat.
Buseurile cu legume pot fi congelate si reincalzite in cuptorul cu microunde. Puteti folosi orice combinatie de legume si bramza dietetica.
Detalii nutritionale per portie: 77 calorii, 9 g proteine, 3 g carbohidrati, 3 g grasime, 2 g grasimi saturate, 160 mg sodiu, 10 mg colesterol, 2 g fibre.
Somon la gratar cu rozmarin (4 portii)
500 g somon
2 lingurite ulei de masline extravirgin
2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
¼ lingurita sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
2 catei de usturoi tocati
2 lingurite frunze proaspete de rozmarin maruntite sau 1 lingurita de rozmarin uscat maruntit
frunze proapete de rozmarin pentru decor (optional)
capere (optional)
Taiati pestele in 4 portii egale. Amestecati intr-un bol uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea, piperul, usturoiul si rozmarinul. Ungeti pestele cu acest amestec.
Asezati pestele pe gratarul uns cu ulei de masline. Frigeti-l la foc mediu spre rapid, pana cand incepe sa se desfaca usor (circa 4-6 minute pentru o felie de 1 cm grosime). Daca pestele are mai mult de 2 cm grosime, intoarceti-l pe partea cealalta la jumatatea intervalului.
Daca folsiti gratarul cuptorului de la aragaz, asezati-l circa 10 cm fata de sursa superioara de caldura si procedati ca mai sus. La servire, puteti garnisi pestele cu capere si frunze proaspete de rozmarin.
Detalii nutritionala per portie: 231 calorii, 23 g proteine, 1 g carbohidrati, 15 g grasime, 3 g grasimi saturate, 213 mg sodiu, 67 mg colesterol, o g fibre.
Crema de urda cu vanilie (1 portie)
½ cana urda partial degresata
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet indulcitor de zahar
Amestecati intr-un castron urda, esenta de vanilie si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece.
Detalii nutritionale per portie: 178 calorii, 14 g proteine, 7 g carbohidrati, 10 g grasime, 6 g grasimi saturate, 155 mg sodiu, 38 mg colesterol, 0 g fibre.
Maioneza cu verdeata (1 cana)
¾ cana maioneza cu continut redus de grasime
¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel)
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingurita sos de soia dietetic
1 catel de usturoi mic
Puneti in mixer sau in robotul de bucatarie maioneza, verdeata, zeama de lamaie, sosul de soia si usturoiul. Amestecati bine.
Detalii nutritionale per lingura: 36 calorii, 0 g proteine, 3 g carbohidrati, 3 g grasime, 1 g grasimi saturate, 104 mg sodiu, 4 mg colesterol, o g fibre.
Salata South Beach cu ton (1 portie)
Salata
1 conserva de ton in suc propriu (250 g)
½ cana castravete maruntit
½ cana rosii maruntite
½ cana avocado tocat
½ cana telina tocata
½ cana ridichi tocate
1 cana frunze de salata verde maruntite
Sosul
4 lingurite ulei de masline extravirgin
2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
2 catei de usturoi tocati marunt
½ lingurita piper negru
Mod de preparare a salatei: asezati tonul, castravetele, rosiile, bucatile de avocado, telina, ridichile si salata verde intr-un castron decorativ din sticla.
Mod de prepararea a sosului: amestecati uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul si piperul. Turnati compozitia peste salata.
Detalii nutritionale per portie: 506 calorii, 48 g proteine, 18 g carbohidrati, 28 g grasime, 4 g grasimi saturate, 640 mg sodiu, 50 mg colesterol, 6 g fibre.
Crema de urda cu ciocolata (1 portie)
½ cana urda partial degresata
½ lingurita cacao pudra
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet inlocuitor de zahar
1 pliculet de cafea instant
5 bucatele de ciocolata
Amestecati intr-un castron urda, esenta de vanilie si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece, presarata cu cafea instant si garnisita cu ciocolata.
Detalii nutritionale per portie: 261 calorii, 15 g proteine, 17 g carbohidrati, 14 g grasime, 9 g grasimi saturate, 166 mg sodiu, 42 mg colesterol, 0 g fibre.
Salata de crevete cu sos de marar (4 portii)
Crevetele
1 cana vin alb sec
1 lingurita seminte de mustar
¼ lingurita boia de ardei iute
2 foi de dafin
1 lamaie taiata felii
750 g crevete mari curatate
Sosul de marar
3 linguri ulei de masline extravirgin
3 linguri otet de vin rosu
2 linguri de apa
2 linguri busuioc proaspat, maruntit
2 linguri marar proaspat, maruntit
1 lingurita usturoi tocat marunt
1 lingurita mustar de Dijon
½ ceapa medie, taiata felii
1 capatana mare de salata verde
4 rosii coapte, taiate felii
6 ciuperci proaspete, taiate felii
ramurele de marar proaspat (optional)
Mod de preparare a crevetelor: amestecati vinul, semintele de mustar, boiaua de ardei iute, foile de dafin si lamaia intr-o cratita mare. Adaugati apa astfel incat cratita sa fie plina pe trei sferturi. Aduceti la fierbere la foc rapid. Adaugati crevetele si fierbeti-le timp de 3-4 minute sau pana capata o culoare roz si partea de mijloc nu mai este transparenta. Scurgeti apa si lasati-le sa se raceasca. Aruncati foile de dafin.
Mod de preparare a sosului de marar: intr-un borcan cu capac amestecati bine uleiul de masline, otetul, apa, busuiocul, mararul, usturoiul, mustarul si ceapa. Puneti crevetele intr-un vas mare si adaugati sosul. Amestecati bine, acoperiti si tineti la frigider pana cand salata s-a racit. Serviti crevetele pe foi de salata verde, inconjurate de felii de rosii si ciuperci. Daca doriti, decorate cu ramurele de marar.
Detalii nutritionale per portie: 382 calorii, 38 g proteine, 16 g carbohidrati, 14 g grasime, 2 g grasimi saturate, 310 mg sodiu, 260 mg colesterol, 4 g fibre.
Rosii la gratar (2 portii)
2 rosii mari, bine coapte, taiate in doua pe orizontala
1 varf de cutit de sare (optional)
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat (optional)
Asezati rosiile pe gratar, cu partea taiata in sus. Presarati-le cu sare si piper, daca doriti. Coaceti-le timp de 7-10 minute pana cand sunt bine rumenite.
Detalii nutritionale per portie: 38 calorii, 2 g proteine, 8 g carbohidrati, 1 g grasime, 0 g grasimi saturate, 16 mg sodiu, 0 mg colesterol, 2 g fibre.
"Piure-surpriza" South Beach (4 portii)
4 cani buchetel de conopida
60 g margarina
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
Fierbeti conopida la abur pana cand se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati margarina. Folositi sare si piper dupa gust.
Detalii nutritionale per portie: 81 calorii, 2 g proteine, 5 g carbohidrati, 6 g grasime, 2 g grasimi saturate, 82 mg sodiu, 4 mg colesterol, 3 g fibre.
Crema de urda cu migdale (1 portie)
½ cana urda partial degresata
½ lingurita esenta de migdale
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet inlocuitor de zahar
1 lingurita migdale prajite
Amestecati intr-un castron urda, esenta de migdale si indulcitorul de zahar. Serviti compozitia rece, presarata cu migdale prajite.
Detalii nutritionale per portie: 192 calorii, 15 g proteine, 8 g carbohidrati, 11 g grasime, 6 g grasimi saturate, 155 mg sodiu, 38 mg colesterol, 0 g fibre.
Omleta occidentala din albusuri (1 portie)
1 lingura ardei gras verde maruntit
1 lingura hasma tocata
1 lingura gogosar maruntit
2 albusuri
3 linguri branza telemea slaba, rasa
Caliti ardeii si ceapa intr-o tigaie mijlocie, in putin ulei pana cand incepe sa se inmoaie. Turnati deasupra albusurile batute. Cand omleta este partial inchegata, presarati branza pe jumatate din suprafata, apoi indoiti-o. mai tineti-o pe foc pana cand este coapta complet. Se poate consuma imediat.
Detalii nutritionale per portie: 169 calorii, 20 g proteine, 4 g carbohidrati, 8 g grasime, 3 g grasimi saturate, 320 mg sodiu, 15 mg colesterol, 1 g fibre.
Gazpacho (fel de mancare originar din Spania, 5 portii)
½ cani suc de rosii sau de legume
1 cana rosii curatate de coaja si seminte tocate marunt
½ cana telina tocata marunt
½ cana castravete tocat marunt
½ cana ardei gras verde tocat marunt
½ ceapa verde tocata marunt
3 linguri otet de vin alb
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 catel mare de usturoi tocat marunt
2 lingurite patrunjel proaspat maruntit
½ lingurita sare
½ sos Worcestershire (se gaseste in comert; cititi cu atentie lista ingredientelor pentru ca s-ar putea sa contina zahar)
½ lingurita piper negru macinat.
Amestecati sucul, rosiile, telina, castravetele, ardeiul gras, ceapa, otetul, uleiul, usturoiul, patrunjelul, sarea, sosul Worcestershire si piperul negru intr-un bol mare de sticla sau de otel inoxidabil. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte. Se consuma rece.
Detalii nutritionale per portie: 117 calorii, 2 g proteine, 13 g carbohidrati, 6 g grasime, 1 g grasimi saturate, 690 mg sodiu, 0 mg colesterol, 4 g fibre.
Pui cu otet balsamic (6 portii)
6 jumatati de piept de pui dezosat si fara piele
½ lingurite frunze proaspete de rozmarin, maruntite
2 catei de usturoi tocati
½ lingurita piper negru proapspat macinat
½ lingurita sare
2 linguri ulei de masline extravirgin
4-6 linguri vin alb (optional)
¼ cana otet balsamic
Spalati carnea de pui si stergeti-o. amestecati bine rozmarinul, usturoilu, piperul sis area. Puneti carnea de pui intr-un castron mare. Ungeti-o cu ulei si tepetati-o cu amestecul de mirodenii. Acoperiti-o si lasati-o la rece peste noapte.
Incalziti cuptorul la 230 grade Celsius. Puneti puiul intr-o tava sau o cratita unsa cu putin ulei si introduceti-l la cuptor pentru 10 minute. Intoarceti-l. Daca zeama pe care o lasa carnea incepe sa se prinda de tava, adaugati 3-4 linguri de apa sau vin alb.
Introduceti la cuptor inca 10 minute si zeama s-a limpezit. Daca tava este uscata, mai puneti 1-2 linguri de apa sau vin alb. Stropiti puiul cu otet. Puneti carnea in farfurii si turnati deasupra sosul din tava dup ace l-ati amestecat.
Detalii nutritionale per portie: 183 calorii, 26 g proteine, 4 g carbohidrati, 6 g grasime, 1 g grasimi saturate, 270 mg sodiu, 65 mg colestero
olive spune:
nu le-am pus pe toate aici.insa tot acolo gasiti si retetele pentru faza II si III.
Sa va foloseasca!
andreea25 spune:
olive 
,multumim .cred ca le salvasem si eu intr un folder
fetele ,io am fost cu bubulina la doctor ca e muci(la propriu si la figurat) de racita
.sper sa i treaca repede ,ca deja de 2 nopti sunt
.
mi am pus la fiert niste cremwsti de pui.nu sunt ei prea indicati dar nici nu sunt interzisi
.
revin mai pe seara,cu detalii
mami si cu Ari(4 august 2006)
norti76 spune:
Servus fetelor,
Sunt foarte curioasa sa vad luni cat arata cantarul.
Azi dimineata am sarit micul dejun sin lipsa de timp, asa ca am baut 2 capucino si am baut 1 litru de apa.
La pranz am mancat niste gratar cu castraveti murati
La cina probabil o sa fie niste gratar cu 2 rosii mici.
Copiez mai jos meniul pt 14 zile:
Planul de meniu zilnic cu South Beach
Ziua 1
Micul dejun
- 250 ml suc de legume
- 2 buseuri cu legume: 300g de spanac, 3 oua, 3/4 cana branza telemea
slaba, rasa; 1/4 cana ardei gras verde taiat cubulete; 1/4 cana ceapa
maruntita, 1/2 lingurita sos de ardei iute (optional). - cafea
decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- o felie de branza mozzarella cu continut redus de grasime.
Pranz
- piept de pui la gratar cu salata verde
- 2 linguri de sos de vinegreta cu otet balsamic (otet aromat produs in
Italia) sau un alt sos pentru salata fara zahar
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- telina umpluta cu un triunghi de branza topita cu continut redus de
grasime.
Cina
- somon la gratar cu rozmarin
- sparanghel fiert la abur
- salata mixta (diverse verdeturi, castraveti, ardei, rosii)
- ulei de masline si otet dupa gust sau doua linguri de sos de salata
fara zahar.
Desert
- crema de urda cu vanilie: 1/2 cana urda partial degresata, 1/4
lingurita esenta de vanilie si un pachet de inlocuitor de zahar. Amestecati
intr-un castron urda, esenta de vanilie si inlocuitorul de zahar.
Serviti rece.
Ziua 2
Micul dejun
- 250 ml de suc de rosii
- un ou fiert
- 2 felii de costita
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- 1 sau 2 rulouri de curcan: 4 felii de piept de curcan, 4 frunze de
salata verde, maioneza cu verdeata si 4 felii de ardei grs rosu. Puneti
cate o felie de curcan pe fiecare frunza de salata unsa in prealabil cu
maioneza cu verdeturi. Adaugati cate o felie de ardei. Rulati foile de
salata. In loc de curcan se poate folosi sunca.
Pranz
- salata South Beach cu ton: o conserva de ton in suc propriu (250 g);
1/3 cana castravete maruntit; 1/3 cana rosii maruntite; 1/3 cana
avocado tocat; 1/3 cana telina tocata; 1/3 cana ridichi tocate si o cana
frunze de salata verde maruntite. Sosul cu care se va amesteca salata se
face din: 4 lingurite de ulei de masline extravirgin; 2 lingurite de
zeama de lamaie proaspat stoarsa; 2 catei de usturoi tocati marunt si 1/2
lingurita piper negru.
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- telina umpluta cu un triunghi de branza topita cu continut redus de
grasime.
Cina
- piept de pui la cuptor
- vinete si ardei la cuptor
- salata mixta (diverse verdeturi, castraveti, ardei, rosii)
- ulei de masline si otet dupa gust sau doua linguri de sos de salata
fara zahar.
Desert
- crema de urda cu ciocolata (la fel cu cea de vanilie).
Ziua 3
Micul dejun
- 250 ml de suc de legume
- omleta simpla cu sparanghel si ciuperci
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- o felie de branza telemea slaba sau mozzarella.
Pranz
- salata de crevete cu sos de marar: crevetele se prepara amestecand o
cana de vin alb, o lingurita de seminte de mustar, 1/4 lingurita boia
iute, 2 foi de dafin si o lamaie taiata felii intr-o cratita mare. Se
adauga apa astfel incat cratita sa fie plina trei sferturi. Se fierbe la
foc rapid. Se adauga crevetele si se fierbe 3-4 minute sau pana capata
o culoare roz si partea din mijloc nu mai este transparenta. Scurge-ti
apa si lasati la racit. Aruncati foile de dafin.
Sosul de marar care se adauga se prepara din: 3 linguri de ulei de
masline, 3 linguri de otet de vin rosu, 2 linguri de apa, 2 linguri de
busuioc proaspat, maruntit; 2 linguri de marar proaspat, maruntit; o
lingura de usturoi tocat marunt, 1 lingurita de mustar, o jumatate de ceapa
medie, taiata felii; o capatana mare de salata verde, 4 rosii coapte,
taiate felii; 6 ciuperci proaspete, taiate felii si ramurele de marar
proaspat (optional).
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- 1 sau 2 rulouri cu sunca
- doua linguri de maioneza cu verdeata (optional).
Cina
- friptura de muschi de vaca
- broccoli fiert la abur
- rosii la gratar
- "piure-surpriza" South Beach: se fierb 4 cani de buchetele de
conopida pana se inmoaie. Faceti-o piure si adaugati 60 de grame de margarina.
Folositi sare si piper dupa gust.
Desert
- crema de urda cu migdale (la fel cu cea de vanilie la care se pot
adauga migdale prajite).
Ziua 4
Micul dejun
- 250 ml de suc de rosii
- oua florentine: un ou ochi fiert in apa, servit cu o jumatate de cana
de spanac calit in ulei de masline.
- doua felii de costita
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- telina umpluta cu un triunghi de branza topita cu continut redus de
grasime.
Pranz
- salata mixta: sunca, curcan si branza degresata - cel putin 30 g din
fiecare - amestecate cu verdeturi diverse. Ulei de masline si otet dupa
gust sau doua linguri de sos pentru salata fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- una sau doua rosii umplute cu o jumatate de cana de branza de vaci
dietetica.
Cina
- peste oceanic cu sos de hasme si ghimbir: 1/3 cana sherry sec sau
vermut; 3 linguri sos de soia cu continut redus de sodiu; 2 linguri de
ulei de susan; 1/4 cana ceapa verde tocata marunt; o lingurita de ghimbir
proaspat; o lingurita de de usturoi tocat marunt si doua fileuri de
peste oceanic. Totul se prepara la cuptor.
- mazare fiarta la abur
- varza calita in ulei de masline.
Desert
- crema de urda cu ciocolata
Ziua 5
Micul dejun
- 250 ml de suc de legume
- omleta occidentala din albusuri: se caleste un ardei gras verde
maruntit cu ceapa maruntita intr-o tigaie cu putin uleiTurnati deasupra
albusurile batute. Cand omleta este partial inchegata, presarati 3 linguri
de telemea slaba, rasa si ami tineti la foc mic pana se coace complet.
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- 1 sau 2 rulouri de curcan
- doua linguri de maioneza cu verdeata (optional).
Pranz
- gazpacho: se amesteca doua cani si jumatate de suc de rosii sau de
legume cu cate o jumatate de cana de telina, castravete, ardei gras si
ceapa verde tocate marunt, cu o cana de rosii curatate de coaja, otet,
ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper negru intr-un bol mare de sticla
si se lasa la frigider peste noapte.
- hamburger din muschi de vita, la gratar (fara chifla)
- salata mixta din verdeturi diverse, castraveti, ardei si rosii. Ulei
de masline si otet dupa gust sau doua linguri de sos pentru salata fara
zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- rondele de castraveti cu pasta de somon
Cina
- pui cu otet balsamic
- sote de rosii si ceapa
- spanac fiert la abur
- salata mixta din verdeturi diverse, castraveti, ardei si rosii. Ulei
de masline si otet dupa gust sau doua linguri de sos pentru salata fara
zahar.
Desert
- crema de urda cu migdale.
Ziua 6
Micul dejun
- 250 ml de suc de rosii
- oua jumari cu verdeata si ciuperci
- doua felii de costita
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- o felie de branza mozzarella cu continut redus de grasime
Pranz
- salata de pui Caesar (fara crutoane)
- doua linguri de sos Caesar
Gustare de dupa-amiaza
- o jumatate de cana de branza de vaci slaba cu o jumatate de cana de
rosii si castraveti taiati marunt.
Cina
- peste la gratar
- legume la cuptor
- salata de verdeturi
- 2 linguri de sos de vinegreta cu otet balsamic sau un alt sos de
salata fara zahar.
Desert
- crema de urda cu coaja de lamaie.
Ziua 7
Micul dejun
- 250 de ml de suc de legume
- frittata de somon afumat: intr-o cratita mare se fierbe o cantitate
mica de apa in care se adauga 8 tulpini de sparanghel proaspat care se
fierbe pana devine fraged-crocant. Se incalzeste uleiul de masline
intr-o tigaie si se caleste o jumatate de ceapa maruntita. Se adauga
sparanghelul si 1/4 cana de rosii deshidratate. Se adauga 60 g de somon afumat
si se ia tigaia de pe foc. Intr-un castron se amesteca doua oua, un
sfert de cana de apa, 3 linguri de lapte praf degresat, un sfert de
lingurita de maghiran proaspat maruntit si piper. Tot amestecul se toarna
peste somon si se baga la cuptor timp de 7 minute. Se poate garnisi cu
smantana, icre de somon sau maghiran.
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- telina umpluta cu un triunghi de branza topita cu continut redus de
grasime.
Pranz
- salata de crabi: 6 cani de frunze de salata verde maruntita; o
conserva de crab (250 g) din care se scurge lichidul; o cana de rosii coapte
taiate cubulete, un sfert de cana de branza Camembert sau ceva similar;
doua linguri cubulete de costita si un sfert de cana de sos de salata
fara zahar sau vinegreta cu ulei de masline.
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- doua felii de branza mozzarella degresata cu doua felii de rosie
stropite cu otet, ulei de masline si piper negru proaspat macinat.
Cina
- gratar londonez marinat: se amesteca intr-un bol 2 linguri de ulei de
masline, o jumatate de cana de vin rosu sec, 3 catei de usturoi, 3
linguri de patrunjel tocat, o lingura de oregano tocat, o foaie de dafin
si piper. Se pun 750 de grame de muschi de vita intr-un vas adanc peste
care se adauga marinata si se tine la frigider 4 ore. Inainte de masa,
incingeti gratarul si lasati carnea nu mai mult de 5 minute pe fiecare
parte.
- ciuperci umplute cu spanac
- "piure-surpriza" South Beach
- salata mixta din verdeturi diverse, castraveti, ardei si rosii. Ulei
de masline si otet dupa gust sau doua linguri de sos pentru salata fara
zahar.
Desert
- crema de urda cu coaja de lamaie.
Ziua 8
Micul dejun
- frittata dietetica cu spanac si sos de rosii: se caleste ceapa si
usturoi intr-o tigaie cu uleiul incins timp de 3 minute. Se adauga 300 de
grame de spanac si se micsoreaza flacara. Intr-un vas mare, se bat doua
oua mari si trei albusuri cu 1/3 cana lapte praf degresat pana devin
spumoase. Se toarna peste spanacul din tigaie si si se lasa pe foc 5-7
minute. Se presara branza rasa si se lasa cateva minute la cuptor.
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- o felie de branza mozzarella cu continut redus de grasime
Pranz
- friptura felii - resturi de la gratarul londonez, cu verdeturi
diverse
- doua linguri de sos de vinegreta cu otet balsamic
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- humus cu legume crude: se pune in robotul de bucatarie o conserva de
450 de grame de naut, 2 linguri de zeama de lamaie, o jumatate de cana
de tachini (pasta de susan), un sfert de cana de ceapa tocata, 3 catei
de usturoi tocat, chimen, piper si sare. Se amesteca pana se
omogenizeaza. Daca este nevoie se poate adauga sucul din conserva de naut. Se
tine la rece 3-4 ore inainte de servire.
Cina
- sote de pui aromat: se incalzesc doua linguri de ulei de masline
intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Se calesc 4 jumatati de piept de pui
timp de 4 minute apoi se intorc si se adauga o ceapa mare feliata. Se
acopera si se lasa pe foc 3 minute, amestecand din cand in cand. Se
adauga doi catei de usturoi tocati, o lingura de frunze de rozmarin maruntit
si o jumatate de cana de supa de pui. Se acopera si se lasa pe foc 5
minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
- "piure-surpriza" South Beach
- fasole verde fiarta la abur
- salata de laptuci cu arahide
- ulei de masline si otet dupa gust
Desert
- crema de urda cu vanilie.
Ziua 9
Micul dejun
- 250 ml de suc de legume
- 2 buseuri cu legume
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- 1-2 rulouri de curcan
- 2 linguri de maioneza cu verdeata - optional.
Pranz
- salata greceasca: 8 foi de salata verde, rupte bucatele; un
castravete taiat felii, curatat de coaja si de seminte; o rosie maruntita; 1/2
cana ceapa rosie taiata felii; 1/2 cana branza telemea slaba, rasa; 2
linguri de ulei de masline; 2 linguri de zeama de lamaie proaspat
stoarsa; o lingurita de frunze de oregano uscate si sare.
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- telina umpluta cu un triunghi de branza topita cu continut redus de
grasime.
Cina
- frigarui de peste: se folosesc 500 g de file de cod, ton, somon sau
peste-sabie, taiat in felii sau cuburi. Se amesteca 2 linguri de ulei de
masline, 2 linguri de zeama de lamaie si o lingura de mustar. Se
adauga pestele in marinata si se baga la cuptor un sfert de ora. Apoi se
intorc bucatile de peste si se lasa inca 5 minute. Se incinge gratarul si
se aranjeaza cuburile de peste cu bucati de ceapa, ardei si rosii ca
niste frigarui. Se frig pe gratar si se ung din cand in cand cu marinata.
- legume la cuptor
- rondele de castraveti cu ulei de masline.
Desert
- crema de urda cu coaja de lamaie.
Ziua 10
Micul dejun
- 250 ml de suc de rosii
- omleta din albusuri cu costita si ciuperci
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- un triunghi de branza topita cu continut redus de grasime.
Pranz
- Salata Nicoise: 250 g fasole verde cu pastai mici; 250 g de rosii
mici, taiate felii; un ardei gras verde, curatat si taiat felii; un
castravete taiat pe lungime; 60 g de hamsii; 1/2 cana masline negre fara
samburi; 280 g ton maruntit; 4 oua fierte tari, 5 linguri de ulei de
masline, o lingura de otet din vin alb, un catel de usturoi tocat, sare,
piper, 2 linguri de patrunjel maruntit.
Gustare de dupa amiaza
- o jumatate de cana de branza de vaci dietetica
Cina
- friptura cu piper zdrobit: se tapeteaza doua bucati de muschi de vita
(aprox. 120-180 g fiecare) cu amestec din piper si rozmarin intr-un
castron. Se incalzeste o lingura de ulei de masline cu o lingura de
margarina intr-o cratita. se adauga bucatile de carne si se prajesc 5-7
minute. Se scoate friptura din cratita, iar in uleiul ramas se toarna 1/4
cana de coniac sau vin rosu sec si se fierbe amestecand cu resturile din
cratita. Dupa ce scade la jumatate se toarna peste carne.
- rosii la gratar cu sos pesto
- broccoli fiert la abur
- verdeturi proaspete
- 2 linguri de sos vinegreta cu otet balsamic sau alt sos pentru
salata, fara zahar.
Desert
- crema de urda cu migdale.
Ziua 11
Micul dejun
- 250 ml de suc de rosii
- frittata cu branza: se topesc doua lingurite de margarina la foc mic.
Se adauga 1/2 cana ceapa taiata, 1/2 cana gogosar taiat si 1/2 cana
dovlecel taiat; se calesc 2-3 minute. Se adauga apoi 2 rosii mici taiate
felii, o lingura de busuioc maruntit si piper. Se tin pe foc pana se
intrepatrund si se stinge. Se amesteca intr-un vas 2 oua, 1/2 cana de
branza de vaci dietetica si 1/4 cana de lapte praf si apoi se toarna peste
legume. Se baga la cuptor pana cand amestecul se rumenste usor.
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- 1-2 rulouri de curcan
- 2 linguri de maioneza cu verdeata, optional.
Pranz
- gazpacho: se amesteca doua cani si jumatate de suc de rosii sau de
legume cu cate o jumatate de cana de telina, castravete, ardei gras si
ceapa verde tocate marunt, cu o cana de rosii curatate de coaja, otet,
ulei, usturoi, patrunjel, sare si piper negru intr-un bol mare de sticla
si se lasa la frigider peste noapte.
- hamburger din muschi de vita, la gratar (fara chifla)
- salata mixta din verdeturi diverse, castraveti, ardei si rosii. Ulei
de masline si otet dupa gust sau doua linguri de sos pentru salata fara
zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- branza mozzarella proaspata
Cina
- piept de pui cu ghimbir
- mazare fiarta la abur
- salata orientala de varza
Desert
- crema de urda cu migdale.
Ziua 12
Micul dejun
- frittata cu broccoli si sunca
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- un triunghi de branza topita cu continut redus de grasime.
Pranz
- salata de pui cu fistic: se amesteca 1/2 cana de fistic macinat fin
cu 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita piper. Se iau 4 jumatati de
piept de pui si se dau prin acest amestec. Se incalzeste o lingura de
ulei de masline intr-o tigaie si se rumeneste puiul pe fiecare parte cate
2 minute. Se pune intr-o tava si se baga in cuptorul incins pentru un
sfert de ora. Intr-o alta tigaie se incalzeste inca o lingura de ulei de
masline in care se adauga 1/2 cana de ceapa tocata, 1/4 lingurita de
sare si un varf de cutit de piper. Se decoreaza farfuria cu foi de
salata verde, se taie pieptul de pui felii si se serveste impreuna cu sosul.
Sosul se prepara cu mixerul amestecand 1 lingurita de ceapa alba rasa,
un avocado mare copt, curatat si taiat, 3 linguri de ulei de masline,
3 linguri de zeama de lamaie si o lingura de apa.
Gustare de dupa-amiaza
- branza mozzarella proaspata.
Cina
- somon inabusit cu sos de castraveti si marar: sosul se prepara din
1/3 cana castraveti curatati si tocati marunt; 1/3 cana de smantana
degresata; 1/3 cana de iaurt degresat, 2 lingurite de marar tocat; 1
lingurita mustar si ramurele de marar proaspat la alegere. Se amesteca intr-o
cratita 2 cani de vin alb sec, 2 cani de apa, condiment concentrat cu
gust de pasare, 6 boabe de piper, 4 ramurele de marar proaspat, 2 foi de
dafin, o tulpina de telina tocata si o lamaie taiata felii. Se fierbe
amestecul la clocot mic timp de 10 minute. Se adauga 6 fileuri de somon
si se mai fierbe inca 10 minute. Se scot fileurile de somon se lasa la
frigider si apoi se acopera cu sos.
- salata de soia
- rosii la gratar
- sparanghel fiert la abur.
Desert
- crema de urda cu coaja d elamaie.
Ziua 13
Micul dejun
- oua ochiuri cu costita
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- telina umpluta cu un triunghi de branza topita cu continut redus de
grasime.
Pranz
- salata de somon inabusit cu spanac - somonul ramas din ziua 12.
- ulei de masline si otet dupa gust sau 2 linguri de sos pentru salata
fara zahar.
Gustare de dupa-amiaza
- humus cu legume crude
Cina
- friptura la gratar cu rosii aromate: aveti nevoie de 2 bucati de
muschi de vita a cate 250 g fiecare; 2 rosii medii taiate jumatati; 2
linguri de ulei de masline; o ceapa medie tocata; un catel de usturoi tocat
sau zdrobit; 1/4 busuioc proaspat maruntit sau 2 linguri de busuioc
uscat; un varf de cutit de sare; un varf de cutit de piper negru si frunze
de busuioc - optional. Se frige carnea pe gratar impreuna cu rosiile
taiate si unse cu ulei. Se amesteca uleiul ramas cu ceapa si usturoiul
intr-o tigaie. Se calesc si legumele amestecand frecvent pana cand ceapa
se inmoaie si se adauga busuiocul. Cand sunt gata si rosiile d epe
gratar se adauga si ele in tigaie. Friptura se aseaza pe tava peste care
se toarna amestecul de legume.
Desert
- crema de urda cu ciocolata.
Ziua 14
Micul dejun
- anghinare Benedict: se spala 2 tulpini de anghinare medii si se taie
la baza inlaturand frunzulitele din partea de jos. Se aseaza intr-o
oala adanca si se fierb in putina apa cu sare circa 35-45 de minute. Se
desfac frunzulitele ca petalele unei flori. Se rumeneste costita intr-o
tigaie si se fierb oule ochiuri in apa clocotita cu sare. Se pune cate o
felie de costita in fiecare anghinare. Asezati deasupra cate un ou
ochi si doua linguri de sos olandez preparat dintr-un galbenus de ou, o
lingura d emargarina, o lingurita de zeama de lamaie, 1/2 lingurita de
mustar si piper rosu macinat.
- cafea decofeinizata sau ceai decofeinizat cu lapte degresat si
inlocuitor de zahar.
Gustare de dimineata
- 1-2 rulouri de curcan
- 2 linguri de maioneza cu verdeata - optional.
Pranz
- ardei umpluti cu branza de vaci si legume tocate.
Gustarea de dupa-amiaza
- humus cu legume crude
Cina
- piept de pui si legume la gratar cu andive
Desert
- desert aromat pe baza de gelatina, fara zahar, cu o lingura de
inghetata degresata sau frisca cu inlocuitor de zahar.
