Nunta duminica
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
kateryna spune:
Laura si eu am aceasi intrebare. Cat a costat totul la primarie? Ce analize se fac pentru sectorul 1? Cum a fost cu programarea? Baga-ne si noua cateva impresii ceva. Ce sa facem, ce sa nu facem. Intelegi tu. Ca sa nu ajungem sa o pe tanti aia de la programari.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Laura10 spune:
Deci, daca vreti sa va faceti cununia civila intr-o zi de sambata (ex: 20 august cum am avut noi) singura data cand poti sa faci inscrierea a fost cu fix 2 saptamanai inainte adika luni 8 august.
In cursul saptamanii dinaintea inscrietii, pe miercuri-joi, m-am dus la spitalul unde are iubi medicul de familie, la registratura, si mi-a completat certificatul prenuptial. I-am specificat ca mie imi trebuie pentru data de 8 aug, data inscrierii caci el e valabil 24 de ore. Am venit cu 2 timbre fiscale de 10.000 lei si nu am platit nimik, nu am facut nici o analiza. In prealabil vorbisem cu medicul de familie si voia sa ne faca analize de sange si radiografie la plamani. eu am refuzat categoric caci eu vreau bebe si nu vreau sa ma iradieze. Norocul a facut ca la spital ne-am oprit la registratura si nu am mai avut treaba cu medicul. teoretic se plateste o taxa de vreo 350.000 lei
Luni dimineata, la ora 7,30 ne-am asezat pe scari la Banul Manta, unde deja era formata o coada. La 8 se deschide primaria si ai voie sa te asezi pe hol la coada si la 9 se deschide biroul. Noi am fost a 6-a pereche la coada, caci aveam rand de afara. La un 11 sa zic asa am terminat.
Acolo ai nevoie de:
- 1 timbru fiscal de 10.000
- Cartile de identitate
- certificatele de nastere
- certificatul prenuptial
La un moment dat a iesit o doamna si ne-a dat cereri de casatorie sa le completam ca sa fie gata cand intram. Acolo se specifica ce vei face cu numele si asa va ramane. nu te mai intreaba nimeni nimik.
intri in camera cand ti-e randul, subliniezi ca vrei sa te inscri pentru data respectiva si iti verifica actele sa vada daca e corect totul scris pe cererea de casatorie apoi te intreaba pe la ce ora ai vrea. Spui, noteaza si pleci. Asta e tot. Iti va spune sa vi cu 15 min mai devreme ca sa dai buletinele in sala.
La cununie o sa vedeti voi ce-o sa faceti, nu va spun nimik ca pierdeti tot farmecul daca va povestesc.
Cert este ca trebuie sa aveti la voi buletinele si macar 500.000 lei caci in sala e un foto care vrei, nu vrei iti face 5 poze a 100.000 bucata si trebuie sa-l platesti pe loc. In strada o sa te mai intampine si lautari care o sa-ti ceara, dar nu e treaba voastra, voi sunteti miri. Sa plateasca nasul... hi hi hi
Pozele nu le-am vazut inca caci nu am vrut sa le iau. inca mai am in memorie evenimentul asa cum l-am trait si nuvreau sa-mi inlocuiesc memoria vie pe care o am cu niste poze, asa ca mai pot sa astespe.
O sa va dea un livret de familie si certificatul de casatorie acolo, pe loc, in sala si sa nu te sperii, daca iti schimbi numele o sa-ti perforeze buletinul ca sa-l schimbi in 2 saptamani
in rest... multe emotii ... multa lume si...
eu va zic casa de piatra
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)