Mamici de septembrie-octombrie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 2
Ioana75 spune:
Cristina, asta ma intrebam si eu, cine ii mai voteaza
. Ca pe sinistratii din Timisoara i-a intrebat "ce, vreti sa va construim hotel?
", pe mamici le pune sa stea pe 3 mil sau sa se intoarca la servici ... mumu ii mai voteaza
. Eu votez pentru un loc in State
.
oana, sa ai o zi buna
! Si asteptam povestea nasterii lui Oana_C.
Ioana
cge spune:
Sunt foarte haioase stelutele astea, are si Victor in camera lui si a bebelushei. Ma linistesc si pe mine cand dorm acolo![]()
Si in Carrefour sunt la jucarii.
Eu am fost tare ametita azi, cred ca de sapt viitoare nu mai vin la serviciu.
Cristina, 30+
kid2003 spune:
Uff fetele, caut si eu Cartea bebelusului, aceea galbena cu ratonul ala pe coperta. Cred ca o stiti, este groasa, cartonata (are un carton moale si se leaga copertile cu o fundita).
Imi vine sa mor, am trecut de zeci de ori pe langa ea in librarie si mi-am tot zis "e prea devreme sa o cumpar acum, mai incolo". Ei bine nu mai e... pe la ce librarii am fost eu, nu am vazut-o. Am cautat-o si in Carrefour, si in Diverta (in mai multe Diverte), si la librarii in centru (Eminescu, Sadoveanu, cea de pe 1 Mai, in pasaj la Universitate).
Va rog mult, daca o rasari in fata voastra sa dati aici o strigare sa fug si eu sa o cumpar. Imi place mult cum e structurata, de alea doua (Minunea in albastru si Minunea in Roz) nu sunt prea incantata. Sunt micutze si cam prea siropoase...eu sunt aia impotriva hainutzelor pentru fetite roz bombon 100%.
oana0204 spune:
Asa, sa va povestesc despre cum a nascut Oana_C pe micuta Eva-Christina:
Cand era in saptamana 35, a avut acel control intern care aici se face cam obligatoriu si d-ra i-a spus ca este dilatata 1.5 cm, si numai bine ca incepe sa se dilate treptat, va fi mai usor la nastere.
La o saptamana jumate, in sapt 37, in dimineata zilei de 29 iunie (de sf Petru si Pavel)a cazut dopul gelatinos. Toate bune si frumoase, se stie ca dupa ce se elimina dopul poate dura chiar si saptamani pana la nastere. Am vorbit pe messenger, a mai facut pauza ca a avut putina treaba, iar am mai vorbit si la un moment dat a zis ca se duce sa faca un pic de ordine in masina ca daca vine bebelusa sa fie totul ok. Dupa un timp vine si-mi spune: Oana mi s-a rupt apa. Sun sotul si la spital, apoi cand vine sotul plecam. Eu m-am emotionat toata si m-am fastacit, ne-a luat prin surprindere pe toti, DNP-ul era 18 iulie.
La ora 17 a plecat la spital.
M-am tot gandit la ea. S-a facut seara, la 23.30 m-am pus in pat si ma tot gandeam… printre care si la ea, ce a facut. La un moment dat a sunat telefonul, am crezut ca e sotul… dar era Oana. M-a anuntat ca a nascut o fetita de 3.500 la 37 sapt, lunga de vreo jumatate de metru.
Totul a fost destul de usor, cand a ajuns acolo i-au facut epidurala, dupa care aproape imediat contractile s-au intetit si s-a dilatat brusc. Prima data a prins numai pe jumatate din corp apoi i-au mai bagat o doza si s-a prins anestezia uniform.
Simtea contractile inainte de a apare in aparatul de monitorizare, si ..simtea cand trebuie sa impinga chiar inainte de a-i spune docotrita. Daca este facuta corect si in doza care trebuie, epidurala nu ne transforma in niste femei inerte. Se simte tot, mai putin durerea. A nascut repede, usor, o fetita sanatoasa, scor apagar 9 (aici medicii sunt mai zgarciti la note). A avut ruptura de vagin grad 3 dar asta nu a avut nimic cu epidurala ci cu elasticitatea tesutului (apropo, de prin sapt 35-36 e bine sa bem ceai de frunze de zmeura, usureaza travaliul si reduce riscul de epizotomie-eu m-am comandat deja pe internet), iar fetita nu a eliminate tot lichidul amniotic in timpul nasterii pentru ca nasterea si expulzia s-au petrecut foarte repede. L-a elimnat dupa aceea. iar ruptura-cusatura nu a deranjat-o deloc; nici atunci nici postoperator- bine-a avut nistse solutii analgezice si antiinfectioase cu care s-a tot dat.
Mie tot ce mi-a povestit ea mi-a dat incredere si curaj abia astept momentul acesta.
Fiecare alege ceea ce considera ca este ma bine pentru ea si bebelus fie ca este cezariana vaginala cu epidurala sau nu.
Alegerea mea daca nu o sa fie ceva neprevazut si va trebui cezariana pentru binele meu si al copilului va fi nastere vaginala cu epidurala.
Oana D - saptamana 33
Foto
mysweetest spune:
Tot nimic de pe alte posturi deocamdata referitor la alocatia de crestere a copilului....nu ramane decat sa urmarim stirile de la ora 19 de pe antena 1 sa vedem ce propuneri are d-l ministru...oricum incep sa ma astept la ce e mai rau.
Adineaori am avut iar niste dureri vagi de burtica , am luat un no-spa si au incetat.
Multumim Oana pentru povestea Oanei_C!
Marlena &
Alexandra Maria ..saptamana a 34 a
poze.
mysweetest spune:
Tocmai am vazut cele 3 propuneri ale ministerului muncii pe antena 1 si protv...ce parere aveti?
Cum ai da-o tot 8 milioane(800 lei) iti da pe luna ...doar daca ai cu cine lasa copilul ca sa te poti duce la serviciu
.
Oricum dupa parerea mea prima varianta cade fiindca e identica cu cea actuala si nu cred ca or s-o lase tot pe aceea si s-au sfatuit doar asa ca sa se afle in treaba.
Si intr-adevar au micsorat suma fiindca de la 1 ianuarie am fi avut sansa sa creasca datorita cresterii salariului mediu pe economie care acum e >900 lei...dar asa au pus o suma fixa fara posibilitate de crestere
.
Marlena &
poze.
moki spune:
Da,au ei grija cum o dau sa nu zica nimic concret..Bine ca exista inca termenul de "CIC"..Iar la bani,daca la mai putin au renuntat,mai mult nu dau oricum,ramane tot pe-acolo..Asta e,noi sa fim sanatoase!
Eu de azi stau acasa desi initial mi s-a indicat doar reducerea programului de munca..sefa mea e o draguta si mi-a facut valiza de urgenta..o sa incerc sa stau mai mult intinsa,desi la cat sunt de activa n-o sa-mi fie tocmai usor..Oare colul meu ramane scurt sau daca sunt cumintica isi revine la normal?
,
Moki,
30+
ancadm spune:
Fetelor,
Eu am nascut-o pe Andreea cu anestezie epidurala asa ca daca aveti intrebari sariti cu ele. Am citit si eu articolul acela si pot sa va spun urmatoarele: partea neplacuta este ca intr-adevar poti avea o cadere de tensiune (eu am avut-o dar au remediat-o cu o perfuzie), iti pun un cateter pentru ca nu te mai poti da jos din pat sa mergi la baie (inconvenienta preferata de mine, decit dureril de la contractii). De la mijloc in jos esti complet amortita in sensul ca nu simti durere dar simti presiunea contractiilor. Iar cind vine timpul sa impingi simti presiune foarte mare in bazin. Nu e nici o indoiala cind ai o contractie si cind trebuie sa impingi. In cazul nostru nu a fost nevoie de forceps. Un alt inconvenient e ca atunci cind stai prea mult pe epidurala o parte din anestezic poate trece in organismul copilului si il face mai somnoros, caz in care medicii ii vor adminitra un medicament ca sa il faca alert. Eu am facut anestezia la 4 p.m. iar Andreea s-a nascut la 10:56 p.m. si nu a fost necesar sa ii dea nici un fel de medicamente. Din punctul meu de vedere eu sunt pentru si asa am de gind sa nasc si a doua oara. Poti simti si asa bucuria nasterii si nu cred ca cistiga nimeni nimic daca ne dam superhero si aratam cit de rezistente suntem noi la durere.
Anca 30+
Ioana75 spune:
Marlena, scrie toate propunerile acilea, ca sa le vad si eu, ca n-am fost la 7 acasa
.
oana, multumim pentru poveste
.
Fetelor, m-a trimis dr sa-mi fac analiza aia nashpa de diabet care dureaza 3 ore
. Si mi-a zis ca e posibil ca de asta sa fie bb asa mare, ca am facut diabet gestational
. Apropo, azi la 33 de saptamini bb are 3 kile
. A zis ca nici nu se mai pune problema de nastere naturala, ca bb o sa aiba peste 4 kile. Poate totusi imi iese bine analiza aia, mai sper si eu 2 zile ...
Revin: am calculat lungimea copilului din lungimea femurului (unul din link-urile de pe prima pagina) si mi-a iesit 48,7 cm (femurul e 6,8). Apoi am verificat pe tabelul cu greutatea, si corespund, impreuna, pentru un fat de 37 saptamini
Ioana
mysweetest spune:
Ioana acum scriu cele 3 propuneri ...nu amretinut insa prea bine a 3 varianta:
1. la fel ca situatia actuala...adica
800 lei /luna pentru cele au muncit si
0 lei pentru cele ce nu au muncit (cotizat 10 luni)
2. 200 lei/luna pentru pers. ce nu au muncit
800 lei/luna pentru cele ce au muncit (cele 10 luni)
si 300 lei /luna+salariu pt pers. ce se intorc la munca inainte de implinirea celor 2 ani
3. 200 lei /lunapentru pers. ce nu au muncit
600+200 lei/luna pentru cele ce au muncit....??? nu am inteles prea bine aici
100 lei/luna+ salariu pt pers. ce se intorc la munca inainte de implinirea celor 2 ani
Marlena &
poze.