in caz de divort

in caz de divort | Autor: ana_radu

Link direct la acest mesaj

Casa este pe numele la amandoi, este luata pe credit de 15ani. El are salariu dublu decat mine si ma ameninta ca el v-a castiga casa in caz de divort, deoarece are salariul mai mare ca mine si poate demonstra ca eu nu pot sa ma intretin in cazul in care as platii integral rata. Se poate asa ceva?
PS. Mai avem si un copil de 2 ani.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Initial creeata de ana_radu
Se poate asa ceva?
anar

Nu.
Casa este bun comun si va fi impartita in mod egal ambilor soti. Nu are nici o importanta faptul ca el are un venit mai mare. Cum o sa te intretii dupa nu-l priveste pe el si nu are relevanta.
Dar: daca are o situatie mai buna, copilul poate fi incredintat tatalui.

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Darria este exclus sa fie copilul incredintat tatalui cu venit mai mare. Asta se intampla numai in situatii foarte grave care nu cred ca se regasesc in cazul Anei. Tatal plateste pensie de intretinere proportional cu venitul lui, asa ca e cu atat mai bine daca are salariul mare.
Ana, va trebui sa iei in calcul plata a jumatate din ce s-a achitat pana acum la casa, bani care se vor constitui in asa numita "sulta" platita lui. Sau invers, el sa-ti dea banii si sa ramana in casa. Oricum trebuie sa consulti un avocat, daca un divort se poate pronunta si in lipsa avocatilor, la partaj lucrurile se complica infinit mai mult.

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Dupa plata sultei insa, ramai cu creditul pe 15 ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

quote:
Originally posted by Lona

Dupa plata sultei insa, ramai cu creditul pe 15 ani...

Aia, clar, se intelege...

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_radu spune:

Problema, este ca el spune ca mie nu o sa-mi dea nici un ban(sulta). Demonstrand ca el a platit toata suma pana acum si salariul meu s-a folosit la altceva fiind prea mic sa pot plati rata.
De exp . spune ca a fost un proces in America unde o tipa nu a primit absolut nimic la procesul de divort deoarece a fost casnica si numai sotul aducea bani acasa. Si ca a aparut o lege acum care sa-i protejeze pe sportivi( pe cei cu venituri mari ) fata de sotiile care stau acasa si apoi au pretentii la jumatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by ana_radu
Si ca a aparut o lege acum care sa-i protejeze pe sportivi( pe cei cu venituri mari ) fata de sotiile care stau acasa si apoi au pretentii la jumatate.
anar

Eu nu cunosc de existenta acestei legi - cred ca este o inventie de-a sotului. In cazul asta s-ar face discriminare intre cei cu venituri mari si cei cu venituri mici.
Daca eu nu stiu nimic de aceasta lege nu inseamna ca ea nu exista, desi tare ma indoiesc.
quote:
De exp . spune ca a fost un proces in America unde o tipa nu a primit absolut nimic la procesul de divort deoarece a fost casnica si numai sotul aducea bani acasa.

Nu suntem in America, avem alta legislatie.
quote:
Problema, este ca el spune ca mie nu o sa-mi dea nici un ban(sulta). Demonstrand ca el a platit toata suma pana acum si salariul meu s-a folosit la altceva fiind prea mic sa pot plati rata.

Nu are importanta ca el a platit rata, ai participat si tu indirect suportand alte cheltuieli(asa cum singur recunoaste). Tu poti vinde jumatatea ta de casa - daca nu gasesti alta solutie - poti face orice cu ea.

idei nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Francesca-Anais spune:

ana-radu ce ai ma rezolvat? ati facut partajul?
Si eu sunt intr-o situatie asemanatoare, am facut proces de partaj, s-a hotarat ca fostul sot sa imi dea sulta in valoare de 50% din valoarea de circulatie a casei , a facut recurs, unde s-a descoperit o greseala de procedura si s-a trimis dosarul spre rejudecare. Eu am divortat in 2001 iar de atuncea fostul meu sot a platit singur ratele, el ramanand in casa, dar casa a fost cumparata cu L112 si rata a fost extrem de mica.Eu nu am lucrat oficial cat am fost casatorita dar dadeam meditatii de lb. germana si pt asta am adus martori. Sper sa fi ramas tu in casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

copilul se incredinteaza mamei ca regula...se incredinteaza tatalui doar dc mama nu are nici un fel de venit...este alcoolica sau drogata...sau umbla cu multi barbati...sau are boli grave psihice...asta trebe dovedita cu acte sau martori...da' dovedirea e tare complicata....asa ca nu.ti face griji...ti se va incredinta mai mult ca sigur copilul...

...casa este bun comun...adica jumi'juma oricat de mare ar fi salariul lui sau de mic al tau...

Anca si Alexandra (10 nov.2003)

poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Buna fetelor dragi,
am si eu o intrebare poate cineva ma poate ajuta.
divort facut acum citeava luni,el in Italia ,ea in Romania cu fata de 21 de ani care face facultate.
El,s-a casatorit acum si nu vrea sa plateasca cursurile la fata.Pe linga aceasta problema ar fi ca are si masina pe care au luat-o in timp ce ei erau impreuna si nu vrea sa-i de-a parte din masina.Apartamentul este pus in vinzare la intelegere dar de masina el zicea ca nu vede nici un ban?
Ar mai fi o intrebare.Daca cineva stie ca in legiile DMV{adica legea soferilor}scrie ca daca nu-ti platesti cheltuielile fata de copii ,ti se suspenda carnetul.Pentru ca in SUA,asa este legea.Asi vrea sa ma ajuta-ti daca stiti si va multumesc foarte mult.Poate cineva e prin Italia si stie mai bine.Va doresc un wee-kend placut si plin de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Obligatia tatalui este sa-i plateasca fiicei pensie de intretinere pe perioada studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani. Fiica trebuie sa-l cheme in judecata, iar instanta va stabili valoarea pensiei.
Masina trebuia sa intre in masa partajabila, daca era bun comun. Daca nu s-au putut intelege, ramane, din nou, calea instantei.
In legătura cu pensia si carnetul - nu intra in discutie o asemenea posibilitate. Daca nu-si achita datoriile fata de copil, face eventual puscarie. El va trebui sa respecte o hotarare judecatoreasca pronuntata in sistemul romanesc.

Mergi la inceput