Copilasi de mai 2003 (34)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

DanaMario, nu mai fii suparata cu carnetul, ca stii cu e aicea.. il dai pina-l iei. Plus ca uite ca s-a intimplat ceva bun si din picarea asta . Ati continuat cu olita de-atunci? Cred ca noi raminem codasi la pampersi..
Aalina, inca odata laude pentru olita!! La noi scutecul de noapte e "categoria grea"..
Noi semnalam azi primul descaltat de unul singur si pus sandalele in raftul cu papuci. Din weekend am trecut la patul mare, ca atare o gramada de probleme la somn - culcat dupa 10 in loc de 9, foit si jucat cu masinute, etc.. pina aseara, cind ne-am culcusit noi pe podea, pe perna mare de podea, ce ne-am culcusit, dupa care s-a urcat in pat si s-a culcat . Dar tot in navigari e si in patul asta. In general, intre 3 si 5 imi da desteptarea, ca ori ii e sete, ori a cazut din pat.. Azi noapte era cu canapeluta lui mica de burete in cap, am avut impresia ca voia sa se imveleasca cu ea.. .. Deci noi ne distram de nu mai putem noptile, ceea ce nu ajuta prea tare la ochii mei lipiti de somn din timpul zilei.. De exemplu, luni am reusit sa pierd prima oara in viata mea cardul de securitate de la servici, in timpul record de numai o saptamina de la primirea lui..
Si tot in categoria "incredibil dar adevarat", Paul mi-a baut ieri seara doua cani de lapte, dupa ce tocmai ajunsesem cu tati la strategia ca luam din cel mai mic ambalaj posibil, ca sa fie proaspat, pe cit posibil.. ca eu m-am saturat de cit lapte am baut numai ca sa nu se strice, ca nu-l bea Paul in putin timp pe care-l petrece acasa...

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Buna

Parpalak ma intrebai daca am mai continuat cu olita
Da dupa ora 7 seara mai exeersam cind am chef ii aduc aminte din 10 in 10 minute "sa nu faci jos ca maninci bataie" vad ca tine deocamdata il las fara pampers si se duce singur la olita numai sa nu faca pe jos.
Problema e ca daca nu-s pe faza ia singur olita sa o duca sa o spele si binenteles ca o varsa asa ca tot pe jos face:}

Dar am realizat ca el face numai de placerea de a spala olita ca o spala cam juma de ora dupa care nu mai sta mult si face iar si o timem numai asa.

Dar daca ii pun papers sau ii dau chilotei face pe el fara probleme probabil considera ca nu face pe jos:)
Mai avem de exersat dar macar bine ca am inceput.

Ma streseaza asa tare problema cu carnetu ca nici nu prea am chef de olita lui Josh.Poze am pus citeva poze de acasa ca nu mai iesim nicaieri pina nu rezolv cu carnetu.

Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Fetelor ma loveste caldura asta drept in moalele capului. Cum o dai tot nu e bine cu mine. De la ploaie mai aveam un pic si cadeam in depresie de la caldura simt ca tot acolo ma duc. Si nu mai vine odata concediul...

Bravo Paul...uite asa o mai scutesti pe mami de una alta si iar ajunge sa se intrebe ce rost are ea pe acolo :) Noi la o asa tentativa am rupt sandalutele asa ca i-am zis sa renunte, mai bine ma aplec eu :)
Parpalak vad ca tu insisti in continuare sa va faceti schimbarile in perioadele tale de incarcare maxima. Probabil te gandesti ca daca e bal, bal sa fie :) Baga vitamine si liste pentru pastrarea memoriei. Tii minte cand ne gandeam ca totusi nu o sa ne mai revina niciodata. Hai ma ca parca ceva urme mai avem. Pana la urma te-ai convins ca nu Paul a pierdut cardul sau s-a plictisit el de intrebarile tale cu unde l-a pus?

DanaMario ti-am zis ca al meu face la oala doar ca sa isi spuna bravo si sa se aplaude. Asa ca fiecare are cate o motivatie. Iar daca Josh face in chilotei nu e vina lui draga, tu nu i-ai explicat bine, el doar te-a ascultat sa nu faca pe jos, nu?? :)))

Noi acum avem alta problema. Ma rog, revenirea din parc de la copii e chestie veche, ori il iei cu forta ori il aburesti daca iti iese. Da cica a aparut problema jucariilor. Evident orice si-ar lua de acasa ale altora is mai bune, frumoase etc. Si nici n-ar fi asa mare catastrofa ca se pare a nimerit copii darnici si mai mari care nu isi pun mintea cu el. Da la un moment dat fiecare mai pleaca la casa lui si vrea sa isi ia jucariile moment in care la Dori apare isteria. Habar nu am cum se descurca saraca mama si mi-am impus ca saptamana viitoare sa imi fac timp sa asist la eveniment ca sa vad cum sa putem reactiona. Ieri a fost bine pentru ca Dori a pus ochii pe masinuta unui copil iar aluia i-a cazut cu tronc a lui Dori. Si bunicile nu i-au putut convinge sa si le mai returneze asa ca au plecat fiecare multumiti acasa. Copilul mi-a fost atat de incantat incat aseara s-a culcat abia la 22 dupa ce o ora a stat in pat cu masinuta pe care o iubea si o pupa si cu care constant mai facea o tura prin pat. Iar la ora 7 inainte de buna dimineata si-a cerut masina...evident :))
Daca aveti solutii la problema parc-copii-jucarii spuneti-mi si mie.
Va pup

Mergi la inceput

Am vazut si pozele. Mai cand vad copii balacindu-se in apa ma gandesc la incantarea cu care ar face Dori lucrul asta. Toti is asa de innebuniti de apa oare ca al meu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Parpalak nici Josh nu mai bea lapte mai deloc dar I-am cumparat “Enfagrow todller” cu aroma de vanilie si acuma bea cu asa placere laptele. Insa nu-I dau toata cantitatea recomandata ca “Enfagrow toddler” contine vitamine si calciu si cum eu am fixu sa nu fie gras nu-I dau decit cit sa-I schimbe gustul la lapte.

Aalina si noi avem problema asta insa I-am cumparat o jucarie “de facut baloane” si stelute si astea sint mult mai presus decit jucariile din park.
Cum nu vrea sa plece din parc sau plinge ca vrea jucaria altuia ii dau sa-si faca baloane sau aprindem stelute .
La noi tine de mult faza asta

Va pupici
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Si noi, si noi cu apa. Daca ar putea ar sta numai in apa.
Si asa mergem noi cu el pe la toate lacurile din jur, si il creia o pauzasc bine, apoi ii mai dau si un tricou ceva pe el, de frica soarelui, numai ca ii tine rece, si facem parada modei:)
Deja am intrat si la inotat cu colacelul, si noi dupa posibilitati:) caci apele de pe aici nu sunt asa calde cum e marea de ex.
In plus nu vreau sa-l racesc iarasi.
Noi cu olita sau wc nu avem nici o treaba. Eu nu pot sa pricep, ca de il tin fara pamp, nu face o gramada de timp, si imi e sa nu se constipe.
Daca e tinut mai mult, pana la urma mai face el pipi pe unde apuca, dar niciodata nu cere sa mearga, si daca il duc nu face nik. Asteapta momentul cand merge pe afara si i se pun pamp, ca sa faca tot ce are de facut.
Parpa, eu nu i-am schimbat inca patul dar numa ce ma enervez de cateva seri, ca adormitul dureaza din ce in ce mai mult. Unde adormea in 15 min si singur, acu ma prezint cu el in camera si dureaza de la o ora in sus, timp in care imi cere toti ursii (chiar daca nu ii dau), spune cate in luna si in stele. Ma strfoc eu sa-i zic povestea capra cu 3 iezi, la care nici nu incep bine, si hop si el "usa nu, usa nu" :))))
Si mai zi si tu povestea daca poti, ca oricum e blocat pe faza lui.
Ieri ma uitam in parc la opereche ce aveau 3 copii si mai asteptau unul. Toti la diferente de vreun an, si nu pot sa-mi explic de unde au forte. Ca eu abia ma descurc cu nervii, si cu ajutor. Sa trag concluzia ca stau prost cu nervii?
Si cand ma gandesc ca am vrea sa incercam la al doilea, deja obosesc:)
Al meu e destul de bun cu jucariile, numai ca nu prea vrea sa plece din parc:)
Si asa mai toata ziua e acolo, intai cu mama, apoi seria 2 cu noi, ca mai nou programul nostru e servici-parc-culcare. Nu mai intelegem nimic din viata:)

Hai va pupam,

Mergi la inceput

DanaMario, mai, ma innebuneste Josha cu pantalonasii lui scurti. De unde-i tot gasesti asa meseriasi? Azi era cit p-aci sa-i iau ceva din Union Station, da' am zis ca e aproape terminata vara, asa ca mai bine nu... si-asa nu mai stiu unde sa i le pun pe alea care i-au ramas deja mici. Si papuceii aia sint traznet - zi de unde. . Noi sintem tot la sandale pentru moment.. Da' sa stii ca Aalina are dreptate, pe jos n-a facut! trebuie sa fii mai exacta cu indicatiile . Noi avea acu ce-avem cu bautul din canile de oameni mari. Si-asa am ajuns eu sa-mi pun cafelele numai pe rafturile de sus de la biblioteca.. Dar suc sau apa mai bea din cani normale. Si bea foarte frumos, pina cind se hotaraste sa dea pe el - la fel de frumos. Si e foarte incintat de ce isprava a facut... Cu laptele noi sintem rezolvati la gradi, ca bea acolo.. Doar in weekend ma mai stresez eu cu ce maninca si bea, desi, ca sa zic drept, in ultima vreme criteriul e, daca nu-i hamesit de foame, e OK..
Fa-ne si noua o poza cu jucaria aia cu baloane si stelute.. Baloane de-alea care se sufla avem si noi vreo doua, dar nu-l intereseaza extraordinar de tare..
Aalina, ai dreptate, mai, vremea e pe dos, nu noi. Noi sintem doar cu memoriile duse si cu nervii zdrente (adica normale) Cu sandalele, sa stii ca le-am cautat ca disperata vreun sfert de ora printre casete, pe sub canapele, in cutia cu jucarii si-n dulapul cu oale, pina le-am descoperit in raftul cu papuci. Cardul tot nu l-am gasit.. miine cica imi fac altul.. Azi in schimb, la venire, am uitat sa "compostez" biletul de tren, ca atare l-am scris cu pixul, dar mai e ziua de miine si-atit, ultima sansa sa-mi admire vreun controlor opera de arta. Iar azi dimineata, fiindca nu se oprea din plins azi noapte la el in pat, l-am luat cu mine si nu stiu ce s-a intimplat, ori n-a sunat ceasul, ori l-am oprit fara sa ma trezesc, cert e ca atunci cind am facut ochi sa controlez cit e ceasul era 7:20 (in loc de 6:30)... am fost in masina la 7:30, fara sa-l mai schimb, incalt.. noroc ca ma intelege aia de la gradi, uneori am impresia ca-mi poarta mie grija mai mult ca lui.. . Saptamina trecuta ne-a dat spaghete la pachet, pentru ca i-au placut (cina mincata mai devreme oleaca, adica la ea) iar azi ne-a pus peste prajit la pachet.
Asa, acu' cu schimbarea patului.. in ultima vreme il apucau urletele la pusul in pat (cam ca acu vreo doi ani ) si adevarul e ca daca se intindea, nu mai raminea foarte mult spatiu pe linga.. Plus ca are perioade cind are un somn foarte agitat, odata l-am si vazut cum face.. se intoarce de pe-o parte pe alta foarte brusc, si zdrooonc in zabrele.. si mai si sta cu picioarele in sus cocotate pe zabrele.. asa ca degeaba aveam aparatoarea aia de jur imprejur.. bietul copil e numai vinatai pe picioare.. si asa am ajuns la concluzia ca trebuie schimbat patul. Deocamdata l-am pus pe cel din camera de oaspeti, pina ne hotarim ce soi de pat de copii sa-i luam (cu sau fara sertare) si eu vreau neaparat fara rama care sa depaseasca salteaua, din orice pozitie ar cadea vreau sa nu fie ceva tare sau ascutit in drum..). Si m-am mai gindit ca poate fac ture mai putine daca am si eu unde sa "parchez" la el .
No, cu jucariile noi stam prost de tot. De la gradi asta noua si-a facut obiceiul sa vina cu un brat de masinute acasa. In weekend am fost si i-am luat si noi vreo duzina, dar acuma nu mai stiu care-s ale noastre si care-s de imprumut.. Asta de la gradi are un baiat de 5 ani care cind Paul e hehotarit daca sa ia masinute sau nu, i le indeasa el in brate sa le ia . Eu tot incerc.. "numai una".. aiurea.. nu ma baga nimeni in seama.. Pe aici e mare accent in educatie cu "impartitul" jucariilor.. Acuma eu sigur ca nu vreau sa creasca egoist, da' nici chiar asa, sa dea tot ce are..
Cit despre mersul in parc, la noi e complet scos de pe lista. Eu ajung la 6 si un sfert sa-l iau de la gradi, mai stam de povesti pe-acolo, pe la 7 fara intram in casa. Cam de la 7 la 8 ne balacim, eu mai string dupa ciine, mai dreg una-alta prin gradina, dupa care intram in casa, ii dau sa manince chiar daca a mai avut o gustaricuta si prin gradina, eventual maninc si eu, imi fac pachetul pentru servici, scot hainele de imbracat a doua zi pentru amindoi (asa se face ca azi dimi am fost gata si afara pe usa in 10 minute), intre timp s-a facut spre 9 seara, asa.. da-i si negociaza mersul la nani.. mai negociem, mai parcam vreo 20 de masini, mutam garajul la etaj, le mai parcam si-acolo de citeva ori, eu ma fac ca ma culc si-asa vrea si el si ma mai zmulg din pat dupa 10 jumate, cind imi incep activitatile.. platesc facturi..ieri de exemplu mi-am trintit niste vopsea in par, ca incepusera radacinile cele albe.. mi-am dat oja cojita jos de pe unghii.. mai stau pe forum.. si-asa se face 12-1 noaptea.. ce-i drept, cam atunci as avea timp de mers in parc, numai ca nu ma mai tin pe picioare.. nu ca m-as tine pe picioare foarte bine in restul timpului..
Daiopri, raminem sa ne luam de mina cu pampersii.. da sa stii ca habar n-am ce vrei sa spui cu "si il creia o pauzasc bine" - parca scrii cam cum vorbeste Paul Eu nu pricep prea bine cum e sa fii gravida cu un copil mic. Incerc sa ma imaginez pe mine acuma, si gravida pe deasupra.. sau cu un nou nascut.. nu prea-mi iese.. ca prima oara, cu tati care le facea pe toate, tot dormeam non-stop.. acuma de unde atita somn..? ca n-am nici asa..
Discutie azi cu Paul inainte de culcare:
Paul: $&$#&^@#^$@$@ (cu intonatie ferma si hotarita)
Eu: asa ai facut?
Paul: yeah..
Eu: (aprobator) OK..
cine stie la ce i-oi fi dat aprobarea...

Mergi la inceput

Daiopri, da' ciinele se pune macar juma de norma? Ca trebe si ea hranita, scoasa afara si bagata in seama macar din cind in cind.. si certata des, bineinteles.. Paul e foarte incintat ca are si el pe cine sa certe.. - de obicei, motivul e latratul la vecini.. la pietoni.. la cite-o veverita.. Da' sa stii ca incep sa banuiesc ca nu-i chiar asa groaznic cu mai multi. Mai uit la tantile astea de la gradi..Sint mai cuminti copiii cind sint impreuna, si-si gasesc de lucru mai usor impreuna.. cred ca e mai complicat cind vine vorba de transportul in comun sau bilete colo sau dincolo.. in parc depinde.. cu doi ca al meu nu vad bine pe nimeni..

Mergi la inceput

DanaMario jucaria aia de facut baloane ne-a salvat concediul anul trecut la mare. Era singura modalitate de a-l face sa stea in carut cat mancam. Asa ca unul facea baloane si altul manca.. O sa caut jucaria si sper sa aiba efect.

Ieri am fost tare mandra. Am fost la tara si au venit doi copii in vizita. Dori a fost atat de incantat ca are cu cine se juca incat le indesa masinutele in maini doar ca sa se joace : )

Daiopri eu am avut cateva tentative de spus povesti dar imediat mi-a spus Dori “taci”. La fel cum mi-a spus cand am mai incercat sa ii cant. Asa ca m-am lasat de asa talente.

Noi lapte bem dimineata un pahar, tot cu paiul ca pe vremuri si seara cu cereale baga un castron. De baut apa bea din sticla sau isi toarna din sticla lui in canita. Stelute i-am aratat de alea de aprins la sarbatori, si l-au incantat da nu l-as lasa sa le tina el ca imi e sa nu sa friga.

Cu patul o sa am si eu alt stres. Trebuie sa ii iau o saltea noua, mai ingusta decat cea pe care doarme acum si apoi sa ii facem pat de lemn. O sa il las o perioada pe saltea sa fiu sigura ca nu cade sau macar nu cade de sus. Si apoi probabil o sa ma stresez cu cazutul din pat.
La noi nu e problema ca nu imparte jucariile, ca si le da fara probleme pe ale lui si le ia pe ale altora. Da nu vrea sa le mai dea inapoi. Asta e problema.

In parc il scoate mama si dimineata si dupa masa. Da saraca a zis ca prefera sa se plimbe cu el prin tot orasul decat sa se chinuie sa il ia din parc. Oricum dimineata la 7 cand se trezeste isi ia masinuta si merge la usa cerandu-ne sa il ducem la copii.

Parpalak Daiopri spunea ca il da cu crema : ) Da o parte din cuvant s-a inlocuit automat cu “ia o pauza”
Sper sa iti dai seama cat mai curand la ce i-ai dat acordul lui Paul. Nu de alta dar daca trece timpul si uiti o sa il invinuiesti ca nu te-a ascultat : )Mai pasuieste-ma cu filmele pentru ca azi am program administrativ (bleahhh) si maine dimineata pleaca la tara, iar duminica avem musafiri. Da tot il prind eu suparat si ti-l trimit :) sa iti spuna sau sa il invete si pe Paul.
Pupici

Mergi la inceput

Parpalak eu astept ziua cand o fi Paul cu Dori impreuna:) Da sa nu fim noi alea care ii supraveghem :)Ca le-am strica copiilor distractia.

Mergi la inceput