Soacra mea vrea sa se mute cu noi

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adda spune:

quote:
Originally posted by ara_kis
... Spuneti-i ca s-a constatat o rata mare a mortalitatii la soacre mutate la oras...

Mirela, dupa tot ce ai povestit aici, este clar ca nu puteti trai in aceeasi casa. Acum problema este s-o convingi si pe soacra de lucrul asta.

Un soricel mic intr-o lume plina de ... pisici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Fetelor, dar de ce trebuie sa o CONVINGA si pe soacra ca nu e bine sa stea in aceeasi casa? Eu sunt convinsa ca soacra stie, dar se face ca ploua. Dar ce, suntem la scoala si trebuie sa ii desenezi pe hartie sau sa ii demonstrezi ca pe o teorema matematica?

Daca as fi in locul Mirelei, de cate ori ar veni vorba de mutat, i-as reteza-o din prima si i-as spune sa nu mai insiste, ca eu oricum nu am de gand sa stau cu ea sub acelasi acoperis, sa ma "impiedic" de ea la tot pasul.

Si daca ii vine vreo idee "diabolica" ("e si casa mea, maica"), atunci i-as spune: "bine draga, muta-te in casa, stai acolo, ca noi ne mutam cu chirie". Si cu asta basta! Pricepe, bine! Nu pricepe, iarasi bine...

Dar, pe bune, ei nu ii e asa putin rusine? Nu se gandeste si ea ca oamenii astia au si ei nevoie de spatiu, de intimitate, de o viata in 3, poate vin si prieteni pe la ei, poate vor sa dea o petrecere vreodata...etc? Nu e pentru nimeni placut sa locuiasca intr-o casa si la tot pasul sa fie sub lupa soacrei.

Apropo, Mirela: ea a stat cu soacra-sa?

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

"Culmea e ca nici nu e baba! Ar mai putea munci! Mama mea a muncit pina la 65 de ani, cu cardiopatie ischemica (nu prea grava, totusi). Iar scorpia de soacra-mea s-a pensionat la 50 de ani (atunci cind s-a introdus virsta asta la pensionare, de s-au pensionat "cucoanele" pe capete) si e sanatoasa si nu munceste!!! Si se plinge tooot timpul ca nu are bani! Va puteti imagina asa ceva?!?"
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Eu nu pot sa inteleg un lucru ,adica o conceptie in Romania.De ce copii trebuie sa isi ajute parintii, mai ales financiar? Eu nu sunt de acord in asta, mai ales ca la 55 de ani se poate munci chiar bine.Dar cred ca mai nou este o comoditate destul de mare in Romania.Se pensioneaza la 50 de ani iar dupa acea ii mai ajuta si copii.Sper si ma rog la Dumnezeu sa nu trebuiasca sa depind de nimeni, mai ales de copii.
Au si ei familiile lor, viata lor, cheltuielile lor.Adica tu si sotul tau sa munciti pana nu mai puteti, iar soacra sa o duca ca o "cucuoana"? NU DOMNULE, SA PUNA MANA SA MUNCEASCA!
Noi in 4 ani si jumatate nu i-am dat un ban soacrei mele, ca doar nu lucrez ca sa isi faca ea mofturile.Daca nu ii convine nu are decat.
Cred ca ar trebui sa o faci s inteleaga ca nu te intereseaza sa traiesti in aceasi casa cu ea, iar daca nu intelege cu frumosul ii spui ca sa inteleaga: NU VREAU SA STAU CU TINE NICIODATA.
Chiar nu intelege ca nu vrei sa stai cu ea?
Oricum pana la urma e decizia ta, dar nu cred ca merita sa te mai framanti cu asta.Ii spui clar ca ori te lasa in pace, ori te muti si o lasi pe ea acolo.
Iti mai dau un sfat: nu te lasa induplecata de ea, gandindu-te vai saracuta, ca sigur face pe victima.
Pupici si bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastad spune:

Eu zic sa nu cedezi !
Poat reusiti cu banii luati de pe casa sa-i cumparati o garsoniera.
Am stat si eu cu soacra , acum (nu pentru mult timp ca ne luam casa)stam cu ai mei.
Dar daca as mai fi in situatia asta , as pleca cu chirie numai sa stam singuri.
Succes!

Doina si Oana(03.04.2003)

Album Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Da, da, nu te lasa pacalita de lamentarile de "victima", e placa lor favorita, cred ca au facut cursuri-ceva de "soacre". Asa face si a mea, daca o auzi, zici ca miine moare si nu are ce minca (da' bani de beutura are, scorpia!)....

Fii tare!

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Ce simpatica ai fost, Simina... Si a mea se mai vaita de bani, insa degeaba, ca nu mai primeste decat vreo 300.000 lei o data la cateva luni. In schimb...BEUTURA E LA LOC DE CINSTE ZILNIC!

Uff...mi-e si scarba cand ma gandesc cat de oribil e sa stai cu barbata-tu, sa bei cot la cot cu el, sa te imbeti impreuna, si sa te mai iei si la bataie......Bleah...

Mirela, socrela ta dragalasa o fi auzit pe vreo babeta ca sta la copii si e invidioasa...vrea si ea sa traiasca mai bine... Babele astea ale dracu toate ar vrea sa traiasca bine, dar nu pe munca lor, ci pe spinarea copiilor...
Ai grija sa nu se imbolnaveasca "subit", sa aiba nevoie de ingrijiri speciale de la voi...ca nu mai scapati de cosmar...

Nici nu stii cat ma gandesc la tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Fetelor, dar de ce trebuie sa o CONVINGA si pe soacra ca nu e bine sa stea in aceeasi casa? Eu sunt convinsa ca soacra stie, dar se face ca ploua. Dar ce, suntem la scoala si trebuie sa ii desenezi pe hartie sau sa ii demonstrezi ca pe o teorema matematica?

Daca as fi in locul Mirelei, de cate ori ar veni vorba de mutat, i-as reteza-o din prima si i-as spune sa nu mai insiste, ca eu oricum nu am de gand sa stau cu ea sub acelasi acoperis, sa ma "impiedic" de ea la tot pasul.

Si daca ii vine vreo idee "diabolica" ("e si casa mea, maica"), atunci i-as spune: "bine draga, muta-te in casa, stai acolo, ca noi ne mutam cu chirie". Si cu asta basta! Pricepe, bine! Nu pricepe, iarasi bine...

Dar, pe bune, ei nu ii e asa putin rusine? Nu se gandeste si ea ca oamenii astia au si ei nevoie de spatiu, de intimitate, de o viata in 3, poate vin si prieteni pe la ei, poate vor sa dea o petrecere vreodata...etc? Nu e pentru nimeni placut sa locuiasca intr-o casa si la tot pasul sa fie sub lupa soacrei.

Apropo, Mirela: ea a stat cu soacra-sa?

Pupici.

Ufff... Tocmai m-a anuntat sotul ca vin socrii....
Mai si eu am o criza de hemoroizi, nu am avut timp sa pregatesc nimic de mancare (speram sa pregateasca tati ceva macar pt Sebi), am rufe la spalat, muuuulte acte de la serviciu de terminat (si nici nu pot sta pe scaun de durere) si tre sa suport musafirii astia care vin cu tigarile si cu fumurile lor.....
Spuneti si voi acu: ce sa le zic si cum sa ma port cu ei, sa plece si sa ma lase naibii in pace, ca n-am chef nici sa-i vad la usa, dar sa-i mai si primesc in casa?????
Eu nu vreau sa stric relatiile dintre noi, dar nici nu mai suport vizitele astea inoportune!!!!!!!
Mai, Ileana, chiar asa si este, nu au pic de rusine si nu se gandesc si nu se vor gandi niciodata la intimitatea noastra!!!!! Vin la noi de parca ar fi la ei acasa... cand au ei chef.... si ne dau tot programul peste cap... Nu tin cont de NIMIC!!!!!!!!

Imi vine sa urluuuuuuuuuu!!!!!!!!!!

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Mav, scumpo, eu am 2 nelamuriri:

1. Cum adica TE-A ANUNTAT sotul ca vin socrii la voi? Te-a pus in fata faptului implinit?

2. Cum adica VIZITE INOPORTUNE? Ei nu stiu sa-si anunte o vizita inainte, sa vada daca e un moment potrivit sau nu pentru voi?

Parerea mea:
1. La noi NICIODATA nu vin socrii in vizita pana nu suntem AMANDOI de acord sa vina. Cred ca asa mi se pare normal sa fie oriunde, nu numai la noi.
2. Eu am desfiintat termenul de "vizita inoportuna". Le-am spus tuturor ca nu avem chef sa ne trezim cu ei in usa, cand noi poate chiar atunci vrem sa iesim pe usa. Drept urmare, toate posibilele vizite sunt precedate de un telefon. Daca avem chef de ei, le spunem ca pot veni (dar NU mai mult de 2 zile!!!), daca nu avem chef de ei, le spunem ca avem atat de multe treburi de rezolvat...incat vom lasa vizita pe alta data...

Acum, nu stiu ce oameni sunt socrii tai, cat de suportabili, cat au de gand sa stea, dar vorbeste si tu cu sotul tau si daca iti stau ca un junghi in inima, spune-i si tu cu frumosul ca nu ai vrea sa stea la voi mai mult de X zile. Sigur te va intelege (daca relatiile dintre voi sunt OK)... Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Fetelor, va urmaresc de cand a decshis Mirela subiectul asta si incep sa-mi iubesc socrii. Stau la 425 km de mine si ne vedem de doua ori pe an. In aceste doua ocazii ma simt mai mult decat dispusa sa fiu super-draguta cu ei si ei cu mine.
Mirela, nu ceda. Daca si sotul tau este de aceeasi parere tine-o pe a ta cu orice pret. Odata aceeptat compromisul nu mai ai cale de intors, iar lucrurile o pot lua razna cum nici nu te astepti.
Mav ce-ar fi sa-i ignori ? Le spui ca n-ai facut de mancare si daca le e foame sa manance ce e in frigider. Ia-o pe soacra-ta de-o parte si spune-i ca intre fete ca te doare in c-- de nu mai poti si apoi te scuzi ca ai treaba de serviciu. Vezi cum reactioneaza. Nu rezolvi decat daca rupi pisica.
Va doresc succes, eu am ajuns la pace cu soacra-mea dupa un lung razboi, care a inclus lipsa lor de la cununie, fiindca e rusine sa te casatoresti gravida, in 2004 !!!!!

Andreea, mama lu' Tiberiu
http://community.webshots.com/user/axia1
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by axia

Fetelor, va urmaresc de cand a decshis Mirela subiectul asta si incep sa-mi iubesc socrii. Stau la 425 km de mine si ne vedem de doua ori pe an. In aceste doua ocazii ma simt mai mult decat dispusa sa fiu super-draguta cu ei si ei cu mine.
Mirela, nu ceda. Daca si sotul tau este de aceeasi parere tine-o pe a ta cu orice pret. Odata aceeptat compromisul nu mai ai cale de intors, iar lucrurile o pot lua razna cum nici nu te astepti.
Mav ce-ar fi sa-i ignori ? Le spui ca n-ai facut de mancare si daca le e foame sa manance ce e in frigider. Ia-o pe soacra-ta de-o parte si spune-i ca intre fete ca te doare in c-- de nu mai poti si apoi te scuzi ca ai treaba de serviciu. Vezi cum reactioneaza. Nu rezolvi decat daca rupi pisica.
Va doresc succes, eu am ajuns la pace cu soacra-mea dupa un lung razboi, care a inclus lipsa lor de la cununie, fiindca e rusine sa te casatoresti gravida, in 2004 !!!!!

Andreea, mama lu' Tiberiu
http://community.webshots.com/user/axia1
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Si in 2000 era rusine! Dar lacomia soacra-mii si dorinta de a ne sta in git a fost mai puternica, asa ca ne-a "onorat" cu prezenta la nunta! Dupa ce l-a sunat pe sotul meu si l-a santajat ca nu vine ca... nu are incaltari potrivite unui asa moment. Drept pt. care i-am zis sotiorului meu sa ia din banii de nunta si sa mearga s-o incalte pe ma-sa! Inca nu ma trezisem de tot in privinta ei! La nuunta - cu mina in gura (intr-un fel mai bine, ca nu-i datorez ei nmic!), iar la plecare cu strinsul de pe mese a tot ce a putut baga in 2 sacose (cu care probabil se pregatise de acasa).

Doamne, ce le-as mai omori eu pe cele care fac mizerii din astea!

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput