Soacra mea vrea sa se mute cu noi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

mai, femeia asta e singura.
Luati-i un catelus sa aiba pe cine dadaci/ ingriji si o sa se mai tempereze cu mutatul la voi.
Pe de alta parte e o egoista & nesimtita ca incearca sa se bage in viata voastra, sub pretextul ca a ramas singura

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Fiecare om are un "program" in viata.

Spic de grau, programul tau prevede sa stai cu copii cand vei fii batrana?
Ce importanta are cum te va trata nora, de ce sa fie ea obligata sa te intretina/distreze/tina companie?
De ce ti se pare egoism sa o lasi singura?
Este viata pe care a ales-o, nu?
Ar putea sa stea cu o prietena, sa aiba alt partener are doar 55 de ani, sa gaseasca ceva de facut, sa stea cu un copil, etc.
Mie egoismul mi se pare al ei: ce OBLIGATIE am eu sa-i tin de urat, sa ma ofer pe mine, timpul meu pretios, pt ai fi ei animalus de companie?

Ileana,
Tu in mod cert ai dreptate, tonul cu care o spui e prea vehement.
Uneori tonul schimba sensul mesajului care e corect in sine.

Va doresc sa aveti o viata frumoasa si fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB

mai, femeia asta e singura.
Luati-i un catelus sa aiba pe cine dadaci/ ingriji si o sa se mai tempereze cu mutatul la voi.
Pe de alta parte e o egoista & nesimtita ca incearca sa se bage in viata voastra, sub pretextul ca a ramas singura

Simona
http://community.webshots.com/user/simonabb

Simona, are 4 caini la curte. Vorbesc serios. Chiar ne certam pe tema asta cu ea caci cheltuieste prea multi bani pe caini si chiar ca nu are de unde si nici noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Mirela, te inteleg f bine, insa trebuie sa tii cont de faptul ca apartamentul este legal al vostru doar pe jumatate.
Ca o fi buna sau rea soacra ta, nu avem noi dreptul sa judecam asta (e clar ca pe lume sunt si oameni buni, dar si oameni rai... oameni pe care ii agreem si cu care ne "potrivim" -fie chiar si socrii- si oameni de care am fugi ca de dracu'!), insa ea chiar are dreptul sa stea in acel apartament, din pacate....
Te rog sa imi permiti sa-ti sugerez o idee, care ar putea pune capat disputei: lasati-o pe ea sa vina in ap si mutati-va voi de acolo, chiar de ar fi sa stati cu chirie, daca nu va mai puteti permite sa cumparati alt ap!
De ce iti dau acest sfat? Sora mea a trecut prin ceva mult mai rau decat tine, avand o dracoaica de soacra, care i-a facut muuuulte zile amare: locuiau impreuna, casa fiind pe numele sotului (a fiului ... soacrei), iar sotul fiind preot! Nici nu stiu cum sa te lamuresc: socrii sora-mii au facut act de vanzare-cumparare cu fiul (inainte sa se insoare), chiar daca mai aveau inca 2 copii (doua fete), care la momentul respectiv n-au stiut nimic despre treaba asta. Dupa ce a murit mosu', au aflat si "fetele" (de altfel erau de mult maritate si la fiecare la/cu casa ei). Bine-nteles, baba rea (din fire!!!) avea dreptul sa locuiasca in casa pana la moarte. Fetele au vrut si ele ceva din mostenire, dar mostenirea, uite-nu-e! Ei, baba asta nebuna, sustinuta de fetele ei, i-a purtat prin tribunale pe popa si preoteasa (bine-nteles ca degeaba, ca n-a obtinut ce dorea ea) si printre altele s-a jurat in fata icoanelor ca nu-i lasa in pace pana nu le-o cadea carnea de pe ei, daca nu fac ei ce spune ea!!! Hmmm, deci: asta era cica o mama si nu o mama obisnuita, ci una de... preot.
Nu mai povestesc prin cate necazuri a trecut sora mea (ex: batuta de soacra, atunci cand era lauza, ca asa i s-a nazarit soacrei....si MULTE ALTELE). Cred ca este inutil sa spun ca atat sora mea, cat si sotul ei, sunt oameni cu facultate si cu capul pe umeri. Baba aia nebuna, si-a batut joc de ei multa vreme, pana cand s-au hotarat si au plecat ei din casa (desi legal era casa lor!) si au stat mai bine de 1 an cu chirie, dupa care si-au adunat fortele, au facut un credit la banca si si-au cumparat ap lor, unde se simt f bine singuri (cu copilul). Ei inca platesc intretinerea casei in care a ramas soacra (apa, curent, gaze, cablu tv, impozite, diverse taxe, etc) si o ajuta pe baba si cu bani, mancare, etc..... (in ideea, ca, totusi, este mama lui)
Dar au scapat de ea si sunt linistiti la casa lor.

Concluzie: orice motive ar invoca soacra ta, nu o primi in casa, decat in vizita. Daca vrea neaparat sa se mute in "ap ei", mai bine plecati voi de acolo! (sunteti inca tineri, aveti putere de munca si daca sunteti un cuplu unit, veti reusi tot ce va propuneti!!!!)

Personal: Am si eu nemultumirile mele vis-a-vis de socrii mei, desi sunt oameni cumsecade, dar noi locuim separat de parinti, asa ca.... ne este mai usor sa-i respectam si sa... ii acceptam asa cum sunt!
De ex: la un moment dat (prin primavara) socrii mei veneau si dormeau la noi in fiecare weekend (timp de vreo... 2 luni), chiar daca sotul meu lipsea de acasa cu saptamanile si ne vedeam destul de rar, ei veneau "sa se plimbe" si sa-si vada nepotul.
Inevitabil, noi nu aveam parte de intimitate, nu ne putem rezolva treburile (cum ar fi cumparaturi, curatenie, plimbat/jucat cu copilul, etc) pt ca trebuia sa le acordam atentie si cel mai rau: eu nu putem sa pregatesc nimic in bucatarie, pt ca ei sunt fumatori inraiti, iar noi suntem nefumatori si acolo gasisera ei de cuviinta sa innoade tigarile......
Alta nemultumire: desi le-am zis de la obraz ca in casa cu copil mic nu se intra incaltat si avem o multime de perechi de papuci, ei sunt in stare sa se suie si in pat incaltati cu pantofii de afara (cica nu este politicos sa le ceri musafirilor sa se descalte)!
In rest, nu pot sa nu recunosc: ne ajuta cum pot si cu ce pot (cu bani, cu sfaturi -atunci cand le cerem- si altele), de cate ori avem nevoie!!! Daca ar fi cazul, i-am ajuta si noi, cu tot ceea ce ne sta in putinta! Dar categoric: NU AS STA CU SOCRII IN ACEEASI CASA!!!!!!

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ileanacz

Mirela, soacra ta nu este chiar asa batrana. Ce face ea? E la pensie? Sta toata ziua in casa? Nu are si ea prietene? Chiar nu e in stare sa aiba grija de ea la varsta asta? E bolnava?
Pentru ca daca nu are un motiv intr-adevar serios sa se mute la voi, chiar nu pricep ce atata amaraciune pe ea.

Buna fetelor
Imi pare rau ca va certati din cauza subiectului meu, desi e normal sa existe pareri pro si contra.

Ileana, soacra mea are 55 de ani si este pensionata de vreo 10 ani.
Are ceva probleme cu sanatatea, dar nu atat de grave incat sa nu poata sa stea singura. Ca nu prea vrea sa le recunoasca si nu prea isi i-a medicamentele care-i sunt necesare e alta problema si nu vreau sa intru in amanunte ca n-as mai termina pana diseara daca m-as apuca sa va scriu toate ciudateniile ei, credeti-ma.
Si mai ales ca-i foarte aproape de noi, ne vedem des, vine mai mereu pe la noi in timpul saptamanii iar in weekend mai mereu mergem noi acolo.
Prietene nu are pentru ca v-am spus ca este o persoana foarte dificila si nu suporta oameni in jurul ei in vizita. Nu este genul sa stea la discutii prea mult cu cineva cum sunt oamenii obisnuiti la tara
Nu vreau sa par rea dar chiar cred ca fiecare trebuie sa stea singur in casa lui. Mai ales cand exista posibilitatea asta. Cand nu este posibil si nu ai unde sta, asta e, stai si cu parintii. De altfel si noi am stat un an cu ei si bine nu ne-a fost. Deci pot sa spun ca am experienta asta. Exista tot timpul o stare de tensiune in casa, sotul meu trebuia tot timpul sa aplaneze eventuale conflicte, plus ca nu aveam intimitate, lucru necesar oricarui cuplu proaspat casatorit. Ne simteam ca-n vizita tot timpul.
Hai sa va povestesc un lucru marunt care ma enerva la culme cat am stat impreuna. Daca seara inainte de culcare ne retrageam in camera nostra sa fim doar noi doi se suparau foarte tare, in special soacra mea ca de ce-i lasam singuri in sufragerie si nu stam cu ei. Si eu simteam ca innebunesc ca nu pot sta cum vreau.
Spuneti voi acum, exagerez cu ceva?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mav

Te rog sa imi permiti sa-ti sugerez o idee, care ar putea pune capat disputei: lasati-o pe ea sa vina in ap si mutati-va voi de acolo, chiar de ar fi sa stati cu chirie, daca nu va mai puteti permite sa cumparati alt ap!

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mav, daca-ti spun ca deja am discutat si lucrul asta, ma crezi?
I-am spus deja ca daca vrea sa vina in casa ei, e ok ne mutam noi cu chirie. A sarit in sus ca arsa ca de ce sa plecam ce nu putem sta impreuna. Asa ca...credeti-ma fetelor ca am incercat in toate felurile. Sa nu credeti ca va spun lucruri neadevarate aici sau ca exagerez cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Mirela, daca ati incercat toate variantele posibile, atunci nu va ramane decat sa ii spuneti verde in fata sa nu mai insiste atata, pentru ca voi vreti sa stati singuri, cu puiul vostru.

Daca vrea sa inteleaga, bine, daca nu, iarasi bine. Ca doar nu o sa va sileasca sa stati cu ea daca voi nu vreti, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Mirela, ce varsta are Andrei?
Lasa deoparte sfiala si.... chiar "bunul simt" si... spune-i direct soacrei tale, ca din cauza serviciului, copilului, etc (tu stii mai bine), voi aveti parte de prea putine momente de intimitate si ca nu va simtiti bine sa faceti dragoste cand este si ea in casa!!! La urma urmei, este ceva normal si este dreptul vostru de oameni casatoriti!!!! (HAhahahaha, eu sunt aia cu "drepturile"!)
Ar fi si mai bine daca i-ar spune sotul tau chestia asta!

Si eu am baiat, sper sa nu ma ramolesc !!! si peste 20 de ani sa procedez in acelasi sens ca si pana acum: spre binele copilului meu, chiar daca asta inseamna sa renunt la diverse lucruri personale......
Cred ca asa ar trebui sa gandeasca orice mama!!!!
Apropos, soacra ta cum se intelegea cu soacra ei? (din simpla curiozitate)

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ara_kis spune:

Draga Mirela,

n-am apucat sa citesc decit titlul subiectului si mi s-a facut pielea de gaina.
Categoric, nu! Mai ales daca stii ca sunteti incompatibile. e bine ca sotul tau te intelege deci o puteti " lamuri" mai usor ca e spre binele tuturor sa ramina unde este. Explicati-i ca nepotului ii prinde mai bine la tara decit in arsita si praful orasului si chiar si ei. Spuneti-i ca s-a constatat o rata mare a mortalitatii la soacre mutate la oras Mai dar babele astea n-au niciun pic de minte! Stii cum sunt? Lor sa le fie bine, restul nu conteaza! Trust me!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Culmea e ca nici nu e baba! Ar mai putea munci! Mama mea a muncit pina la 65 de ani, cu cardiopatie ischemica (nu prea grava, totusi). Iar scorpia de soacra-mea s-a pensionat la 50 de ani (atunci cind s-a introdus virsta asta la pensionare, de s-au pensionat "cucoanele" pe capete) si e sanatoasa si nu munceste!!! Si se plinge tooot timpul ca nu are bani! Va puteti imagina asa ceva?!?

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput