Mamici de martie-aprilie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 15
Laura Ioana spune:
Buna, fetelor. Imi fac si eu curaj sa apar aici, desi nu am facut prima echo, am insa, bhcg 5000(luni). UM 16 iunie. Sper ca , daca am venit si eu pe aici, bebe sa ramana cu mine si sa avem o sarcina buna, pana la capat!
Deja am o intrebare: ce inseamna echo morfologica?
Laura
utocatalina spune:
Laura la eco morfologica il masoara pe bebe sa vada daca corespunde virstei sarcinii..se depisteaza eventuale anomalii, etc..
Cafeluta draguta
Simburica mititica
13+
Sa nu depunem armele si vom reusi!
dananita spune:
Mi-a spus doctorul ieri sa iau Materna cu seleniu SAU Prenatal SAU Supradyn. Voi ce-mi recomandati? Trebuie sa ma duc azi sa le iau.
Utocatalina, am vazut ca tu nu iei Materna (pentru ca nu ingrasa?).Sa iau doar acid folic si biomarin plus? Alte vitamine nu?
Daca voi mai luati altceva spuneti-mi si mie, va rog!O sa-l intreb si pe doctorul meu inainte sa iau, PROMIT!
6+
DANUTA BANANUTA
utocatalina spune:
Dananita..Biomarin se ia dupa 14 sapt...nu iau Materna ca nu am vomat, maninc bine si nu am motiv sa o iau..tu fa cum crezi! Eu cred ca pina la 14 sapt. acidul folic si Magne B6 (iau cite 4/zi contra contractiilor uterine) este suficient! Dupa, in functie de analize...hemoglobina, etc. doctorul va aprecia daca se impune si altceva! Pupici!
Cafeluta draguta
Simburica mititica
13+
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Laura Ioana spune:
Aha,Utocata! Deci cred ca e vorba de echo 3D
Vad ca esti foarte documentata!
Laura
tcelen spune:
buna fetelooooooor dragutelor,azi am fost la doctor si echografie si am vazut bebelul care spre surprinderea mea a trecut de la stadiul de embrion la cel de fat,ptr. ca surpriza
nu am 8 saptamani ci 10+,desi nu vad ziua cand ptr. ca noi ne-am protejat ,dar in fine bine ca e sanatos,se vad deja mugurii manutelor si a picioruselor,i-am vazut inimioara si sarea intruna de colo-colo!mi-a zis ca e foarte bine!dar avand in vedere prb. mele din trecut(am mai pierdut o sarcina acum 8 luni)mi-a dat o ditamai reteta cu injectii si medicamente ptr. tinut sarcina si vitamine!
oricum sunt foarte fericitaaaaaaaaaaa!
dar am o rugaminte ,fetelor chiar daca o sa nasc mai devreme nu ma goniti de aici ptr. ca m-am obisnuit cu voi si nu as vrea sa ma mut in alta parte!
pupici

la toate fetele si la cele noi!cris
10+
T.CRIS si baietelul meu
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
motanitza spune:
multumesc mult burticutze ..pentru incurajari!
astazi pana la ora 14.00 am stat ca pe ace pentru ca depindea foarte mult rh-ul sotului ... e pozitivvvvvvv deci am motive de bucurie.
am fost si eu astazi la CMU si am discutat de eco ..abia astept sa ajung saptamana viitoare la dr T.
intre timp numai de bine la burtici chiar si celor in 10+ ( tcelen ) ramai cu noi ca suntem asa de saptamani bune .. si multumesc mult utocatalina pentru toate sfaturile pe care le dai fetelor mai mici in burtici
nici eu nu iau inca materna, decat acid folic si chiar nu imi mai este rau si ii dau lui bebe sa pape cat mai variat..ati auzit ca brocoli e foarte bun ?
pupice 8+
tcelen spune:
felicitari motanitza,ai vazut totul se rezolva,ai sa vezi ca totul va fii bine pana la urma si o sa ai un bebe sanatos!
pupici cris
10+
T.CRIS si baietelul meu
http://community.webshots.com/user/cristinasilviu
Laura Ioana spune:
Maaama, Tcelen, e extraordinar, ce fain!!!! Iti dai seama ca deodata ai sarit fara sa simti peste 2 saptamani si esti mai aproape cu doua saptamani de momentul fericit? Te felicit si ma bucur pentru tine.
Sa fie sanatos bebicu si sa ai o sarcina usoara!
Laura
Adriana mica spune:
Laura, m-ai intrebat ce analize prenatale am facut.
In primul rand, cele denumite "de bilant", adica cele uzuale: biochimie(colesterol,glucoza serica), electroliti(calciu si magneziu) enzime hepatice, cele de hematologie(leucocite, hemoglobina, trombocite, etc).
In al doilea rand, am verificat existenta anticorpilor anti rubeola(am imunitate, prin vaccinare acum 1 an; se face vaccin cu cel putin 6 luni inainte de o sarcina, dar daca ai facut in copilarie este ok), anti toxoplasmoza si anti citomegalovirus(astea 2 zoonoze dau malformatii, mai ales daca se fac pentru prima data in sarcina; din pacate pt astea nu am imunitate si nici nu exista vreun vaccin impotriva lor, ci doar masuri de precautie refetitoare la igiena si la prepararea anumitor alimente).
Ieri, la prima vizita la medic, am mai primit o lista: analize de secretie, refacerea celor 2 la care nu am imunitate(dozarea IgM pentru depistarea unei infectii acute in acest moment, Doamne fereste!), anticorpi anti listeria(asta se poate lua din lactate nepasteurizate si provoaca ruperea timpurie a membranelor), si clasicile HIV, hepatita, care se dau in mod uzual la femeile insarcinate.
Sper ca nu te-am confuzat prea tare.
Adriana
5sapt+3zile
Bebe strumf
Poze