Mamici de ianuarie-februarie 2006 (15)
Raspunsuri - Pagina 8
mirela10 spune:
MARCHPLAYER imi pare rau ca te simti asa !eu zic ca nu se intampla nimic daca nu mai iei pastilutele.uite un
si sper sa te simti mai bine!
http://photos.yahoo.com/iuli_n90210
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;32/st/20060120/dt/6/k/43db/preg.
Denisam spune:
Cata, materna is prenatele sunt acelasi lucru, aici in nord america si se iau una pe zi ca are toate vitaminele.
Tu si cine mai era, puteti visa ca e bebe la 12 sapt, e dreptul vostru, pina la 16 dc esti la prima sarcina nu ai cum sa simti si sunt falfaieli, asa ca un fluture din aripi, asta o sa va spuna toti medici.
Cititi mesajul lui TRY si multumiti pt informatiile care ne trebuie.
MARCHPLAYER dc au trecut 30 min. trebuei sa iei alte pastile, ceva ceva a ramas in organism.
Si eu zic sa incercati sa fiti optimiste si linsite, fara paranoia cu sarcina, anstere si altele, ca altfel asa ies si copiii,sa stitzi.
ma aduc ca trebuei sa mergem la restaurant, abia ce am venit acasa sa repiram si sa ne schimbam
Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
Denisam spune:
TRY, iubita, multumim mult de informatie, si eu stiu ca nu trebuie sa te mulgi si sunt adepata sa manince cat mai mult de la sin si nu din ora in ora si o sa incerc macar cu primul copil sa respect asta, oricum mi se pare aiurea sa te mulgi, chair d cin primele 5 ziel copilul e mai flamind si nue suficient clostru, dar isi revin ei.
Poti trece mereu pe la noi, orice sfat si experienta e bine venita!
Multumesc mult pt tot, vorbim noi soon!
Denisa
11+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
try spune:
Denisa, aici nici un medic nu-ti va spune sa-i faci program de masa bebelusului. Aici se recomanda metoda "la cerere". Daca bebe vrea papa din ora-n ora, atunci asa-i dai, daca vrea la 3 ore asa-i dai, daca vrea la juam de ora, asa-i dai. Eu cu alex asa am patit. In primele sapt. il puneam si la sfert de ora la san, daca cerea. Si stateam cu el si cate 40 de minute sa-i dau sa suga odata. Iar pana la 6 sapt. a cerut de mancare noaptea din ora-n ora. Iarasi, aici nu se recomanda sa limitezi masa bebelusului la x minute de supt. De ce se merge pe metoda la cerere? pentru ca bebelusii nu sunt robotei sa suga toti la fel, in acelasi ritm, cu aceeasi viteza. Unii sug putin si vor des, altii trag cu putere la o masa si cer mai rar. In orice caz, faptul ca bebe cere des la san nu-i un motiv neaparat ca mama sa nu aiba lapte. Ci poate asa e ritmul lui. Ce nu trebuie sa uitati este ca in primele luni de viata nu copilul trebuyie sa se adapteze la mama, ci mama trebuie sa se adapteze la bebelus. Daca el cere papa din ora-n ora, asa-i dai. Ei sunt prea mici sa fie supusi rigorilor unui program care nu e al lor. Plus ca in primele 3 luni de viata ei isi schimba des programul, deci e inutil sa va chinuiti sa-i faceti un program caci e posibil ca in scurt timp sa se abata de la el conform nevoilor lui de dezvoltare si de crestere.
Alex al meu la 6 sapt. si-a schimbat dintr-o data programul de supt de la o ora la 2 ore, asa a simtit el nevoia.
In general nu bebelusii care sug des sunt considerati suspecti, ci mai degraba cei care sug rar. Cand cere rar de mancare paote fi o problema (am cunoscut bebelusi care cereau si la 6 ore de mancare - ceea ce aici se considera ca e prea rar - ei nu te sfatuiesc sa lasi un bebe sub o luna sa suga mai rar de 3 ore).
Ma duc acum ca alex al meu plange si nu vrea sa faca nani.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
utocatalina spune:
Neata fetelor dragutelor...
...iaca ca a inceput o noua sapt. si nu-mi vine sa cred ca am trecut de luna a3-a...sunt foarte fericita
...ma simt foarte bine, ma bucur ca am o fata curata ca o coala de hirtie, nici un cos la orizont, desi imi era frica ca ma umplu de bubite de la antibiotice, se pare ca de data asta scap...am trecut si de jumatatatea pastilelor si miercuri termin cu ele..ura! A..si apropo de bebe...Capricornii sunt realisti si nu visatori, asa ca eu cred ca nu este o regula sa-l simti pe bebe la un anumit nr. de sapt..exista si exceptii, nu? Iar eu sunt exceptia de la regula...de aia il simt pe bebica infractorul!
Fetelor sa stiti ca ieri am fost la Irish Pub..si am papat o specialitate cu pui, ciuperci invelita in foi de placita...super misto
..dupa care am bagat si o cafea decofeinizata cu frisca...mare meserie
...
Alina daca zici ca Materna sunt mai bune decit Prenatal am sa intreb si eu la farmacie..eu vreau sa iau dupa 14 sapt..dar pina atunci tatonez terenul!
Ai grija cu gitul..si eu scot repede gheata din sucuri, daca uit sa spun la restaurant ca nu vreau gheata...fi atenta si tu..si apropo...nu-mi este frica de nastere nici mie!
Try mercic de informatii..pupici lui Alex!
Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta
12+
Simburica
T_Ioana spune:
Try iti multumim ca impartasesti experienta acumulata cu noi. Si iti multumim si pentru disponibilitatea la sfaturi
. Sa-ti traiasca bebe si sa fie sanatos si fericit!
Catalina nu vreau sa te superi pe noi dar si mie mi-e cam greu sa cred ca il simti pe bebe. Ma gandesc ca si eu ar trebui sa il simt in conditiile astea mai ales ca nu sunt chiar
, deci nu am tone de grasime in plus. Cristi il asculta pe bebe in fiecare seara si zice ca aude tot felul de sunete, si simt si eu uneori un fel de puls al bebeului, dar sunt convinsa ca atunci cand va misca imi voi da seama ca a fost cu adevarat BEBE!
In ceea ce priveste vitaminele, prietena mea cea mai buna(care e asistent farmaceutic) mi-a spus aseara ca Materna sunt mult mai bune si sunt si gratuite pentru gravide. Practic sunt cam acelasi lucru, doar ca Prenatale sunt romanesti iar Materna straine, Prenatale costa o suta si ceva de mii iar Materna peste trei sute, Matrena au o combinatie si concentratie mult mai buna decat Prenatale, adica sunt mai bine gandite cantitatile de vitamine!
Va pupic dulce
Ioana
si Samburel 16+
Pozicile mele: http://pg.photos.yahoo.com/ph/tuturugaioana/my_photos
Samburelul: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20704;29/st/20051225/dt/7/k/d1f9/preg.png
"Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati"
Bee spune:
Buna dimineata fetele!
Fericire mare pe mine ca a venit prietenul. Si mi-a adus si cadouri cu gramada! 2 sutiene meseriase, cum nu gasesc la noi nicicum si ffff ieftine, fara sarma, fara burete, fara cusaturi. Minunat! De astea aveam mare nevoie! Ce sa mai vorbim de bluzite, blugi de gravide si alte minunatzii. Costumul de baie nu mi-e bun si nici n-o sa-mi fie vreodata!
. Sutienul mic si slipul maaare. Ghinion.
Ieri am mancat ca o disperata, ca aveam nevoie de energie pt o zi grea. Si seara pe la 12, cum a pronuntat Radu cuvintele "pasta de usturoi", ca la comanda
! Asa ca pa tocanita cu cartofiori si vinetele.
In rest sunt fericita, mai putzin ca maine mereg la munca si ma ia cu groaza! Asta e! Sper sa rezist o luna, pana fac ecografia morfologica, apoi mai iau un medical, concediul de odihna si om mai vedea. Dar o luna e mult! Nu ca nu trece repede, daca muncesc nu shtiu cum trece timpul, dar o sa fiu leguma de oboseala!Leguma eram si anul trecut pe vremea asta si nu eram gravida!!! VA inchipuitzi ca se poate munci in ritmul 10-11 ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 4-5 luni pe an si stat in picioare si alergat, ca sa nu mai socotesc naveta? PAi munceam si dormeam. Mincare nu faceam ca nu puteam manca, curatenie nu, ca nu aveam cand sa fac dezordine!Doar crize de nervi ocazional.
Hai ca va las momentan. Sa avem o saptamana ushoara! 
Bee
15+
si BEBE
utocatalina spune:
Fetelor fiecare dupa cum simte...eu nu o sa-mi schimb parerea doar ca in carti scrie ca bebe se simte la nu stiu cite sapt
...sper sa-l simtiti cit mai repede si voi...apropo de Materna..va trebui sa ma interesez, daca ziceti ca sunt gratuite pentru gravide! A..am citit ca o graviduta de la noiembrie-dec..degeaba a avut reteta gratuita pentru Materna ca nu a gasit...naspa..oi vedea! Bee te-ai scos cu hainutele...in special cu sutienele..eu am aflat ca in jur de 8 august plec la mare..costumul de baie mi-l voi lua atunci, in functie de cit o sa am burtica!
si am vazut unele super la Unirea si Mall!
Cafeluta draguta
12+
Simburica
Giova spune:
Neatza burtici!!!
Azi nu ma simt prea bine.Ma doare capul si am incercat sa vars si nimic.
Dupa ce tot weekendul m-am simtit super si am papat de toate, ca niciodata.
IOANA am facut pulpele la cuptor.SUNT EXCELENTE.eu am folosit ketchup dulce si mustar dulce si nu am pus mult usturoi (3 catei), dar m-am lins pe degete.La toata lumea le-a placut.Incercati ca merita.
DENISA felicitari pt. un an de la casatorie. Sa o tine-ti tot
asa.
Ieri am citit in Mama si copilula lui Capraru, ca in primele 3 luni trebuie sa punem pe noi 1,5-2 kg. In a 4- luna la fel.
Eu deocamdata nu ma incadrez in nici una din grupe.
Tot minus 4 kg am.Poate incep sa-mi revin si eu cu papa.
ALINA80 eu cu dr. meu am vb. numai de concediu prin tara, pe urma ne-am gandit pt. strainatate.
Dar nu cred sa fie probleme.Il voi mai intreba odata cand voi merge la control.
Am ales si septembrie ca nu e asa de cald, aglomerat si preturi mai mici.Abia astept.
MIRELA si MARAKI si eu beau ceai de sunatoare.E drept nu am intrebat pe nimeni si nici n-am citit niciunde despre el.Rau nu cred ca are ce sa faca.
Chiar in dim. asta beam, in timp ce Maraki zicea ca nu e bun si Mirela ca e bun.Sper ca nu am facut ceva gafe cu ceaiul asta.
poze
gio
si bb 13+
utocatalina spune:
Ioana n-am mai apucat sa fac pulpele ca am fost la restaurant, dar vad ca Giova le-a facut si au iesit excelente
....si eu beau ceai de sunatoare si tei seara cu miere si lamaie iar dimineata nu am probleme cu iesitul afara!
Cafeluta draguta
12+
Simburica