Mamica de noiembrie -Decembrie 2005(24)
Raspunsuri - Pagina 8
RaluD spune:
Hi, hi, Salisa, da' tare te mai grabesti! 
Cred ca abia astepti sa te intalnesti cu bb. Nu te grabi si dormi acum cat mai poti, ca dupa aia... Iar Emi a fost o bebelusa cuminte, eu nu prea am de ce sa ma plang.
Eu am luat pompa de san cu doua zile inainte sa nasc, n-am fost prea prevazatoare. E de la Chicco, din aia cu maner, deci nu electrica. Dar stau sa ma gandesc ca ar fi fost mai bine electrica, de la aia cu maner a facut sotul meu niste muschi... 
Aici costa cam 70-100 de euro o pompa, depinde de care iti iei. Cele electrice de la Nuk sau Chicco sunt cele mai scumpe.
Intr-adevar, e un accesoriu foarte important, nu se stie niciodata cum o sa ai nevoie de ea, sa nu poti alapta o perioada la san.
Iar sterilizatorul... "it's a must have". Noi avem unul cu aburi Moulinex, ff misto.
In primele 6 luni, toate chestiile din care papa bb trebuie sterilizate. Si suzetele la fel. Nu-ti fie teama sa folosesti suzeta, nu deformeaza dantura si e mult mai usor de dezvatat bb de ea decat de degetel. Noi am renuntat la 1 an si 3 luni si de atunci n-o mai cerem nici daca o vedem la alti bb.
Aici, un sterilizator cu aburi chinezesc costa cam 60 de euro, iar unul Chicco cam 100 si ceva, cred ca Moulinex e si mai scump, nu mai stiu care e pretul acum.
Nu stiu daca sunt mai ieftine decat la voi, s-ar putea sa nu fie.
Poti folosi varianta cu sterilizarea la rece, cu solutie.
Si aia e ok, au folosit niste prieteni.
Cand vii in RO ?
Noi suntem ok, bb misca intr-o veselie, imi da niste suturi de jucator de fotbal, de-aia inclin totusi sa cred ca eco 3D a avut dreptate si bb e baietel.
Emi nu dadea atat de tare nici in luna a 7-a. Deja mi se misca burta dintr-o parte in alta cand da!
Vineri mergem la eco la doctorul nostru (2D) si sunt curioasa ce va vedea acum, desi nu prea cred ca o sa se contrazica pe sine asa de flagrant (data trecuta ne-a zis ca e fetita 90%).
Ina, iti inteleg frustrarea! Si noi suntem bulversati acum, pentru ca nu stim exact ce e bb. Toata lumea care a vazut caseta de la eco, inclusiv mama-soacra, care lucreaza in domeniu, a zis ca bb are putzica din orice pozitie il privesti. Dar, evident, nu putem fi siguri! In fine, la nastere o sa stim sigur. ![]()
Acuma m-a lovit alta dambla, sa nu radeti de mine: ma rog sa fie una SAU alta, indiferent ce... Pleeeease, linistiti-ma, ca am luat-o razna. ![]()
,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
RaluD spune:
Joy, stai linistita cu piciorul ala umflat.
Nu e nici o problema.
Ai putea sa-l bagi intr-un lighean de apa cu sare. Da rezultate. Ti-as recomanda sa pui si un pliculet de Burov, dar nu stiu daca e recomandat in sarcina, deci intreaba medicul.
Si mie mi se umflau picioarele la prima sarcina. Am o prietena ale carei glezne erau butuci, nu alta! Si n-avea nici o treaba cu tensiunea, sarat nu manca, nu bea cate 1 tona de lichide...
Fiecare organism le are pe ale lui.
Daca tu vezi ca nu-ti priesc tocurile, nu mai purta.
,
salisa spune:
Multumesc fetele de raspuns!
Ripley si eu am aceeasi parere cu fiertul, ca asa se proceda si mai demult inaite sa apar sterilizatoarele...mai ales ca aici un sterilizator e in jur de 100 de euro...cam multisor...
In ceea ce priveste celelalte lucrusoare as cumpara cateva...nu multe dar macar 2-3 hainute si poate stiu eu pompa de sin din Ro...ca sunt aceleasi firme si pe aici, dar preturile binenteles sunt mai mari.
Eu voi veni in Ro in august apoi pana la anul nu ne mai plimbam.!
Multumesc si tie Joe04! Daca mai afli ceva de aceste lucrusoare informeaza-ne!
Pupici!
Salisa 17 plus!
xandra28 spune:
fetele, m-ajuta shi pe mine cineva? inainte sa mor?
am o indigestie de azi de dim, cum ziceam shi-n pagina trecuta... shi nu shtiu ce sa fac...
de la fructe, cred... dar am crampe... shi nu la stomac, simt asha, parca la nivelul intestinelor crampele... n-am mai avut niciodata asha ceva...
nici nu shtiu ce sa ma fac de durere...
parca mi s-au inflamat intestinele, am nishte dureri, pana-n spate, spre mijloc...
ooooofff

ajutatzi-ma shi pe mine cu un sfat, please...
xandra, aproape 20
joy04 spune:
RALUD si NOKI LARA, merci de raspunsuri dar eu vreau sa stiu daca este oare de la sarcina sau de la nenorocitii aia de pantofi si fap\tul ca am si dansat...
Eu aveam o problema cu piciorul ala plus ca ma si doare de parca ai fi scrantit. Stiu ca se mai umla picioarele, adr sa si doara daca ma spijin pe el?
joy
19+
RaluD spune:
Xandra, ai luat No-Spa ?
Ai gaze, cred
, pentru alea nu stiu ce sa-ti spun sa iei.
Si eu am avut crampe si n-a fost nimic. Stai linistita.
Ti se intareste burtica sau doar iti forfoteste?
xandra28 spune:
nu imi forfoteshte stomacul... la nivelul intestinelor am jena shi durerea...
chiar m-am speriat de dimineatza, am crezut ca am durerile-alea pe care le tot aveam cand luam no-spa...
dar e clar, e indigestie, shi nici macar nu e la stomac...
am luat acum un pliculetz de smecta shi parca m-a mai lasat, dar oricum nu pot sa mananc nimik, ca iar ma iau durerile...
nasol...
xandra
salisa spune:
Multumesc Raluca!
Intr-adevar imi vine sa merg la cumparaturi pentru bebe, dar cred ca mai aspteptam pana in toamna...si din octombrie incepem sa aranjam si noi camera bebelusului, cu lucrusoare si patut....si altele.
Ce sa facem...noi acum nu avem nimic pentru bebe...si e si primul..., nu as vrea sa stau chiar in ultima luna la cumparaturi.
Dar noi zicem ca ne vom descurca.
Pupici!
joy04 spune:
XANDRA, ia nospa si stai cat in pat freaca-te pe burta in sensul acelor de ceasornic, incapand de la duoden, spre splina, injos si inchizi cu duodenul. LA mine a mers o data , dar depinde ce ai tu....
Dac nu-ti trece suna macar la dr si spune-i.
Multa sanatate si da-ne de stire...
joy
19+
RaluD spune:
Sigur o sa va descurcati!
Eu nu prea sunt superstitioasa, as cumpara lucrusoare pentru bb, dar nu stiu ce e! 
E misto sa ai cate ceva dinainte, mai ales patutul si chestii de-astea, care trebuie sa fie pregatite cand vii de la maternitate, sa ai unde sa pui
, nu sa alergi atunci.
Eu la Emi n-am avut pb mari, desi era foarte jos burtica. Asa ca am putut sa umblu in ultima luna. Oricum, o sa vezi ca "te apuca", indiferent ce ai luat pentru bb pana atunci, tot mai gasesti ceva. ![]()
Cred ca e "sindromul cuibului" sau ceva de genul asta... ![]()
Joy, daca ai probleme cu piciorul, poate ar trebui sa mergi la un ortoped. Problema este si nu este de la sarcina.
Ti s-a schimbat centrul de greutate. Faptul ca ai purtat tocuri si ai dansat nu te-a ajutat prea mult. Dar nu cred ca sunt probleme cu sarcina in sine!