Mamica de noiembrie -Decembrie 2005(24)
Raspunsuri - Pagina 10
xandra28 spune:
tania, sunt sigura ca este indigestie... am crampele astea inconfundabile, doar ca nu la stomac, ci mai jos, la intestine cred...
vreau sa merg la dr meu azi, shi-asha imi programasem sa-i fac o vizita, shi om videa...
oricum, nu am putut sa mananc nimik toata ziua, o sg data am bagat ceva in gura shi imediat mi s-a facut raaaau...
tzinetzi-mi pumnii.
xandra
pischi2003 spune:
INA, chiar nu ma taie capul ce sex ar putea avea bb-ul si m-as bucura la fel de tare pentru oricare din ele. Doar al meu sot imi mai spune: "Stiu eu ca e fetita", desi nici el nu-si doreste neaparat o fetita. Ca prea ne "chinuim" de mult sa producem un bb ca sa mai facem acum motoace.
Ieri a fost un moment emotionant la noi in fam. A simtit si sotul pe ala mic cum da bobarnace, desi de vreo 10 zile il simt cum misca. Parca deja e o certitudine ca e acolo 
Mihaela 19+
Noki_Lara spune:
Bravo, Pischi, pentru evenimentul glorios! Si la noi a fost la fel de emotionant prima oara.
Si bafta mare de tot la ecografie!
Xandra, eu am o metoda babeasca de a depista daca am indigestie: ma gindesc la ce am mincta si daca mi se face greata, e clara treaba, daca nu, nu e de la asta. Metoda functiona inainte de sarcina, in timpul ei inca nu am testat-o, ca Slava Domnului, nu a fost cazul. Desigur, trebuie sa fii si gurmand ca mine...
Oricum, iti tin pumnii sa treaca repede!
23+1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png
tania-z spune:
XANDRA iti tin pumnii!
fetelor si eu ma pregatesc sa ma duc acum la urgente, unde ma va vedea o d-na dr. Daca nu iese nimic, am programare maine la 14:30 la interne. Poate se vor elucida "cauzele neconoscute" ale durerilor.
Tania
& Punctuletz 17+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
dienutagraviduta spune:
noki,
acum ca mi-ai zis, imi pare si mai rau ca nu te-am sunat ...
stii ce ma gandeam ? putem sa o facem daca aveti timp si intr-o seara in timpul saptamanii, ca eu sunt acasa la 6, dan vine pe la 3 jumate, iar duminica viitoare plecam la mare, deci sambata vom face bagaje la greu.
parca joy, tu intrebai de prenatal ?
eu intru la sfarsitul lui august, am acelasi dpn ca tine, dar o sa-mi iau intai prenatalul si post natalul si dupa aia o sa o lungesc in medical pana la cic; ca sa fiu mai sigura ca pot intra daca nasc mai devreme in cic cu legea asta de acum; in fine, pana atunci mai e, vom mai vedea ce va fi, dar de intrat in prenatal la sf lui august e sigur.
poate daca stai si tu acasa tot cam de atunci o sa ne intalnim sa ne plimbam burtile prin oras.
dienuta graviduta si bebelushul luca
joy04 spune:
DIENUTZA, sa aveti un super concediu cu bebe Luca..si sper ca nu vei mai face cea de-a doua eco la chitescu.
Imi pare rau sincer pt ce ai patit,la mine nu a fost chiar asa de rau.
Si nu cred ca ma mai duc la urmatoarea tot la ea.
EI sa aveti concediu placut, sa va ohihniti, sa va distrati si sa veniti cu amintiri super.
PUPICI

joy
19+
Bee spune:
Scuze fetele ca ma bag si eu in discutiile voastre, fiindca eu am DPN 1 Ian, sunt la mamici, ianuarie-feb.
Dienutza, la Medlife, Chitescu e singura care face ecografii morfo-fetale? Eu tb sa ma duc peste o luna si doctorul meu nu mi-a recomandat pe nimeni acolo, dar trimiterea e pt Medlife. Mai pot apela la un alt doctor acolo?
Si mai am eu o intrebare, doctorul tau itzi da direct prenatalul si postnatalul de la sfarsitul lui august? ca eu una sunt disperata cu serviciul pe care il am si nu stiu cum sa fac sa scap mai iute sa stau acasa. Am si 20 de zile de concediu de odihna si speram sa scap in sept, dar sa iau doar 84 de zile, adica maximum de prenatal (ca am intzeles ca postnatalul e musai 42, dupa ce nashti!).
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Bee
15+ si Bebe
joy04 spune:
DIANA, pai poti sa iei si prenatal si postnatal inainte?
Nu trebuioe sa pastrezi 42 zile dupa? Sau alea 42 zile o sa le iei medical?
Sa stii ca am zis ca o sa ma plimb.....cat pot de mult.Adica macar ca ma duc si stau in parc pe banca cu ocarte si tot nu vreau sa stau acasa...ca o sa ma satur si de calc, si de televizor...de 4 pereti ai casei. Poate atunci o sa avem cum sa ne intalnim...
joy
19+
dienutagraviduta spune:
treaba e cam asa :
nu te forteaza nimeni sa iti lasi 42 de zile dupa nastere - poti sa nu lasi nici o zi, dar nu vei putea intra in cic decat cand bebe face 42 de zile, de aici si chestia cu lasatul; dar eu zic ca atunci iau medical si gata ; ideea e sa poti lua de la dr de familie edeverinta ca ai 7 luni si 10 zile, pentru a putea intra in prenatal.
bee,
daca as fi in locul tau, nu m-as duce la medlife, mi-as face programare la filantropia, la morfo e 200.000 in 2d, ai si caseta de juma de ora nu de 30 de secunde, si iti masoara si tensiunea pe artere; eu mai trebuie sa fac morfologia toracelui cand se mai invarte luca nitel, si asta intentionez sa fac - , 4d se face pt a cotiza si clinica la medicul care te-a trimis (pe mine m-a intrebat cine m-a trimis).
dienuta graviduta si bebelushul luca
cristinamh spune:
eu nu-s deloc pe ideea de a nu cumpara dinainte... vai de pielea mea daca faceam asta la andrei! asa am venit acasa si am avut cam tot ce-mi trebuie, mici maruntisuri le mai lua tati... dar grosul... asta era gata.
pompa de san am luat-o cand a inceput "febra laptelui", ca nu stiam cum sa-l scot mai repede. desi, dupa ce am prins ceva tehnica de muls manual, imi era muuult mai usor. oricum, nu prea aveam ce mulge, si atat cat era, andrei sugea. in schimb, ce-am citit eu despre pompele electrice e ca nu sunt recomandate, ca bruscheaza sanul prea tare.
laudata tare de prietene a fost cea de la avent; acum am vazut ca si la chicco au scos cam acelasi model.
cu sterilizatorul nu stiu ce sa zic. daca bebe papa la san, nu e mare lucru sa fierbi o data pe zi bibe de ceai... dar daca papa bibe... atunci e jale... 8 sticlute, cu tetine si restul capacelelor... te cam darama la fiert... daca ajung cumva cu iris tot la bibe, clar fac rost de un sterilizator. le speli, le bagi acolo si le scoti gata bune de folosit.
eu i-am sterilizat doar biberoane si suzete. pediatrul mi-a zis ca n-are rost sa sterilizez lucrurile care nu vin in contact cu laptele, cum ar fi castronase si lingurite. ca laptele este periculos, in rest, o igiena corecta e suficienta. apoi, pana la 4-5 luni bebe primeste doar laptic, fie el de la mami, fie praf. cand incepe cu legume pasate si fructe, deja e maricel, iar sterilizat tot e o munca inutila. si biberoane, am fiert pana la 8 luni. apoi mi-a zis ca e suficient doar sa le spal bine si sa le limpezesc foarte bine.
oricum, sterilizatorul e o decizie care se ia atunci... daca e chair nevoie de el. parerea mea.
daca dati cu rosii nu dati tare, ca azi n-am ajuns in piata si nu mai am in frigider![]()
Cristina
19+ si
Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro