despre utrogestan
stie cineva cate capsule de utrogestan se iau pe zi si cat timp?mie mi-au fost indicate 4capsule pe zi dar nu am luat pt ca mi s-au parut multe.
Raspunsuri
irinabungau spune:
Zumy, inteleg ca doctorul tau ti-a dat sa iei cate 4 capsule /zi?? Atunci de ce-ti faci probleme? Inseamna ca asta este doza pe care trebuie s-o iei. Si eu am luat cate 4 /zi la inceput, acum sunt spre sfarsitul sarcinii si iau in continuare cate 3/zi. Dar am o prietena care a luat 6/zi, asa ca... ai incredere in ce iti recomanda doctorul tau. Noi aici doar ne dam cu parerea, cel mai in masura sa-ti spuna ce si cat sa iei este medicul.
Bafta multa si sarcina usoara!!
Irina si bebe 34 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
teolinda spune:
Zumy asculta-l pe medic. Medicamentele se prescriu in functie de "problemele" fiecareia dintre noi. Eu depilda iau 2/zi si nu am avut nici o problema, nici o sangerare..
Daca de vitamine uiti...amani sau mai stiu eu ce...de Utrogestan nu uita pentru ca este vital pentru bebe sa se fixeze mai ales la problemele tale.
15 fix
Monica-Elena spune:
Draga mea i-a exact cum ti-a zis dr. 4 utrogestan pe zi nu sunt multe deloc. Eu am luat pana la 6 luni 9/zi vaginal(sarcina a fost obtinuta prin FIV si asta este tratamentul la FIV).
Monica mamica unui globulet de aur - Mihnea-Gabriel
Esentele tari se tin in sticlute mici.
J G spune:
Toata lumea a luat utrogestan vaginal? eu am de luat 2 pe zi, seara il iau vaginal dar dimineata il inghit, pentru ca daca il iau vaginal nu ramane acolo. Desigur doctorul mi-a spus sa fac asa!
zumy spune:
fetelor am cautat pe net informatii despre progesteron si am gasit acolo un articol al unui medic ginecolog(cu T era numele lui dar nu mai stiu )in care spunea ca utrogestan este un medicament care se indica asa ca sa ti se indice ceva si ca eficienta lui nu a fost certa.este in concluzie cam apa de ploaie si poate avea alte urmari in privinta ficatului care sunt greu de suportart pentru fat!!si mie mi s-a indicat utrogestan,dar articolul m-a cam pus pe ganduri...
MyBaby spune:
dar pentru ce il luati?nu am auzit inca...ma uit si eu pe net,spuneti-mi si mie pt ce il luati
Adriana 11+
monica70 spune:
Eu iau 3 pe zi din saptamana 7 , intai am luat vaginal, apoi mi-a zis medicul sa le beau.(eu le-am luat tot pentru chestia cu ficatul vaginal, dar daca a zis sa le beau...).
Se iau pentru mentinerea sarcinii - contin progesteron - mie mi le-a dat pentru ca am ramas insarcinata dupa tratamente pentru infertilitate , am 35 de ani, sotul 45, mai mult preventiv.Dar am avut si usoare sangerari(cateva pete roz) de la o mica dezlipire de placenta si pentru asta se prescriu.Si eu am citit ce-a scris Tutunaru, dar sa stiti ca si el prescrie utrogestan.La cele cu FIV stiu ca se da obligatoriu si in doze mari.
molisa
MyBaby spune:
Eu am vorbit cu medicul meu si i-am povestit cat de greu am ramas,drept e ca am renuntat sa fac tratamente pentru a ramane insarcinata,insa medicul mi-a prescris doar prenatalele,in rest nu am luat nimic,mi-a spus sa ma prezint la urgenta doar in cazul in care sangerez,in rest sa nu imi fac probleme ca totul e normal ma refer la crampe,migrene,greturi,scurgeri si tot ce mai poate apare.
Sa va mai spun ceva eu nu prea mai am asa incredere in medici,cel putin cei din tara(e parerea mea) insa cum v-am povestit povestea mea 4 medici mi-au spus sa imi iau adio de la copii,si am ramas fara tratamente,poate acum a fost timpul meu,cert este ca exagereaza foarte mult!!!Am o prietena care la fel a patit in tara si a ramas insarcinata la 31 de ani cand nici nu se mai gandea sa ramana,problema era ca manca foarte multa ciocolata care ii ridica aciditatea vaginala si omorau toti spermatozoizii.
Monica70 esti de varsta cu sotul meu,poate en cunoastem:),ne plimbam copiii e mal impreuna.
Sa dea Domnu sa ne fie bine fetelor.
Adriana 11+
zumy spune:
monica sa stii ca si eu am avut intr-o zi(2iulie)o usoara sangerare dupa
.de fapt era ceva roz.eu nu am ramas dupa tratament pt ca nu am facut.asteptam de un an sa raman si acum in sfarsit am ramas!!de unde stii ca e dezlipire de placenta?si eu tot asta am avut pe 2 iulie?e grav?de atunci nu mi-a mai venit nimic,dar ma obsedeaza chestia asta.pe tine nu?
zumy
5+