despre fumat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Ce multe fumatoare suntem...

Si eu inainte de a afle de sarcina fumam si mai mult de un pachet/zi uneori.Cand am aflat m-am lasat si cateva zile am zis ca mor.S-a last cu dureri de cap groaznice,transpiratii si stari de voma care nu erau de la sarcina.Asta am observat cand am reaprins tigarea.Eu nu am avut deloc greturi de prim trimestru.Poate era mai bine sa am.Asa nu asi mai fi fumat deloc.

Acum fumez tigari foarte usoare si numai mentolate.Pe celelalte nu le mai sufar deloc.Dar de rarit nu le-am prea rarit.Ma simteam foarte vinovata si acum mai am momente...

Dr. mi-a spus ca cel mai bine e sa te lasi inainte cu cateva luni de a ramane insarcinata.E foarte greu pentru o gravida sa treaca prin perioada de dezintoxicare.

Acum sunt insarcinata in 33 saptamani,bebe are peste 2 kg deja si sper ca nu va fi un bebe prematur sau sub greutatea normala.astea sunt riscurile fumatului.

Va doresc la toate bebei sanatosi,grasi si la termen!

Giana33+

http://photos.yahoo.com/gianadedu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebec07 spune:

Ma bag si eu in vb caci sunt o fumatoare...
Cu cateva luni inainte sa raman insarcinata am trecut pe tigari superligts(vrajala)si desi am avut o sarcina grea, am fumat...;a serviciu, pt ca acasa nu se fumeaza.Am avut perioade(saptamani intregi)in care nu m-au tentat tigarile, dar de cateva saptamani as fuma cu 2 maini.Am procese de constiinta si mi-e tare teama sa nu pateasca bebica ceva...
Am citit cam tot ce am gasit pe net despre fumatul in timpul sarcinii si totusi inconstienta nu se lasa...
Bebica mea avea la ultima eco de la 34 saptamani, 2.8 kg, chestie care m-a bucurat...
Totusi, cele care puteti, nu fumati
Va pupic cu miros de tigara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Si eu mai fumez inca, darn u depasesc 5 tigari pe zi. Pana in saptamana 14 am incercat sa nu depasesc 1-2 tigari si poai am inceput cu 3-5. Dr.mea a zis ca este K daca fumez sub 5, decat sa devin nevrotica. Oricum, pana am aflat ca sunt insarcinata am fumat 1 pachet.
La ultima echografie de 28 sapt. bebe avea 1,368, adica o greutate foarte buna, care indica chiar ca este mai mare cu o saptamana.
De cele mai multe ori ma mustra constiinta, dar…asta este! Sper ca bebe sa fie in continuare sanatos si gras sis a nu se supere pe mine ca il intoxic din cand in cand.
O alta problema este ca toata lumea fumeaza in jurul meu – familie-prieteni…parca ne-am ales pe caest considerent.

Explicatia pe care am gasit-o despre aceasta limita de 5 tigari este ca pentru ca tutunul sa ajunga in sange si sa afecteze oxigenarea bebelusului, este nevoie de mai mult de 5 tigari!

Flavia 29+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/flaviahurducas/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu nu reusesc sa fumez sub 5 tigari nici de frica..........
Fumez cam aproape 10.................
Toata lumea in jurul meu fumeaza.........acasa sotul fumeaza........
Da sa speram ca o sa fie bine....si nu o sa se supere bebe prea tare pe noi........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

fumam la greu si cu o maaaare placere.
inca inainte sa raman insarcinata (fac un copil programat ) am incercat sa ma las. nu prea mi-a reusit, dar din clipa in care am stiut ca as putea fi gravida am mai fumat o singura tigara. m-am lasat pur-si-simplu... de fapt nici nu prea m-am gandit ca as putea sa fumez in continuare... a functionat autosugestia: neputand sa concep gravida fumand, nici nu mi-a trecut prin cap ca as putea incalca regula.
vad ca functioneaza. trebuie sa recunosc totusi ca era cat pe ce sa ma las ispitita de vreo 3-4 ori in 7 luni, insa... am rezistat fara sa analizez situatia prea mult. mi-am zis ca nu am voie si gata!
adevarul e ca mi-ar fi groaza sa ma gandesc dupa ce nasc la orice problemutza a copilului ca ar avea o posibila implicatie fumatul meu in timpul sarcinii...

si acum, bomba! am un secret: astept sa termin si cu alaptatul si normal ca trec la fumat de voie... visez la clipa asta...

cristina 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Eu m-am lasat acum 4 ani de fumat si sunt foarte fericita ca nu trebuie sa ma mai gandesc la tigari. Inclusiv m-am simtit mult mai bine dupa aceea.
Oricum, eu stiu ca cine fumeaza (inrait) si ramane insarcinata nu e bine sa se lase atunci de fumat, ci sa reduca tigarile pana la maxim 4/zi. Deoarece mama ar putea avea o stare de nervozitate care i-o poate transmite fatului. Acuma. cine poate......poate!!!
Succes!!
Eu stiu ce e aia tigara de dimineata cu cafeaua si ce buna e. Dar ...... am reusit sa ma las!!!

Codruta & 33 saptamani

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Si eu fumam inainte de sarcina... Cand am aflat (in saptamana 4) am redus tigralie de la cca 1 pachet la 3 pe zi. Asta timp de 1 saptamana (ca era de revelion). Asa ca in noptea de Rev am fumat ultima tigara, dupa care m-am lasat brusc. Si de 6 luni si 14 zile nici macar un fum. Si din fericire nu am avut nici o problema cu nervozitatea... Am renuntat si gata... fara sa ma mai gandesc ce bine era cand fumam... BB e pe primul loc acum.
Sunt perfect de acord cu kristinutza.
Ca sa nu mai zic ca o veriosoar de-a mea a fumat si abaut cafea pe toate perioda sarcinii si a nascu o fetita de 2.300 anemica si care bb mic fiind a fost un plangacios si slabut. Va dati seama ca m-a pus pe ganduri.

Va pup si va doresc sa reusiti sa va lasati sau macar sa fumati cat mai putin si mai rar.

Irina 33+ si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicuirina1/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

am fumat multa multa vreme si in anumite perioade muult( fumam un pachet pe zi), apoi le redusesem de cind m-am angajat aici( lipsa spatiilor pt fumat) dar cum bebe a fost planificat cu mult inainte de a incepe incercarile m-am lasat de fumat in asa fel incit sa fie 6 luni pina incepem "treaba"(atit dureaza sa se "curete" nicotina din organism). si pe la 9-10 sapt s-a lasat si sotul( care fuma 1 pachet pe zi si mai mult de 13-14 ani)fiindca vomitam daca il miroseam si a zis ca daca eu ma chinui atit, poate face si el sacrificiul asta...mai ales pt o cauza nobila.si eu zic ca nu trebuie decit motivatia potrivita si un pic de vointa. merita incercat, macar si pt voi, nu numai pt copilasii vostri.
va doresc bebei sanatosi tuturor si vointa celor care vor sa se lase.
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Nu vreau sa sune a critica, dar nu inteleg chestia asta ca nu te poti lasa de fumat cand stii ca de tine depinde sanatatea unui omulet nevinovat, care are tot dreptul la sanatate. Cat despre cele care au fumat in timpul sarcinii si au nascut copii sanatosi, asta nu se poate sti in momentul nasterii, ci sa aiba urmari in timp (de ex. copilul este mult mai predispus la alergii si asta e doar una din consecintele pe care le are asupra lui fumatul). Nu as vrea sa risc sanatatea copilului meu pentru un viciu al meu. Si eu am fumat 10 ani si cand mi-am propus sa renunt am facut-o brusc si am deja 3 ani si ceva de cand m-am lasat (si atunci nu eram insarcinata-un motiv mai mult decat intemeiat pentru a renunta)

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Buna,
Din pacate si eu sunt fumatoare si scriu aici numai ca sa-i raspund Laurei Ioana. Eu sunt fumatoare de foarte multi ani, peste 15, si fumam un pachet de tigari, light, mentolate pe zi. CAnd am ramas insarcinata le-am rarit, dupa care am renuntat de tot. Am reusit 11 zile in care am facut niste crize de isterie cumplite care imi puneau in pericol serviciul si casnicia. Am aflat atunci pentru prima oara cum e sa nu poti sa te abtii sa nu urli. Nu vreau sa spun ca nu trebuie sa va lasati daca puteti, nu toata lumea e dependenta la fel si fiecare organism reactioneaza diferit, dar vreau numai sa-ti explic CUM este posibil sa nu poti sa te lasi de acest viciu.
Doctorii mi-au spus ca sevrajul il afecteaza pe copil si ca e mai bine sa fumez cateva tigari pe zi.
Cam asta a fost la mine.

Mergi la inceput