Mamici de iulie-august 2005 (60)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Ioana,- tu stii cum e...
Irina, ce sa ii mai zic si la asistenta, isi face si ea datoria si are dreptate, in fond, mai mult de 2 kile in doua saptamini nu prea e ok...dar stiu ca aveti dreptate, le dam noi jos dupa aia si pina la urma nu tine ea regim in locul meu.si va multumesc la toate, inca o data pt complimente, n-o sa las chestia asta sa imi umbreasca fericirea ca o am pe Mitzi si creste ca o scumpa ce e.
hai sa va spun, ca o femeie "hormonata" ce sunt, am iesit de acolo si i-am zis lui iubi ca trebuie musai sa mergem sa bagam o tura de shoping fiindca altfel pling sau maninc inghetata si asa ca ne-am dus la cumparaturi ( protectie de saltea sa nu treaca pisulica,protectii de sin de silicon....)- si bouncer pt fata si i-am luat unul de la Fisher-Price care are si vibratii- ca fie-mea nu poate fara masaj la..."ca sa nu faca celulita"- asa a zis taticul ei. si eu l-am certat, am zis : "ce vrei sa spui, cu cine sa semene cu celulita?" si el saracul " cu mama mea". am ris, oricum bouncerul era redus, avea pret exact ca celelalte si m-am gindit ca e simpatic, cica e buna vibratia daca au colicei.
in rest, tot n-am luat carut si pompa si...mai avem multe, dar imi pastrez shoppingul dupa controale acuma
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Ioana, nu vreau sa te stresez, da nu ma pot abtine sa nu te intreb, dupa ce semne ti-ai dat seama ca nu iti ajunge lapticul?

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 38 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZenaO spune:

Anis, deci te-ai lamurit. Eu lunea schimb saptamana, ieri am intrat in sapt 35.
Simona, nu-mi fac griji din cauza infectiei urinare, o sa iau antibiotic o saptamana si gata. In rest ma simt super. Cu Irina...merci de lamurire, inseamna ca citesc eu pe diagonala.
Irina, stiam ca esti unica, dar lumea ura si tu nu reactionai... repet...am citi pe diagonala.
Luminita sa ne spui exact cand apar pozele.
Monica sanatate lu' bebe.
Dede, felicitari pt. perdele, si eu mi-am luat de curand, da tre sa-l pacalesc cumva pe al meu sa-mi iau si perdele de "iarna", am un fix cu perdelele, e asa usor sa schimbi aspectul casei schimband
doar perdeaua.
Ella cred ca ai motiv de bucurie ca ti-a venit fata acasa.
Mamini, eu ma ingras cu 1 kg la 2 sapt, dar intr-adevar daca retii apa...pui mai repede. Saracul sotul tau ...te0ai gasit si tu ce sa-l intrebi.

Zina si bb Matei 35 sapt.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanaz_mucenica/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Delia cum sa ma stresezi?? Pai draga mea dupa cezariana nu iesea nimic la stors ma tot invatau toate asistentele si nu iesea nimic si ele stiu cum. Apoi a inceput sa vina cate putin dupa care s-a "colorat" in laptic insa el lua si biberon desi il puneam ca exercitiu si la san la fiecare masa. Apoi a inceput sa vina cate putin, vedeam si la pompa dar tare putin. El suge acum la fiecare san, are laptic in gurita si se aude inghitind insa ia si bberonul apoi ca nu se satura, insa nu mai manaca aceeasi cantitate de biveron ca inainte de aici trag concluzia ca e ceva mai mult laptic la san. deci insistam.

Ce ma fac eu fetelor cu glezna mea umflata??? de la ce sa fie acum dupa nastere??? ma enerveaza tteribil. Cu durerea mea de toarce aia mai imi trebuie.

Cine stie ce plante se pot introduce in apa de baie?

Ioana si bebe Andrei 27 iunie

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Zina, era gluma cu sotul cu celulita...si de-aia mi-a raspuns si el ca maica-sa, soacra mea- a fost balerina tinara- e frumusica si miniona si a aratat toata viata fff bine- acum s-a mai ingrasat putin,in ultimul an, dar avea 40 si ceva de kile de cind o stiu( 14 ani). sa stii ca si eu luam tot cam juma de kilogram( 400-600g) pe saptamina, acum 1100g pe sapt brusc, sper sa revin la normal.
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZenaO spune:

Aaa! am inteles.
Ioana, buna eperienta ta cu alaptatul, deci important e sa insisti.

Zina si bb Matei 35 sapt.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanaz_mucenica/my_photos

Mergi la inceput

Ioana, incearca la cateva mese, maxim de 2-3 ori sa nu te stresezi(stiu eu ce stiu cu stresul din experienta) sa vezi cat ia de la san (sau sani). Se face proba suptului: Il pui imbracat pe cantar inainte de supt si tot imbracat dupa ce a supt de la san. Vezi cate grame e diferenta si iti dai seama cat a mancat. Daca mananca intre 50-100 g la o masa ( nu intotdeauna manaca aceeasi cantitate, ca nu e robot), incearca sa nu ii dai completare la masa respectiva, chiar daca plange, sau isi baga manutele in gura. Ei acuma au un reflex de supt foarte accentuat, chiar daca nu le e foame ei vor sa suga in continuu. Incearca sa il prostesti cumva, plimba-l, leagana-l, schimba-i pampersul si daca trec 40 de minute si nu se linisteste pune-l din nou la san. Asa reusesti poate sa iti cresti cantitatea de lapte. Stiu ca e greu dar poate, poate reusiti sa va ajunga totusi laptele de mama.
Laptele de mama se stabilizeaza ca si cantitate si calitate abia pe la 3-4 saptamani de la nastere. Si ulterior sunt perioade cand bebe creste brusc si cere mai mult lapte. Si atunci il pui la san mai des cateva zile si cantitatea se regleaza dupa cerere.
Repet ce am mai zis cel putin o data: singurul semn sigur ca laptele e suficient e DACA IN DECURS DE O SAPTAMANA CRESTE CEL PUTIN 150 DE GRAME. Deci pune-l pe cantar maine dimineata, de data asta dezbracat, si peste exact o saptamana la aceeasi ora.
Sper din suflet sa iti ajute la ceva toata povestea asta. Si eu sunt tare la teorie da sa vad ce fac cu practica, ca prima oara nu prea a mers, dar pe atunci nu lucram cu nou-nascuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonaci79 spune:

Anda si Dede - am gasit si eu analizele acum, aveam mai de multisor 9720. Dar voi vedea acum cum mai este ca nu mi-am mai facut de ceva timp analizele cum spuneam!
Dede -felicitari pt perdele! Si eu tb sa-mi iau in sufragerie ca am vrut sa le schimbam dupa zugraveala si acum stam de 2 luni fara, dar nu ma incumet sa plec!

Ella2000- Cred ca e o senzatie minunata! Ne bucuram pt tine!

Mamini- Multumesc, o sa ma duc si eu sa-mi iau, in compot chiar imi place si ma mai rezolva cred si cu arsurile! (ca fiert fiind nu cred ca are ce sa-mi faca!) Felicitari pt control, imp e ca bebe e bine! Mai las-o in paca pe aia! Auzi tu sa plangi din cauza ei??????? Lasa ca o sa vedem noi cand va fi si ea gravida! Ca e usor de zis, dar cand e sa fii pus in situatia aia.... Eu in primele luni m-am ingrasat 90% din greutatea in plus, desi vomitam tot tot! Nu stiu de unde le puneam! Si acum cand mananc mai mult si vomit mai rar nu ma mai ingras! Cred ca e si faptul ca am scapat de stresul de la serv.

Zina - super ideea cu perdelele! Nu m-am gandit la asta! Singurul lucru pe care il faceam iarna era sa cos pe perdea cracute mici de brad. Miroseau si frumos! Dar cred ca o sa incerc si eu sa-mi conving sotul sa facem asa!

Ioana - de cat timp te doare glezna? Te intreb pt ca nu stiu daca are leg cu nascutul sau nu, dar am avut si eu sapt trecuta toata sapt! Pur si simplu m-am trezit dimineata cu glezna stanga umflata si ma durea toata laba piciorului de parca ar fi fost rupt! Dar a trecut de la sine dupa o sapt, mai doare un pic de tot daca ma apas acolo! Poate ai calcat gresit, avand centrul de greutate schimbat brusc, si cum nici nu puteai sa mergi normal de la cezariana...sa nu fi facut entorsa... Sanatate si !

Simona si Mario 36+

Mergi la inceput

Ioana, legat de glezna, sincer nu stiu ce poate fi, daca era mai sus ziceam ca e tromboflebita, ca asta am mai auzit dupa nastere, da glezna???????

Mergi la inceput

Fetelor nu numai a trecut de 38 de saptamani , SI EU. Si imi doresc sa nasc cat de repede ca la Adi am stat 42 de saptamani si am crezut ca raman cu burta toata viata.
Da nu e dupa mine.
si barbatu-mio nu vrea sa aplice metoda lui Adriana, ca ii e fricasa nu ii faca ceva la aia mica. Auzi la el!
Mersi de incurajari legat de perdele, intr-adevar sunt superbe.

Mergi la inceput