vreau papagali

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns candy24 spune:

Eu am un singur papagal si nu pot sa spun ca este foarte galagios.Seara ai pun un prosopel pe colivie ca sa poata dormi si dimineata cand ne trezim il iau.Atunci incepe sa faca putina galagie.Daca il lasi in colivie nu cred ca are cum sa ia vreun microb,tu ai pui mancare ai schimbi apa si ai faci curat in colivie .Sunt persoane care au papagali de foarte multi ani si nu s-au imbolnivit de nimic.Sunt foarte dragalasi, mai ales al meu daca este singur i-am pus o oglinda si o ciuguleste toata ziua , se enerveaza pana oboseste.

Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Buna, Emma noi am avut in afara de catel cred ca tot ce poate fi tinut in casa...
acum sa-ti zic parerea mea... nu am mai tinut papagali pentru ca Oana ar fi vrut sa-i tina in mana sau macar sa puna mana pe ei... si eu as fi vrut dar ei nu!
Sotului nu i-au placut pentru ca intr-adevar fac galagie multa dimineata si mizerie multa... sunt si foarte f sensibili...

pisicile nu sunt bune din cauza parului...

catel vreau mult de tot sa ne luam dar vreau ceva mic, oricum m-am cam lecuit cu catelul... mi-e frica de ei, poate doar daca il iau pui ! Dar necesita timp pe care eu nu il am inca...

Noi avem hamster... dar tot nu putem mana pe el, pentru ca daca fuge prin casa roade tot... am avut unul care a scapat din acvariu si a ros un fir, a murit curentat... asta pe care il am acum are cusca... roade tot timpul la ea, in curand o sa evadeze...

Dar ultima achizitie, desi am mai avut mult timp unul, este porcusor de Guineea... manaca cam ce manaca iepurele, este un scump, poti sa-i dai drumul fara grija in casa sunt destul de maricei si cuminti, un pic mai mic decat iepurii si tare simpatici, este foarte asemanator cu iepurasul, doar ca este mai domesticit... Pentru noi este animalul de casa ideal... mai povestesc, daca mai vrei.

Intra totusi intr-un pet shop sa vezi toate animalele!

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Eu am doi papagali. (perusi)
Acu 3 ani am luat unul, apoi la cateva luni si-a luat si frate-meu, iar dupa un an mi l-a dat mie, asa ca m-am ales cu doi papagali, in 2 colivii.

Pot sa spun ca ma deranjeaza dimineata devreme, la primele raze ale soarelui si la primele ciripituri ale pasarilor de afara, dar ii tin mai departe de camera in care dorm, asa ca sa nu-i aud asa de tare.
Papagalul cumparat de mine spune cateva cuvinte, dar cel mai des imi rosteste numele. E suficient sa trec pe langa el si sa nu-l bag in seama, ca il si aud: "Simina, hai la mine". De cate ori ii pun de mancare in cilindrul lui, imi spune "Hai papi".
Cred ca cea mai mare satisfactie cu un papagal e sa-l auzi cum vorbeste. Asta e diferenta dintre a avea un papagal si a avea un canar.
Recunosc ca papagalii fac mizerie cu semintele si penele care le imprastie, fac si galagie cand sunt nervosi, ca vor sa le dau drumul afara din colivie, dar...ii suport.
In ultimul timp nu m-am ocupat atat de mult de ei, fiindca am alte activitati ce-mi rapesc din timpul liber, de aceea nu si-a imbogatit vocabularul cu alte cuvinte, dar ma bucur ca stie si atat. Nu toti papagalii vorbesc. Celalalt, cumparat de fratele meu, nu vorbeste, decat pe limba lui. E alta fire. Cerceteaza orice loc nou, e foarte curios si receptiv la orice. Daca va spun ca intr-o zi s-a bagat in buzunarul de la bluza de trening..poate nu ma credeti, dar asa a fost. Nu te plictisesti uitandu-te la el. Si e mare acrobat.

Simina
Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

ramona,ma gandeam ca trebuie sa-i las lumina toata noaptea.si-asa avem un consum de curent,mama,mama!!!!!
cristina,m-ai dat pe spate.tare trista povestea cu hamsterul.sincer ,eu una nu as putea avea asa ceva.mi-ar fi frica.si de porcusorul de guineea.il vad ca pe un sobolan mai mare.pisica nu o suportam,nici eu,nici sotul.mai mult,mi-e teama si de cel mai mic puiut.sunt imprevizibile.catelul e marea mea dragoste,am si avut unul,dar e o mare responsabilitate.si cum noi suntem plecati mult de-acasa,ne-ar termina tot apartamentul pana ne intoarcem.sotul ar prefera pesti,dar mi se pare o investitie cam scumpa,caci nu ma gandesc la un acvariu mic.sa speram ca daria va intelege ca le face rau,papagalilor, dc ii dragaleste prea tare.
simina,ar fi nemaipomenit sa am un papagal asa dragalas.dar nu ma gandesc sa vorbeasca,pentru ca as fi dezamagita.am inteles ca vb doar cei care sunt tare singuri sau sunt o anumita specie,dar scumpa tare.mie mi-ar fi simpatic si dc ar carai dupa muzica,saracutul,sa fie integrat in familie.

Ema

Picnic-ul mult asteptat

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Papagalii pereche nu vor vorbi decat intre ei. Ei n-au cum sa invete sa vorbeasca.
"Raducu". papagalul meu, a inceput sa vorbeasca, fiindca era singur la inceput, iar eu tot i-am repetat cuvinte. Primul cuvant pe care l-a spus a fost "Simi". Cand l-am auzit, am crezut ca mi s-a parut. Dar a repetat numele si mi-am dat seama ca a inceput sa zica si el cate ceva.
El e un perus verde, cumparat de puiut (asta iti sugerez si eu, sa iei un puiut de papagal, cand il iei, ca numai asa ai sanse sa invete sa vorbeasca). Si bineinteles, sa nu-l lasi salbatic intr-un colt din casa, ci sa stea cat mai mult in preajma voastra.
Am o prietena care e detinatoarea unui perus albastru, care vorbeste mult mai multe, da "noroc" si mananca orice.
Papagalii sunt foarte pofticiosi, iar daca te vede ca mananci, tipa sa-i dai si lui sau merge singur la cilindrul cu seminte si se serveste.
Am poze cu papagalii mei in albumul foto de pe DC. Am sa mai pun si in cel de pe webshots,cand am timp.

Simina
Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Trist cu hamsterul intr-adevar, dar cat de mult a invatat Oana din asta... nu cred ca va pune mana pe la prize, fire, vreodata...

uite si poze cu purcelusi:
http://community.webshots.com/user/guinealist-date

in alta oridine de idei eu mi-as lua orice fel de animal, dar cred ca un copilas m-ar linisti.... inca nu am curaj... voi?

5 ani -14 februarie 2005

Mergi la inceput

ptiu,sa nu-i deochi,simina,tare dragalasi mai sunt.se pupau in poza?iti dai seama ca vor fi in centrul atentiei,mi-e sa nu-i speriem cu atata bagat in seama.sigur,nu ar fi o problema sa-mi iau doar unul la inceput.credeam ca sunt f tristi singuri.
cristina,tare dragalsi sunt in poza,dar in continuare,mi-e frica de ei.cat despre copilasi,cred ca stii raspunsul deja,din moment ce imi caut un animal.si asa sunt speriata,chit ca nu se compara raspunderea.te pup.

Ema

Picnic-ul mult asteptat

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anderra spune:

Tata a fost crescator de pasari,canari,perusi,papagali, timp de vreo 12-13 ani ... era pasiunea lui si nu ii vindea ca sa avem ce manca ci pentru ca se inmulteau mereu ... Am avut vreo 30 si ceva de canari si vreo 20 de perusi ... o nebunie curata, nu vreti sa siti cum canta baiatul canar ca sa isi impresioneze prietena cand vine vremea imperecherii. Pentru perusi tata avea voliere speciale mari in care stateau 5-6 perusi.Toata gasca locuia in bucatarie si in balcon si ghicitzi cine se ocupa de ei cand tata pleca in delegatii.
Apoi, dupa revolutie ,ai mei au primit mostenire o casa la tzara si tata nu s'a mai putut ocupa de ei,asa ca i'a vandut pe toti pentru ca s'a gandit ca daca va pastra cativa va regreta ca nu i'a pastrat si pe ceilalti. Am peripetii frumoase cu ei, cum mai evada cate unu', cum in timpul zilei ca sa imi pot face lectiile in linsite dadeam stingerea si le puneam paturi pe custi ,cum intr'o zi mama a uitat usitza de la voliera perusilor deskisa si eu ma minunam de pasarile frumoase care zburau prin balcon si care semanau teribil de bine cu perusii nostri ,cum la fiecare puiutz le puneam inelushe pe piciorushe(fiecare pasare avea un inel cu o serie ca sa stie din ce "crescatorie" provine)...offf,ce vremuri ...

va pup,

Anderrusha

"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"

Mergi la inceput

anderra,ce amintiri frumoase!!!asa am eu cu o catelusa de vanatoare,pe care a dat-o bunicul meu,pentru ca manca pui.era asa de dulce,ii puneam fes in cap,dupa ce o spalam,colindam prin padure(bunicul era padurar).

Ema

Picnic-ul mult asteptat

Calatorie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Am avut un papagal,l-am adus din Seychelles,albastru cu galben.Adevarul e ca daca il ai in casa exceptand mizeria pe care o face,e totul o distractie permanenta.Asta al meu era liber prin casa,isi deschidea singur colivia si zbura prin casa.Manca seminte,si era un artist in asa ceva,dadea clasa la orice tiganca profesionista,imi gusta toate fructele si cind manca struguri scuipa pe jos pielitele si a retinut toate injuraturile in romaneste,apoi imi striga in dementa cainele si asta facea cu nervii mai ales ca i se aseza pe spinare si cel mai cool era cind dansa de pe un picior pe altul in momentul cind ii placea muzica,in general pe orice melodie latino.Imi e dor de el,din pacate a trebuit sa il dau unor prieteni,eu nemaiputand sa il ingrijesc.Oricum e distractiv

ignorance is bliss

Mergi la inceput