vreau papagali
de ceva vreme ma gandesc sa iau o pereche de papagali.desi am inteles ca sunt un pic pericuolsi pt micuta,caci ar transmite conjunctivita,alta solutie sa avem si noi o vietate in apartament,nu am gasit.pestii sunt prea scumpi.si parca altfel te atasezi de opasare.poate cineva sa-mi dea vreun sfat cum sa-i cumpar,cat costa si cum se intretin?mi-a spus cineva ca acum sunt facuti in incubator puii de papagal si mor dupa numai 7 luni.e adevarat?
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
Raspunsuri
candy24 spune:
Mie mi-a dat varul meu un papagal acum o luna, e tare dragalas.La piata am vazut ca sunt intre 150000-300000 perusi .O colivie cam 200000.La mancare sunt economi ,cam 2-3 lingurite pe zi.Eu ai schimb in fiecare dimineata apa,mancarea ai fac in colivie curat ,daca este nevoie mai intervin peste zi.Incearca linkul asta ,poate va ajuta sa iei hotararea.http://www.marcelbeldean.go.ro/articole/perusi/
Ramona
emma27 spune:
mersi mult de tot,ramona.
f fain articolul.la salariu,imi iau siiigur papagali.mai vroiam sa te intreb ceva:nu are nimic dc pleci ,de ex,pt doua zile de-acasa?transmite conjunctivita la copil?ma duc sa termin articolul de citit.f haios.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
Cristina_C spune:
Eu am avut o pereche de papagali in copilarie si n-am facut conjunctivita. Si broaste testoase am avut mai tarziu (despre care se spune ca sunt purtatoare de salmonela) si nici de la ele nu m-am imbolnavit. Daca respecti niste reguli elementare de igiena ( ex. sa te speli pe maini dupa ce umbli in colivie/acvariu), nu se intampla nimic neplacut.
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
emma27 spune:
ma gandeam,cristina, ca mandra mea baga mana in colivie....oricum o sa-i fac instructajul.de-abia astept sa-mi iau pasarele.mai putem dormi oare???
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
Cristina_C spune:
emma27, s-o inveti pe fetita ta sa le dea printre gratii sa ciuguleasca frunze de papadie, le plac mult... eu asa faceam cand eram mica. Intr-adevar, erau galagiosi, dar, cand era cald, ii tineam afara (stateam la casa). Seara aduceam colivia pe hol unde era intuneric, dar ei inca mai cantau iar dimineata, la prima ora, incepeau concertul. Dar nu faceau o galagie insuportabila, sa nu ne putem auzi de raul lor. Pune-i intr-o colivie mai mare, sa aiba cat de cat loc sa zboare. Noi le mai dadeam drumul si prin casa. Si neaparat sa fie doi, unul singur sufera de singuratate si poate sa si moara din cauza asta, asa ca ar fi bine sa-ti mai iei unul, candy24.
Cristina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14.12.2002
slakje spune:
sfat: mai bine iti iei canari.nu sunt asa agresivi, nu zbiara ca si papagalii, canta foarte frumos, nu se bat si nu fac atata mizerie.
avantaj: traieste bine de unul singur, daca e mascul canta foarte frumos.
papagalii caraie urat, si fac foarte multa mizerie, se bat, etc.
criss spune:
Buna,
Sa stii ca papagalii sunt foarte alergeni.
Probabil ca de accea ai auzit si de conjunctivita.
Criss
emma27 spune:
cristina,asa si intentionez,dar ma gandesc cu groaza ca o sa-mi distruga florile la care tin f mult.si eu am auzit ca dc e doar unul,poate sa si moara de singuratate.
slakje,canarii sunt la fel de domestici?eu ma gandesc la cea mica in primul rand.pentru ea as vrea sa iau pasari,desi ieri mi-a spus ca vrea un iepure,nu pasari,caci alea zboara.totusi,nici chiar asa.papagalii mi se pareau mai comici pentru ea.inca mi-e teama sa intru in magazin,fara bani,caci as plange de oftica pana la salariu.
criss,chiar si perusii?am inteles ca nu sunt asa pretentiosi.pe de alta parte,ma gandesc ca daria a mai crescut.nici nu vreau sa ma leg la cap,fara sa ma doara.totusi,ma gandesc ca mai sunt familii cu papagali si copii mici.ufff,tare greu.
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie
flamingo spune:
Emma27, eu cred ca trebuie sa-ti urmezi dorinta, ce va fi va fi. Sunt doar niste pasari, eu nu stiu prea multe despre papagali...dar imi amintesc ca dimineata fac galagie si te trezesc...
Eu am avut iepuri(pe care ii strigam pe nume-in apartament iar maica-mea arata cam asa), asa, apoi caine, pe care tot ea maicamea ii interzicea sa iasa din baie, apoi pisici(mai multe), apoi pesti...(astia nu sunt asa pretentiosi, depinde doar ce specii ai, eu aveam Guppy, poti sa nu le schimbi apa, nu le dai de mancare, ca tot nu mor si se inmultesc...
Abia astept sa-ti cumperi si sa ne zici cum este....
emma27 spune:
flamingo,fii sigura ca o sa pun si poze.si acum o intrebare tare prosteasca:papagalii dorm ziua sau noaptea?
Ema
Picnic-ul mult asteptat
Calatorie