Vieti luate in mod inconstient

Vieti luate in mod inconstient | Autor: pashosha

Link direct la acest mesaj

Am o amica, care din motive tehnice nu se poate loga...de aceea va trimit mesajul ei de pe id-ul meu, si ma intreb ce putem face pentru acei copilashi

Buna ziua.

Va supun atentiei un subiect destul de delicat. Maternitatea Sf Pantelimon din Bucuresti.
Aici, in aceasta maternitate se intampla foarte multe lucruri ciudate, de la imbolnaviri ale mamelor pana la moartea subita a noilor nascuti.
Cumnata mea, a nascut la aceasta maternitate, a dat nastere unei fetite (nascuta prematur la 36 de saptamani) in greutate de 1500 g si 42 de cm. Doctorii nu ii dadeau prea multe sanse de supravietuire, dar nepoata mea vrea sa traiasca, este o luptatoare. Saptamana asta o va externa.
In prima saptamana de viata s-a infectat cu un streptococ si pt tratarea lui i-au administrat antibiotice. Dupa 2 saptamani a facut o infectie la stomac din cauza nesterilizarii biberoanelor, bineinteles i-au administrat antibiotice. Dupa 3 saptamani a mai facut si o infectie urinara si i-au bagat o branula in cap, langa fontanela. Dar nu stiu cum, in locul acela unde a fost branula a facut o galma de dimensiunea unei unei visine. Ce ma deranjeaza cel mai tare e faptul ca medicii de acolo nu isi asuma responsabilitatea faptelor lor si vor sa o externeze fara sa-i faca un control amanuntit fetitei. Vor sa o trimita acasa dar ii dau un bilet de trimitere la Budimex pt o ecografie la cap, dar sa mearga cu masina personala sau un taxi. Bine, merge cu un taxi, dar nu cumnata mea a imbolnavit fetita ci dr si cred ca e responsabilitatea lor sa externeze fetita de abia dupa ce constata ca e sanatoasa.
Si asta nu e tot, in decurs de o luna au murit peste 5 noi nascuti, nu se cunosc cauzele.
Si eu am nascut acolo, de 2 ori, iar primul meu copil a fost si el infectat cu un streptococ si normal i-au administrat antibiotice. Acum are 6 ani si din pacate e cu imunitatea la pamant din cauza celor intamplate in maternitate. Ce m-a deranjat atunci a fost ca nici un dr nu-si dadea interesul pt copilul meu, le spuneam asistentelor ca copilul nu poate respira si imi dadeau urmatorul raspuns” Nu vezi ca fumez si imi beau cafeau?Iar cand sotul meu i-a spus dr cu care am nascut ce s-a intamplat cu bb meu, acesta a vorbit cu sefa sectiei de neonatologie, dr. Iorgulescu care mi-a facut un scandal imens. Dar nu s-a gandit ca din cauza lor s-a imolnavit copilul meu si stitti din ce cauza ca i-au pus radiatorul sub patut.
Toate astea se intampla intr-o maternitate din Romania, tara care vrea sa devina membra UE.
Trebuie sa facem ceva sa nu mai moara suflete nevinovate.
Ieri cand am fost la ea la spital, mi-a aratat un tatic caruia ii murise bebele. Era daramat, nu mai reactiona, nu pot sa va descriu starea in care era.
Cred ca tot sistemul sanitar din Romania e la pamant, trebuie sa tragem un semnal de alarma in privinta asta.
Nu va dau nume pt ca imi este teama ca cumnata si nepotica mea sa nu pateasca ceva atat timp cat mai stau in spital.

Cu mult drag, Mihaela





pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvia_112 spune:

BUNA FETELOR
vai nu-mi vine sa cred ce se intimpla in spitalele si mai ales in maternitatile noastre.dar oare nu vede nimeni aceste nereguli?este strigator la cer ce se intimpla.subiectul acesta trebuie vazut si de cineva competent care este in masura sa faca ceva .oricum mai vb. pe aceste subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

mie imi spui Silvia?..si ai citit? ii este frica sa dea numele doctorului pentru ca altfel ii fac probleme pacientei in spital..mie nu imi vine sa cred...mi-a zis ca a tratat-o odata un medic care era in stare de ebrietate...se poate asha ceva oameni buni?...Doamne Dumnezeule...ganditit va putin la parintii acelor micuti..puneti-va in locul lor...fetelor, trebuie sa facem ceva ...trebuiesc alertate autoritatile, sau facuta o plangere la colegiul medicilor...???
Acum, despre prietena mea, cred ca aia mica trebuie vazuta de un specialist neurolog nu? voi ce ziceti? nu e buna umflatura aia...Dragele mele, suntem mame cu toatele, hai sa ne ajutam intre noi..dati-va cu parerea..dati un sfat..faceti-va auzite!!!

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Pe mine nu ma mira deloc cele povestite. Si eu am fost urmarita la inceputul sarcinii de Dr. Urleteanu de la Sf. Pantelimon si pe langa faptul ca am fost diagnosticata gresit cu sindrom antifosfolipidic si am facut vreo 50 de injectii aiurea, maternitatea mi-a lasat o impresie ffff proasta; inchipuiti-va ca usile la toaleta nu au clante, apa nu curge, iar in saloane este o mizerie de nedescris; eu m-am internat o zi pt. analize si am crezut ca nu mai scap vie de acolo. Pe masa ginecologica asistentele au pus ambalajul de la manusile chirurgicale si m-au poftit sa ma urc. Nu-mi venea sa cred. Pashoshared ca ar fi bine sa spui numele medicilor pt. ca multe mamici sa se poata feri de ei. Sanatate multa bebelusei!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:



nu eu ci prietena mea, dar ea mai asteapta cateva zile sa se externeze

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soarenistor spune:

Cunosc situatia,acolo am nascut 5 copii .il cunosc si pe dr Urlatianu chiar el m-a asistat la nastere.aveam o impresie buna de el dar la ultimul copil mi-am schimbat impresia total.nici nu mai vreau sa aud de spitalul sf pantelimon.
1.nu au aparatura buna.
2.asistentele sunt obraznice iti cer bani fara nici o jena.
3.gindaci la orice pas ,daca nu eram atenta ii intra in gurita ,noaptea eram de straja.
in concluzie ,,e jalnic''

nistor gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

eu am fost internata la Pantelimon la interne, pentru ca aveam incredere in doctorita-dar spitalul e mizer, nu ma mir ca s-au imbolnavit copiii...din cele 5 spitale in care am ajuns in Romania Pantelimon e cel mai mizer, pe departe, chair mai mizer decat Urgenta(Floreasca) + mancarea e de nemancat...

inainte de a pleca din tara am avut ca ginecolog un doctor de la Pantelimon, Ionescu Crangu, mie mi-a placut de el, dar nu am fost deloc la spital-doar la policlinica particulara si nici nu am nascut cu el. Mi-a facut o cauterizare de col, la cabinet, f.f. reusita...pacat ca lucreaza in spitalul in care lucreaza...


anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-17
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:



in concluzie micky, cred ca trebuie luati mama si copilu de acolo cat mai repede si dus la un neurolog bun..ca la ce i au dat acolo...fereasca sfantu!!!1

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Poate daca ar fi mai multi cei care ar spune problemele pe care le-au avut cu medicii din Ro, daca ar fi mai multi care sa-si caute dreptatea, poate nu s-ar ajunge aici...Eu sunt una din pacientele nemultumite ale unui dr, si nu ma las si nu o sa am liniste pana nu mi se va face dreptate! Poate dupa mine, vor mai prinde si altii curaj si vor lupta pentru drepturile lor,pentru viata lor si in special a copiilor lor!
In ceea ce priveste spitalul Pantelimon...Eu am plecat de acolo cu o infectie. Dar asta e cea mai mica problema din cate am avut.
Iar neurolog bun: Dna Prof. Dr. Sanda Magureanu. O puteti gasi la spitalul Obregia la Neurologie pediatrica si la Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes.
Sanatate multa.

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

si eu am o parere proasta despre spitalul pantelimon..am facut acolo doua stagii (studenta fiind) , la interne si la chirurgie...multe lucruri scandaloase..e pacat insa de medicii buni care lucreaza acolo si intra in aceeasi oala..
de maternitate nu stiu exact cum e, din punctul de vedere al mamicilor, dar, cel putin acum 2 ani salile de operatie erau puse bine la punct, in blocul operator conditii bune de igiena, si multi medici priceputi..cand stai insa internat, conteaza extrem de mult si atitudinea personalului, si gandacii, si peretii spitalului, care ar fi ideal sa nu stea sa se prabuseasca peste tine...

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

sa va povestesc si intamplarea mea.Acum cativa ani mi-a venit cm si nu se mai.Diag fiind de sarcina extrauterina asa pusese seful Prof.Dr.Nu va spun cum eram controlate intr-o mana tinea tigara si cu cealalta ne controla parca eram pe banda rulanta.Dar o Dr. care era stagiara si-a dat semnatura ca nu am nimic si ca totul se rezolva cu cateva medicamente, asta dupa ce Prof. Dr. trimisese asistenta de imi facuse o injectie care m-a ametit ca urma sa fiu dusa la operatie.Am stat 3 saptamani in care mi-au facut antibiotice injectabile.(Penicilina/Kanamicina/ergomet/polidin) plus pastile pe gura.Asa faceam in fiecare zi.Ajunsem la ora care treb. sa fac tratamentul injec. sa fug pe hol, doar cand vedeam asist. ca vine.Imi venea sa ma dau Nu va spun ca nu am mai putut presta cateva luni stiti cum era fundul meu......plin de noduli.Ziua faceam raze ca sa mai imi treaca.In ultima zi i-am spus daca nu-mi dati drumul plec.Si intr-un final am fost externata....Dar stiti cum ma consultat ultima data.....o mana era in mine si cu alta manca struguri.De atunci sa nu vad struguri ca-mi aduc aminte.....De aceea ar trebui sa dam nume de Dr care fac asta sa se fereasca toata lumea de ei.Ae trebui da-si faca control la cap inainte de a se numi DR.

Mergi la inceput