Prenatale, de cand si ce anume ???
Raspunsuri - Pagina 2
MyBaby spune:
Buna burtici!Si eu am inceput sa iau vitaminele prenatale si acid folic din saptamana a 5-a de sarcina inainte sa mi se faca analizele,nu am intrebat medicul cat timp trebuie sa le iau dar am citit pe instructiuni si scrie ca trebuiesc luate toata perioada de sarcina si dupa daca alaptezi,asta depinde si cum te simti ca poate aparea o suprasaturatie de ceva vitamina sau mineral si nu te simti cum trebuie de la ele,atunci trebuiesc intrerupte o luna si reluate dupa.
A scris cineva ca in primul trimescru de sarcina nu se iau vitaminele si nici acidul folic,nu stiu ce sa zic pentru ca mie medicul mi-a recomandat acidul folic inainte de a ramane insarcinata cu 3 luni....
Pupici si sarcina usoara tuturor!
Adriana
Denisam spune:
De acord cu My Baby, mie mi-a spus doctorul sa iau materna si baby aspirin de cand stiu ca sunt nsarcinata si acid folic inainet cu 3 luni, acua aeu nu mai iau acid folic pt ca am luat cam 6 luni inainte si materna contine acid folic.
Am intrerupt pt 2 sapt materna din cauza gretzurilor, dar o sa o reiau sapt viitoare cand fac 12 sapt.
Numai bine si nu strica vitaminele!
Denisa
10+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
tcelen spune:
Ma-ti bagat complet in ceata!!!!!!acum 7 luni am avut osarcina pe care am pierdut-o la 3 luni si doctorul m-a pus sa iau inca de la inceput MATERNA,ACID FOLIC SI MAGNEZIU CU B6,acum citesc ca MATERNA nu trebuie luata in primul trimestru de sarcina ,ba mai mult ca contine si acid folic,deci eu luam doza dubla de acid folic!!!!!!!acum stau si magandesc oare oprirea sarcinii mele din evolutie nu a fost din aceasta cauza ca am luat prea multe medicamente si cand nu trebuia,ma refer la MATERNA????!!!Acum sunt din nou insarcinata in 5 sapatamani si iau numai acid folic,asta ptr. ca inca nu am ajuns la doctor,dar oare sa mai am incredere in el????????????????
PUPICI CRIS
5+
T.CRIS
teolinda spune:
Eu iau Materna si acid folic. Chiar acid folic mi-a spus sa iau 2 pastile pe zi. Plus ce contine si Materna...deci acid folic la greu. Nu are ce rau sa faca acidul folic TCELEN ba din contra protejeaza f. bine nu doar pe bebe ci si pe noi. In mod normal, daca citesti prospectul, orice om ar trebui sa ia acid folic nu doar inainte si pe timpul sarcinii.
A... si Materna am inceput sa iau din sapt. 10 cand am schimbat medicul si acesta mi-a prescris.
15+
mcm spune:
N-are nici o treaba Materna cu pierderea sarcinii. Sunt mai multe cauze care duc la pierderea sarcinii - parazitoze, insuficientza colului, etc.
Calciu nu trebuie luat dupa ureche in sarcina deoarece duce la imbatranirea prematura a placentei si provoaca si contractii. Toate suplimentele trebuie sa le luati numai dupa sfatul medicului si in urma unor analize. Nu toti medicii prescriu prenatale....E bine sa faceti analize pentru a vedea daca exista un deficit si despre ce anume este vorba. Unele sarcini sunt duse la capat fara nici o problema fara sa fie nevoie de suplimente.
Va pup.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria Uimirea (D.N. 02.10.2004)
Kittycat spune:
Pana la 20 de saptamani am luat doar acid folic si vitamina E. Pe urma am inceput sa iau Prenatale, fier, magneziu cu B6, calciu, zymafluor.
Andra,
de printesa
(15 noiembrie 2004)
Giova spune:
Mie dr. mi-a zis ca numai din a 4-luna imi da vitamine.Acelasi lucru l-am auzit si de la dr. de fam.
Am vorbit despre chestia asta si cu dr. endocrinolog, care e insarcinata in luna a 6-a si mi-a zis ca nu ia nici o vitamina, ca le ia pe cale naturala.
asa ca, nu ma mai alarmez, daca analizele au iesit bine, ascult de dr. mei.
poze
gio
si bb 12+