Bebelusi de sept-oct 2004 (58)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns s_simona spune:

RAMONA, multumesc de raspunsuri. Eu inca ii dau sa suga si ziua, dar ma gandesc ca la un moment dat trebuie sa-i dau si alt fel de lapte. Nu stiu cand si cu ce o sa incep. Cat despre Humana, cred ca este cel mai bun. Dintre cerealele ce le-am cumparat, Humana a mancat cel mai bine.

AISSA, nici puiul meu nu prea mananca. Daca ai citi mai devreme, am fost chiar si la doctor sa vad ce are. Este bine sanatos.
Astazi am fost la niste prieteni, ce au o fetita cu o luna mai mare ca Tudor. Cand am ajuns tocmai ii dadea sa manace piureu de cartofi. A zis sa-i dau si lui Tudor, dar sigur nu mananca. Si surpriza, a mancat mai mult ca fetita prietenilor. Asta este.

Si inca ceva, mai da cineva la bb paine prajita? Lui Tudor ii place tare mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_simona spune:

http://community.webshots.com/album/382796324chdnfK/0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Aissa , cu ceva timp in urma va innebuneam de cap ca al meu BB nu vrea sa pape. Si tot cautand pe aici am descoperit o postare a unei mamici. Mi-am printat-o si am pus-o in folie lipita pe perete deasupra scaunului de BB. Redau aici:
Din cartea lui Lyonel Rossant "Alimentatia copilului intre 1 si 3 ani":

Cele 10 precepte pentru parintii unui copil care nu mananca

1. Copilul dumneavoastra este normal, dupa cum dovedesc examenul clinic si bilantul efectuat.
2. In nici o imprejurare si sub nici un pretext nu trebuie sa fortati copilul sa manance mai mult decat are el nevoie.
3. Copilul nu trebuie felicitat daca mananca. A manca nu este o virtute, ci un privilegiu. Mananci ca sa te hranesti si nu ca sa-i faci placere mamei sau tatalui.
4. La ora mesei in familie, aduceti mancarea pe masa, fiecare este servit dupa bunul plac. Daca mancarea nu se numara printre preferinitele micutului, puneti-i in farfurie o cantitate simbolica, fara a-l forta sa guste, sau chiar nu-i dati nimic; acest lucru ramane la latitudinea dumneavoastra. Nu inlocuiti felul respectiv cu un altul pregatit special pentru copil. Aveti tot timpul sa-i pregatiti in zilele de tratament care urmeaza acele feluri care stiti ca-i plac, chiar daca veti face zilnic aceeasi mancare.
5. Masa nu trebuie sa dureze mai mult de o jumatate de ora. Nu lasati copilul sa mestece ore in sir bucatica de carne sau legumele din farfurie. Nu-l obligati sa-si termine mancarea. Chiar daca farfuria lui este inca plina, luati-i-o dupa zece minute fara comentarii si fara sa abordat o figura trista, consternata, enervata, inciudata, plictisita, contrariata, istovita, deprimata... imaginati-va ca sunteti filmata si ca trebuie sa va jucati rolul. ,,Spectacolul continua..." pe scena. chiar si In cazul unor probleme personale importante. Ordinea ,,logica", conventionala: antreu #65533; felul principal #65533; desert nu este obligatorie pentru copil.
6. In cazul copiilor care nu stau bine cu apetitul, nu le umpteti: farfuria (1, 2, 3 lingurite de carne si piure...); ii suplimentati portia numai daca micutul mai cere. O farfurie prea plina poate taia foamea, in special la copiii mofturosi. Trebuie si puneti copilul in pozitia activa de a mai #65533;cere" si nu in cea pasiva, de a refuza.
7. Nu-i dati copilului sa manance nimic intre mese. In schimb, puteti aplica asa numita ,,clauza de securitate" care consta in a lasa pe masa, ca si cum le-ati fi uitat, tot felul de alimente (fructe, branzeturi, ridichi, o felie de sunca etc.) pe care copilul le va ,,inhata" fara stirea dumneavoastrla (asa va crede el). Instinctul se reinstaleaza astfel in afara oricarei probleme de supunere sau capitulare.
8. Nu faceti niciodati observatii sau comentarii in fata copilului, pe tema apetitului. Nu-l pedepsiti daca nu mananca! Si nici nu-l recompensati daca mananca! Cind sunteti cu el, stergeti de pe #65533;ordinea de zi" problema alimentatiei. Nu mai atacati acest subiect. Nu va aratati trista sau enervata ca el nu mananca. Daca nu va puteti abtine, iesiti din camera si consumati-va criza in incaperea de alaturi...!
9. Nu datii ascultare sfaturilor deplasate, contradictorii si haotice pe care vi le dau cunostintele dumneavoastra.
10. Nu uitati ca oamenii mananca mult prea mult: frecventa obezitatii, a hipertensiunii arteriale, a aterosclerozei sunt consecinte ale acestui fenomen. La medic ar trebui dus copilul care minanca prea mult si nu cel care se multumeste cu putin si se dezvolta normal. Copilul nu creste mai incet pentru ca mananca putin; dimpotriva, el mananca putin deoarece creste mai incet..!

Daca urmatii aceste 10 precepte, se va intimpla urmatorul lucru: timp de cateva zile, copilul nu va manca decat ce-i place (desertul...!) si va refuza carnea si legumele. Cateodata el nu va manca nimic sau va roade un colt de paine. Nu va pierdeti firea, fiti tari, copilul dumneavoastra nu se va imbolnavi.
Dupa trei, opt sau cincisprezece zile, daci ati urmat indeaproape aceste precepte, el va incepe sa manance dupa propriile lui nevoi, iar cercul vicios al ,,Mesei infernale" va lua sfirsit

Pot sa va spun ca mereu imi repetam ca nu o sa imi indop copilul, insa cam uitasem....noroc cu forumul . Mai amsi alte povesti de alimentatie..dar pe data viitoare

Alex

Mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Pina la urma am fost la urgenta.
Am luat ultimul kk in pampers pachetel frumos si am mers sa ii aratam dr-lui.
Doctorita de garda de acolo, ne-a enervat rau.
Dupa ce ca ne-a speriat si vorbea cu noi ca si cum am fi niste iresponsabili, s-a apucat sa ne tina teorie despre tratamentul nostru ortopedic...
Sotul meu care e o fire ft calm, fierbea si a zis ca ii venea sa o ia la palme.
Ne-a trimis la Victor Babes.Acolo dr dragut, ne-a ascultat si a zis ca are: enterocolita... sper ca am scris corect.
am dat kk la coprocultura si ne-a prescris medicamente si acelas regim ca si pediatra noastra... cu specificatia nici un pic de lactoza...macar 5 zile.
Atit ca ne-a prescris Gentamicina si din cite am mai citit eu pe aici pe site e un antibiotic foarte nociv si mi-e cam frica sa nu o fac bine in una si sa pateasca alta.
Of, mi-e mila de ea ca tare e greu sa iti vezi puiul bolnav.
Dar ce ma mira ca chiar azi a mincat ceva... asta comparativ cu faotul ca nu vroia nici sa vada lingurita zilele trecute.'Azi a mincat vreo 80 g cereale si vreo 30 de morcov cu pui plus 300 g Bebelac pina sa ajungem la urgenta si 200 Milupa cu zeama de orez dupa. Eu zic ca e bine dupa ce o saptamina nimc, si de aceea m-am mirat ca a facut cu singe( totusi iera singe)
Va pupic si multa sanatate.
Ma culc si ma rog la Dumnezeu ptr sanatatea tuturor copiilor.
Miine va mai scriu ce mi-am mai notat pe aici.
P.S Doar o specificatie: ma bucur ca iar suntem bebelusi... ca eu chiar eram nitel indispusa ca am trecut la copilasi

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna mamici!

La multi ani Cali, Ionella, Tyaa!

La multi ani bebicilor aniversati azi!

Noi n-am plecat niciunde, cu toate ca aveam in plan o excursie la Felix vineri, insa vineri noaptea l-au operat pe tati(lui Ovi) , asa ca am ramas in Arad.
Acum e bine, i-au scos colecistul care era pe cale sa perforeze(noroc ca l-au operat), deoarece era gangrenos.

In rest suntem bine, Alesio e mare strengar...si mare mamos....striga dupa mine MAMA cand ies din camera, si ori nu se opreste din strigat pana nu ma intorc, ori vine in 4 labute dupa mine tot strigand...e asa dulce......

Musca cu cei 4 dintuci tot ce prinde....si isi da cu lingura de lemn in cap!Cand ii spun nu-i voie, se uita la mine si-si mai da odata.....asa ca nu-l mai bag in seama.....iar daca nu se opreste ii distrag atentia....tare shmecheras e...!

Mie nu mi-a mers netul in week-end....dar recuperez

Pupici!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Lilia multa sanatate Ameliei si voua putere multa sa treceti peste toate!

Aissa nu te mai stresa.Si Alesio a avut o perioada cand n-a vrut sa pape, dar nu l-am fortat.Simte el cand si cat vrea sa pape!Si-apoi ai nostri copii au rezerve....ca nu-s tocmai slabuti!

Anamari am vazut poze cu copii cuminti!Tare frumosi mai sunt!
Tu cum te simti?

Pupici.....ca s-a trezit gombotzul mic!

Ioana& Alesio, bāzucu lu' mami si bebelacu lu' tati(08.10.2004) cu bazucu'
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreema24 spune:

La multi ani !

Ionella3003

Tyaa (Irina Maria)

Cali

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !

Mergi la inceput

La multi ani !

Evan

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei Site Loreema

Mergi la inceput

pufymic - Ce ne bucuram ca e mai bine Socrelul tau!Recuperare rapida!

lilia- Saracuta de ea! Hai ca trece si asta repede daca tine regimul bine. Rabdare si putere puiut!

didialex - Multumim pt lista aceea. E f buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Buna dimineata si la multi ani mamicilor si bebicilor care se sarbatoresc azi.
Ramona bine ca n-ai venit la C-ta wk astya ca nu puteai sa faci plaja, iar ieri doar printe picaturi puteai iesi afara. Este aici o vreme tare mohorata. Ma gandesc la Elyane care saraca cica e la mare da n-are bafta deloc de soare. Sa speram ca se indreapta vremea si ca o sa se bucure de plaja si baie in mare(desi apa sigur o sa fie rece).
Lilia multa sanatate printesei tale. Of ca numai de necazul asta mai aveai nevoie.
Pufy multa sanatate socrului tau si sa-si revina repede.
Sper sa reusim sa iesim la plimbare azi ca la ce vreme e afara... si ce vant bateee....

AURASI NICOLETA

Mergi la inceput