Mamici de iulie-august 2005 (54)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nique15 spune:

Albinutzza te rog trimite-mi si mie pe PM lista pentru spital... si eu am nevoie de putin ajutor, ca sunt tare imprastiata si uituca!
Merci frumos!
Irina glicerina boraxata pentru ce este buna? Ajuta la desfundarea canalelor? Ai gasit-o la farmacie?
Nici eu nu prea am pofta de mancare gatita, in schimb imi este sete tot timpul si as manca foarte multe fructe, mai ales piersici... si inca sunt destul de scumpe in piata :((
Asta este profit acum ca dupa cine stie ce ne mai rezerva guvernantii nostri!

Ioana si bblina 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Kulta, e foarte posibil sa fie candida. Nu trebuie sa faci nimic ca sa o iei, poate fi pur si simplu de la imunitatea scazuta din sarcina. Trebuie facuta o lama si un tratament local probabil.

Gabi, mamikul Evei si al baietelului din burtic, 34 sapt.
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Mitub, Albinutzza , bine ca m-am convins ca noi nu vom intra sub incidenta legii, eu citisem numai articolul din Jurnalul National si in ziare nu ma prea incred .
Oricum, pentru cele care nasc dupa data de 18 noiembrie e tare nasol. Nu mi se pare drept, mai ales ca acum fiecare stie deja ca este gravida, si-a planificat bugetul intr-un anume fel, avand in vedere ca un copil implica multe cheltuieli.
Cam cat ar trebui sa castige sotul ca sa asigure un trai decent (nu imbelsugat) familiei, in aceste conditii?

Sa auzim numai de bine.
36+ si din burtica Sara.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

Buna burtici,
Azi am vrut sa merg la ultimul control la medicul meu si nu era la spital. Dar am vorbit cu alt medic (ca al meu pleaca in concediu toata luna iulie) si a zis ca ma vede maine si ca pot sa il sun oricand. Asa ca m-am linistit.
Gabi faza cu fenobarbitalul la noi cu siguranta nu se aplica, in alte parti nu bag mana in foc.
Noi folosim supozitoare cu fenobarbital cand e necesar pentru tratament, sau fenobarbital intramuscular. La noi in tara nu exista fenobarbital intravenos (am vrea noi) asa ca faza cu cateterul din cap pica.
Se spun multe din nestiinta si e si vina cadrelor medicale ca nu explica mamelor toate manevrele si tratamentele necesare.

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

FELICITARI IOANA SI CRIS CIUREA, SA VA TRAIASCA INGERASII SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII.

dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 37 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Nique, ti-am trimis...daca mai aveti completari spuneti-mi si mie...

Delia, ce bine ca nu se fac, ma speriasem cu cateterul din cap sper ca nicaieri in Romania...

Albinutzza 37+ & Luca bondarelu' din burtica
Traieste clipa
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Nique, glicerina boraxata sau orice crema bogata in lanolina (vaselina) pregateste sfarcurile pentru alaptat, pentru a nu face ragade. Bineinteles aici mai conteaza si cum pui copilul la san. Eu am aureolele foarte sensibile, uneori nu suport nici bluza pe sanul gol, am senzatia ca musca!!! Pentru asta am luat glicerina boraxata si ma ung, mi le-a facut putin mai putin sensibile. Este drept, este foarte bun garmastanul dar este prea scump si prefer sa-l folosesc in caz de-mi apar ragade sau chiar cand imi simt sfarcurile mai sensibile atunci cand alaptez.

Da, din fericire pe noi nu ne va afecta aceasta lege, dar este nedrept pentru fetele care vor depune dosarul pentru CIC din ianuarie si care sunt deja insarcinate. Femeile astea s-au bazat pe ajutorul de la stat totusi!!!!! Sunt foarte revoltata, suntem un popor manevrat de niste capete patrate!!
Mai multe nu spun pentru ca nu vreau sa ma enervez....

Pupici,

Irina si bebe 33 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Albinutza, trimite-mi si mie listuta cu bagajul, please.

Cine ma lamureste si pe mine cu CIC-ul asta? Eu trebuie sa ma duc sa depun dosar sau firma la care lucrez? Cum se procedeaza? Am o colega care a nascut in Decembrie si imi aduc aminte ca a facut o cerere la contabilitate cum ca vrea sa renunta la concediul postnatal ramas si sa intre in CIC. Altceva nu stiu.

acusor 32 sapt

http://pg.photos.yahoo.com/ph/eavoicu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Acusor, dupa ce-ti efectuezi 42 zile de concediu postnatal obligatorii, mergi la compartimentul personal la firma la care lucrezi si depui o cerere prin care soliciti aprobarea intrarii in concediu de crestere copil pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani. Cererea trebuie sa aiba anexata copia dupa certificatul de nastere al copilasului si o adeverinta de la serviciul sotului cum ca acesta nu beneficiaza de concediu de crestere al copilului .
Sa fiti atente la bani, de exemplu eu primesc mai multi bani pe concediu de maternitate decat ar fi CIC-ul, de aceea eu prefer sa-mi efectuez toate cele 126 zile de co de maternitate.

Sa auzim numai de bine.
36+ si din burtica Sara.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Buna,buna!!!
Of,daca a-ti stii cat de dor mi-a fost de voi!Si ati scris atat de mult!!!Pentru inceput vreau sa transmit FELICITARI SI TOATE CELE BUINE NOILOR MAMICI SI BEBELUSILOR VENITI PE LUME!!!
Despre noi ce sa va spun,azi parca noua noastra casa a prins conturul final,lipsind doar patutul zanicii.Suntem bine,totul a decurs normal si deja facem planuri pentru apropiata venire la Bucuresti,pentru a astepta acolo vernirea pe lume a micutei.
Dragelor,am sa incerc sa intru mai des pe DC,avand un net chiar langa casa,dar acum am sa fug sa citesc muuultele capitole necitite.
Va pupic dulcic,

nicoll_mada 36s+1z
http://photos.yahoo.com/nicoll_mada

MMN

Mergi la inceput