Bebelusi de ianuarie - februarie (29)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Deea e grozava!

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Roll over, Beethoven

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Buna fetelor!
Witchie, daca Irina sufera de colici, Rayan sufera de rasfat si fite.
Mai fratilor, nu vrea decat cu noi, sa nu cumva sa iesim 1 sec de la el, sau sa il lasam singur. Atunci sa vezi urlete, tipetele cele mai ascutite, de, daca nu ar fi baiat as spune ca il fac " sopran".

Ana Maria, incredibila vestea despre indemnizatie. Parerea mea despre tara asta e in ce in ce mai proasta, asa ca, serios daca ma mai mira ceva.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ana Maria, dar legea asta ne afecteaza si pe noi?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

quote:
Originally posted by ILUCAE

TOMASA nu este parerea mea personala ca , copii nu au voie grasimi , doctora ALEXANDREI asa mi-a spus . Tu daca vrei poti sa-i dai copilului tau smantana (ca la asta ma refeream, cred ca despre branzica vorbeam),sau orice grasime , daca imi aduc bine aminte am spus sa intrebati medicul, fiecare copil cu sistemul lui.Branza din comert iti garantez ca nu este ca cea facuta de tine acasa.Este alegerea fiecaruia.Nu esti obligata sa iei in considerare raspunsul meu.

ELENA +ALEXANDRA -BEATRICE (03.01.2005)

By the way, copilul meu nu are un "sistem" diferit de cel al altor bebelusi. Eu zic sa ai mai multa grija cand faci afirmatii si sa te informezi inainte. Daca te refereai stict la smantana trebuia sa o spui, pe cand tu ai scris textual ca "bebeii nu au voie grasimi" iar contextul se referea la grasimile din lactate si branzeturi, tocmai acestea fiind cele esentiale pt. functionarea sistemului nervos al bebelusilor. Daca ai fi zis ca nu e voie sa dai carne de porc sau prajeli eram de acord cu tine, pe cand asa! Si oricum eu zic sa stai linistita ca nimeni nu pune smantana in branza de vaci din comert-ar fi mult prea scump .
Nu cred ca era cazul sa te superi ci mai degraba sa-mi multumesti si sa schimbi medicul pt. ca eu cred ca ai nimerit singura doctorita cu aceasta parere.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Anda, cred ca ai uitat-o pe Ana Maria. Si ea a zis ca vrea sa te sune in leg. cu familia Florescu. Iar sotului tau eu i-as raspunde ca imi pasa pt. ca acei copii sunt la fel de nevinovati de greselile parintilor ca si copilul meu, iar crestinismul se bazeaza pe ideea de a-ti ajuta aproapele ca pe tine insuti. E adevarat ca nu-i poti ajuta pe toti si ca ei sunt din pacate mult prea multi, dar te poti opri macar asupra celor despre care ai aflat cate ceva. Asta bineinteles "daca ai posibilitatea" .
Ceea ce pe mine personal ma face sa fiu putin mai rezervata este faptul ca, din pacate, o situatie ca a lor nu reprezinta o raritate in societatea bolnava in care traim. Asta si faza cu prezervativul.

Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
baietelul meu minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

nu crinuta, stai linistita, nu ne afecteaza decit daca mai vrem un bebe ...si cum eu mai vreau

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
Camera lui Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

MA AFECTEAZA CA AM AVUT CAPUL SEC!! AIA MA AFECTEAZA CEL MAI RAU!
Auzi sa ne luam bone ca se cumuleaza sal cu alocatia lor...!!Sa ajung ca una de venise la cantacuzino cu fdata ca statuse cu bona in parc si se intepase cu niste seringi dela cine stie ce drogati si bineinteles ca testul la HIV era concludent in 6 luni!!!!!!!!!

Am niste nervi ....IN afara ca fac o superdezorganizare frate nu au facut nimic CARE SA MEARGA! Uite domle de maine am dat legea aasta si merge unsa!Si uite ca aveti avantajul asta, asta...

-

PRIVIND ACORDAREA ALOCAȚIEI PENTRU CREȘTEREA COPILULUI
Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art.1 - (1) Alocația pentru creșterea copilului, denumită în continuare alocație, se cuvine, potrivit prevederilor prezentei legi, oricăruia dintre părinții naturali ai copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani, iar în situația copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 3 ani.

(2) Alocația prevăzută la alin. (1) se cuvine și altei persoane fizice, dacă aceasta :

a) a adoptat copilul ;

b) a fost numită tutore al copilului ;

c) are în încredințare copilul sau în încredințare în vederea adopției ;

d) are în plasament copilul, în plasament în regim de urgență, în plasament într-o familie sau are calitatea de asistent maternal.

(3) Alocația se cuvine pentru fiecare dintre copiii rezultați în urma primelor 3 nașteri sau, după caz, pentru primii 3 copii aflați în una din situațiile prevăzute la alin.(2).

Art.2 - Alocația prevăzută la art.1 se cuvine și persoanelor care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, au copii în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap și care nu au beneficiat de indemnizația pentru creșterea copilului prevăzută de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 3 - Alocația se acordă numai dacă solicitantul îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții :
a) este cetățean român;
b) are domiciliul pe teritoriul României;
c) se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului.
Art. 4 - Cuantumul lunar al alocației reprezintă 35% din salariul mediu brut reglementat prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de sta
Art. 5 - Alocația se acordă, la cerere, în condițiile prevăzute de prezenta lege, în baza următoarelor documente:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) livretul de familie și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită alocația;
c) certificatul de persoană cu handicap al copilului, după caz;
d) declarația pe proprie răspundere din care să rezulte că celălalt părinte natural, sau, după caz, o altă persoană, dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (2), nu beneficiază de alocație;

e) declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului și că acesta nu este încredințat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat.

f) alte acte, necesare după caz, susținerii cererii.
Art.6 - (1) Cererea pentru stabilirea alocației și documentele din care rezultă îndeplinirea condițiilor legale de acordare a acestui drept se depune la primăria pe raza căreia solicitantul își are domiciliul
(2) Lunar, până la data de 10 a fiecărei luni, primăriile transmit pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoțite de documentele justificative, la direcțiile de muncă, solidaritate socială și familie județene, respectiv la direcția de muncă, solidaritate socială și familie a municipiului București, denumite în continuare direcții teritoriale.

(3) Cererile prevăzute la alin.(1) se soluționează în termen de 15 de zile de la data înregistrării la direcția teritorială, prin decizie de admitere sau, după caz, de respingere, emisă de directorul executiv.

(4) Decizia prevăzută la alin.(3) se comunică solicitantului în termen de 5 zile de la data emiterii.

(5) Contestațiile formulate împotriva deciziei prevăzută la alin.(3) se soluționează potrivit Legii contenciosului administrativ.
Art. 7 - (1) Alocația prevăzută de prezenta lege se cuvine și se acordă după cum urmează:

a) începând cu data nașterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la această dată;

b) începând cu data adopției, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredințării, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la data la care s-au aprobat sau instituit măsurile respective de protecție a copilului;

c) de la data intrării în vigoare a prezentei legi, în situația persoanelor prevăzute la art.2, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la această dată.

d) de la data cererii, dacă aceasta a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) și c), după caz

(2) Pentru fracțiunile de lună, cuantumul alocației se stabilește proporțional, în funcție de numărul zilelor calendaristice din luna respectivă, pentru care alocația se cuvine și se acordă.
Art. 8 - Plata alocației încetează începând cu luna următoare celei în care:

a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
b) copilul a decedat;
c) beneficiarul a decedat;
) beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art.3.

Art. 9 - (1) Plata alocației se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
a) beneficiarul este decăzut din drepturile părintești;
b) beneficiarul este decăzut din dreptul de a fi tutore;

c) beneficiarul este decăzut din drepturile de a i se încredința sau a primi în plasament copilul;

d) beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile;

e) copilul este abandonat ori internat într-o instituție de ocrotire.

(2) Reluarea plății alocației suspendate în condițiile prevăzute la alin.(1) se face la cerere, începând cu luna următoare celei în care se depune cererea.

Art.10 - (1) În situațiile prevăzute la art.9 lit.c) și d) și în cele prevăzute la art.10 alin.(1), alocația poate fi solicitată de către o altă persoană, din cele prevăzute la art.1, cu respectarea prevederilor prezentei legi.

(2) Alocația se cuvine și se acordă noului beneficiar de la data încetării, respectiv a suspendării, dacă cererea a fost depusă în termen de 90 de zile de la data la care a operat încetarea, respectiv suspendarea.

(3) Alocația se cuvine și se acordă noului beneficiar începând cu luna următoare depunerii cererii, dacă aceasta nu a fost depusă în termenul prevăzut la alin.(2).

Art. 11 - (1) Persoana beneficiară a unei alocații este obligată să comunice, în scris, primăriei orice modificare intervenită în situația sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plății, în termen de 5 zile lucrătoare de la apariția acesteia.

(2) Comunicarea prevăzută la alin.(1) se transmite de către primărie direcției teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

Art. 12 - (1) Alocația prevăzută de prezenta lege se suportă de la bugetul de stat, nu este impozabilă și nu poate fi urmărită silit, decât în vederea recuperării sumelor încasate necuvenit cu acest titlu, conform legii.

(2) Pentru alocația prevăzută de prezenta lege se datorează contribuție individuală de asigurări sociale de sănătate, suportată de la bugetul de stat, calculată asupra cuantumului prestației.

(3) Asupra alocației nu se datorează contribuțiile de asigurări sociale stabilite de lege.

(4) În situația persoanelor care dovedesc un stagiu de cotizare în sistemul public de pensii de 10 luni în ultimele 12 luni anterioare datei nașterii copilului sau, după caz, anterioare datei la care, conform legii, au intervenit situațiile de la art.1 alin.(2), perioada în care acestea beneficiază de alocație constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare, în condițiile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare.

(5) Pe perioada în care beneficiarul alocației își întrerupe activitatea, contractul individual de muncă sau, după caz, raportul de serviciu se suspendă de drept.

Art.13 - Fondurile necesare plății alocației, cheltuielile administrative, precum și cele de transmitere a drepturilor se suportă din bugetul de stat, alocat cu această destinație Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei.

Art.14 - (1) Sumele încasate necuvenit cu titlu de alocație se recuperează, pe baza deciziei emisă de directorul executiv al direcției teritoriale, de la beneficiar, cu respectarea termenului general de prescripție.

(2) Decizia prevăzută la alin.(1) constituie titlu executoriu și poate fi contestată conform prevederilor Legii contenciosului administrativ.

(3) Sumele rămase nerecuperate de pe urma beneficiarilor decedați nu se mai urmăresc.

(4) Sumele încasate necuvenit cu titlu de alocație, ca urmare a unei infracțiuni săvârșite de beneficiar, se recuperează de la acesta de la data primei plăți a sumelor necuvenite, în condițiile legii.

Art.15 - (1) Constituie contravenție, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să constituie infracțiune, nerespectarea prevederilor art.6 alin.(2) și art.11 alin.(2) și se sancționează cu amendă de la 3.000.000 lei la 6.000.000 lei.

(2) Nivelul amenzii prevăzut la alin. (1) poate fi actualizat prin hotărâre a Guvernului.

(4) Constatarea contravenției prevăzute la alin. (1) și aplicarea amenzii corespunzătoare se fac de către organele cu atribuții de control ale Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei.

Art.16 - În aplicarea prevederilor prezentei legi, în termen de 60 de zile de la data publicării, Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei va elabora norme metodologice care se aprobă prin hotărâre a Guvernului.

Art.17 - Drepturile referitoare la indemnizația pentru creșterea copilului reglementate de legislația anterioară, aflate în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi, cât și cele solicitate și cuvenite anterior acestei date, dar nepuse în plată, se suportă în continuare de la bugetul asigurărilor sociale de stat, în cuantumul reglementat de Legea nr. 19/2000 și se achită de către plătitorii prevăzuți de această lege.

Art.18 - (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, prevederile Legii nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, precum și orice alte dispoziții contrare, se abrogă.

(2) În vederea aplicării prevederilor art.17, dispozițiile referitoare la concediul și indemnizația pentru creșterea copilului cuprinse în Legea nr.19/2000, cu modificările și completările ulterioare, sunt aplicabile până la data expirării duratei de acordare a drepturilor.

Art.19 - Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2006.

http://community.webshots.com/user/bestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

ei doamnelor, in sfirsit liniste. cu mine cam depasita de situatie. nu stiu daca laptele meu e bionic, dar matza asta e argintul viu. isi petrece ziua facind in toata felurile. Tipa... Chiuie... Geme... Isi maninca degetele de la picioare. Se intoarce pe burta. Inceqrca sa avanseze. Uneori poate un pic. Alteori nu. Alteori se invirte in jurul prpriei umbre pina ajunge acolo de unde a plecat. Se intoarce pe spate. Si ii e o foame de lup. toata ziua. toata ziua maninca si face gimnastica. Linistita nu e decit daca/i cint sau ii dansez. Sau daca ii repet cicirlai in copaie sa te lai si buhuhu la luna suie sa mi_l suie pe gutuie. Sunt darimata. DARIMATA. Am asa un chef sa urlu si ma abtin cu greu...ca sa n_o trezesc.

SI culmea este atit de cald de parce am fi undeva la tropice. Imposibil s_o scot pe undeva intre 11 am si 9 seara. Iar pe lac e tot la fel de cald si acolo. Poate plec cu soacra_mea la ea in sudul Frantei sa mai respir un pic. Gata nu va mai impui capul cu ale mele ca vad ca le aveti si voi pe ale voastre.

Tomasa multzumesc pt Garmastan. Sinii se mai umfla uneori mai ales dupa zile in care minca din ora_n ora, dar nu ma mai dor decit in momentul cind incepe sa curga laptele. apoi se opreste...durerea/

Witchie si eu vreau sa dau ceva pentru familionul Florescu...Sper sa te prind pe Ym fara ca pc_ul meu sa se blocheze. Inteleg ca nici Irina
nu mai are stare...am vazut_o. e frumoasa foc.

Mergi la inceput

Oana si eu cred ca nu trebuie sa_ti faci griji daca Seb se ridica singur
in fund. Ba eu cred chiar ca poti sa te bucuri.

Mergi la inceput

am si eu o intrebare. matza asta scoate cam de la nascare un zgomot mai ciudat pe nas. ca o sforaiala. pediatra mi_a zis initial ca e infundqta sa_i pun ser fiziologic. i_am pus eu si mama sarurilor fiziologice si nimica, zgomotul il tot face. mai e cineva in situatia asta? ma intereseaza pentru ca si tata sau face la fel iar noaptea sforaie ca un cal naravas. sper ca nu_l mosteneste fata ca n_ar fi prea feminin.

Mergi la inceput