Metode de renuntat la suptul degetelului!!!!!!!!!
Deja a devenit obsedanta problema aceasta. Pana acum am incercat s-o ignor, pe motiv ca daca insist prea tare copilul va suge degetul mai mult timp..si totusi... Degetelele ei arata jalnic, a reusit performanta sa si-l raneasca pe unul intr-u asemenea hal...buricul degetului este tot o rana vie, s-a crapat pur si simplu pielea pe el. Nu mai spun ca degetelele ambele sunt cu niste mari bataturi de la atata supt....
Voi, concret, cum ati renuntat???
Noi am incercat cu solutia aceea speciala..nimic...i-am explicat ca face buba..nici un rezultat..ca nu mai e bebe mic ca doar ei sug degetul si suzeta...Nic io treaba, zice ca e bebe mic si suge degetul in continuare....acum incerc sa ii pun leucoplast, doar-doar..dar si-l dezlipeste mereu....
Oare ce sa-i fac, sa trec la solutii radicale de gen cusut maneca la pijama cand doarme???Cred ca ziua si l-ar suge cu "recuperari" asa...Sau sa i-l dau cu clasicul ceai de pelin etc..etc..
La voi ce a dat rezultat???
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
Raspunsuri
sirimie spune:
In cartea sotilor Capraru "Mama si copilul" scrie ca un copil mai mare isi suge degetul ca mijloc de calmare, din plictiseala, nervozitate sau diferite "incurcaturi". Ca orice metoda brutala (cearta, solutii amare, legarea bratelor) nu e indicata pentru ca produce efecte si mai rele, si ca singura metoda este vorba buna, ca trebuie sa o convingi sa renunte la obicei. Si ca poti consulta eventual un psiholog. Daca accepta, o metoda buna este suzeta.
Bebele meu de 4 luni foloseste suzeta dar am descoperit ca isi suge cu placere si degetele :( Sper sa nu isi faca din asta un obicei...
Mult succes! Cred ca trebuie multa multa rabdare.. Eu as incerca sa o tin ocupata cu altceva care sa ii placa si as vorbi mult cu ea despre asta. (Dar eu stiu sigur ca e usor de zis si greu de facut).
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! :)
Simona & Vladut
mariussimiuc spune:
Nu stiu daca exista o metoda sigura si cu eficienta 100%.Parerea mea e ca o sa renunte tot atunci cand o sa vrea.Sora mea si-a supt degetele(doua!!!)pana in clasa a doua.Cand i se facea pofta se ghemuia sub banca si...Acum nu vreau sa te sperii,Doamne fereste!Poate ca la tine o sa functioneze vreo metoda,la mama nu a functionat.Oricum,multa bafta!
Miha si puiul Robert
Pozele noastre
Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!
eli05 spune:
Eu am dezvatat-o pe fetita mea la 1 an si doua luni,dupa ce m-a speriat un medic stomatolog ca o sa-si deformeze dantura.I-am pus sosetele in manute(mai lungi)si le-am tinut o saptamana.Dupa 1 saptamana a uitat.Acum depinde si daca copilul va accepta sa stea asa.Fetita mea nu le-a dat jos si se folosea de manute asa.Mentionez ca am incercat mai intai sa-i panzez degetul cu leocoplast,dar si-l sugea si asa.
mitzura spune:
Eli, fetita ta isi sugea degetul numai cand adormea sau toata ziua? Nu ati avut scandal la adormire cand avea sosetele pe maini?
andora spune:
Eu mi-l sugeam cand eram mica si mi s-a deformat dantura... A dat mama cu fel de fel, pana la ardei iute, nimic n-a functionat... Chiar vreau sa stiu ce ar trebui facut fiindca am un bebe de 8 luni jumate si nu vreau sa pateasca asa ca mine....
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea
& Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
gio spune:
Fetita mea are doi ani si deja si-a deformat putin maxilarul. Ce scrie prin carti am citit si eu, dar nu cred ca se poate aplica in fiecare caz. As fi lasat-o bine mersi sa suga pana cand vrea ea, dar problema este ca are deja rani...ceva trebuie sa mearga. I-am explicat si intelege ca e raneste cand suge degetul, ca e copil mare..nimic nu functioneaza. Am ami scris: zice buba si baga degetul in gura...
Mi-a spus o asistenta acum ca ar fi bine sa-i fac niste cotiere din carton care sa-i tina bratul imobilizat, ca sa se duca reflexul de a-si baga degetelul in gura. la ea nu ami e treaba ca e plictisita, obosita, suparata..e un reflex, suge ambele degete mari non-stop, o data la cinci minute e cu unul dintre ele in gura. daca nu va merge cu leucoplast voi incerca asa...probabil...
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
RaluD spune:
Noi am folosit cu succes suzeta, care, in ciuda basmelor, NU deformeaza dantura.
Stiu ca sunt mamici care nu sunt de acord cu suzeta, dar iata alternativa...
Si eu mi-am supt degetul cand eram mica si am vrut sa evit chestia asta la Emi. La mine nici o metoda nu a dat rezultate, am supt degetelul pana tarziu, la scoala.
Deci, parerea mea: pune-i cotierele acelea cat mai curand, poate ca asta va merge, alte solutii ma indoiesc ca vor da rezultate...
Bafta multa,
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
calina73 spune:
Gio,si fata mea suge degetele si tot 2 ani are ,pe la 6 luni a inceput aceasta "activitate".Pana pe la 1 an si cateva luni 2-3 i-am pus leocoplast dupa care putea sa il desfaca ,apoi am gasit o solutie THUM pe care am folosit-o si o folosim.Ea nu suge tot timpul degetul poate sa adoarma fara sa-l aibe in gura,noaptea mai duce degetul la gura dar fiind data cu solutia aia care este iute il soate repede,ziua pentru ca o mai spal pe miini si baga si ea mina in apa efectul solutiei mai scade si usturimea se mai pierde si reuseste sa mai traga de deget ,daca plecam afara si o mai sterg cu sevetele umede iar reuseste .Acum am sa-ti spun ce am obsevat eu:
am fost cu ea la piscina si am stat in apa si cat ne-am jucat si a avut preocupare degetul la uitat ,cand a obosit si ar fi vrut sa se relaxeze ar fi bagat degetul in gura dar cum pe miini avea pernutele de inotat nu putea duce bine mina in gura si atunci au inceput plansetele ,cred ca poate fi o idee folosirea acelor pernute eu inca nu le-am pus pentru ca sticluta cu thum inca face fata ,si am mai gasit pe net un fel de degetar cu curelusa care este prins peste miina si sunt pentru ambele miini cand le-am vazut costau in jur de 70$una nici pe alea nu le-am cumparat dar cred ca dupa sticlutele cu thum acele degetare vor fii urmatoarea masura aplicata.
Nu stiu daca vor avea efect ce ti-am spus dar sper sa te ajute cumva.Si eu ma enervez uneori cand o vad ca insista dar aplicam repede solutia THUM care pentru 1 ora are efect.
rrox3 spune:
Mariuca si-a supt degetul pana pe la 2 ani cand avea deja rana la el si am hotarat ca ajunge chiar daca in carti scria ca-i OK daca nu are inca 5 ani. Am folosit si medicul, adica am mers la medic care i-a dat o alifie pentru "buba" si i-a spus ca trebuie bandajat neaparat. A impresionat-o si a fost cumva mandra ca are asa o "buba" importanta. Am bandajat-o zilnic cu mult pansament si leucoplast deasupra, degetul nu mai incapea in gurita si nici nu mai era asa apetisant. Si am tinut-o bandajata cam 10 zile, pana am vazut ca nu-si mai duce manuta la gura si a uitat. Nu i-am spus ca n-are voie sa-si suga degetul, am vorbit doar despre "buba" si tratarea ei. Am scapat de suptul degetului
Succes!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
eli05 spune:
Mitzura,au trecut aproape 5 ani de atunci,dar din cate i-mi amintesc eu a acceptat solutia cu sosetelele in manute,fara sa faca scandal.Chiar ne distram ca i-si folosea manutele asa si la joaca.Le-am tinut non stop o saptamana si apoi a uitat pur si simplu.