Endometru, ovulatie, temperaturi, monitorizari 39

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Dana p. si eu trebuie sa fac pe 01.07. histeroscopie, dar mie nu-mi face anestezie. La clinica pt infertilitate unde merg, m-au cam dezamagit doctorii caci nu sunt tocmai directi/deschisi, nu vorbesc despre riscuri si sanse de reusite, ii intereseaza doar sa castige bani. Sotul meu are astenospermie si ne-au trimis direct la ICSI, dar eu am refuzat caci vreau mai intai sa incerc IUI. Cand am intrebat daca la histeroscopie imi face anestezie, mi-a raspuns ca " daca vreti sa ramaneti gravida trebuie sa facem ceva in privinta asta!". Sper sa mearga totul bine la tine si sa fie totul OK si te asteptam cu detalii.
Pt IUI este importanta starea trompelor? Caci noi am facut deja actele pt IUI dar nici urma de trimitere la HSG.
Inca o intrebare: chiar daca mucusul nu este specific ovulatiei, aceasta se produce? caci mie dr. mi-a spus ca ovulez desi nu a dus la bun sfarsit toate ecografiile, iar eu i-am explicat ca mucusul nu este normal ca pt ovulatie, dar nu mi-a dat nici un raspuns.
Un sfarsit de saptamana minunat va doresc si la fiecare dorit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Princess, dar userul l-ai schimbat ? Poate a facut o fixatie pe userul tau - nu il mai vrea !

Marunzica, se poate ovula si fara mucus specific (mucusul poate fi afectat de multi factori : stres, medicatie, chiar alimentatie).

Irina.

Multe poze cu mine

Ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

Marunzika, pentru IUI e vitala starea trompelor, daca nu sint in regula faci inseminare degeaba iar ovulatia se produce si fara mucus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Irina71 si Motzunica multumesc frumos pt raspunsuri. Ma gandeam ca e importanta starea trompelor pt IUI si de aceea am intrebat ca sa fiu sigura sa ma pot ratoi la doctorita. Caci nu vreau sa fac inseminare doar de dragul de a face ceva fara sa stiu mai intai cum stau cu trompele. Si asta am sa o spun si doctoritei, care se pare ca nu prea isi da interesul sa faca totul ca la carte. Plus ca pt IUI a zis ca trebuie sa fac neaparat cu stimulare daca vreau sa am sperante, dar nu stie daca ovulez sau nu natural! Am fost cam dezamagita de la inceput de stilul ei si se pare ca o sa discut serios, caci nu prea mai am timp mult de pierdut (am deja 30 ani si sotul 35), iar dupa 2 ani de incercari imi cam pierd rabdarea.
O seara placuta la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Ilenya saru'mana de incurajare.
Marunzika daca scap mai repede din spital, adica pana pe 1.07, o sa intru sa scriu cum a fost si cu ce rezultat. Mie asa mi-a zis doctorul ca-mi face anestezie , sper sa ma simt bine dupa ea si sa numai .Eu nu stiu de ce am inca in cap ca poate nu este nevoie sa-mi faca nimic, adica sa taie ceva, sa scoata de acolo si ca totul a fost doar un spasm in timpul operatiei laparoscopice si de fapt totul este bine.Cred ca am inceput sa visez.

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns princess spune:

Irina , am schimbat si user-ul , dar tot nu vrea. O sa mai incerc!
Fetelor , un weekend super si la cat mai multe si la cat mai multi copil].........
Mii de si !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Initial creeata de raalucutza

vreau sa stiu exact in ce zi o sa am ovulatie....cm meu e de fix 30 de zile(urmarit de 6 luni)......pe dat de 18 am avut parte de rusii si azi 24 iunie s-a terminat........asa ca habar nu am cand e propice sa am un copil.....stiu "calculul ovulatiei"de pe si nu ma ajuta pt ca este un calcul facut la un CM de 28 de zile.....stiu ca ma veti ajuta si de aceasta data.....multumesc anticipat....

raluca

quote:
Originally posted by cius22

Raalucutza,daca CM tau este atat de regulat e destul de simplu.Data ovulatiei se calculeaza scazand 2 sapt(14 zile)din data probabila a viitoarei menstruatii.Deci,daca luna asta ai avut pe 18 iunie...data probabila a urmatoareei menstruatii este 18 iulie(18 iunie +30 zile).Din 18 iulie scazi 2 sapt si ajungi la 4 iulie.Deci 4 iulie este data probabila a ovulatiei.Perioada fertila a ta va fi intre 30 iunie si 9 iulie(plus/minus 5zile-fata de 4 iulie)

Daca vrei o precizie si mai mare poti folosi metoda temperaturii bazale.Nu este grea deloc si poti afla cu mare precizie ziua ovulatiei.Ce trebuie sa faci?Sa pregatesti un termometru sub perna!(nu e gluma).Incepand cu 1 iulie,in fiecare dimineata,iti iei temperatura (ca la BB-ei,in fundulet,dar mai bine in vagin),INAINTE DE A TE DA JOS DIN PAT!.(e foarte important acest lucru).I*n mod normal temp.va fi in jur de 36,8(7),cu mici variatii.Intr-una din zile vei sesiza o crestere importanta (cam 1/2 grad),adica 37,3(4).Ziua aceea este data ovulatiei!...Daca temp.ramane ridicata ,peste 37,mai mult de 18 zile,atunci...BUCURIE MARE!,e sarcina!(daca eu am calculat bine,temp.ar trebui sa-ti cresca in 4 iulie...dar cel mai bine sa verifici!)

Te si iti doresc multa bafta!...Odihneste-te acum ,pentru a fi odihniti de "ziua Americii"(4 iulie)...ca sa...stiti voi!

cius22

quote:
Originally posted by titelu

La un ciclu regulat de 30 de zile ovulatzia se produce intre a-15-cea si a 19-ea zi a ciclului numarind de la prima zi a ultimei M..,corespunzator intr a 12-ea si a 16-ea zi care preced viitoarea M..
se mai poate urmari luand temperatura bazala(anus)zilnic la orele 17,in momentul ovulatziei temperatura trebuie sa creasca cu minim 0,5 grade,mult succes

quote:
Originally posted by raalucutza

cius22...iti multumesc de nenumarate ori pt sfatul tau........dar stai sa iti mai povestesc ceva....luna trecuta asa am facut si cum spui tu am avut temperatura intr-o zi si apoi in continuu 37.3(4) dar pe 18 iunie m-am trezit cu rusii peste mine........

raluca

quote:
Originally posted by cius22

Raalucutza,temperatura bazala ramane ridicata pana cu o zi inainte de "rusi"...daca tu ai avut 37,3(4)...bucura-te! asta inseamna ca ai ciclu ovulator...ceea ce e foarte bine...luna trecuta ,pur si simplu...nu s-a prins...asta e...vezi ce faci de "ziua Americii!(cu metoda temperaturii poti stabili exact ziua ovulatiei-cand se produce saltul-...deci! insista!(ai retinut in ce zi s-a produs saltul termic luna trecuta?,caci asa poti stabili cu aproximatie in ce zi a CM ovuleaza corpul tau...)
quote:
Originally posted by raalucutza

cius22...iti multumesc de nenumarate ori pt sfatul tau........dar stai sa iti mai povestesc ceva....luna trecuta asa am facut si cum spui tu am avut temperatura intr-o zi si apoi in continuu 37.3(4) dar pe 18 iunie m-am trezit cu rusii peste mine........

raluca

cius22

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenya_m spune:

fetele!

Am si eu o intrebare, la care va rog mult sa-mi raspundeti. Am postat si alta parte, dar.. nu am primit nici un raspuns (se prea poate sa nu am postat unde trebuie).

- temperatura bazala masurata in perioada pre/post-ovulatorie, poate creste (37.4), chiar dc nu s-a produs ovulatia;
- poate ramane asa pana aproape de celelalat ciclu, chiar dc nu e sarcina?
Adica, mai exista si alt motiv (care sa nu aiba legatura cu ovulatia/sarcina) caruia se poate datora aceasta crestere?

Va foarte multumesc

Credinta face totul posibil!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Lauriciule, ce faci, cum te simti? Iti tin pumnii.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ina, tu cum mai esti?

Laura

Mergi la inceput