Despartire - care sunt motivele?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Tania21 spune:
Auzi, poate chiar incerci sa te faci si tu "intelectuala" ca el? Gasesti niste cursuri, calificari, mai stiu eu ce, doar nu ai nimic de pierdut ...
In cazul asta va veti vedea mai rar, se va face si el mindru de tine
, si tu vei fi ceva mai ocupata...
Cu toate ca.. din cite zici... poate nici asta sa nu te ajute, se pare ca va gasi motive sa te cicaleasca in orice situatie, chiar daca ai lua un premiu Nobel... Off, mai bine scapi de el .
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mcrmiki spune:
Mirela, cred ca ar trebui sa te intrebi daca asta vrei toata viata! Eu zic sa pui piciorul in prag si sa-i spui "ori-ori". Sa aveti o discutie serioasa, sa-i spui ca tu nu asa vezi o casnicie si daca merge bine, daca nu, nu are rost sa te legi la cap si sa mai faci si un copil.
Iti doresc numai bine!
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
MirelaSe spune:
Fetele,
multumesc se sugestii si sfaturi
mcrmiki,
Relatia noastra a inceput asa, el tot incerca sa ma "cucereasca" si nu stia ce sa mai faca sa fie bagat in seama, a fost foarte foarte insistent, nici nu va puteti imagina, (crede ca de asta suntem impreuna datorita insistentelor lui, si pe undeva asta este, desi eu nu i-am spus niciodata). Eu tocmai terminasem o relatie cam prost si nu eram dispusa sa incep o alta. Nici nu prea mi-a placut de el l-am simtit ca e mai "necioplit", dar mi-am zis ca mai bine un "taran" dar caruia ii pasa de mine decat un cizelat/rafinat si un mincinos, el era tot timpul la picioarele mele, si in tot acest timp a avut rabdare, f. multa rabdare, mi-a oferit multa dragoste, nu a dat bir cu fugitii atunci cand eu eram f. dificila, pe cand eu nu-i ofeream nimic, atunci nu aveam de oferit nimic....
Dupa un timp am inceput sa "observ" ca e cineva langa mine si ca eu eram totul pentru el, cu asta m-a cucerit, si incet, incet am inceput sa tin la el f. mult, si dupa 3 ani de prietenie ne-am casatorit, insa tot ne mai ciondaneam de la diverse.
Insa acum daca ii spun sa faca ceva in casa sau sa-si stranga farfuriile si paharele pe care la lasa seara pe masuta in sufragerie, replica lui este ca eu sunt o puturoasa, ca asta ii menirea unei femei, cica astea sunt fleacuri, el care se streaseaza atat cu serviciul lui si eu nu sunt in stare sa-l inteleg cat e de consuming si eu vin cu prostii din astea. Dar tot nu inteleg, ca il rog sa aduca farfuriile la bucatarie, nici macar sa le spele nu-i cer, ci numai sa lase apa sa curga putin pe ele si apoi sa inchida apa, e asa de mult ce ii cer....... ce legatura are stresul cu asta ......, in cazul meu daca traiesc intr-o casa dezordonata mai tare ma streseaza si imi creaza un disconfort psihic, chiar nu pot sa-l rog ceva ca imediat imi apring paie in cap, ca iar incep .... cu fiecare discutie care o am cu el nu ajung nicaieri, tot eu sunt vinovata, vinovata de ce ..... ca el nu intelege ca nu sta la hotel, si eu lucrez am servici, nu stau acasa degeaba, sau ca are langa el o fiinta umana care tot asteapta de 3 ani sa o ajute sotul in casa si sa-i vorbeasca calm si fara sa o jigneasca, oare ce astept eu......
Dar cu mine cum ramane, fericire in nici intr-un caz nu se poate numi acesta relatie, i-am spus mamei lui, pentru ca ea nu stia nimic ce se intampla intre noi, ea mi-a dat de inteles sa-l las, il stia ea mai bine decat mine ce poama e, desi e fiul ei, dar el nu stie asta, nici nu am curajul sa-i zic.
Acum ma mai roade si o alta problema, dupa cum va ziceam imi doresc un copil, am adus iarasi in discutie acesta dorinta a mea, iar el mi-a taiat-o scurt, pana nu devii o sotie model nu-ti fac nici un copil, probabil are dreptate in felul lui, insa cu comportamentul lui nu ma vad devenind model in nici intr-un caz, din contra ajung la nebuni. V-am mai zis daca il intreb ceva, de ex. ce inseamna cutare cuvant in engleza, "cum nu stii atata lucru", "esti o idioata, pune mana pe carti si invata, si mai vrei si copii, la cat esti de inculta, ce o sa-i inveti pe copii". Ori eu nu inteleg, cum poate sa arunce asemenea cuvinte in fata persoanei care pretinde ca o iubeste, ea il spala, ii face de mancare, oare chiar nu poate sa-mi vorbeasca frumos, fara jigniri ...
De fiecare data cand mergem in vizita la cineva, mi se aprind beculetele, atunci vad diferentele cum ar trebui sa se poarte si el cu mine, si incep sa ma roada indoielile ca nu sunt cu cine trebuie, de altfel eu am simtit asta de la inceput, insa tot am continuat in, pentru ca nu am ascultat glasul ratiunii.
Tot am impresia ca trebuie sa pun capacul si sa nu o mai lungesc, desi nu stiu cum o sa iasa, mi-e frica ... de mine, de el ..., multi dintre prietenii nostri cred ca suntem super fericiti, in urma cu cateva luni ne-am luat o casa, desi contributia lui a fost mai mare, mie nu-mi mai trebuie nimic, numai sa fiu lasata in pace.
Poate stresul sa transforme asa un om?, sa-l faca de nerecunoscut?, mi-e dor de cel care imi arata multa dragoste si multa rabdare candva, unde e oare?
Ma gandeam sa-i scriu o scrisoare si sa-i explic mai bine ce simt, pentru ca atunci cand ii vorbesc, imi zice ca iar vin cu prosii.
Mirela
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Mirela, am ezitat foarte mult daca sa incep mesajul meu cu "FUGI CIT TE TIN PICIOARELE". N-am facut-o pentru ca nu-mi place sa indemn pe nimeni la divort.
DAR, gasesc inadmisibil modul in care isi permite sa-ti vorbeasca. Cum poate sa te jigneasca atita, sotia lui?!! Ce esti tu pentru el, o servitoare?!!! Internetul, studiile, stresul nu-i scuza in nici un caz mojicia si proasta crestere.
Si atitudinea pe care o are fata de viitorul copil! Parca ti-ar face un favor..."iti fac un copil", parca ti-ar face cadou o pereche de pantofi. Asta nu are stofa de tata, nu merita sa suferi si tu si copilul mai tirziu.
Tema de gindire: crezi ca a fost intr-adevar indragostit de tine (pentru ca eu nu cred ca acuma mai este, o ora de tandrete nu vad cum poate sterge 23 ore de nesimtire) sau a vrut doar sa te cucereasca? A luat totul ca un joc, sa-si incerce puterea de seductie, s-a ambitionat sa te cistige pt ca nu i-ai cazut de la inceput in poala, apoi, dupa ce a fost sigur de tine si de sentimentele tale si-a dat arama pe fata.
Daca ai posibilitatea, pleaca la parinti pentru citva timp. Provoaca-l la o discutie civilizata si spune-i clar ca nu mai accepti lipsa de respect. Da-i exemplu pe alti prieteni de-ai vostri casatoriti, sa vada ca nu-i pica fatza daca se poarta civilizat.
De fapt, recitind cele scrise, imi dau seama ca am pus accentul pe limbajul lui de mahala. Ca nu te ajuta in casa, hai, treaca mearga, mai sint barbati care n-o fac, in schimb respecta munca altora si vorbesc frumos. Tu cind ai auzit ultimul "multumesc" de la el?
Porumbita spune:
nu te supara dar sotul tau e un nesimtit ... dupa ce ca sta ca la hotel (halal motiv, stresul..) iti mai si vorbeste mai rau decat ar face-o cu florareasa din coltul strazii.. parea mea e ca vrea sa te umileasca si o face cu buna stiinta; vrea sa te reduca la statul de... "femeie"... buna doar de cratita...
eu zic sa te gandesti serios dc intradevar vrei sa faci un copil cu el... cum adica sa fii "model" ca sa meriti sa iti faca un copil... si tu mai stai inca si te gandestica paote are si el dreptate?
RaluD spune:
Fuuuuuuuugi!
Ce-i limbajul asta de mahala? Si comportamentul asta de copil de 3 ani?
Asta nu e stres, e nesimtire! Nu te respecta nici un pic si e timpul ca situatia sa se schimbe.
Si cum adica iti face un copil doar daca-l meriti??? Ia uite, unde era Buricul Pamantului! Mai, fetelor, cum de nu l-am inhatat noi mai intai, ca asta e valoros tare.
Tot tu esti de vina ca el nu invata, ei?
Lasa-l in pusca ma-sii cu Internetul lui cu tot.
Si al meu mai sta pe Internet si freaca menta, dar nu am auzit un cuvant urat de la el in 8 ani jumate.
Esti tanara, vei gasi unul mult mai bun. Si sunt convinsa ca el stie asta.
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
MirelaSe spune:
Fetele nici nu stiti cat ma ajutati,
Am tot citit si recitit mesajele voastre, si mi-am conturat o concluzie, majoritatea spuneti ca nu merita relatia asta sa mai continue asa, aveti dreptate, daca voi vedeti problema asa, asta inseamna ca voi nu intampinati acest gen de probleme mai exista si "oameni adevarati", si daca si voi ati gasit inseamna ca mai sunt... si intr-o zi voi gasi si eu unul...
Incet, incet o sa ma detasez de el, vorba lui Rufus, trebuie sa-mi imaginez si viata fara el....., chiar daca vom mai sta impreuna un timp, si atunci cand ma voi simti in stare voi pleca definitiv....
lui nu i-am spus planul meu, pentru ca o sa incerce sa-mi demostreze ca nu am dreptate asa cum a facut mereu, sunt convinsa de asta, ce sa va spun la capitolul teorie si vorbarie sta excelent, insa practica il omoara.
Marox, stii ca m-am gandit si eu de multe ori la ce mi-ai zis tu, daca chiar m-a iubit cu adevarat asa cum am crezut eu?, e greu sa-ti raspund la intrebarea asta, as putea sa-ti spun ca da fara sa ezit mult, insa daca ma uit la situatia in care sunt acum, faptele vorbesc singure.... Gandind la rece poate si eu am partea mea de vina, recunosc ca ma botesc repede si nu mai am rabdare, inainte glumeam sau pur si simplu imi gaseam ceva de facut si nu lasam sa ma copleseasca problema, dar acum am obosit si nu mai fac fata si asta nu-i place, il deranjeaza, si atunci gandeste ca eu sunt vesnic nemultumita, el care munceste pentru familie, va spuneam ca ne-am cumparat si o casa acum cateva luni, si "eu ce tot mai vreau, am si casa si tot fac mofturi"... dar uite ca daca fericirea, linistea sufleteasca iti lipseste, degeaba ai palate... iar eu nu-mi pot explica de ce abia acum mi s-a ridicat valul de pe ochi si il vad cu adevarat cine e...
Oare am dreptate? sau sunt eu femeia vesnic nemultumita, si deci el are dreptate? OOf gandul asta ma omoara de cateva luni.
Va pup pe toate,
Mirela,
Briantis spune:
Mirela ,imi pare rau ca treci prin atatea ,dar eu consider ca nu ai pentru ce sa-i suporti atatea .Oricat de stresat ar fi nu are dreptul sa se poarte asa cu tine .Sincer ,cum iti vezi tu viitorul alaturi de un astfel de om? Gandeste-te ca ai avea si un copil cu acest om care n-are chef "sa munceasca pentru voi" (doamne ce idiotenie)?Cum crezi ca ar fi?omul asta nu are pic de respect pentru tine .
Eu una n-as sta cu un asemenea om !Acuma tu trebuie sa pui in balanta calitatile si defectele lui,ce vrei tu de la viata si ce vrea el ,daca crezi ca merita sa induri atatea .
turturica spune:
quote:
Originally posted by MirelaSe
Fetele,
... imi doresc un copil, am adus iarasi in discutie acesta dorinta a mea, iar el mi-a taiat-o scurt, pana nu devii o sotie model nu-ti fac nici un copil, probabil are dreptate in felul lui, insa cu comportamentul lui nu ma vad devenind model in nici intr-un caz, din contra ajung la nebuni. V-am mai zis daca il intreb ceva, de ex. ce inseamna cutare cuvant in engleza, "cum nu stii atata lucru", "esti o idioata, pune mana pe carti si invata, si mai vrei si copii, la cat esti de inculta, ce o sa-i inveti pe copii".
Mirela, e inadmisibil cum iti vorbeste sotul tau si nu inteleg de ce vrei sa faci un copil cu un om care are atit de putin respect pentru tine. Eu cred sincer ca tu esti abuzata, poate n-ar fi rau sa arunci un ochi pe la topicul cu abuzul domestic.
Nu sint nici eu de acord cu sfaturile de divort prea usor date, insa in situatia ta nu vad nici o alta scapare. Ma indoiesc ca sotul tau se va schimba atit de radical incit sa puteti remedia situatia. Din cite povestesti tu nu da doi bani pe casnicia voastra, asa ca de ce s-ar deranja sa schimbe ceva.
mariamunteanu spune:
Mirela, sa ai copii nu-i o joaca. Am avut o sarcina dificila din care ultimele 4 luni le-am petrecut mai mult in pat, iar acum cu copiii e treaba foarte multa, stres, nopti nedormite etc. fara sprijinul afectiv si efectiv al sotului meu nu m-as fi descurcat. Chiar si asa am avut momente de cumpana si mi-a fost foarte greu, dar fara el nu cred ca rezistam. Nici un ajutor nu se compara cu prezenta atenta si grijulie a sotului, crede-ma.
Mi-am dat seama ca a fi mama singura sau mama cu un sot necooperant este o mare greutate. Gandeste-te foarte bine, copilu nu-i o jucarie !! Daca sotul tau se comporta acum atat de execrabil, se va purta si mai urat daca veti avea copii.
Maria