Plaja in timpul sarcinii?
Raspunsuri - Pagina 2
mandyksch spune:
Se poate sta la plaja, dar bineinteles ca nu atunci cand soarele este f puternic, deci e bine sa prinzi doua reprize de soare dimineata si mai spre seara
, si sa nu uiti sa te dai cu crema. Mie asa mi-a zis doctorita mea....partea proasta este ca eu am observat ca efectiv nu mai suport soarele la fel ca inainte :( asa ca am stat destul de putin la plaja anul acesta....
O sa-ti dai seama cat de bine tolerezi soarele si vei decide in consecinta.
Mandy, 20+
Mary_25 spune:
Inotul e chiar indicat in perioada sarcinii. Trebuie sa eviti soarele intre 11-16, in rest daca folosesti o crema cu factor de protectie mare, o palarie de soare e OK. Vezi cum suporta si bb, poate nu-i place si atunci degeaba iti faci tu planuri
!
,
Mary 27+
mihaela_e spune:
Nu-ti spun ce s-a spus deja pana acum. Vreau doar sa pun punctul pe I in ceea ce priveste cremele: trebuie sa incepi cu o crema cu factor de protectie 30-20 si apo sa mentii un factor de minim 15-12. Restul este perfect adevarat cu inotul si restrictia intre 11 (chiar 10 daca este canicula) și 16 (eventual 17).
Eu am fost saptamana trecuta la mare si am respectat cele de mai sus: m-am simtit minunat si nu am nici o pata sau arsura pe mine.
Mihaela 22+
Pinacolada spune:
salute! si eu sunt
22+ si plec la Vama Veche maine, doctorul meu mi-a zis sa ma duc fara probleme, dar sa nu stau la soare decat pana la ora 10 dimineata si apoi dupa ora 17........baie e ok!
mi-am luat o crema cu factor de protectie 30, o palarie si abia astept sa ajung acolo!cand ma intorc va mai scriu amanunte!
Concediu placut si voua!
Pinacolada
ancaloredana spune:
Hai ca asta e buna...daca nu ai voie la soare intre 10-16 atunci cand?Plec in 2 zile la mare si oricum nu aveam de gand sa stau la soare dar doctorita mea a spus ca pot sta fara probleme dar sa nu exagerez...se pare ca si la doctorii astia parerile sant impartite
22+
cipcipcip spune:
Io am purtat tot timpul sapca si nici nu prea am stat la soare, dar tot m-am ales cu niste pistrui ciudati, ca niste pete, pe fata, asa ca aveti grija. Poate crema de protectie ajuta, dar oricum patrunde soarele si prin ea. Eu ma feresc acum de soare ca de altceva, ca n-am avut pistrui in viata mea si arata oribil, sper sa treaca dupa ce nasc.
Cipcipcip si bebe in burta 34 sapt
Noki_Lara spune:
Mie doctorita mi-a spus inca de la prima consultatie ca nu am voie la soare, decit sub umbrela, in orele linistite, de UV. In rest, inot da, valuri da, aerosoli, da, dar plaja si soare, nu!
Asa mi-a zis mie doctorita, iar eu, una, am de gind sa o ascult. Asta daca voi avea bucuria sa ajung anul asta la mare.
22+3
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20051106/dt/8/k/2ca8/preg.png