Bebelusi de iulie-august 2004 (75)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

multumim Andreea !
am un Pufulete de 10 luni ...papusa lu' mama !!!
pupici la toti sarbatoritii

Simona si bb Luca
http://photos.yahoo.com/ionel_dinu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Buna dimineata!

Aseara am mai reusit si l-am vazut si pe Luca la mare! Doamne, ce dulce este, toti copii din generatia asta sunt niste frumosi si destepti si scumpi!

Si eu sper ca nu am avut copii bolnaviori azi noapte si ca au dormit cu toti bine.
Olivia, suntem alaturi de tine, cred ca iti este cumplit de greu cu tatal in spital si tu atat de departe!
Andreea_s, sa-ti traiasca nepotica (probabil ca o consideri nepotica ta, nu)!

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Noi suntem suparati!

Azi noapte a facut febra mare pe la 1 jumate, ardea rau de tot, i-am pus un paracetamol si sosete cu otet si am plecat la spital. Din pacate am gresit putin spitalul. Cand am ajuns, ne-a intampinat o sora tafnoasa care ne-a zis, ca acolo nu sunt urgente si ca daca il consulta un medic acolo, e musai sa-l interneze. Am dat sa plecam la spitalul de urgente, dar nu ne-au lasat (cred ca nu era ok pt ei sa plecam), si a chemat doctorita de garda. Asta ...la fel, cum a dat cu ochii de noi, in loc de buna seara "sa stiti ca-l internam", nici macar nu ne-a intrebat ce are. L-a consultat, a pus diagnosticul de faringo-amigdalita si din nou, gata, ca-l interneaza. Fara mine (ca nu alaptez). Am intrebat-o care e riscul daca plecam acasa, mi-a zis ca poate face convulsii febrile daca nu ii scad febra (care scazuse deja de la paracetamol). Asa ca am decis amandoi ca nu il internam, asa ca am semnat ca il luam acasa pe propria raspundere . Intr-un final, dupa ce a aplecat asistenta de acolo si medicul stagiar, s-a mai imblanzit, mi-a zis ce sa fac sa-i scad febra, mi-a prescris Augmentin, si ne-a zis sa venim de dimineata sa-l mai vada o data. A, si i-a facut si o injectie cu algocalmin si fenobarbital. Am ajuns acasa, i-am dat tratamentul, copilul era deja jumate adormit de la fenob. A dormit pana dimineata fara sa mai faca febra. Cand s-a trezit era cam ametit si marait. Acuma parca e ceva mai bine, (cred ca are o stare subfebrila), dar stau tot cu frica sa nu-i creasca mai rau.
Ne-am dus de dimineata din nou. Era cam nehotarata tanti, ne-a intrebat pe noi, ca oare sa-i faca analize, pana la urma s-a gandit sa mai asteptam, ca se vede acel rosu in gat si ea crede ca de la asta e febra, si ne-a dat nr ei de mobil, sa o sunam daca apare ceva. Si la sfarsit ne-a spus si ca il suspecteaza de rahitism si ne-a dat adresa de la cabinetul particular unde sa mergem pt un consult.
Si uite asa, sunt ingrijorata acum. Mai rau e ca nu mi-a inspirat foarte multa incredere nici tanti asta. Oi fi eu ciudata....

Ce stiti de Augmentin, cat de puternic e? Am vazut ca e din grupa amoxicilinelor, oare e mai puternic ca Ospamoxul?

Ma duc sa citesc despre rahitism, sa vad ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna!
Azi, pe la pranz a iesit samuriciul pe hol (oi fi lasat usa deschisa sau nu am inchis-o bine, ca el singur nu avea cum sa o deschida) si s-a dus la suportul cu rafturi pt papuci, noroc ca era ala mic pt ca a cazut peste el si plangea agea ca nu stia cum sa iasa de dedesubt.
Am inceput de cateva zile sa il las si pe el sa se autoserveasca din mancare cu lingurita sau manuta, dupa ce s-a saturat era pe 1 m patrat in jurul scaunului sau numai piure.

La multi ani Radu Stefan (pt cele 11 luni), Darius-Codrin, Luca-Alexandru, Emanuel-Alexandru, Sara-Maria (cu ocazia implnirii a 10 lunicele) si Naomi Ioana (mai devreme cu o zi pt ca maine va fi in avion). Sanatate si o viata fericita!

Kim, sper ca tatal tau e mai bine.

Andrea, cand ai intarcat-o pe Stefania (stiu ca e sugea noaptea), ce faceai cand se trezea? Cum ai reusit sa o dezveti sa mai suga noaptea? Ii dadeai ceiut in loc? Eu nu vreau sa il intarc pe Stef inca, dar as vrea sa il dezobisnuiesc de a mai suge noaptea.

Mitzura, multa sanatate lui Tudor.

Liliana, bine ai revenit. Pupicei si multa putere sa rezisti. Sa dea Domnul sa se imbunatateasca situtatia sis a fiti repede alaturi de puiuta voastra. Pana atunci, macar stii ca Adeluta e bine, sanatoasa si ingrijita cum trebuie de bunici. Pupicei!

Andrea (philip) eu am mai incercat sa il las pe Stefan sa planga, dar se trezeste de tot si imi e mai greu sa il adorm apoi. Daca nu reusesc sa il culc in pat la el doarme in patul nostru (care nu foarte inalt si e inconjurat de perne, in caz ca se duce jos. Pe partea unde dorm eu e lipit patutul lui e patul nostru. In camera unde e ptutul lui nu ai un fotoliu sau o sofa extensibila,sa il adormi acolo si apoi sa il transferi in patul lui? Mult succes, poate totusi e foza si o sa ii treaca sa cum a aparut.
Carmen ce iti mai fac tsucureii? Mai bine?

Sanatate si o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Merci, Andreea.
Nu ma gandesc la ea ca la nepotica mea. O consider fata nasilor si atat. Dar aseara cand am vazut-o imi doream sa mai am si eu sentimentul acela inca o data. Sa imi puna bebelusul in brate pentru prima oara... I-am zis lui tati ca abia astept sa trecem si noi la BB2 si mi-a spus ca putem oricand sa exersam pana ne da voie nenea doctoru' :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEABANICA spune:

Of,Mitzule,prin asta treceam si noi acum aproape doua saptamani.
Intr-o noapte,moatza scancea m-am dus la ea si cand am atins-o aproape ca era sa cad langa patut,ardea.Nu i-am luat temp atunci,i-am dat nurofen si la o ora ea inca avea 39,deci cred ca a avut peste 40.I-am pus sosetele ude,care in 10min s-au uscat,intr-un final febra a scazut,dimineata iar 40,am sunat dr,ne-a zis sa-i scadem febra si imediat la cabinet,verdict:amigdale cu puroi.Ne-a dat antibiotic:Amoksiklav si antitermice cam asa:la 6 ore Nurofen(daca febra este sub 38,5),daca nu scade si febra este peste 38,5,din 4 in 4 ore-Nurofen(2,5ml)si Calpol(2,5ml) si daca nici asa nu scade Novocalmin(nu mai mult de doua pe zi).
La noi nu a mers decat cu supozitor cu Novocalmin,Nurofenul scadea ceva din febra,dar tot peste 38,5 era,iar Calpolul este o porcarie nu ajuta la nimic.
Mie mi-a facut febra chiar si a treia zi de la inceperea tratamentului cu antibiotic,dar uite ca a trecut.
Augumentinul mie mi se pare cam puternic,avand in vedere ca puiul tau nu are puroi ci doar rosu in gat,daca ai cum vezi si parerea unui alt medic.
Semnele de rahitism se vad la coaste,varfurile intoarse.
Daca mai ai vreo intrebare,striga-ma,sunt in preajma.

Andreea mami de ingeras Alexia Elena-12.08.2004
http://community.webshots.com/user/andreeabanica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ssarah spune:

Mitzura, nu stiu daca ai citit dar si eu am patit cu bebe cam la fel, 2 nopti la rand cu febra mare, rezolvata cu nurofen si eferalgan, date pe rand. Nu i-am dat inca antibiotic (am in casa amoxicilina), si nu am de gand sa-i dau decat daca nu isi revine. Azi noapte (a 3-a noapte) nu a mai facut febra si vad ca e ok acum. Am fost aseara cu ea la spital si mi-a spus ca are faringita acuta virala, dar ca deja e pe trecute si nu e nevoie de antibiotic. Si nu mai era decat putin rosie in gat. Asa ca mi-a spus sa-i mai dau 2 zile nurofen si o data pe zi vitamina c si gata.
Cat despre rahitism, si a mea are o forma usoara, motiv pt care i-am dat vre-o 2 luni cate 4 pic de vigantol. luna asta i-am dat 3 si daca e ok la controlul de 11 luni trecem pe 2 picaturi. Asa ca stai linistita si nu mai intra in panica.
Pupi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Mitzura, pt febra mare se poate pune Novocalmin in fundulet, sau Calpol sirop. Unde a racit Tudor? a papat ceva rece? sau a luat de la cineva vreun stafilococ? Ii dorim multa sanatate

Si tuturor bebelusilor care au mai adaugat o lunisoara la copacelul vietii lor, multa sanatate si sa fie iubiti!

Danut e marait ca au venit 7 persoane pana acum sa sune la interfon sau la usa direct - toti neplanificati si neasteptati - (postasul, oamenii de la gaz, oamenii de la aer conditionat, oamenii de la electrica, cineva cu un colet de la posta rapida ce nu era pt noi, si o vecina) si mi l-au trezit deja de 2 ori, acum nu stiu daca va mai adormi la loc. Tampeeeeeeeeeeeeeesc!!!!!!!!!!!! E nervos, obosit si n-o sa pape acum din cauza asta. imi vine sa rup interfonul din perete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alicegh spune:

Salutare si de la noi!

Nicole, condoleante si de la noi. Suntem alaturi de tine.

Fetele, karma mea cu apa iar si-a facut aparitia... duminica spre luni ne-a inundat vecina de sus RAU, RAU de tot (adica in toate camerele sunt urme de apa pe tavan, pe pereti etc)... Imi vine sa ma impusc. Ieri copilu' a stat prin vecini, si am facut curent in casa, ca nu prinda miros de umezeala.
Evident, incep sa se vada si urmele...

Mitzura, si Radu a luat Augmentin pentru aceleasi probleme - rosu in gat, febra mare care trecea 1 ora cu Nurofen, ganglioni umflati sub urechi... I-am dat 5 zile Nurofen la 8 ore (5ml), Efferalgan la 6 ore, Augmentin la 12 ore.

Andreea, sa-ti traiasca nasica si sa fie sanatoasa!

Roxana si Radu (21.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amironeanu spune:

Pana nu uit ca stau foarte prost cu memoria
Eli, Stefaniei i-am dat din prima saptamana ceai cu biberonul, asa ca intotdeauna cand s-a trezit noapte, mai intai i-am dat biberonul cu ceai si daca nu vroia si nu adormea o puneam la san. De cand bea lapte praf, la inceput ii mai dadeam noaptea san (cand nu vroia ceai), dar intr-o saptamana a renuntat singura, in sensul ca reuseam sa o readorm cu ceai pana pe la 6 cand ii dadeam biberonul cu lapte. Acum, de vreo saptamana se trezeste pe la 5 de tot (este si lumina in camera), nu vrea ceai, nu vrea in brate, asa ca ii dau biberonul cu lapte si mai doarme pana pe la 8-9.

Mitzura, multi pupicei lui Tudor, si nu fi ingrijorata, rahitismul se trateaza destul de usor, se face tratament injectabil cu D3 (eu asa stiu).

Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44241" target="_blank"> O poveste despre o raza de soare

Mergi la inceput