Nasi, fini si prieteni
![](images/user_woman.png)
Nu am stiut unde anume sa "plantez" acest subiect, asa ca l-am "infipt" aici.
Am si eu o poveste, si pentru ca parerile voastre sa fie cat mai aproape de realitate, o sa va dau cat mai multe detalii. Sper sa nu va plictisiti.
Asadar...personajele sunt: eu si sotul meu (pe atunci prietenul meu), nasii nostri de cununie (pe atunci prieteni) si un cuplu, prieteni de-ai nostri.
Povestea incepe asa. Eram un cerc de prieteni foarte buni...ieseam impreuna, mergeam la mare, la munte, faceam revelioane, ne povesteam destule despre viata noastra. Pana intr-o buna zi...
De la o vreme sotul prietenei mele se cam uita "lung" dupa mine (si prietenul meu observase), dar nu dadeam mare importanta. Ma gandeam ca e fustangiu de fel. Intr-o zi nevasta-sa imi spune ca barbata-su a zis de mine ca "sunt focoasa" (?!). Bineinteles ca i-am zis prietenului meu. L-a pufnit rasul. Apoi tot asa...la ziua lui de nume ma masura din cap pana in picioare, era cam "trotilat" si m-a invitat la dans (daca stiam ca nu se uita "mai nu stiu cum" la mine, acceptam, dar asa i-am zis "vrei sa te ia nevasta-ta la trei pazesti?"...la care el raspunde "si ce daca?" ...iar cum nevasta-sa era tot pe ringul de dans si l-a auzit, i-a plesnit una)...bla...bla...bla. Totul a culminat la o intalnire "de familie" cand sotul prietenei mele a zis de fata cu toata lumea "ca ar avea pofta si de o olteanca" (eu fiind olteanca)...se uita la mine...nevasta-sa la el...prietenul meu nu era de fata. Adevarul este ca m-am cam enervat...
Fiind prietene bune, am indraznit sa vorbesc cu ea pe messenger si sa ii spun ca nu mi se par la locul lui multe din aluziile sotului ei la adresa mea. I-a cam sarit mustarul. De ce? Habar nu am! La un moment dat m-a intrebat de ce crede eu ca se tot cearta barbata-su cu ea, iar eu care stiam destule despre viata lor (de la ea!) i-am zis ca PAREREA mea este ca el e foarte suparat din cauza ca ea nu isi doreste un copil (mereu spunea ca ar prefera sa infieze unul decat sa il faca ea...si alte chestii legate de subiectul asta...eu ii ziceam "fata, nu e chiar asa...una e sa cresti copilul tau, alta e sa cresti copilul alteia"...etc). Ideea este ca la un moment dat zice "auzi, daca tot crezi ca vrea un copil, de ce nu ii faci TU unul?" Iar eu i-am zis: "draga, eu daca vreau sa fac un copil am cui sa fac, in nici un caz lui barbata-tu!" Am mai discutat un pic, am invitat-o la ziua mea (era peste cateva zile), mi-a zis sa fiu sanatoasa, sa am parte numai de bine, dar ea nu o sa vina... Si nu a venit!
Ulterior, am observat schimbari in comportamentul nasilor nostri (pe atunci prieteni)...nu prea mai ieseam impreuna, nu prea mai vorbeam cu noi...in fine, era o raceala din partea lor care se vedea de la o posta. Si noi nu intelegeam de ce. I-am intrebat care e problema si ne-au spus alte balarii...datorii, casa...etc.
Pana cu o luna inainte de nunta noastra, cand, in sfarsit s-au trezit sa ne zica si noua adevaratul motiv...erau suparati pe MINE, ca ma certasem cu prietena mea, ca nu ne mai impacasem (desi trecuse aproape 1 an), ca ei erau la mijloc si ca, vezi Doamne, prietena mea si-a justificat supararea ei pe mine scotand la imprimanta "discutia" mea cu ea de pe messenger. Si de acolo reiesea ca EU ma "oferisem" sa ii fac un copil sotului ei (?!). Am ramas de-a dreptul socata! Nici prin cap nu mi-a trecut vreodata sa salvez pe calculator discutia din acea zi. De unde era sa stiu eu ca tampita aia se va duce la nasii nostri sa se "planga" (?) si, pe deasupra, sa mai si minta???
Am incercat sa stau de vorba cu ea, dar NU...imi inchide telefonul, nu raspunde la el si alte magarii de genul asta. Eu o inteleg...stie ca a mintit, nenorocita, dar situatia acum e total aiurea...
Din cauza acelei discutii, nasii nostri evita mereu sa ne intalnim cu totii. Cand sunt ei nu suntem noi, cand suntem noi, nu sunt ei, si tot asa. Plus ca nici nu prea mai vorbesc cu noi decat chestii legate de botez (e peste 2 saptamani), datorii, copii (fetitza noastra e mai mare decat a lor cu 6 zile) si "umpluturi" din astea. Nici vorba de vizite, de iesit afara, la mare, la munte (dar cu ceilalti se duc!)
Pe mine ma dispera situatia asta si ma calca ne nervi cu atat mai mult cu cat stiu ca totul a plecat de la un moment de sinceritate, a continuat cu minciuna ei, iar nasii nostri au crezut-o pe ea... Ca sa nu mai zic ca nu au facut nici un efort sa incerce sa ne impace. Mie asa mi se parea normal...ca tot se plangeau ca sunt la mijloc intre noi, ca fini, si ei, ca prieteni. Numai ca noi...am ramas doar fini...mai mult cu numele...
Sotul meu zice sa nu mai imi fac atatea zile triste, ca nu se merita. Draga de "prietena", daca a vazut ca toate fetele din jurul ei au copii acum, a ramas si ea insarcinata (o sa aiba un baietel), ca...deh...
Sper ca nu v-ati plictisit. Voi ce parere aveti?
Pupici.
Raspunsuri
cristiama spune:
Cum de TU mai vrei sa iesi cu niste "prieteni" din care sotul ALTEIA se da la tine?
Sau de fapt tie asta ti se pare un complimet?
Nu stiu ce sfat vrei tu de fapt?
Mie mi-e clar ca nu m-as mai vedea NICIODATA cu asa niste oameni si daca nasii ii aleg pe ei, sa fie sanatosi, as gasi alti prieteni.
Iti doresc sa gasesti niste prieteni adevarati!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Gargaritza spune:
Nasol momentul!
Eu cred ca ea ar fi fost de acord ca tu sa "alea, alea" cu sotul/prietenul ei.
Sfatul meu este sa explici nasilor situatia si sa vezi ce reactie au. Daca se continua in acelasi mod ca pana acum "ura si la gara" cred ca poti gasi si alti prieteni asta daca deja nu ai.
Garga
n/a spune:
Nu ma intelegeti gresit...mie mi se "rupe" de ei ca prieteni, insa nu prea mi se "rupe" de nasii nostri cu care eram prieteni foarte buni. Si nu e vorba de a iesi nu ei, ci cu intreg grupul de prieteni pe care il aveam atunci...
Cel mai tare ma deranjeaza minciuna ei (si a trecut peste un an de atunci). Nasa e prea sictirita de discutii legate de situatia de atunci (avand in vedere cat s-a palavragit pe acea tema) ca sa mai aduc eu in discutie tema de atunci... Si ma mai deranjeaza faptul ca au bagat "strambe" si la alti prieteni de-ai nostri. Multi cred ca eu sunt vinovata, dar chiar nu sunt!
Pe mine ma doare destul atitudinea pe care o au nasii nostri fata de noi. Acum, daca ar fi sa imi aleg pentru prima data nasi, NU i-as mai alege pe ei. Nu au fost corecti!
In ceea ce priveste alti prieteni, avem destui. Nu ducem lipsa. Dar ei sunt nasii NOSTRI si din cauza minciunilor ei, lucrurile s-au schimbat intre noi. Asta nu imi place!
Pupici.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Pai si tu pe astia ii vrei de prieteni si nasi? Daca esti nevinovata, cu toate regretele, arata-le spatele.
http://community.webshots.com/user/tora97
sinzi_ana spune:
Sin cate am inteles mai e putin pana la botez...daca nu sunt in stare sa vada adevarul si sa asculte si varianta ta a povestii, nu e timpul pierdut sa gasesti alti nasii pt micuta!!!
Eu asa as face...
Prietenie cu forta nu se poate!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
Prin Mamaia si tati cu naufragiatul
La marea Neagra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
dar sotul tau cum a perceput toata aceasta poveste???banuiesc ca bine din moment ce nu ai spus nimic in acest sens
eu zic ca asta e cel mai important iar nasii daca nu pricep asta e...n-ai tu ce sa faci cum zicea si cineva mai sus prietenie cu forta....
nu pune la suflet si mentine relatii bune cu ceilalti prieteni
adrienne12 spune:
Eu am povesti si mai picante ca ale tale si in familie... Si de prieteni te poti debarasa dar de familie nu! in fine o sa va spun numai povestea cea mai putin picanta si anume ca ex-cumnatul meu avea un prieten din clasa 1a cu care a fost si la facultate, armata si coleg de camera la camin. Ei bine acesti 2 tipi se insoara fiecare si in continuare mare, munte, revelione... ca si la tine... Dupa revolutie ex-cumnatul meu isi face o firma si la un moment dat prietenul lui il roaga daca nu poate s-o angajeze pe nevasta-sa pt. ca tocmai fusese data afara. Ex-cumnatul o angajeaza si de-atunci tipa pur si simplu incepe sa-i faca avnsuri, scrisori de dragoste, timpenii. Eu un m-am tavalit de ris cind am auzit si citit ce a scris tipa (m-am tavalit e putin spus). in fine tipul nu stie ce sa faca si ii spune nevestei. Aceasta il sfatuieste sa vorbeasca cu prietenul lui. tipul vorbeste si rezultatul e ca prietenul lui de o viata a incetat orice relatie cu el de atunci iar nevasta nu a mai venit la job de a doua zi se intelege.... DRaga lucruri ca astea se intimpla. Treci peste fa-ti alt prieteni adevarati. Astia nu iti sint prieteni adevarati. MAi am multe povesti dar ma opresc aici.
Siminaf spune:
Nu inteleg de ce in Romania se bate atita moneda pe tema NASILOR! V-au cununat, ok, mai vorbiti, va mai vizitati, dar daca lucrurile nu merg bine, salutare! Nu trebuie oricum sa va simtiti obligati sa-i aveti si nasi de botez! Ar fi chiar prea mult, dupa toate cele intimplate! Iar ca sa va fie si prieteni, nu trebuie neaparat sa va fie nasi, ci sa dovedeasca... ca sint oameni si ca merita prietenia voastra. Bine, si voi pe a lor.
Noi am avut ca nasi de cununie o familie de virsta parintilor mei, prieteni de familie de cind eram eu mica, asta doar asa, ca sa ii "onoram" si pe ei pt. prietenia de-o viata cu parintii mei, dar fara sa ne "suflam in gura" zilnic. Ei stau oricum in alt oras si nu ne-am prea vizitat. Iar nasi de botez pt. Deiu am avut o familie tinara, cu copil mic, prieteni actuali, cu care ne si vizitam destul de des.
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
MirelaV spune:
din pct meu de vedere astea-s copilarii. consider ca parintii spirituali tre' sa fie nitelus mai maturi in gandire si comportament. mai analizati! MirelaV
pupicei pe burticei
n/a spune:
[quote]Originally posted by nushulica
dar sotul tau cum a perceput toata aceasta poveste???banuiesc ca bine din moment ce nu ai spus nimic in acest sens
eu zic ca asta e cel mai important
Sotul meu a fost foarte enervat, insa am spus amandoi ca lumea noastra nu a inceput cu ei si nici nu se va termina cu ei. Fiind colegi de serviciu (si cu nasul, de altfel), vorbesc strict numai de serviciu si nimic mai mult...
Iar cand se nimereste sa fim cu totii nici nu ne bagam in seama. Ce ni s-a parut nesimtire curata a fost ca toti colegii lui de serviciu ne-au urat sa ne traiasca fetitza, sa fie sanatoasa, numai idiotul ala NU. Asta mi se pare ca le-a intrecut pe toate... Dar, asta e... Viata merge inainte...
Si eu mai am o vorba..."niciodata nu se stie cum va bate vantul"...
Pupici fetelor.