Mamici de iulie-august 2005 (49)
Raspunsuri - Pagina 6

AC spune:
Servus burtici,
Monica-Elena eu mi-am luat burtiera exact in ideea cezarienei si este intr-adevar un suport elastic cu arici si-l iei functie de talia de la lucrurile de sarcina.
Mie mi-a zis asistenta sefa de la cabinetul de ginecologie sa-mi iau. La prima nastere fiind naturala si primul bebe nu mi-am luat nimic si a fost foarte ok n-am ramas cu burtica, dar e drept ca a disparut ultima.
Oana C Lansinoh-ul e foarte popular aici donand mult din fonduri pentru La Leche League si fiind recomandat de ea. Incearca din amandoua si te vei decide singura.
Legat de burtiera recomandarea e de la a doua mana. Asistenta mi-a zis Postpartum Support de la Loving comfort. Vine in trei talii. Toata sarcina am purtat de la S la M asa ca mi-am luat M.
Legat de purtatul lui bebe... sa stii ca cu bebeii altora intotdeauna mi s-a facut inima purice, cu a mea a fost simplu si natural. Totusi era foarte mica si tot facandu-mi necazuri m-a adus intr-o stare de oboseala crunta si pe mine si pe tatic. Asa ca nu ma mai plimbam atata cu ea, nu o schimbam la inaltime. Luasem salteluta aceea usor concava standard si o puneam in patul ei sau intr-al nostru sau chiar pe jos. Loc de potential minim. Mai jos de atata nu putea cadea sau era protejata de barele patului. Patul de lemn fiind si la inaltime reglabila chiar mi-a fost de folos. Si apoi cand dormea aveam un baby basinette cu care o mutam dintr-o camera intr-alta .
Anis lichidul amniotic normal este ca un pisu decolorat, eventual la prima rupere usor rozaliu. Daca e verzui e colorat cu meconium (kk de la bebe in utero) si trebuie sa nasti rapid. Nu te stresa ca pierzi lichid. Exista un test simplu. Iei o hartie de turnesol, o aplici in zona cu pricina si daca isi schimba culoarea atunci e ceva, daca nu e sperietura. In plus te poti asigura si altfel. Golesti vezica complet, faci un dus, te usuci cu prosopul bine sau cu foenul si apoi faci trei patru genuflexiuni. Daca te umezesti binisor ar fi bine sa verifici cu turnesolul sau un medic .
Zena O eu n-am folosit asa multe cosmetice. Un samponel pentru dus si cap cu cat mai putin parfum, ph neutru, un lapte hidratant dupa baie s-un ulei cu care i-am dat nu dupa fiecare baie ci cam de doua ori pe saptamana. Evident o crema de soare ca era si va fi si acum vara. Ser fiziologic sau apa de mare pentru stersul zilnic al ochilor, urechilor si gatutului si fetei dupa alaptare (transpira de efort).
Sapun n-as recomanda. Gelul/samponul de dus il pui in apa de baie sau pe palme.. dar cu ce mana mai tii si sapunelul??
Andreea si galusca si ghemotocul
asteptat pe 4 iulie 2005

mamini spune:
Dede, dar socrelii tai nu te pot ajuta in situatia asta? sa o ia ei pe bunica? ca asa ar fi normal. bine ar fi daca aveti posibilitatea sa ii luati o garsoniera in Bistrita, banuiesc ca e mai ieftin decit in Tg Mures. un imprumut, ceva?- eu sugerez imprumuturi azi, tocmai m-am intors de la banca, am semnat al doilea imprumut, suntem datori pt 50 de ani muuult de tot. daca reusim sa vindem apartamentul si sa rascumparam primul imprumut...doar pe 25 de ani.marfa! aia e, ce sa fac?
MonaI, nu stiu daca reusim cu adoptia intr-o saptamina, dar inainte de bebe vorbeam cu sotul sa adoptam si el mai glumea: bine, dar sa fie fetita, frumusica si sa aiba 18 ani... cu virsta nu esti chiar dupa cerinte, dar nu cred ca ar face mofturi.oricum, si daca vacanta asta o pierzi, noi facem 3-4, uneori 6 iesiri pe an , asa ca daca vrei sa fii fetitza mea, macar dpdv al concediilor, te-ai scos...ce zici?
as fi mama si bunica in acelasi an...
M31+

delia grozav spune:
Mamini, socru a murit la 48 de ani(singurul copil al bunicilor lui sotu'), si soacra o are pe mama ei care e la pat.
Si bunica s-a gandit sa isi ia garsoniera in Bistrita, dar ea nu poate iesi la cumparaturi, mai misca prin casa, dar nu poate sta singura.
Ca sa nu mai spun ca nu mai avem bani de garsoniera si imprumut nu putem face, eu sunt medic rezident si sotul e profesor, si o sa avem doi copii, de-abia ne descurcam noi, si pensia bunicii nici nu se ia in calcul.
Deci e clar bunica ramane cu noi, si trebuie sa ne intelegem cumva.
Trebuie insa sa gasim cu sotul o cale sa fim si noi un cuplu cat de cat normal.
dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 34 sapt

delia grozav spune:
Gata, sa mai scriu si altceva. Azi am avut o idee geniala.
I-am dus lui Adi vanita de bebelus in balcon si i-am pus apa calda. S-a distrat Adi de minune, si eu cu el.
dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 34 sapt

mamini spune:
Dede, am inteles, nu prea ai de ales...o sa fie greu, dar o scoateti voi la capat. exact cum zici si tu, important e sa ramineti voi uniti, restul se rezolva. eu iti urez rabdare si intelepciune si sa fiti sanatosi!
M

blackpanterro spune:
Irina am ras pana nu am mai putut la ce ai spus legat de
. Chiar acum ma tot bazaie sotul asa ca.... - hahahaha.
Ma bucur ca pot face pentru ca va ajuta foarte mult la nastere, dr a recomndat la fiecare control.Datorita sexului cred ca m-am dilatat deja.Nu imi vine sa cred ca am deja 2 cm.Poate pana sapt viitoare o sa mai am 1 cm .
Andreea am vazut poza cu treburile lui bebe, ce tare a fost, chiar ca nu poti sa ai dubii.
Adriana si Aidan 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Monicutz spune:
Salut burticile :)
Dede e minunat ca n-ati lasat-o balta. Asa niste oameni ca voi sunt sigura ca o sa gasiti o solutie sa va intelegeti. Stiu ca nu va fi usor, dar ai incredere.
nu mai stiu cine zicea ca a citit ca la 33 sapt ar fi bine sa opresti ? Aci astia zic ca nu e nevoie sa te opresti decat daca interzice medicul...
Acum 2 zile am avut o surpriza. Aveam acasa un mesaj pe telefon de la un medic de la spitalul la care o sa nasc, ca am programare a doua zi cu medicul respectiv. De ce? Ca medicul pe care il am eu se retrage. Am intrat in panica...de la cabinet nu ma sunase nimeni sa-mi spuna. M-am dus a doua zi, pana la urma se pare ca dr m-a transfera la alt medic de la spital pt ca sunt in luna a 9a si el nu mai vine la nasteri. Hmm mi-ar fi placut sa ma anunte dinainte. M-am vazut cu medicul cel nou...e femeie de data asta. Se pare ca sunt un grup de cativa medici si te asista care e 'on call' atunci. M-am impacat cu idea.
, 36s

Monicutz spune:
Irina, abia astept sa ne povestesti cum a fost la plaja. Poate pui si poze.
Noi avem un lac urais langa casa (Lacul Ontario). E cam rece inca nu as face baie...desi astia de aici se balaceau fara probleme. Dar totusi m-am incumetat sa intru in caiac. A fost super. De intrat am intrata, dar de iesit...am avut nevoie de 2 persoane sa ma scoata .
Va pup si weekend minunat!
, 36s

MONAI spune:
Delia Grozav, esti o persoana deosebita daca ai luat hotararea sa aveti grija de bunica . Sa dea Dumnezeu sa ti se intoarca binele pe care-l faci (si de obicei asa se intampla).
Poate ca va este greu din punct de vedere financiar, poate si rabdarea e mai greu de gasit uneori, dar de obicei batranii simt cand deranjeaza si se retrag.
Nu cred ca problema reala e bunica, cred ca sunt hormonii de sarcina, copilasul mic care te solicita si mai presus de toate sotul foarte ocupat . Si pe mine ma apuca disperarea uneori, dar asa se traieste in ziua de azi, nu avem ce face. Ne luptam sa traim mai bine si de fapt nu mai prea traim, in sensul ca nu prea avem timp sa ne bucuram unii de altii.
Eu am un sot cu doua job-uri, singur la parinti (deci orice problema au ai lui trebuie ajutati imediat - si pe drept cuvant, asa trebuie procedat), priceput la calculatoare (deci foarte solicitat de prieteni - si pe drept cuvant, doar prietenia e un lucru important), asa incat iti inchipui cat timp petrecem impreuna.
Eu fac in asa fel incat weekend-urile sa fie relaxante pentru noi, problemele administrative le rezolv in timpul saptamanii, ma trezesc in fiecare dimineata la ora 7 cand se trezeste el ca macar sa beau cafeaua cu el, mancam si atunci povestim cate in luna si-n stele si seara, de asemenea, ne povestim ziua . Ne sunam tot timpul si ne spunem ce ni se-ntampla mai deosebit
. Cred ca vorbirea a fost cel mai important lucru care s-a inventat
.
Iti spun toate astea pentru ca, desi mi-e greu, ma gandesc ca in doi se pot depasi toate obstacolele si se pot gasi solutiile atunci cand ambii parteneri se inteleg unul pe altul si se sustin reciproc. La mine acest gen de comunicare functioneaza si te asigur ca avem o relatie profunda.
Nu stiu dac am fost explicita sau daca te-am putut ajuta cu ceva, tot ce vreau sa-ti spun e ca te inteleg .
Sa auzim numai de bine.34+ si
din burtica Sara.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/popescu_monai/my_photos

irinabungau spune:
Adriana, ma bucur ca nu te-am suparat cu glumele mele... Dar fac si eu haz de necaz...
Monicutz, maine seara vin cu poze noi.. he he, sa vedeti balenutza Orca pe plaja... imbracata pana-n gat!!!
De doua zile o simt pe bebelusha mea sughitand sus, sus de tot... cred ca mi-a facut figura si s-a intors in fundulet... ea care a stat cuminte cu capusorul la inaintare... Sper sa nu fie asa... Dar pana merg eu la echo mai dureaza, de-abea a trecut o saptamana de la ultimul echo!!!
Burtici, va doresc noapte buna si ne vedem maine seara!!!
Pupici,
Irina si bebe 32 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau