Secrete secretele

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Intrebare tangenta subiectului... ipotetica, desigur... oare e bine sa ascunzi un fapt izolat, regretat si irepetabil care daca ar fi marturisit ar face doar rau (gen flirt, aventura sau eu stiu, ceva de genul asta?)? Ar fi fost bine sami se raspunda si de catre un barbat... dar voi ce credeti?

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Cred ca daca-ti iubesti barbatul si nu vrei sa-ti aprinzi paie in cap, e bine sa-ti mai tii gura. Daca trebuie neaparat sa spui cu voce tare, du-te la preot, ca ala, saracul nu are ce face si trebuie sa asculte.
Daca te simti vinovata cu vreun nimic si stii ca poate sa te ierte, prinde-l intr-un moment dulce si spune-i. Daca nu crezi insa ca o sa te ierte, mai bine tine-ti gura si alta data nu mai repeta greseala. Altfel, cistigi o batalie si poti pierde razboiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Eu inteleg cu totul altceva prin secret...secret este cand nu spui diverse lucruri si le tii pentru tine...ca cineva flirteaza cu tine, ca ai fost la o cafea cu unul care iti cam face ochi dulci, dar pe care tu il privesti ca prieten, ca ai avut o aventura, dar tu esti convinsa ca nu se va mai repeta...si multe altele. Eu asta consider secret!

Asta e unul din aspectele la care ma refeream. Adica chiar are sens sa-i raportam sotzului orice flirt, glumita, ocheada sau cafea cu mai stiu eu ce coleg atata vreme cat nu se trece un anumit prag? (Spunand "aventura" deja pasim in alta sfera, cea a adulterului.) Ii fac vreun bine daca-i spun ca m-am intalnit cu un fost coleg de facultate din pura intamplare si am sfarsit prin a pierde doua ore intr-o cafenea? Sau ca in timp ce el era la serviciu si ma credea cumintica acasa eu de fapt eram la o bauta cu amicii?! Chiar daca stiu ca nu fac nimic rau in principiu, evit a-i spune anumite lucruri care cred ca i-ar produce o oarecare stare de discomfort.

Cat despre banii pusi deoparte fara stirea lui mie imi sunt absolut indispensabili. Normal ca nu-i ascund faptul ca ma duc la cosmetica insa chiar trebuie el sa stie si cat dau pe tratament si pe creme? Sau cat a costat nu stiu ce tricou sau sandale? Nu ca nu ar fi de acord insa atata vreme cat "cumparaturile" mele nu afecteaza cu nimic economiile sau cheltuielile casei chiar trebuie sa stie?

Uneori ma gandesc ca sunt o sotie rea facand unele chestii marunte, cred eu, si "omitand" deliberat a i le marturisi. Pe de alta parte, atata vreme cat pe el nu-l influenteaza si nu are nimic de suferit de pe urma "actiunilor" mele ma gandesc ca e OK, ba chiar il scutesc de un anumit discomfort, cum am spus mai sus.
Am vrut sa vad daca sunt singura cu secretele sau mai sunt de-alde mine si printre voi...

rocsana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Addriene,

Mie intamplarea cu aragazul de care povestesti tu mi se pare ca ascunde MUULte probleme de cuplu:
- lipsa de comunicare
Eu i-as spune sotului: draga aragazul asta nu mai merge, hai sa luam altul; daca n-ai timp uite astea sunt modelele hai sa legem unul si il comandam pe internet sau il cumpar eu.
Sotul meu desi are un job f solicitant a gasit TOTDEAUNA timp sa alegem lucrurile pt casa impreuna.
Mie asta mi se pare ideea de cuplu, sa facem lucruri impreuna.

Si NU am fond secret. Am o prietena care nu-i spune sotului salariul tot si spune ca parintii ei ii fac cadou mobila, etc. Mie relatia ei mi se pare subreda.
Nu cred ca poti avea o relatie buna in momentul in care nu ai incredere in cel de langa tine.

Si poate parea amuzant: ia uite ce l-am pacalit pe sot ca am luat aragazul, da sotul ar trebui sa fie aliatul tau, partenerul, prietenul.
Ai face asta unui prieten?
Sotul e mai putin decat un prieten?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Adrienne,eu nu am un fond secret,chiar nu m-am gandit niciodata la asta,poate pentru ca nu am avut probleme,cand am t ceva mi-am cumparat,nu am avut interdictii,cum am vazut ca exista in unele cupluri si nici nu a trebuit sa mint in legatura cu pretul unui lucru;asa ca nu vad rostul sa am un fond numai al meu,atata timp cat daca vreau si imi trebuie ceva,imi cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaana spune:

Personal nu cred ca e bine sa existe secrete intre sot-sotie.
Noi suntem impreuna de 8 ani, casatoriti de 6 si nu am avut 'mici' secrete fata de el.
Intradevar stie cind merg la coafor, nu tin neaparat sa-i spun pretul dar daca el ma intreaba cit ai platit (si cred ca intreaba doar din curiozitate) ii spun adevarul. In princiupiu facem impreuna cumparaturile dar mai sunt si zile cind le face numai sotul. Asa ca poate nu stiu cit costa un litru de ulei sau un kg de cartofi dar asta sigur nu-i un mic secret al lui. Cind ne cumparam haine, in principiu cumparam impreuna, ei si daca-mi iau fara el oricum o vede, daca el isi ia ceva nou sigur observ. Sa pun bani depoarte si sa cumpar ceva in casa gen aragaz, sincer nu se pune problema. De obicei stringem impreuna bani si apoi hotarim ce am putea sa cumparam.
Daca am iesit in oras cu colegii de birou i-am spus, daca am primit complimente i-am zis, el mi-a spus cind a primit complimente sau avansuri.
Pina la urma cred ca fiecare face cum crede ca-i mai bine in familia lui. Personal nu ma intereseaza sa am 'mici secrete' fata de el si sper ca nici pe el sa nu-l intereseze sa aiba secrete fata de mine.
Sanatate la toata lumea
Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Cred ca daca-ti iubesti barbatul si nu vrei sa-ti aprinzi paie in cap, e bine sa-ti mai tii gura. Daca trebuie neaparat sa spui cu voce tare, du-te la preot, ca ala, saracul nu are ce face si trebuie sa asculte.
Daca te simti vinovata cu vreun nimic si stii ca poate sa te ierte, prinde-l intr-un moment dulce si spune-i. Daca nu crezi insa ca o sa te ierte, mai bine tine-ti gura si alta data nu mai repeta greseala. Altfel, cistigi o batalie si poti pierde razboiul.

Daca mi-ai fi spus asta acum vreo 3-4 ani as fi protestat cu vehementa, atunci eram pentru sinceritate pana la cruzime. Acum insa mi se pare ca riscul de a rani (ceea ce poate provoca alte efecte) nu merita asumat daca "ti-ai invatat lectia" si stii ca nu mai repeti greseala...
Altfel, sunt o moara stricata si-i povestesc sotului si cat am dat pe rosii-n piata, si ce mai zic fetele pe DC, tot-tot desi nu mereu beneficiez de atentie maxima (cred si eu saracul). Nu mi-ar fi placut sa am nici un secret si incerc sa nu creez motive de a ascunde ceva.
Sunt convinsa ca o relatie nu sta in misterul pe care trebuie sa-l descopere celalalt, ci in noutatea pe care trebuie s-o descoperim impreuna si cu care sa ne surprindem permanent. imi place sa pastrez misterul cateva secunde insa.. ceva de genul "azi mi-a facut X un compliment" si atat, iar el sa fiarba nitel pana ii spun totul. Dar ii spun.
In schimb sunt foarte geloasa si mi s-a-ntamplat sa ne ntalnim cu vreo colega de-a lui de care eu nu stiam (lucreaza cu o groaza de oameni) si sa incep sa fierb de gelozie iar el sa-mi zica "pai de ce sa-ti fi povestiti de ea pana acum daca abia daca vorbim). da, dar daca ea e blonda si supla... as vrea sa fie ca mine, sa spuna tot ce se intampla la serviciu, insa cred ca depinde mult si de felul omului.
Gata nu va mai stresez, pupici la mamici si pitici!

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Daca trebuie neaparat sa spui cu voce tare, du-te la preot, ca ala, saracul nu are ce face si trebuie sa asculte.

Mello motanelul iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din vorba-n vorba, de la coafor, barfe cu prietenele si depilat, ajunseram la fonduri banesti secrete, flirturi cu colegi care va fac ochi dulci dar care, fireste, sunt doar prieteni, care, daca nu trec de un anumit prag (prag stabilit de voi, desigur) sunt acceptabile, glumite, ocheade nevinovate.
Adevarul este ca adevarul dorim sa-l facem dupa pofta noastra si treaba celuilalt daca-l accepta.
Parerea mea este ca nu trebuie sa va jucati cu focul pentru ca o minciunica cat de mica, descoperita, scade dramatic increderea partenerului vostru. As zice in mod inutil.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Rufus nu vreau sa-ti ranesc sentimentele si din toate postarile tale am o parere f. buna despre tine si sotia ta. Prietena mea al carei caz l-am expus in legatura cu fonduri de care nu stie sotul are un sot intelegator dar EXTREM de ocupat si are si el toane ca fiecare caci nimeni nu e perfect. Asa a gasit ea de cuviinta sa descurce anumite lucruri ca sa nu apara probleme in casnicie. Anaana, in nici un caz nu spune nimic depsre posibile ocheade sau colegi care iti fac ochi dulci sotului. Asta pt. ca aceste lucururi nu au nici o importanta pt. tine (decit poate ca te magulesc ca te mai place si altcineva) dar tu descurajezi un astfel de comportament si daca ii spui sotului care e gelos, se va ajunge la cearta fara nici un rost. Cel putin prietenul meu e gelos pina la D-zeu daca i-as spune asa ceva ... Nici nu vreau sa ma gindesc. Ideea e daca sint lucururi lipsite de importanta pt tine, probabil ca sint lipsite de importanta pt. relatia voastra si atunci nu le mentionati. Cit despre fondul secret eu am unul si acum si sint divortata! Inital aveam unul pt. ca sotul imi tinea socoteala. Acum tin unul in care pun tot restul de bani care mi se da cind merg la cumparaturi. Nu stiu, pt. cazuri de urgenta. Acesti bani ii iau la mine numai cind merg in vacanta si de regula se string citeva sute bune care conteaza... si nu simt cind le economisesc. Si stiu familii in care sotul stie ca sotia face asa ceva (e.g pune de o parte restul de la cumparaturi) si nu zice nimic.

Mergi la inceput