unde am gresit?
![](images/user_woman.png)
Buna! Sunt nou venita si am o mare durere pe care trebuie sa o spun cuiva ca altfel innebunesc.
Dupa aproape 4 ani de zile de cand sunt cu pritenul meu, ne-am hotarat sa ne casatorim. Am gasit restaurant, nasi, am dat invitatii, pana cand, in urma cu 2 saptamani mi-a spus ca nu stie ce vrea. L-am intrebat ce anume nu stie. A spus ca nu stie daca vrea sa se casatoreasca, daca vrea sa mai fim impreuna, ca vrea sa simta cand face pasul asta. Pot spune ca in 2 sapt viata mea s-a intors la 180 grade. Dupa zile si zile de discutii, lacrimi si ganduri negre mi-am anuntat parintii ca nu se stie ca va fi.
Mi-e inima ca un bolovan. Spune ca ma iubeste si ca eu singura pe care a iubit-o, dar ca nu poate. Vrea sa stie. Asta imi spune.
A spus ca daca ne vom regasi, va fi pt totdeauna. Dar in mine se rupe ceva. E atat de schimbat. Ne-a dat pe toti peste cap. Toata lumea plange si spune ca nu se poate. Noi o pereche atat de frumoasa...etc. Poate si eu am gresit. Am fost uneori cicalitoare si m-am axat pe lucruri prea concrete. Dar niciodata n-am incetat sa-i spun si sa-i arat ca-l iubesc.
Saptamana viitoare cred ca ma voi muta. Mi se rupe sufletul. Mi-e greu sa ma duc si la serviciu.
Vreau un sfat. Orice
oana
Raspunsuri
MirelaV spune:
poate primul lucru la care s-ar gandi o femeie in situatia asta ar fi daca exista o alta in viata lui. din ce spui tu, nu se intelege asta.
cred ca in momentul in care decizi sa te casatoresti sau sa ai un copil..fiecaruia dintre noi ne e teama, ptr ca sunt evenimente ce ne schimba total viata si ne-o influenteaza..poate pur si simplu ii e teama sa faca pasul asta. eu nu cred ca e o solutie sa te muti..numai stand acolo va veti rezolva problemele. nu cred ca o despartire va va ajuta la ceva.
nu te grabi sa iei o decizie..chiar daca in ciuda aparentelor..el asta face
succes...si sper sa fie cum vrei tu! MirelaV
pupicei pe burticei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
In acest caz lasa timpul sa le linisteasca pe toate. Bine ca ti-a spus acum si nu dupa nunta, mai sunt si cazuri din acestea. Nu-l forta, daca nu mai vrea, asta e. Nu e pregatit sa faca pasul. Fara sa te superi pe mine dar nici matur nu este - daca nu vroia trebuia sa-ti spuna pana acum nu sa ajungeti la acest stadiu cu pregatirile si apoi sa spuna. Ca sa nu mai vorbesc de suferint ta.
Nu te muta, nu are rost sa intrerupeti relatia pentru ca nu vrea acum sa va casatoriti. Nu cred ca a vorbit serios cand a spus ca nu mai vrea sa fiti impreuna, cred ca-i este frica de tot ce implica casatoria. Poate veti continua relatia si o sa fiti fericiti fara casatorie iar dupa un timp va fi pregatit sa faca acest pas.
Nu te lasa influentata de cei din jurul vostru, fiti doar voi doi.
Sa fie ce e mai bine pentru amandoi.
adrienne12 spune:
prietenului astuia al tau s-ar putea sa-i fie frica de insuratoare. S-ar putea sa-l sperie ca e pt. totdeauna. Unele personane au o frica viscerala pt. asa ceva. Uite, de pilda eu. Desi tin la prietenul meu enorm si cu el m-as casatori, ori de cite ori aduce vorba de asta ma crispez si schimb subiectul spunindu-i desigur, mai incolo, ce-i asa graba? Asa si vreau, mai incolo. Mi-e frica ca daca as fi casatorita din nou nu as mai avea libertatea de acum, nu mai un loc al meu unde sa ma retrag, casa mea etc, etc. In fine, in cazul lui nu are ce greseli sa repete deci cred ca ii e o frica de implicatiile unei casatorii. Faptul ca e pt. totdeauna, ca s-a zis cu libertatea lui, ca nu mai poate iesi cu prietenii cind vrea, ca se simte poate prea tinar si mai vrea sa se distreze, nu e pregatit sa aiba copii etc. Afla cauzele. In fine ce iti spune el este ca nu "simte" ca vrea sa se casatoreasca. Cu alte cuvinte nu simte ca tine suficient de mult la tine ca sa se casatoreasca cu tine. Oricum trebuie sa inteleaga ca te-a ranit (la o adica trebuia sa-ti spuna pina sa comandati invitatii, sa rezervati rest. etc). Eu l-as parasi. iti pierzi timpul cu el. cauta-ti pe altcineva.
MirelaSe spune:
Draga Oana,
e f. ciudata reactia lui, eu cred ca a luat totul in gluma si abia acum a realizat ce se intampla.
Eu l-as lasa sa se gandeasca pentru totdeauna, stiu ca doare f. mult, te inteleg insa trebuie, trebuie sa aduni si sa vezi ce mai e de facut.....
Stii si eu sunt suparata acum, si simt ca totul se darama in capul meu, pentru ca am facut greseala si l-am acceptat in viata mea, desi imi dadea semne de la inceput ca nu o sa mearga relatia, totusi am continuat sperand ca se va schimba, si acum nu stiu cum sa scap mai repede. De multe ori simt ca o sa-mi explodeze capul, atata tristete am adunat in mine in ultima vreme ca nu mai suport nici sa-l aud vorbind. Tot timpul tipa, urla la mine ca la o "vaca in grajd", niciodata nu e in stare sa explice ceva linistit, si totul numai sa i se dea de-a gata in casa, daca cauta ceva nu gaseste nimic, trebuie totul sa-i pice in mana altfel nu gaseste nimic, si iar incep injuraturile de rigoare, ca le-am pus asa de bine ca el nu gaseste nimic.
Situatia ta nu se compara cu a mea insa daca se comporta ciudat lasa-l asa a facut si al meu, si eu credeam ca e special, iar acum spune ca nimeni nu-l intelege (nici prieteni, nici parintii lui si nici macar eu) numai Cioran.
vilma spune:
Poate mai e ceva de "recuperat" din toata povestea asta. Gandeste-te la cineva care are o mare influenta asupra lui si roaga acea persoana sa incerce sa descopere care e problema. Eu cred ca e ceva mult mai puternic decat numai senzatia ca-si pierde libertatea. Poate un anturaj care descurajeaza casatoria, poate o persoana careia vrea sa-i dea o sansa.....
Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)
mamica dulce spune:
mirela..ai copil cu el?si chiar daca..fugi cat vezi cu ochii!!!
oana..pana nu se lamureste el ce-i in capul lui..degeaba ne dam noi cu presupusul...e groaznic prin ce treci.Parintii lui ce zic?
Ideile astea simti ca vin de la el sau i le-a bagat in cap cineva recent?
si el vrea sa rupa de tot relatia cu tine acum,in eventualitatea ca va veti regasi si atuni sa fie pentru totdeauna sau vrea sa continuati ca si pana acum?
adrienne..esti tare draguta,m-am regasit in ce ai spus..eu daca,sa zicem,n-as mai fi cu sotul meu,nu m-as mai marita in veci!sigur as avea prieten,poate m-as indragosti din nou asa ..total...insa casnicie..no way!fiecare la casuta lui,cu libertatea si tabieturile si toanele lui.Eu cu puiul meu.
Poate cand o sa am 60 de ani si o relatie stabila,atunci,ok..dar pana atunci,daca o fi sa divortez..fiecare cu casa lui,doar vacante si weekend-uri impreuna!
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
MirelaV spune:
mamica dulce..ce legatura am eu cu asta? nu prea inteleg aluzia MirelaV
pupicei pe burticei
Patapuf spune:
Oana, este foarte dureros pentru tine, dar mai bine acum decat mai tarziu. Lasa-l in plata Domnului si vezi-ti de viata ta. Chiar daca relatia voastra ar merge acum inainte, necasatoriti, cand va veni momentul si se va hotari, vei mai putea avea incredere in el? Dar mai poti avea incredere in el macar dintr-un punct de vedere? Fii cu capul pe umeri si rupe relatia acum; strangi din dinti, plangi si suferi un timp, dar pana la urma trece. Gandeste-te cum ar fi fost daca se intampla asta dupa casatorie...O prietena a mea a patit chestia asta: dupa nunta, cand invitatii inca nu plecasera de la restaurant, el i-a spus ca vrea sa refaca relatia cu fosta, si dus a fost, cu ea... Iti dai seama cam ce a simtit femeia aia, in rochie de mireasa? A facut o depresie cumplita atunci, a stat o luna in spital....Pentru ce si pentru cine?
Gandeste-te bine, ca e pacat de tineretea ta. Bafta iti doresc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
MirelaV, mamica se referea la Mirelase...
acuma on topic...Oana, eu zic ca e mai bine poate ca s-a intamplat asa. sa-ti spun drept, sa fiu in locul tau si sa spuna acuma ca iar s-a razgandit, ca vrea inapoi sa se insoare, eu nu l-as mai primi. nu stiu de ce, dar a stricat tot farmecul.
si eu aveam o dilema, sunt de mult timp cu prietenul si el nu zicea nik de casatorie. nu ca as vrea eu neaparat, dar parca mi-ar fi gadilit orgoliul sa zica. unele fete m-au sfatuit sa il cer eu... ... ei nu se poate, daca l-as cere nu ar mai fi acelasi lucru. nu as mai vrea eu. oricum, nici asa nu mai vreau eu, asa ca tot acolo am ajuns.
eu sa fiu in locul tau nu as mai vrea sa ma marit cu el. asta dovedeste lipsa asumarii responsabilitatii, ceea ce este urat, mai ales din partea unui barbat. daca itit va face faze din astea toata viata, crezi ca va fi bine? stiu ca ti-e greu, dar mai bine te departezi de el. nu cred ca rezolvi ceva daca te bagi cu forta pe gatul lui. cred ca o separare ar fi mai buna. daca va vedea ca nu mai stai cu el, poate i se va face dor de tine si te va vrea inapoi, daca nu, atunci problema e grava si nu prea mai vad rezolvare.
o intrebare: a zis numai ca vrea sa amane nunta sau sa o anuleze?
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Cei trei muschetari
![](coreografie.gif)
![](bibe.gif)
Omul traieste pentru bunastarea pisicii...