Mamici de septembrie - octombrie 2005 (39)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare fetele!
Super ideea cu subiectul despre chestii de drepturi si birocratie dupa nastere! Bravo!

Sa aveti sarcina ushoara si bebei cuminti si sanatoshi!

Pupici

Irda
31+3 si bebe Daria

http://community.webshots.com/user/irdaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

sintem perioada cu cele mai multe mamici... nu de alta dar am avut la treaba in decembrie -ianuarie , cum s-ar zice la betie ies copii mai multi? hehe

Jadi & bbLinu'
23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Da sa speram ca nu vom avea nici o mamica inainte de 15 august..e mai bine pentru bb.
Bafta la intalnirea cu soacrele Ioana..oricum aici e cald afara ..poate s-au razgandit sau li se face rau de la caldura inainte a ajunge in gara .

Marlena & Alexandra Maria ..saptamana a 29 a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moki spune:

Ioana,eu nu inteleg nici sa ma tai faza cu aceasta indemnizatie dezbatuta acuma la final..despre ce suma e vorba m-am lamurit,dar cum e ea retribuita(o singura data cand nasti,lunar,ceea ce nu cred..,n-am prea inteles..)
Cand ai o clipa libera ma poti lamuri?
Merci mult,
Pup!
Moki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

jadi, scriem cu spor sa muti tu capitolul miine la amiaza.

Nu uitati de suplimentul de 10 zile pt. tati, "concediul paternal", specificat in legea nr. 210/1999. Trebuie doar sa duca un certificat de la medicul de familie cum ca a urmat cursuri de puericultura (eu am vb deja cu dr, ii da certificat sotului).

moki, salariul la nastere se da doar o data, cind se naste copilul.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

O alta treaba interesanta, daca sotul are salariul mic:
Daca mama beneficiaza de indemnizatie de maternitate, tatal, in urma optiunii, poate solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, numai dupa implinirea a 42 de zile de la data nasterii, respectiv din a 43-a zi de la data nasterii copilului, cu respectarea conditiei privind stagiul de cotizare.
In situatia in care mama nu este asigurata in sistemul public sau nu beneficiaza de concediu de maternitate, tatal poate solicita concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului imediat dupa nasterea acestuia, fara a fi necesar sa parcurga cele 42 de zile.
Nu se poate cumula aceasta indemnizatie cu alte venituri. Astfel, pentru a beneficia de acest drept, tatal trebuie sa suspende raportul de munca sau de serviciu.
Apoi cand termina concediul de lauzie, mama poate solicita ingrijirea copilului si tatal reintra in activitate.

Nicole 28 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moki spune:

Multam,Ioana,esti o sweety!!le bag si eu la carnetel pe toate!!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

Jadi, felicitari pentru baietel!Cum s-ar zice, de ce ti-e frica nu scapi.

Ioana, merci pentru faza cu salariul in plus-chiar nu o stiam; ma gandesc daca sa o aplic sau nu :)

Ramona 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

Ioana,te rog din suflet spune-mi si mie ce nr. are legea si din ce data ca eu nu o gasesc(cea cu salariul la nastere)
multumesc
miri

MIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

Ioana: Bafta la intalnirea cu soacra!

Cristina: Idee buna cu subiectul, dar ar fi bine sa fie valabil peste tot, adica in toate orasele!

Eu cred ca de mai merg la 2 controale s-ar putea sa nasc cat de curand! La un control am 20+, peste o luna la urmatorul control am 26+. Nu era normal si logic sa am 24+? Nici nu-mi mai bat capul ca o iau razna!

O dupa-masa placuta,
Mary si bb 26+ (cred!)

Mergi la inceput