Mamici de iulie-august 2005 (47)
Raspunsuri - Pagina 5
irinabungau spune:
Nicoll Mada, scuze ca nu am raspuns mai repede, vroiam sa-ti urez toate cele bune, mult noroc in noua casa si sa nu ne uiti, sa mai treci pe la net , ok???!!!!! Pupici multi, ai grija de tine!!!!
Irina si bebe 31 sapt.
http://photos.yahoo.com/irinabungau
mamini spune:
Nicoll_Mada te asteptam sa ne spui cum e la noul domiciliu.
Irina, sa iti fie de bine, sa ne pui pozici cu freza noua.
Oana C, la dor de casa eu nu am sfaturi. eu si dupa atita vreme mai pic in cite-o ghena si in special acum e f greu...sper sa iti dea forte noi bulinutza-dragutza.
M30+
blackpanterro spune:
Vad ca problema spalatului hainutelor inca mai apare.
Am si eu o intrebare legat de asta: de ce trebuie sa aiba bebeii detergenti speciali?Sunt chiar atat de sensibili?Parerea mea este ca sunt doar chestii de marketing, sa se vanda produsul.Pe piata sunt atatea chestii de bebei din care multe sunt inutile, dar companiile se bazeaza pe faptul ca parintii sunt terifiati de tot si asa isi vand si ei produsele.
Am prieteni care nu spala cu det. speciali si de aceea bebeii nu au nici o treaba.Si oricum bebeii intra mereu in contact cu hainele noastre cand ii tinem in brate, asta inseamna ca si noi trebuie sa ne spalam hainele noastre cu det. de bebe????
Eu una nu o voi face, voi spala hainele cu detergent normal si balsam normal.La fel a facut si mama cu mine si sora mea si a fost bine.Pe vremea aia nu erau atatea lucruri si tot am crescut fara nici o problema.
Adriana si Aidan 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
AC spune:
FETELOR S-A INTORS INCA O DATA BEBE!!!
S-a ales cu o circulara de cordon, dar e ok, activ si pot naste natural. Asa ca astept. Saracutul de stresul meu a pus fff.putin de saptamana trecuta pana acum, dar acum intra in program de ingrasare![]()
Uffff nebunia si disperarea erau mari. Am facut noua bazine olimpice de nu mai vedeam in fata ochilor de ceata rosiatica... dar am reusit![]()
Am avut si galerie de pe margine: galusca si otul.
Ce mai vine acum ca-s toate pregatite..poate sa astepte si bebe
. Nici nu-mi vine a crede.... oh D-ne 
Sunt in al noulea cer... nu voiam cezariana nici fiarta.
De emotie azi-noapte n-am dormit... tot incercam sa-mi dau seama daca e fundutul ce simteam eu sus sau nu
.
Katink bine ai revenit
. Asa-mi pare bine ca avem vesti bune pe listuta noastra.
Mamini nu te necaji gandidu-te la post-partum. Sa stii ca e asa negru nici daca faci mastita. Eu am facut recurenta si am scapat. Oricum in general nu faci daca bebe e nascut la termen si suge relativ regulat. Prematurii sunt un chin mic si dulce la acest capitol. Iar contra depresiei:dormi cand doarme bebe si ia-o incetisor.
Adriana
incearca sa-i convingi sa nu ti-o induca... mai ales ca Beta-strep nu ai... e mult mai dureros sa nasti daca-ti administreaza petocin (oxitocin artificial) Stii tu ai dreptate cu detergentul cu care am crescut noi. Dar cand te gandesti cate chestii artificiale bagi tu in tine fata de mama ta... lucrurile nu stau la fel. Oricum iti poti da seama din spital. Bebeii mai sensibile se inrosesc usor de la hainutele din spital care-s spalate cu dezinfectanti puternici. Galusca noastra n-a avut nimic si n-am folosit nimic special pana n-a cazut curentul pe coasta de est in 2003.. apoi de caldura transpiratie, lipsa de apa calda in timpul celor doua zile ne-a facut o dermatita atopica de care am scapat cu leeacuri babesti.. si de atunci am folosit doar Dreft pentru hainutele ei.
Andreea si galusca
si ghemotocul
asteptat pe 4 iulie 2005
blackpanterro spune:
Andreea, yupeeeee!!!!Ce ma bucur ca s-a rezolvat problema.Nu ti-am spus eu ca cu bb2 va fi ok? - hehe
Stiu de chestia cu petocin dar ei mi-au spus ca o vor face numai daca sunt dilatata mult.Mi-au spus ca nu ma pot lasa asa.Deasemenea daca bebe nu vine pana in sapt 40 atunci sigur o sa ma induca...chiar daca e mai dureros pot sa suport mai bine decat o cezariana.Sotul meu a fost foarte mare la nastere(aproape 5 kg)pentru ca a stat pana la 42 sapt.Doctorul a spus ca nu are rost sa lasi bebele acolo atat de mult, oricat de bine s-ar simti :), pentru ca e complet dezvoltat si tot ce face el acum este sa puna grasime pe el.Chiar nu imi doresc un bebe peste 4 kg.
Adriana si Aidan 37+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
delia grozav spune:
Va multumesc fetelor pentru urarile pentru Adisor, cred ca suntem pe calea cea buna, azi dupa-masa a fost mai in forma, a inceput sa faca iar prostioare
.
Mamini, il tratez cu o solutie cu metronidazol, stamicin si anestezina si il pun sa se clateasca cu apa cu tinctura de salvie.
Cu mancatul stiu cat e de dureros dar, e baiat mare si trebuie sa inteleaga ca e spre binele lui. Oricum ii fac numai mancare de bebelusi, la robot, si cu lichidele insist un pic mai mult pentru ca pe vremea cand lucram la pediatrie am vazut destui copii care au ajuns la perfuzii ca nu mai mancau si beau nimic. Noi cred ca am scapat de faza mai nasoala dar nu ma astept sa treaca mai repede de o saptamana.
Adriana, in principiu ai dreptate cu detergentii, si eu nu cred ca are importanta cu ce spalam hainutele dar iti spun ca am vazut destui bebelusi care au facut alergie fie ca nu erau spalate hainele noi, fie ca poate nu au clatit bine hainele cu apa curata si cel mai des am vazut alergie la balsam de rufe.
Oricum marea majoritate a nou-nascutilor nu au nici o treaba, dar mai bine sa previi decat sa ai surprize dupa parerea mea.
dede, Adi 4ani si Medeea din burtica 34 sapt
irinabungau spune:
Andreea, ce bine!!! Super !! Deci vei astepta sa nasti normal?? Ce misculatii face baiatul tau acolo... ma sperie!! Si doar este maricel, credeam ca nu mai are loc de invartit...
Mamini, doar mi-a luat putin din varfuri, nu-i mare schimbare!!! Dar o sa urmeze poze noi... Sambata mergem la plaja - daca o fi vreme frumoasa - si facem poze. Vine prietena mea din Bucuresti la mare si mergem impreuna la plaja, prima si ultima pe anul asta...
Pupici, noapte buna burtici,
Irina si bebe 31 sapt.
Denisam spune:
[red]Irina[/redcd burtica frumoasa ai, multa sanatate bebelusei.Cu kg cum stai ca eu deja am pus pe mine 1kg![]()
Tu ai avut gretri in primele 3 luni si dc Da cand au incetat?
Multumesc si numai bine la toate fetele
Denisa
7+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
irinabungau spune:
Denisa, eu cu kg stau.... bine
... adica am pus cca 15 kg pana acum... si mai am 2 luni!!! greturile le-am avut si eu, dar nu puteam sa dau la rate pentru ca eu de mic copil am probleme cu vomatul... ma rog, ideea este ca la fix 3 luni am venit acasa in Ro si mi-au trecut greturile!!! Ca printr-o minune!!! Cat timp mi-a fost greatza, am avut in permanenta grisine in buzunar si imi potoleam greturile... mancand... incearca, poate merge si la tine!!!
Pupici multi, acum chiar merg la nani,
Irina si bebe 31 sapt.
Denisam spune:
Mersi Irina, incerc si eu cu saratzele, mai merge uneori, mie pina la 12-1 ie mai rau, apoi imi revin.
Si Bravo ca stai bine cu kg si sarcina usoara in continuare
Denisa
7+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!