intrebare-urgent!-eco morfologica
Raspunsuri - Pagina 2
lauricipani spune:
lavi02, eu nu am dat un sfat, este la latitudinea ei! Ceea ce ma pune pe mine pe ganduri este ca asa cum spune si loreen ...sunt nishte chestii care lasa de dorit.
Oricum singurul lucru care sunt sigura ca s-a modificat la mine de acum 14 ani si pana acum cred ca sunt hormonii. Boli nu am (cf multor analize) si o operatie de reimplantare tubara. Altceva...nu cred ca s-a schimbat! Aaaaa si poate calitatea ovulelor dar in cazurile astea cred ca apare selectia naturela asa cum am patzit si io. Sar'na de urare si cred(sau mai bine zis sper) ca de data asta totul va fi ok.
Nu vreau sa-ti continui lista: am facut in aceiasi zi la 3 cabinete diferite progesteronul si la toate trei au iesit rez diferite.
Am facut acelasi lucru cu toxoplasma si iar am avut rez diferite de era sa dau ortul popii.
Cel mai nou: un test de sarcina Clear Blue care are doua linii f clare din care liniutza care arata sarcia este cu aprox 5% mai slaba numai pe o latura decat linia de control. Daca il tzin la 20 m de mine il vad clar. Vrei sa sti verdictul dr??? ESTE FOARTE CLAR NEGATIV!!!
Deci dragi fete: exista momente in care trebuie sa luam decizii iar cei din jur nu trebuie sa influentzeze prin ceea ce spun. 5 degete avem la o mana si nu sunt egale deci...nici parerile nu pot fi aceleasi.
Mai spun inca o data ce am spus in primul mesaj: DECIZIA ESTE A TA IUBITA.
PUP FETELE FRUMOASE
"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt
laurici
Natasa spune:
Roxi, daca iti permiti, fa-o. Nu se pune problema ca ar face rau copilului, totul e sa poti da 2 milioane. Stiu femei care nu-si permit si le fac doar pe cele gratuite. Asta nu inseamna ca ele nu nasc copii sanatosi, dar e mai bine sa fii sigura (sau mai sigura) ca vei face un copil sanatos. Si eu sint de principiul ca mai bine o sarcina intrerupta la inceput decit un copil care sa se chinuie toata viata.
Felicity spune:
In America iti fac o singura ecografie morfologica la 20 de saptamani, si asta e tot.
dupa 20 de saptamani nici macar ecografii normale nu mai faci.
Draga roxica, iti inteleg temerile, nu esti singura, toate am gandit asa. insa atitudinea strutzului de a baga capul in nisip, nu cred ca te ajuta. daca copilul are ceva (putin probabil, cum au zis fetele) vei lua hotararea atunci. daca bebe este sanatos, te vei linisti.
asta inseamna sarcina, griji care nu vor inceta niciodata cat esti mama. nu ai cum evita sa fii speriata.
bafta multa, o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos.
ams spune:
Draga mea te sfatuiesc sa faci eco-morfologica pt ca vei afla detalii care de la o eco normala nu iti ies. Iti vei vedea copilul si poti lua inregistrarea cu tine. Daca, fereasca Dumnezeu, are ceva sanse sa te razgandesti vor mai fi. Asa ca invingeti frica, gandeste ca o sa fie asa cum vrea Domnul. E sa fie sanatos tun, va fi, de nu...traiasca evolutia in medicina.
Eu sunt insarcinata in a 15a saptamana. La sfarsitul lunii am programare pt amniocenteza. Mi-a fost frica la inceput dupa ce doctorul mi-a spus ca n-ar strica sa-l fac, bineinteles numai daca vreau. Crede-ma ca am avut cosmaruri cateva noapti. Acum sunt mai bine, m-am obisnuit cu ideea si merg pe mana Domnului. Daca El vrea sa am un copil sanatos ii multumesc, daca vor fi ceva probleme insa, ma voi pregati pt operatia aia sinistra, ca nu-mi vine sa-i zic numele.
Pup toate fetele, iar tie mult curaj!
Ana
Ina869 spune:
Ana, vrei sa te inscrii pe listuta de "Noiembrie- Decembrie" vad ca esti in 15 s ...noi te asteptam cu drag! 
& sufletel 15+
Ina
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;31/st/20051203/k/f560/preg.png
Sometimes by losing a battle you find a new way to win the war.
alexandraveve spune:
buna fetelor ! ma numesc Alexandra sunt insarcinata in aprox 17 saptamani, am simtit si primele miscari pe 9 iunie 2005, ma intereseaza si pe mine o ecografie morfologica dar nu prea stiu de unde sa incep, cine a mai fost la o astfel de eco sa imi spuna si mie unde as putea face si cam cat ma costa
lavi02 spune:
Laurici, tocmai din cauza ca ovulele tale au mai imbatranit si la fel uterul etc este mai posibil acum decat la 20 de ani sa apara unele probeleme cu bb-ul, ori din start (din cauza ovulului) ori pe parcurs (ca sa zicem placenta poate n-o sa-l hraneasca la fel de bine ca acum 14 ani). Astea sunt motivele pt care trebuie sa fii mai precauta sacina asta si sa faci mai multe verificari decat acum 14 ani.
Dar ce vreau eu sa zic este ca e doar o marire a probabilitatii sa fie ceva nasol, nu ca asa va fi, Doamne fereste! Mama m-a nascut la 39 de ani fara o luna si pe sora-mea la 40 (natural pe ambele), am avut la nastere eu 3.500 g si sora-mea 3.200 si suntem bine mersi pana in ziua de azi. Deci in continuare in majoritatea cazurilor totul e Ok, doar ca trebuie sa fii mai precauta decat acum 14 ani.
Alexandraveve, in primul rand vezi ce-ti recomanda medicul tau.
Eco morfologice se fac la centrele mari, de ex CMU, Diagnosis, Sanador, Medsana, costa in jur de 2 milioane, un pic mai mult daca este 3D sau 4D, adica daca il poti vedea pe bb si "in spatiu". Oricum toate masuratorile care verifica sanatatea lui bb si a ta se fac in 2D, deci 3D este doar de moft. 4D inseamna ca il vezi pe bb si in miscare.
elenya_m spune:
Buna fetele!
Desi nu sunt insarcinata
inca.. mi-am trecut putin privirea prin mai multe subiecte si m-am oprit aici la voi ;p sa va zic si eu din cate am auzit la clinica unde lucrez..
Ecografia pt sarcina (mai mult pt confirmarea existentei unei sarcini) se poate face la 4-6 saptamani, doar cu sonda transvaginala.
Ecografia morfologica poate incepe de pe la 8-10 saptamani, perioada in care se pot depista malformatii care mai tarziu (chiar si la 14-16 saptamani) nu se mai pot vedea [ex. dimensiunile pliului nucal.., care se poate masura numai la varste mici de sarcina].
Ecografiile din aceasta perioada (8-24 saptamani) se fac pt urmarirea tuturor organelor interne, mai putin pt inima, care isi termina procesul dezvoltarii ei abia intre 26-28 saptamani (cand este obligatorie inca o ecografie). Dupa aceasta varsta se mai face eco, aproape de nastere pentru a vedea dc BB s-a intors cu capul in jos, pt k viitoarea mamica sa stie ce cale de nastere sa aleaga.
Binenteles ca acestea trebuie facute sub urmarirea atenta a unui medic ginecolog, care poate hotari cel mai corect, cand trebuie viitoarea mamaica sa monitorizeze evolutia copilului (mai rar sau mai des decat atat)..
Nu stiu eu prea multe, dar sper ca v-am fost de folos :)
Pupicei, sarcini usoare si BBei sanatosi!
Si.. rugati-va si pt cele ce doresc sa va calce pe urme ![]()

Credinta face totul posibil!
elenya_m spune:
lavi nu te supara pe mine si scuza-ma ca te contrazic, dar 3 D, care mai corect se spune 4 D nu e chiar de moft.. crede-ma ca stiu ce spun..
Lucrez intr-unul din centrele enumerate de tine si vad zilnic copii la astfel de ecografii, care sunt incomparabile ca metoda de examinare..
E adevarat ca masuratorile se fac in 2 D, dar pot spune ca in aceasta tehnica 4 D, au fost descoperite malformatii care in tehnica cealalta nu s-au vazut si nu vreau sa le insir pt ca fac rau, viitoarelor mamici... In tehnica 2 D nu se vede dc BB are pe fata sau pe burtica ori pe picioare..ceva "nelalocul lui", i se vad doar contururile oaselor, pe cand in tehnica 4 D ii vezi obrazul, ii vezi manutzele, burtica si spatele, ii vezi buzele, cum deschide gura si chiar degetul cand il baga in gura.. Il vezi.. -sa nu exagerez- aproape ca in realitate (binenteles conteaza foarte, foarte mult si de pozitia lui)..
Este foarte adevarat ca este mai scumpa.. nu toata lumea isi permite, nimic de zis.., dar atunci cand nu ai incredere intr-un laborator de policlinica de stat, te duci la una care sti ca lucreaza bine.. nu? chiar dc e pe bani. Preferi sa platesti dar sa ai un rezultat cat mai aproape de adevar..
Nu fac reclama.. nu vreau sa ma intelegeti gresit..
Dar un examen la asa un aparat, care-ti arata copilul aproape asa cum il vei vedea cand il vei tine in brate... nu poate fi ieftin.. pt ca e mult mai mult decat ce vezi oriunde.. mi se pare logic..
Eu imi cer scuze dc am suparat prin interventia mea, nu am facut-o cu nici o intentie, am vrut doar sa ajut.. ramane la aprecierea fiecareia sa aleaga ce vrea sau mai corect ce isi permite..
O zi linistita va doresc!
Pupici 
Credinta face totul posibil!
roxica spune:
eu am auzit de cazuri in care i s-a spus ca totul e ok si copilul a trait o saptamina caci avea o malformatie la inimioara..si cazuri cind i s-a spus ca bebe are ceva si a innebunit biata mama dar totul a fost perfect...voi ati auzit de astfel de cazuri; deci oricum nu e 100% nici asta, sau probabil ca depinde foarte mult de cit de competent e medicul;
cred ca o sa-mi iau inima in dinti si o sa ma duc vineri, macar de curiozitate sa stiu si eu si sa vad cum e o astfel de ecografie; va pup si va multumesc pentru sfaturi; mai vorbim....