Gelozia la copii

Gelozia la copii | Autor: Lavi

Link direct la acest mesaj

Eva mea(2 ani si 4 luni) este un copil iubitor de mamica si tatic, este afectuoasa cu copii si niciodat nu ne-a dat senzatia ca ar fi posesiva sau ar avea tendinte de acaparare.
In toamna mai vine un bebe, la inceput era tare incintata, dar de l-a o vreme se plimba prin casa sau fara nici un motiv incepe sa zica.."bebe, nu, bebe, nu" nu stiu cum sa mai reactionez, ii spun nonstop cit de mult o iubesc si eu si tati, dar ma tem sa nu reactioneze negativ sau sa aiba o anumita tentinta de respingere.In plus ii place la nebunie sao infas, vine cu cearceaf sau patura si insista sa o infasor ca pe un bebe, eo joaca...dar uneori ma sperie ca e o joaca intentionata, ca ar vrea sa imi atraga atentia cu ceva sau la ceva anume.
Exista cineva care sa imi dea un sfat sau sa-mi impartasesca vreo experienta si daca exista o metoda de a atenua "gelozia"Evusorului
multumesc frumos
http://community.webshots.com/user/lavinia295

Lavi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Daca incerci sa-i spui ca o sa se joace cu noul fratior/surioara, ca o sa mergeti impreuna la plimbare. Trezeste-i curiozitatea, spune-i ca surioara/fratiorul o iubeste si ca abia asteapta sa creasca in burtica, sa fie langa ea. Ca voi o sa o iubiti si mai mult daca o sa aiba grija de bebe - atentie sa nu inteleaga ca acum o iubiti mai putin. Ca Doamne Doamne i-a dat o surioara/fratior ca se sa joace, sa nu mai fie singura, ca si ceilalti copii au fratiori.
Nu prea stiu ce poti sa-i spui unui strumfulet de 2 anisori, cu siguranta mamicile iti vor da sfaturi mai bune.
Intelegere din partea strumfuletului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nu cred sa existe o metoda care sa mearga la toti copiii. Citeva sfaturi, universale, as zice, pot sa-ti dau: sa nu-i schimbi camera Evei sau sa o muti pe ea din patutul cu care era obisnuita numai pt ca vine bebe. Cind vei veni de la maternitate sa ai pregatit un cadou pt ea si sa-i spui ca e din partea fratiorului/surioarei. Sa o implici in ingrijirea lui bb, schimbat, papat (in masura posibilului), imbaiat.

Poate ca ea se manifesta asa in acest moment pt ca va aude pe voi vorbind (mult?) despre copilul ce va veni. Chiar daca ii dati asigurari ca o iubiti, ea se simte amenintata...Nu stiu, eventual faceti o pauza si nu-i mai explicati atita, faceti-va ca ignorati ce se va intimpla in toamna, macar o luna, pina mai uita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADINUTZA spune:

Eva, stie ca va interveni o schimbare in viata ei. Aparitia bebelusului, desi dorit, o va face sa-si piarda statutul de copil unic. Pentru ea nu e usor sa accepte ca va trebui sa va imparta si cu altcineva.
Mai ales la inceput, dupa nasterea bb-ului, incearca sa petreci mai mai mult timp cu ea. Apoi, implic-o in tot ce inseamna ingrijirea celui mic. Va fi incantata sa ajute la baita, desi mai mult va incurca, dar cu multa intelegere, vor avea o relatie reusita.

Adina, mami de Bogdan(2000) si Andrada(2003)

Poze din Grecia: http://community.webshots.com/user/adinutza114

Sa vezi ca sa prevezi, sa prevezi ca sa previi!

pozele noastre: http://www.adina.as.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Gelozie va exista tot timpul intre frati, pana la adolescenta. Intre copii mei diferenta este de 3 ani, cel mare a fost tare incantat de inca un bebe in casa, dar cand a inceput sa mai creasca, gelozia este pe fata, tot timpul se cearta, il bate pe cel mic, ce are cel mic este intotdeauna mai bun decat ce are el, chiar daca sunt lucruri identice. Tu incearca sa o implici pe fetita in tot ce inseamna bebe (baie, hranit, imbracat), explica-i ca nu sunt multi copii care au frati si aceia si-ar dori sa aibe cu cine se juca, ca ea este o privilegiata din acest punct de vedere, ca tot timpul va fi iubita si ea si bebe de voi. Tot timpul sa fiti atenti sa nu primeasca bebe ceva si ea nu, un cadou pt. ea cand vine bebe de la spital din partea bebelusului cred ca ar incanta-o. Oricum incearca sa fi egala cu ei, daca il pupi pe unul, pupa-l imediat si pe celalalt, si poti fi putin mai atenta cu ea in primele luni ale bebe-lui sa-i arati ca nu s-a prea schimbat nimic pt. ca a aparut bebele.
Numai bine!

Miha&Sorin&Bogdan&Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Raspunsul de mai sus m se pare cel mai potrivit si in ceea ce priveste experienta mea (noastra).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Aoleu, deci ma asteapta o viata de ostoit gelozii si de despartit copii care se iau de par? Pai mai bine ma impusc de pe acum.
Mai, nu exista si familii in care fratii se inteleg? Pls, o incurajare...

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Multumesc tare frumos de sfaturi, am sa le pun in aplicare cu multa incredere, deja nu ne mai jucam jocul cu infasatul ca pe bebe, nu mai vorbim de bebe.
Cu timpul poate vom ajunge repede la o intelegere, si va observa ca dragostea pt ea nu se va diminua niciodata si ca totul vafi ok nu numai in trei ci si in patru.

http://community.webshots.com/user/lavinia295

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Intre piticii nostrii e o diferenta de 1 an si 7 luni. Patrick implineste luna asta 3 ani si Vivien are 1 an si 4 luni. Recunosc ca i-am acordat mai multa atentie lui Patrick in primele luni dupa ce a aparut Vivien. N-a fost niciodata gelos pe ea sau viceversa, el e baiatul lui tati(trage mai mult la el, asa a fost de la inceput) si Vivien e mai mult legata de mine; de certat pe jucarii evident ca o mai fac, dar eu nu ma bag, decit foarte rar, si se impaca amandoi de la sine, si la nazdravanii se indeamna unul dupa celalalt. Si au grija unul de altul, daca de ex. Patrick maninca ceva dulce, oricit iar place, imi face observatie sa-i dau si lui Bibi(desi ea e mai mica si mai intotdeauna evit sa-i dau dulce). Poate pt. ca Patrick era si mai mic cind a aparut bb 2, desi nu cred neaparat! Imi amintesc, cind am nascut si a venit cu tati la spital, era asa de incintat de bb, se aseza in fund sa i-o dam si lui in brate si se uita la ea f.incintat, cind am venit acasa, controla zilnic cosuletul(Vivi a dormit la inceput cu noi in dormitor intr-un cosulet de bbei) daca mai e acolo; dupa 4 luni au dormit amandoi in camera ca si acum. Seara e circ, dorm in patuturi diferite, si pt. ca Vivien nu poate iesi din al ei, incepe pe limba lor si-l cheama sa se joace; dupa ce se plictisec de atita chiraiala, adorm fiecare in patuturile lor.

quote:
Originally posted by RaluD

Aoleu, deci ma asteapta o viata de ostoit gelozii si de despartit copii care se iau de par? Pai mai bine ma impusc de pe acum.
Mai, nu exista si familii in care fratii se inteleg? Pls, o incurajare...

Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica

Poate ca totusi isi va schimba atitudinea cind il va vedea pe bb 2.

toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
http://community.webshots.com/album/360173780chSDfG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Narcisa, intre copilasii mei e 1 an si 9 luni. Iar Alex a reactionat la fel ca Patrick, o pupa pe Julia, se uita la ea, ne-o arata cu degetul, vrea s-o tina in brate, vine si el la baie. Sper sa fie si pe mai tirziu la fel de dragut cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Si eu sunt ingrijorata din acelasi motiv. Cind se naste bb2, Danuta are cam un an si 3 luni. Habar n-am cum va reactiona pentru ca acum oricum nu intelege mai nik(1an si2 luni).

Kulta graviduta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput