Nunta in Timisoara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana T spune:

Imi pare bine ca te-am putut ajuta.
Iti doresc sa ai o nunta minunata!
Imi spui te rog, evantai vei avea? Eu em si mi se pare si foarte elegant si foarte util...iar noi cum facem nunti vara...
Poseta se mai poarta la mirese?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

No, tine-te bine ca-ti raspund, dar inainte de toate o rugaminte: nu mai enumera feluri de mancare ca ma omori ! Eu sunt insarcinata, 27 de saptamani asa ca te rog fie-ti mila !

Deci sa le luam pe rand:

1. Cred ca din comoditate. Ca sa nu ai surprize neplacute, ar fi bine sa-i suni, cu tupeu, si sa-i intrebi. Altfel, e posibil sa te trezesti la nunta cu jumate din invitati sau poate nici atat. Stai linistita ca si daca iti confirma e posibil sa nu vina, vorbesc din experienta propie. Si crede-ma nu vrei sa afli motivele (cateva ex.: i-au picat dinti sotiei, a baut apa din nu stiu ce fantana si a facut intoxicatie, etc.)!

2.si 3. Din punct de vedere al florilor: Stai linistita, gasesti absolut tot ce-ti doreste sufletelu'! Flori naturale in piept am vazut doar trandafiri diverse culori pe fond verde (frunza, cred!), super fain!

4. Acum sincera sa fiu obiceiul e sa se intre cu sotul. Eu am ramas socata cand am vazut altfel la nunti. Am zis ca se iau dupa americani! Pe bune! Deci, poti intra linistita cu sotul. Inainte de a intra in biserica sau chiar la intrare vine un tip (ajutor popa) care va aranjeaza: mire+mireasa, nas+nasa, restul de invitati iau loc in biserica. Pe mine la biserica m-au dus domnisori de onoare(giveri, cavaleri, etc), iar pe mire domnisoarele.

5. Depinde foarte mult de invitati. Meniul poti sa-l faci cum vrei, dar din pacate nu vei reusi sa-i multumesti pe toti. Deci, vorba Oanei: daca ai mai multi traditionalisti la nunta nu renunta la sarme ca-ti auzi vorbe, daca ai mai multi modernisti renunta si vei fi apreciata. Indiferent cum vei face, nu-i vei multumi pe toti. Sau poate esti tu e o exceptie ?
6. Parcul BOTANIC este de departe cel mai cautat loc pentru poze si de asemenea cel mai frumos. Simgura problema: e destul de aglomerat. Dar stai linistita, parcul e mare si e loc pentru toata lumea! La CLUB SENATOR n-au loc special de poze: pomi, flori, gazon?
7. In nici un caz, din diferite motive: servici, copii mici, iar uni chiar nu-ti impartasesc entuziasmul, vin doar din obligatie si atunci vin tarziu, pleaca devreme!.

8. De obicei miri incep dansul, indiferent ce fel de dans (muzica usoara sau populara!). Ordinea ar c-am fi asta: sampanie (optional), aperitiv si dans. Daca vrei sa incepi cu vals, sigur ca vrei sa ai cat mai multi invitati. Ca o paranteza: La nunta fratelui meu, care atat el cat si sotia lui sunt antrenori de dans de societate, au vrut sa inceapa nunta cu vals. Bineinteles ca au vrut sa fie prezenti cat mai multi invitati, care din pacate sau cam lasat asteptati. Cei care au venit de la inceput erau dornici de dans, dar nimeni nu danseaza inaintea mirilor. Regula de aur! Si am asteptat, am mancat aperitivul, si-am stat, si-am stat, si-am stat de ne-a luat somnul pana cand in sfarsit au dansat. Ne-am revenit dupa aceea, cu greu e adevarat, dar ne-am revenit si totul a fost superb. Eu am avut o nunta cat de cat traditionala: am inceput cu joc de doi, dupa care au venit nasi la dans, am facut schimb de perechi, au venit si nuntasi, etc......

9. Depinde. In general la restaurant media este in jur de 100-150 euro de pereche!

10. Aici m-ai prins. Ce zici de dansul in fata blocului sau casei, dupa caz? Cel putin o hora! In biserica se prinde de spatele mirilor un material, care se primeste de la nasi (aici am scapat, dupa lungi rugaminti si lacrimi, doamne ajuta!). Cand iesi afara din biserica se arunca cu orez sau grau, petale de trandafiri. Se mai arunca cu bomboane, bani, chiar un mar in care sunt bagati bani pentru copii (necunoscuti, gura - casca), care s-au adunat la biserica. Aruncatul buchetului in fata bisericii sau la sala. Daca vrei sa faci poze dupa biserica, il poti arunca la sala, bineinteles daca vrei. Daca nu, il poti pastra. Spartul paharelor in fata resturantului. Nu toti invitati: miri si nasi, suficient! Furatul miresei, a papucului miresei (de obicei iese nasol!). Mai nou am vazut ca se fura si miri. Asa ca atentie! Taiatul tortului de catre miri, cel putin prima felie, care i partea cea mai dulce a nunti, unde mai pui pupaturile aferente, e super! Jocul miresei: nuntasi au ocazia sa danseze mireasa pe bani (sumele sunt modice). Eu vreau sa-ti spun ca am fost dansata inclusiv pe Tichete de masa. Atat bani cat si tichetele imi erau bagate in corsetul rochiei, la piept. Eu si uitasem de dansul miresei, m-am trezit inconjurata de nuntasi care vroiau sa danseze cu mine, de parca nu puteau sa o faca si gratis. Dar chestia e ca muzica canta special pentru tine si cel care te danseaza, in timp ce ceilalti nuntasi se uita la voi. Nu e atat de infiorator pe cat pare! Impodobitul miresei, de care am scapat! Pe langa astea mai pot fi si altele, depinde de fiecare nunta in parte. Era sa uit de aruncatul jartierei. La mine n-am mai apucat, deoarece a trebuit sa o dau la vara-mea de 4 ani care era foarte suparata ca nu a prins buchetul miresei.

Am citit mesajul cu meniul: e super OK !

In general nunta o faci dupa placul tau si al viitoruli mire. Asta daca va faceti voi nunta (suportati voi cheltuielile). Daca nu, e mai greu dar fi tare pe pozitie si nu renunta cu una cu doua!

Daca te mai pot ajuta cu ceva, cu cea mai mare placere!

,
Mary 27+

Mergi la inceput

Opriti-ma ca va scriu romane!

Oana: ma bag si eu in seama. E fain evantaiul, mai ales daca nu este sala cu aer conditionat. Am fost in sali cu aer conditionat, in care am murit de cald. Unele instalatii nu fac fata sau vor sa faca economie! E super un evantai in aceste situatii! Ce intelegi poseta? Chestia aia mica rotunda, care se tine pe mana? Mi-e mi-a fost de mare ajutor: un ruj, parfum, etc!

Majagin: Acum am realizat ca faci nunta afara nu in biserica. Cred ca copii gasesti la liceul de muzica. Asta n-o mai stiu! Atat eu cat si bb iti tinem pumni sa ai parte de o vreme superba!

,
Mary 27+

Mergi la inceput

Buna Mary25, ma bucur ca "te bagi in seama".Restaurantul in care facem noi nunta, President-Baile Felix, are un foarte bun sistem de climatizare. Nu voi avea nevoie de evantai acolo. Mi l-am cumparat pt. biserica, pe drum...
Saculetul de care zici tu, mie nu imi place...pana la urma am renuntat la posetuta, nu voi avea nevoie, plus ca voi avea prea multe in maini: buchet, evantai...si poseta...prea mult

Mergi la inceput

OanaT: Ai dreptate cu poseta . Pe langa tot ce ai enumerat tu, buchet, evantai, ai uitat ce era mai important: MIRELE ! Deci, poseta chiar ca ar incurca ! Nu stiu cand faci nunta, dar iti urez de pe acuma CASA DE PIATRA, distractie placuta si tot ce va doriti voi!

,
Mary 27+

Mergi la inceput

Mary, ai dreptate!!!!!!!!!1
Am uitat ce era mai important.Deci nu degeaba imi spune ca sunt egoista... Nunta e pe 16 iulie, multumesc pt urari.Sa ai parte de o nastere usoara. Eu am asistato pe nasa mea la nastere, in februarie, si a fost o experienta interesanta...Em fost prima care i-am tinut copilul in brate...o fetita minunata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

ok, fetelor, sa revenim la subiect

Mary, multumesc de sfaturi si ca ti-ai luat timpul necesar sa imi scrii. Noi suntem amandoi-si familiile noastre- mai modernisti asa, asa ca nu cred ca vom pastra ceva traditii in nunta asta... Nu vreau sa ma impodobesca. sa ma desbodobeasca, sa ma fure sau sa ma danseze nuntasii pe bani....Ce sa fac, nu am avut niciodata tangentza cu astfel de obiceiuri si mi-ar fii cam greu sa le adopt acum.... Dar tot ce mi-ai scris tu e foarte bine venit si ma ajuta mult!

Oana draga,nu voi avea evantai si nici poseta, doar buchetul in mana. de obicei sunt foarte rezistenta la caldura,..sper ca din cauza emotiile sa nu cedez,..dar...nu voi avea evantai. mai degraba ma gandesc la o umbrela frumoasa in caz ca...

Fetelor,....am vorbit cu socrii mei si ei zic ca pestele ar trebui inlocuit cu sarmalele, ca lumea in mijlocul verii mai bine mananca o sarma decat peste, ca pestele e pretentios vara,etc etc....Nu stim ce sa facem. Ei zic sa avem-aperitiv bogat-supa rasol-sarmale-friptura. Ce ziceti voi? Va rog,...sfatuiti-ma!!!!

va pup! Si spuneti-mi daca sarbatoriti Sanzienile????

maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb

Mergi la inceput

Maja
La o nunta moderna cum e a ta...sarmalele nu-si au rostul. Eu prefer pestele si nu e chiar asa de perisabil, mai ales in conditii de hotel.
O umbreluta frumoasa e o idee buna...Eu nu rezist la caldura, ametesc de parca
Eu nu sarbatoresc Sanzienele, nu prea stiu eu cum e cu traditia...

Mergi la inceput

Ai scapat de tot ce era mai rau, daca sunteti modernisti! Ce sa-ti zic: nu toate avem norocul tau !

Sarmalele fac parte din meniul unei nunti traditionale la romani. Vorba socrilor: Nu e nunta fara sarmale! Dar si pestele e foarte bun, mai ales daca e o nunta modernista! Eu, personal n-am fost la nunta unde sa nu aiba in meniu sarmale, chiar daca nu ma omor dupa ele. Inca se servesc cu mamaliguta si smantana! Dar daca ai invitati ca sotul meu, care nu mananca nicu un fel de mancare fara paine (exceptie supa!), ce te faci? Dar, stai linistita ca asta voi o decideti!

Meniul tau e super ok si cu peste si cu sarmale. Daca nu te decizi, fa biletele si tragi la sorti. Vezi ce pica sarme sau peste!!

Nu stiam ca se sarbatoresc sanzienele! Stiu doar ca e bine sa ai sanziene in casa, daca nu ma insel florile alea galbene, mari. Sau ma insel?

si ne auzim luni,
Mary 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tucike spune:

Salut fetelor!
Abia acum am observat topicul acesta, si am vazut ca cineva a intrebat de floraria Crinul. Aici va pot ajuta.
Am avut nunta in 21 mai, si mi-am comandat florile la Crinul.
A fost singura firma (sau florareasa, ca am fost si in piata) care mi-a spus direct: orice floare vreau, face rost! asa ca am comandat un buchet de lalele albe, si tortul a fost inpodobit cu lalele albe. In schimb, am dorit trei aranjamente florale in sala din cale. si dupa ce am precizat de vreo 5 ori ca vreau cale mici si inchise-inchise (c nu-mi plac deloc alea deschise), cand am intrat in biserica m-a apucat furia. noroc ca mi-am dat seama ca nu e momentul sa fiu enervata m-am prefacut ca nu le vad: erau cale foarte deschise, si parca un pic deja ofilite!!!!!
deci nu stiu ce sa va zic. caci buchetul si tortul a fost superb, buchetul ma tinut 4 zile perfect. dar calele.... vai si amar..
defapt puteti sa vedeti in poze.
deocamdata atat.
Pupici

Mergi la inceput